» Blog » Amazfit

Amazfit GTR 3 recenzie - Probabil cea mai bună alternativă sub 1 000 de lei

Taguri: Recenzii | Amazfit | Smartwatch

26.7.2022 | 11 MIN

Așteptam cu nerăbdare Amazfit Amazfit GTR 3 și GTR 3 PRO. La urma urmei, ca aproape toate produsele noi ale acestui brand. Dar acesta a fost excepțional, cu un ecran magic, o nouă modalitate de control prin intermediul coroanei, posibilitatea de a efectua apeluri telefonice, un player de muzică și toate acestea combinate cu un preț care nu depășește un Masaryk. Dar merită cei 1 000 de lei?

Amazfit GTR 3 este, fără îndoială, un ceas smart excelent. Ultima generație a fost deja grozavă. Și cel precedent a fost la fel. Problema pentru Amazfit, însă, este că toate ceasurile lor sunt LA FEL de bune. Acolo unde există defecte, acestea nu se extind mai departe. Mai mult sau mai puțin, ei nu fac decât să se dezvolte acolo unde generația anterioară a excelat deja. Asta e bine, dar zonele vulnerabile sunt și mai slabe în spiritul unei tehnologii mai noi.

Amazfit GTR 4 recenzie - În sfârșit, o emblemă de calitate?
18.7.2022
Amazfit GTR 4 recenzie - În sfârșit, o emblemă de calitate?

Chiar de la început, vreau să spun că am testat versiunea PRO, așa că o voi descrie în recenzie. Dacă doriți să cunoașteți diferențele dintre versiuni, consultați sfârșitul articolului.

Care sunt avantajele și dezavantajele Amazfit GTR 3?

Din punctul meu de vedere, cel mai mare avantaj este cu siguranță designul și displayul. Designul este un pic mai minimalist, așa că nu există mai mult sau mai puțin nimic care să dea greș. Și displayul? Iese în evidență în aproape fiecare fotografie de produs, iar motivul este clar... Acesta domină întregul ceas.

Coroana o consider un minus. Când a fost lansat, s-a scris peste tot că GTR 3 va fi controlat de coroană. Dar când am luat acest ceas, primul lucru pe care mi l-am spus a fost: "De ce există o coroană?" Frumoasă strategie de marketing, dar practic nu am găsit niciun motiv pentru existența sa.

Iar sistemul închis este ceva ce se regăsește în toate dispozitivele Amazfits. Când părăsesc linia de producție, se păstrează. Nu se instalează aproape nicio aplicație, niciun set de date etc. Cu excepția cazului în care producătorului i se face milă de dvs. și adaugă o îmbunătățire prin intermediul unei actualizări, aveți ghinion.

Nu puteți da greș cu minimalismul

GTR 3 nu este o inovație în materie de design, dar poate că acesta este un lucru bun. Ca întotdeauna, s-au concentrat pe un minimalism sobru, iar un profan ar putea să nu poată deosebi cu ochiul liber a doua generație de cea de-a treia.

Carcasa este din aluminiu, ceea ce este cu siguranță mai bun decât plasticul, iar greutatea este de 32 de grame (fără a include cureaua). Cureaua din silicon are o lățime de 22 de milimetri și se fixează cu un sistem Quick-Release. Îndepărtarea curelei durează câteva secunde și este nevoie doar de o unghie. Asta e tot. Din punct de vedere al confortului, nu am nicio problemă. Eu numesc acest tip "silicon de catifea" pe plan intern. Adică silicon care este foarte moale, dar care tinde să alunece ușor pe mână, așa că trebuie să îl strângeți mult atunci când faceți sport, de exemplu.

Cu toate acestea, o caracteristică a ceasului sugerează că este vorba de a treia generație și nu de a doua - coroana rotativă. Aceasta completează cu adevărat comenzile...

Sunteți pe displayul principal, faceți clic pe coroană și se deschide un meniu sub forma unei liste. Rotirea coroanei vă duce la elementul dorit, iar când ajungeți acolo, faceți clic și iată! Vă duce înapoi. Poate că puteți roti coroana în acest fel, dar apoi trebuie să faceți clic pentru a confirma alegerea. Nu mi se pare o soluție foarte elegantă. Coroana nu trebuia să fie acolo deloc.

