Cele mai bune ceasuri pentru bărbați selectate de experți

Taguri: Cele mai bune | Pentru bărbați | Clasice

5.2.2024 | 19 MIN

Alegerea unui ceas este aproape o știință de sine stătătoare. Ce stil, pentru ce ocazie, toate acestea trebuie luate în considerare. În ghidul nostru veți găsi cele mai populare ceasuri pentru  bărbați din cele mai populare stiluri de ceasuri.

Dacă sunteți în căutarea cadoului perfect și nu doriți să petreceți ore întregi citind recenzii și cercetări, iată inspirația pentru un ceas cu care nu veți da greș. Pentru că facem o selecție atentă chiar în redacția noastră, unde le analizăm noi înșine. Iar la finalul ghidului nostru am rezumat cum și ce am ales pentru voi.

V-ați stabilit un buget de preț puțin mai mic? Am selectat modele mai accesibile ca preț din fiecare categorie aici:

Cele mai bune ceasuri pentru bărbați (la preţuri accesibile)
25.3.2022
Cele mai bune ceasuri pentru bărbați (la preţuri accesibile)

Prezentare rapidă a categoriilor și a câștigătorilor:

  1. Ceasuri de societate – Certina DS-1 Big Date
  2. Ceasuri formale – Tissot Le Locle
  3. Pentru fiecare zi – Citizen Sports Eco-Drive Radiocontrolled
  4. De curse – Frederique Constant Vintage Rally
  5. Pentru scufundări – Tissot Seastar 2000
  6. Aviator – Citizen Promaster Sky
  7. Armată – Hamilton Khaki Field
  8. Outdoor – G-Shock Mudmaster
  9. Retro – Bulova Lunar Pilot
  10. Skeleton – Orient Star M34 Skeleton
  11. Automatice – Tissot PRX Automatic
  12. Quartz – Seiko Astron
  13. Digitale – Hamilton PSR
  14. Unice – Orient Star Classic Moon Phase F7 M45

1) Kategorie: Ceasuri de societate

Ceasurile de societate sunt baza. Un accesoriu care dezvăluie multe despre un bărbat în societate. Este un ceas de elită printre ceasuri. Și, dacă nu este vorba de un eveniment extrem de formal, există o gamă destul de mare din care puteți alege.

Nominate:

Câștigătorul categoriei: Certina DS-1 Big Date

Pentru ocazii vesele, nu vă fie teamă să alegeți un cadran mai colorat sau un design cu un element colorat care să îmbunătățească subtil aspectul general. Pentru că ceasurile sociale nu trebuie să fie plictisitoare. Ar trebui să fie o plăcere să îl purtați la serviciu cu o cămașă, dar și cu un tricou atunci când ieșiți cu prietenii seara.

Certina DS-1 Big Date este un astfel de ceas, iar popularitatea sa nu face decât să confirme acest lucru. Faimoasa nuanță de verde, gradientul interesant de fumuriu, carcasa lustruită și brățara mesh din oțel - acestea sunt lucrurile despre care vorbesc. Sunt oferite și în alte nuanțe de culoare, frumoase sunt cele în albastru, de exemplu, iar dacă optați pentru culoarea neagră, acestea ar putea fi considerate formale.

Deși regulile pentru alegerea unui ceas de societate sunt mai permisive decât pentru un ceas pur formal, acestea trebuie să fie totuși minimaliste, elegante și să nu atragă prea mult atenția asupra lor.

Printre nominalizați se numără fascinantul Orient Star cu fază lunară și Tissot Gentleman. Ambele sunt alternative perfecte și fiecare are meritele sale. Orient Star vă va încânta cu cadranul său sofisticat, Tissot Gentleman cu versatilitatea sa de neclintit.

Vă recomand să citiți și:

2) Categoria: Ceasuri formale

Ceasurile pentru evenimente formale sau pentru un cod vestimentar strict la locul de muncă au reguli destul de clar definite. În primul rând, acestea trebuie să fie cu adevărat elegante și minimaliste în design.

Nominate:

Câștigătorul categoriei: Tissot Le Locle Automatic

Materialele joacă, de asemenea, un rol important. Vă rugăm să uitați de carcasa de plastic sau de cureaua de silicon. Cureaua trebuie să fie din piele, în culorile de bază - maro sau negru. Carcasa ar trebui să fie din oțel sau metal prețios, în culoarea argintiu sau auriu. Motivul pentru care acest lucru este așa se bazează pe regulile stabilite în societate.