Displayul - o caracteristică dominantă a știrilor chinezești

La adresa coroanei pot arunca cu noroi, dar chiar nu am nimic de reproșat în privința displayului. Cu o dimensiune de 1,45 inci (acoperă peste 70% din partea frontală a ceasului), o rezoluție de 480×480 pixeli și o finețe de 331 PPI, este probabil cel mai bun display din această gamă de preț. De asemenea, poate fi lizibil și în lumina directă a soarelui, deoarece are o iluminare de fundal de până la 1000 de nits. Luminozitatea poate fi reglată manual și, datorită prezenței unui senzor de lumină ambientală, în mod automat. Apropo, răspunsul la schimbarea luminii funcționează foarte bine.

De asemenea, puteți seta modul Always-On, în care ceasul nu se oprește complet, dar cel puțin afișează ora și data. Cu toate acestea, vă puteți aștepta la aproape jumătate din durata de viață a bateriei.

Este foarte vizibil faptul că rata de reîmprospătare a displayului a fost mărită la de două ori 60 de hertzi (ecranul se reîmprospătează de 60 de ori pe secundă). Mișcarea în mediul utilizatorului este atât de minunat de lină.

Displayul este apoi protejat de Gorilla Glass 3 cu un strat oleofob care ar trebui să reducă amprentele digitale.

Dacă ar trebui să rezumăm cumva displayul, acesta are cu siguranță potențialul de a concura cu cei mai mari inamici de pe piața smartwatch-urilor – Apple Watch 7 și Samsung Galaxy Watch 4. Da, aceste două modele sunt la kilometri distanță din punct de vedere funcțional, dar bateria lui GTR 3 poate menține acel frumos display în funcțiune de câteva ori mai mult timp. Și acesta este un mare avantaj.

Samsung Galaxy Watch 4 recenzie - începe confruntarea dintre SUA și Coreea
26.7.2022
Samsung Galaxy Watch 4 recenzie - începe confruntarea dintre SUA și Coreea

Echipamentele cu senzori sunt din nou abundente, dar cum rămâne cu calitatea lor?

Mai întâi, să recapitulăm. În GTR 3 există un accelerometru, barometru, giroscop, busolă, pulsoximetru, senzor de ritm cardiac, termometru și, bineînțeles, GPS ( recepționează și semnalele GLONASS, BDS, QZSS și Galileo). Da, este într-adevăr un echipament fără precedent în această gamă de preț, dar ne-am obișnuit cu asta la ceasurile chinezești. Producătorii chinezi suferă de "narvemetamvchnoism". Au scăzut extrem de mult prețul și au introdus o cantitate și mai mare de senzori de toate tipurile de calitate.

În timpul zilei se pot observa abateri destul de mari ici și colo, iar când am alergat cu o centură de piept și am comparat datele cu GTR 3, abaterile au fost de până la 10 bătăi. În schimb, GPS-ul a măsurat foarte bine chiar și în pădure sau între clădiri înalte.

În ceea ce privește acuratețea, sunt de acord și cu YouTuberul The Quantified Scientist, care testează până la științific produsele smart. În recenzia sa despre ceasul Amazfit GTR 3 el nu-l recomandă utilizatorilor care doresc date precise privind ritmul cardiac, oxigenarea sângelui sau somnul. Dimpotrivă, acesta a lăudat sistemul GPS.

Având în vedere prețul, totuși, trec cu vederea peste calitatea senzorilor. Și, de asemenea, având în vedere că GPS-ul a funcționat foarte bine.

Durata de viață a bateriei este peste medie. Așa cum ne-am obișnuit în cazul Amazfit

GTR 3 este un concurent atât de ieftin față de Apple și Samsung, dar păstrează un mare avantaj - durata de viață a bateriei. Deși rata de reîmprospătare a displayului a fost mărită, iar displayul general este puțin mai pretențios, bateria de 420 mAh va menține ceasul în funcțiune timp de până la 12 zile. Potrivit producătorului, în cazul unei utilizări mai intense (în special atunci când rulează GPS), timpul ar trebui să fie redus la jumătate.