Cele mai frecvente 5 greșeli atunci când alegeți un ceas social pentru bărbați
1.5.2023
Cele mai frecvente 5 greșeli atunci când alegeți un ceas social pentru bărbați

Specialist în acest domeniu este elvețianul Tissot. Am ales modelul Tissot Le Locle cu mecanism automat nu numai pentru că îndeplinește toate criteriile, ci și pentru că oferă un raport preț/performanță mai mult decât bun și, cel mai important, este un ceas frumos.

TOP 6: Cele mai apreciate ceasuri Tissot sociale pt. bărbați
7.4.2022
TOP 6: Cele mai apreciate ceasuri Tissot sociale pt. bărbați

Bineînțeles, puteți alege și alte modele și branduri. În orice caz, alegeți cu mare atenție ceasurile elegante pentru bărbați. Este un clasic care nu se demodează niciodată, iar dacă alegeți piesa potrivită, probabil că vă va servi mulți, mulți ani.

În cazul ceasurilor formale, foarte importantă este și mărimea. Diametrul carcasei nu trebuie să depășească 42 mm, iar grosimea trebuie aleasă în mod ideal astfel încât ceasul să se potrivească frumos sub manșeta cămășii.

Selecția a inclus, de asemenea, un model de la Frederique Constant, care, la fel ca Tissot, mizează pe cadranul guilloché și pe rafinamentul cifrelor romane. În plus, acesta are viziera populară a rotorului pentru care marca a devenit celebră. Dar există și o versiune fără open heart. O altă alegere perfectă pentru evenimente formale ar fi modelele Mido Baroncelli. Cadranul minimalist cu o mână albastră arată curat, dar interesant. Așadar, nu veți da greș nici cu unul dintre cele două.

3) Categoria: Pentru fiecare zi

Un ceas pentru purtarea zilnică este o categorie dificilă. Căutați un ceas care poate rezista în aproape orice societate și poate face față aproape oricărei situații.

Nominalizări:

Câștigătorul categoriei: Citizen Sports CB588

În mod ideal, un ceas pentru purtarea zilnică ar trebui să aibă o rezistență la apă de cel puțin 10 ATM, astfel încât să nu trebuiască să îl scoți de pe mână. O brățară metalică va fi, de asemenea, utilă, deoarece este mai rezistentă decât curelele din piele sau silicon și are o durată de viață mai lungă. Iar acestea ar trebui să aibă un stil sportiv-elegant, astfel încât să se potrivească la aproape orice.

Modelul Citizen Sports CB588 are toate acestea și multe altele, în plus, oferă o rezistență mai mare la apă, caracteristici practice, cum ar fi sincronizarea automată a orei și datei prin recepție radio (deci este foarte precis), o alarmă și un cronometru. Și este alimentat cu energie solară.

Și pentru că vor trăi o mulțime de experiențe alături de dvs., ar trebui să vă asigurați, de asemenea, că au o sticlă de safir pe care nu o veți zgâria imediat și veți apreciezi și luminozitatea sau alte tipuri de iluminare pe timp de noapte.

Galerie foto a ceasurilor de bărbați Citizen - Ce altceva v-ați putea dori?
14.9.2022
Galerie foto a ceasurilor de bărbați Citizen - Ce altceva v-ați putea dori?

4) Categoria: De curse

Stilul sportiv este incredibil de sexy. Fără îndoială. Iar printre cele mai populare ceasuri sport se numără cu siguranță cronografele, sau ceasurile cu cronometru. Chiar dacă puțini oameni folosesc de fapt cronometrul.

Nominalizări:

Câștigătorul categoriei: Frederique Constant Vintage Rally Chronograpg Healey

Iar dacă vorbim despre un ceas de curse, sau dacă doriți un "race watch", există de obicei o scală tahimetrică pentru măsurarea vitezei. În acest sens, vă vin în minte mărci precum Tag Heuer sau Rolex. Iar printre cele mai accesibile, elvețianul Tissot este, de asemenea, popular, mai ales cu actuala colecție Tissot Supersport sau Edox Chronorally. Dar noi am fost captivați de stilul de raliu al lui Frederique Constant.

Colaborarea dintre Frederique Constant și Austin aduce câteva ediții limitate extraordinare. Aceasta, în special, încântă cu un cronograf automat și o nuanță a cadranului în culoarea lui Austin-Healey 100S NOJ 393. Au fost fabricate doar 700 de bucăți.

Într-un ambalaj frumos se află și un model de mașină într-o formă foarte fidelă a modelului propriu-zis. Iar ceasul în sine este practic ireproșabil - o manoperă senzațională, detalii atente, un design atemporal, sportiv-elegant.

5) Categoria: Pentru scufundări

Ceasurile pentru scufundări sunt o categorie pe care puțini oameni o mai cumpără cu adevărat pentru a se scufunda. Cu toate acestea, popularitatea lor rămâne neschimbată. De fapt, este chiar opusul. Și există un interes tot mai mare pentru ceasurile de scufundare autentice, funcționale nu doar din punct de vedere estetic, ci și tehnic.

Nominate:

Câștigătorul categoriei: Tissot Seastar 2000 Professional Automatic

Aproape fiecare brand are ceasuri pentru scufundări grozave cu care s-au jucat cu adevărat. Dar actualul model de top pentru scufundări de la Tissot, Seastar 2000, a depășit așteptările, iar acestea nu au fost deloc mici. Este primul lor ceas de scufundări cu certificare oficială ISO 6425. Rezistența la apă a ajuns la 60 ATM, are chiar și o supapă de heliu, o stcilă de safir groasă și are chiar și un cadran, prin care se poate vedea mecanismul automat Powermatic 80.

TOTUL PE TEMA: Rezistența la apă a ceasurilor
16.8.2022
TOTUL PE TEMA: Rezistența la apă a ceasurilor

Luneta rotativă este din ceramică și nu s-a făcut economie la luminozitate. Dezavantajul poate fi grosimea ceasului, deoarece Seastar 2000 nu este un ceas mic. Dar dacă ați căutat un ceas pentru scufundări foarte robust cu un cadran incredibil de reușit, Tissot corespunde exact acestei cerințe.

Lunetă rotativă cu scală de 60 de minute, lizibilitate mare, rezistență ridicată la apă, luminozitate puternică sau iluminare din spate. Ceasul pentru scufundări nu este doar elegant, ci și practic. Cel puțin nu trebuie să vă faceți griji intră în el apă.

Dacă acest model de ceas Tissot este prea gros pentru dumneavoastră, dar sunteți un fan al cadranelor cu design elegant, vă recomandăm din toată inima aproape orice model Seiko Prospex Sea, inclusiv modelul 2023 cu complicație GMT, care este o alegere de top. Certina a făcut alegerea de top în mod jucăuș pentru manopera sa din titan și pentru nuanța de ocru a luminozității.

Tissot Seastar - Galerie foto a ceasurilor de scufundări
9.8.2022
Tissot Seastar - Galerie foto a ceasurilor de scufundări

TOP 6: Ceasuri de scafandri pentru bărbați
31.3.2022
TOP 6: Ceasuri de scafandri pentru bărbați

6) Categoria: Aviator

Ceaurile aviator sau de aviație nu au elemente de design atât de clare ca, de exemplu, modelele de scufundări. Acesta este motivul pentru care ceasurile pentru piloți sunt adesea diametral opuse unul față de celălalt. În același timp, ele reprezintă unul dintre cele mai populare stiluri de ceasuri pentru bărbați. Ceasurile aviator iconice sunt fabricate de Zenith, IWC și Breitling, de exemplu.

Conceptul mai modern este adesea cu o scală logaritmică, pe care piloții o folosesc pentru a calcula, de exemplu, autonomia sau consumul de combustibil. De aceea, uneori par complicate, dar cu atât mai atrăgătoare.

Nominalizate:

Câștigătorul categoriei: Citizen Promaster Sky CB5000

Galerie foto a ceasurilor de bărbați Citizen - Ce altceva v-ați putea dori?
14.9.2022
Galerie foto a ceasurilor de bărbați Citizen - Ce altceva v-ați putea dori?

Modelul Citizen Promaster Sky JY802 este de mult timp cel mai popular printre clienții noștri. Dar fabricarea sa a fost întreruptă, iar locul său pe tron a fost ocupat cu ușurință de noul Citizen Promaster Sky CB5000. Ceasurile pilot de la Citizen au în comun designul atrăgător menționat mai sus, dimensiunea mai mare preferată de mulți bărbați și sincronizarea orei prin radio cuplat cu încărcarea solară.

Deci, în concluzie, acesta este foarte mare, este foarte precis, se reîncarcă cu lumină, ceea ce îl face practic lipsit de îngrijire. Și pentru că face în categoria celor mai bune, luăm de la sine înțeles sticla de safir antireflex, rezistența la apă de 20 ATM și, ca bonus, o alarmă sau un cronometru.

Pentru cei care apreciază versiunea mai ușoară, avem vești bune - modelul este disponibil și într-o variantă din titan.

Dar există și o serie de alternative la ceasul Citizen. Prim Aviator Dual Time, de exemplu, a fost o surpriză mare și foarte plăcută în 2023 și va fi pe placul pasionaților de stilul clasic pilot și de mecanismele automate. Hamilton X-Windy este unul dintre cele mai populare ceasuri Hamilton pentru bărbați și, să recunoaștem, este un ceas cool atât ca design, cât și ca funcție.

Prim Aviator Automatic LE 2022 recenzie - A impresionat prin mecanism, și a surprins prin
15.8.2022
Prim Aviator Automatic LE 2022 recenzie - A impresionat prin mecanism, și a surprins prin

7) Categoria: Armată

Astăzi percepem ceasurile de armată în mod diferit. Acestea sunt mai degrabă ceasuri G-Shock durabile și indestructibile sau, dimpotrivă, ceasuri sportive super moderne precum Garmin Fenix sau Tactix. Dar noi am ales dintre cele clasice, care se numesc "field watch", ceasuri de teren.

Nominate:

Câștigătorul categoriei: Hamilton Khaki Field Captain America

Hamilton Khaki Field Captain America este un exemplu perfect de cum să aduci un ceas militar istoric în secolul 21 și să îl transformi într-un clasic atemporal.

Designul de o simplitate genială, animat de detalii rafinate, este exact ceea ce face din Captain America unul dintre cele mai populare modele ale acestei mărci de origine americană cu o istorie incredibilă.

TOP 6: Cele mai emblematice ceasuri Hamilton
23.3.2022
TOP 6: Cele mai emblematice ceasuri Hamilton

În interior se află un mecanism automat cu o rezervă de putere de 80 de ore, au un diametru mai mare de 42 mm (dar este disponibilă și o versiune mai mică de 38 mm) și au primit o poreclă sexy avantgardistă.

Ceasul Hamilton a luptat pe multe fronturi și a jucat în multe filme. Și nu există nicio îndoială că acest model special va câștiga un loc în rândul multor alți pasionați de ceasuri.

8) Categoria: Outdoor

Unii se tem de al treilea război mondial, alții de un virus în mutație, alții de elementele naturii. Există avantaje în a avea un ceas pentru disconfort. Chiar și în scenarii mai puțin catastrofale. Fie că vorbim de muncă manuală, grădinărit, sporturi cu adrenalină, soldați, pompieri... este bine să ai acasă un ceas outdoor.

Nominate:

Câștigătorul categoriei: Casio G-Shock Mudmaster GWG-2000

Luminox este alegerea perfectă pentru cei care doresc un ceas outdoor simplu, clar și bine gândit. Protrek ne-a impresionat prin designul său mai elegant, păstrând în același timp caracteristicile pur outdoor. Dar câștigătorul este G-Shock, pentru că atunci când vine vorba de ceasuri durabile și pline de funcții, nimic nu se compară cu G-Shock-urile.

Poate că un smartwatch rezistent precum Garmin Fenix sau Epix ar fi o alegere logică, dar în această selecție am căutat un ceas clasic pe care nu trebuie să-l reîncarci.

Modelul de top al acestor ceasuri este Casio G-Shock Mudmaster GWG-2000, cel mai echipat model din familia Mudmaster. Pentru că Mudmaster este un ceas peste care poți trece cu un camion, pe care îl poți expune la temperaturi extreme și tot îți poate spune temperatura, altimetrii și te poate ajuta să găsești direcția prin intermediul busolei, datorită senzorului triplu.

Acesta primește ora exactă în mod automat prin intermediul bunului și vechiului semnal radio pe unde lungi. Fără noutăți precum Bluetooth. Și dacă se întâmplă că nu aveți cum să ajungeți la un ceasornicar timp de câțiva ani? Nu-i nimic, acest ceas este alimentat cu energie solară.

Dimensiunile robuste și durabilitatea îl transformă în instrumentul perfect pentru condiții extreme, dar și ca ceas de purtat ocazional pe teren pentru toți cei care caută un ceas bărbătesc adecvat cu funcții utile.

Vă recomandăm să citiți și:

TOP 6: Ceasuri de  bărbați până la apocalipsă
31.3.2022
TOP 6: Ceasuri de bărbați până la apocalipsă

9) Categoria: Retro

Realizarea unui ceas retro interesant nu este atât de ușoară pe cât pare. Multe mărci își "reînvie" modelele istorice în încercarea de a atrage atenția sau chiar pentru a ascunde faptul că nu au idei noi. Dar noi le alegem pe cele în cazul cărora cu siguranță nu este așa și care vor rezista nu doar în colecția generală, ci și în fața ravagiilor critice ale timpului.

Nominalizate:

Câștigătorul categoriei: Bulova Lunar Pilot Chronograph

Certina DS PH200M este un ceas iubit de mai mulți ani. Și a fost premiat de multe ori. Dacă sunteți în căutarea unui ceas pentru scufundări retro, Certina este calea de urmat. În schimb, în cazul lui Hamilton, începe să bată inima oricui preferă un ceas pătrat și, poate, și cu o poveste de film în spatele său, pentru că l-a purtat Indiana Jones. Dar, după ce am luat în calcul toate criteriile, am ales ceasul Bulova.

Lunar Pilot este un ceas care a devenit celebru pentru că a ajuns să meargă pe Lună. Versiunea modernă este fidelă designului, dar cu un mecanism modern.

Acesta este unic în sinea sa, deoarece funcționează la o frecvență nebună de 262 kHz! Acest lucru face ca acul secundar să se deplaseze aproape continuu. Precizia este, de asemenea, admirabilă, cu o abatere maximă de +-10 secunde pe an.

Acestea amintesc, de asemenea, în mod izbitor de celebrul ceas Omega, care la rândul său a ajuns în spațiu. Designul este sportiv, dar atât de atemporal, încât nu puteți da greș cu ele.

10) Categoria: Skeleton

Ceasurile skeleton sunt foarte prețioase. Dar, de multe ori, atunci când un brand le fabrică, acestea merită cu adevărat, iar în spatele ceasului trebuie să existe o poveste sau un element special.

Nominate:

Câștigătorul categoriei: Orient Star Classic Skeleton

Când vă uitați la marca Edox, vă gândiți imediat la modelul mult mai scump Zenith, dar, desigur, într-o versiune mult mai accesibilă. Frederique Constant, pe de altă parte, impresionează prin versatilitatea și confortul pe încheietura mâinii. Cu toate acestea, câștigătorul este Orient Star.

Orient Star și-a dezvăluit modelul skeleton pentru a sărbători 70 de ani de la primul ceas Orient Star. Apoi, în 2023, a reproiectat modelul inițial pur elegant pe piele pe o brățară din oțel. Iar rezultatul este unul perfect.

Propracovanost v každém detailu a méně obvyklý je i ukazatel rezervy nátahu.

Sofisticat în fiecare detaliu și mai puțin obișnuit este și indicatorul rezervei de înfășurare.

Nu numai că a câștigat cu aspectul vizual (reușind să realizeze chiar și un lucru atât de dificil la ceasurile skeleton precum lizibilitatea), ci și cu cel tehnologic.

Prin cadran se poate vedea mecanismul său F8 cu o rotiță de siliciu, care este special vopsită. Dar, mai presus de toate, are proprietăți antimagnetice și este, de asemenea, perfect rezistent la uzură. Este un model pentru adevărații cunoscători, dar cu siguranță nu se poate spune că este doar pentru vitrine. Locul său este la încheietura mâinii și, datorită dimensiunilor sale mai mici, va fi foarte confortabil de purtat.

Pe noi ne-a cucerit și cu dubla sa antireflexie excelentă și cu polizare Sallaz. La prețul la care este oferit, este un raport calitate-preț excelent.

Vă recomandăm să citiți și:

Edox Delfin Mecano Automatic recenzie – Skeleton sportiv până la capăt
8.11.2022
Edox Delfin Mecano Automatic recenzie – Skeleton sportiv până la capăt

11) Categoria: Automatice

Categoria ceasurilor automatice este foarte pretențioasă. Pentru că fiecare ceas automatic are un potențial al său aparte. De aceea, am modificat ușor categoria în "Ceasuri automatice fiabile pentru fiecare zi". Deci este vorba de un ceas cu un mecanism frumos în interior, dar suficient de practic pentru a-l pune la încheietura mâinii în fiecare dimineață fără ezitare.

Nominate:

Câștigătorul categoriei: Tissot PRX Automatic

Pentru noi, toate modelele nominalizate sunt câștigătoare. Citizen a surprins lumea ceasurilor cu seria 8 - un mecanism interesant, o manoperă senzațională, cadrane bine reușite. La fel ca și Seiko Sharp Edged, care captivează prin structura cadranului și prin manopera sa, care este incredibilă la acest preț. Dar nu poate exista decât un singur câștigător, iar primul loc a revenit ceasului Tissot PRX Automatic, datorită popularității sale uriașe.

Tissot PRX a apărut în 2021 ca o mică revelație. La un preț senzațional, primiți un ceas automatic elegant, cu o rezervă de putere mare și o manoperă care arată ca și cum ceasul ar fi cel puțin de două ori mai scump.

Puncte în plus au fost acordate și pentru rezistența la apă de 10 ATM și luminozitate, pentru că atunci când vine vorba de ceasuri pentru purtarea zilnică, trebuie să ne gândim practic.

Designul frumos, structura interesantă a cadranului și, bineînțeles, numele solid al elvețianului Tissot au jucat, de asemenea, un rol în luarea deciziei.

De fapt, acestea ar putea fi nominalizate în categoriile de ceasuri retro și sociale, însă categoria ceasurilor automatice de încredere pentru purtarea zilnică este cea care li se potrivește cel mai bine.

Tissot PRX - Galerie foto de nostalgie genială
30.6.2022
Tissot PRX - Galerie foto de nostalgie genială

TOP 6: Cele mai apreciate ceasuri mecanice Seiko
23.3.2022
TOP 6: Cele mai apreciate ceasuri mecanice Seiko

12) Categoria: Quartz

Ceasurile clasice sunt deja depășite din punct de vedere tehnologic. Pe hârtie, smartwatch-urile le depășesc în aproape toate domeniile. Cu toate acestea, foarte mulți dintre noi așteaptă mai mult de la un ceas decât un simplu dispozitiv funcțional. Ne dorim confort, o senzație de lux, materiale premium și o precizie a timpului.

În acest caz, vă doriți un ceas quartz cu cronometrare avansată. Alegerea este, desigur, recepția radio, GPS sau Bluetooth.

6 NEJ: Ceas pentru bărbați cu sincronizare RC sau GPS
11.5.2023
6 NEJ: Ceas pentru bărbați cu sincronizare RC sau GPS

Nominalizate:

Câștigătorul categoriei: Seiko Astron GPS Solar

Toți candidații au îndeplinit cu brio sarcina. G-Shock-urile ne-au cucerit nu doar prin combinația de sincronizare RC și Bluetooth, ci și prin designul coloristic. Tissot T-Touch a fost un succes instantaneu, deoarece oferă o modalitate hibridă de a avea un ceas elvețian frumos și mai multe funcții inteligente în același timp. Dar primul loc este ocupat de Seiko Astron GPS Solar.

Cu sincronizarea GPS, ceasurile Astron sincronizează ora oriunde în lume, extrem de rapid, cu o manoperă perfectă, cu cele mai bune materiale și cu un design business irezistibil.

Modelul Seiko Astron SSH135J1 ne-a atras atenția și prin modelul de pe cadran, pe care Seiko pur și simplu știe cum să îl facă. Impresionantă este și acoperirea anti-reflexie de pe sticla de safir, care este atât de perfectă încât ai impresia că sticla nici măcar nu este acolo. Iar finisajul din titan? Nu veți înceta să vă minunați de ușurința și calitatea ceasului în același timp.

6 NEJ: Ceas pentru bărbați cu sincronizare RC sau GPS
11.5.2023
6 NEJ: Ceas pentru bărbați cu sincronizare RC sau GPS

13) Categoria: Digitale

Ceasurile digitale evocă nostalgie. Pur și simplu sunt atât de retro. Dar ceea ce este grozav la ceasurile retro este că nu numai că sunt nemuritoare, dar uneori sunt și atemporale, sau chiar pot da timpul înapoi într-un fel.

Nominate:

Câștigătorul categoriei: Hamilton American Classic PSR

G-Shock-urile au fost nominalizate pentru designul lor original și modern și pentru durabilitatea lor legendară. Ceasul Bulova ne-a atras atenția în ediția de gaming datorită mecanismului vizibil. Dar câștigătorul este Hamilton Pulsar PSR.

Pentru că a avea un ceas pe care l-au purtat președinți celebri, sau pe care întreaga lume l-a admirat la brațul unui erou de film, sau poate a fost primul ceas din istorie în ceva... Asta își dorește orice pasionat de ceasuri!

Tocmai de aceea am ales acest model Hamilton care le face pe toate. Este o reeditare a primului ceas digital din lume din anii 1970 - Hamilton PSR, cunoscut în zilele sale de glorie sub numele de Pulsar.

Au fost purtate de Elvis Presley, Elton John, președintele Ford și actorul Jack Nicholson. Iar în film, au apărut la încheietura mâinii lui Roger Moore în filmul Live and Let Die. Și acesta este doar începutul listei.

Dar celebritate sau nu, piatră milenară sau nu, principalul lucru este că reeditarea arată uimitor chiar și astăzi. Fie că este în oțel clasic sau în noua versiune complet neagră. S-ar putea să nu aibă gadgeturi inteligente, dar tocmai asta o să vă placă la ele.

Hamilton PSR v černém provedení.

Hamilton PSR în culoarea roșie.

14) Categoria: Unice

Ceasornicăria este o artă tradițională pe care fiecare generație încearcă să o ducă puțin mai departe. Noi complicații, noi tehnologii, noi materiale. De aceea, am inclus o categorie de ceasuri cu inovații în materie de orologerie, design sau materiale..

Nominate:

Câștigătorul categoriei: Orient Star Moon Phase F7 M45

Atât Bulova, cât și Frederique Constant oferă modele cu mecanisme unice, care prezintă o inovație orologieră de mare valoare. Și doar la puncte, oricare dintre ele ar câștiga cu siguranță. Dar când au sosit în toamna anului 2023 ceasurile Orient, cu cadranul lor de o frumusețe cerească, singurul cuvânt care le putea descrie era: unice. Și astfel domină în prezent în această categorie.

Desigur, designul cadranului este cel care ne-a vrăjit și este menit să reprezinte gruparea mistică de stele care luminează cerul nopții.

Efectul a fost obținut printr-un proces de producție în trei etape, în care a fost imprimat mai întâi modelul de stele și apoi a fost aplicată culoarea. Acest lucru a creat nu numai un gradient unic, de la un albastru mai deschis până aproape de negru la margini, ci și o senzație de stele strălucitoare, toate schimbându-se cu profunzimea în funcție de unghiul de vedere. Cadranul este apoi acoperit cu un strat special care conferă efectul de cer de noapte rezultat.

În interior ticăie un mecanism automatic cu decor frumos și o complicație cu indicator de rezervă de putere și fază lunară romantică. Toate acestea într-o carcasă cu un finisaj negru.

Ar putea fi de remarcat faptul că aceasta este o ediție limitată de 80 de bucăți.

Cum și din ce am ales?

Această selecție a celor mai bune ceasuri pentru bărbați a fost creată ca un ghid practic pentru alegerea unui ceas. De aceea, veți găsi doar modele care sunt în prezent în ofertă, disponibile și care pot fi folosite pentru a vă face pe dumneavoastră sau pe altcineva fericit. Și de aceea ținem lista la zi.

Din ce am ales? Am ales cele mai bune modele de la mărci pe care le cunoaștem și le purtăm. De aceea, nu veți găsi aici un Rolex sau un Orisk. Cu toate acestea, putem să dăm mâna în foc pentru ceasurile pe care le-am ales, iar majoritatea dintre ele au recenzii detaliate în care puteți afla tot ce trebuie să știți despre ceasuri.

S-ar putea să vă intereseze și:

Galerie foto cu cele mai frumoase ceasuri de damă
5.2.2024
Galerie foto cu cele mai frumoase ceasuri de damă

Cele mai bune ceasuri smart pentru bărbați
21.3.2022
Cele mai bune ceasuri smart pentru bărbați