Vorbind de GPS, la primirea acestui semnal ajungem la 14 ore. Și timpul dacă includem și alte sisteme de navigație? Din păcate, producătorul nu menționează acest lucru nicăieri.

Cu toate acestea, ceea ce este interesant este modul de ultra-economie, când recepția notificărilor și detectarea tuturor senzorilor este oprită. În acest mod, puteți obține o autonomie de până la 1 lună.

Huawei Watch GT 3 recenzie – Cel mai bun model din gama medie?
23.3.2022
Huawei Watch GT 3 recenzie – Cel mai bun model din gama medie?

Interfața cu utilizatorul este simplă, dar nu este sofisticată din punct de vedere funcțional.

În opinia mea, Amazfit a făcut o treabă excelentă în ceea ce privește experiența utilizatorului, dar, în același timp, cred că nu a reușit să profite pe deplin de ea.

Când porniți ceasul, apare pagina principală (puteți seta până la 150 de aspecte diferite) și, prin deplasarea degetului în stânga și în dreapta, puteți accesa diferite widget-uri pe care le puteți configura în voie. Puteți vizualiza vremea, datele privind ritmul cardiac etc. Din păcate, prin rotirea coroanei, nu vă puteți deplasa în jurul acestor widgeturi... Păcat.

Mișcați degetul în sus pentru a vizualiza notificările de pe telefon și mișcați degetul în jos pentru a vizualiza centrul de control. Dacă apăsați pe coroană, veți accesa meniul și vă puteți deplasa prin deplasarea degetului sau prin rotirea coroanei. Cu toate acestea, puteți confirma selecția doar atingând displayul... Păcat.

Butonul de jos acționează ca buton de revenire. Apăsarea butonului de jos din partea principală deschide o selecție de activități sportive. O apăsare scurtă a butonului de jos și o apăsare lungă a butonului de sus sunt complet configurabile.

Nu știu, controlul coroanei este mai mult o pacoste decât un ajutor la acest model și nu are absolut niciun sens pentru mine. În loc să clipească și să ajungă la un control similar cu, să zicem, Coros (chiar dacă este un sporttester și nu un smartwatch), cred că Amazfit a vrut doar să facă valuri cu tweak-ul Apple, care în acest caz este complet inutil.

Dar, ca să nu arunc cu noroi, îmi place foarte mult widget-ul care se află chiar în stânga paginii principale și putem găsi acolo un fel de prezentare generală a tot ceea ce este important - PAI, prezentarea generală a activităților mele zilnice, starea de oxigenare, ultima notificare etc.

Lajfstajl - motivul pentru existența acestui ceas

Unii recenzenți descriu GTR 3 ca fiind un dispozitiv pentru sportivi. Nu sunt deloc de acord. În opinia mea, acest model există pentru utilizatorii mai puțin pretențioși care doresc să se ocupe de comunicarea cu telefonul de la încheietura mâinii, să se uite la notificări și să țină evidența "lajfstajl" lor.

Pe parcursul zilei, GTR 3 monitorizează ritmul cardiac (din păcate, doar la fiecare minut), nivelul de stres, oxigenarea sângelui și, bineînțeles, date clasice precum pașii, caloriile arse și somnul.

Ceea ce m-a încântat este aplicația One Tap Measurement, unde în 45 de secunde puteți obține informații despre ritmul cardiac, nivelul de stres, oxigenarea sângelui și ritmul respirației. Din punctul meu de vedere, este perfect să am parte de aceste informații dimineața la trezire.

Alexa, spală-mi vasele!

Mi-aș dori ca și asistenta vocală să funcționeze la fel, nu-i așa? Noua asistenta vocală Alexa este un nou venit în rândul dispozitivelor Amazfit. Dacă aș spune că funcționează foarte bine, aș minți. Nu înțelegea deloc majoritatea comenzilor mele și nici măcar activarea ei cu o strângere de mână nu părea complet logică. Dacă m-ar vedea cineva, ar crede că am sindromul Tourette. Îmi tremură mâinile și țip la ceasul meu. Și apoi au urmat injuriile...

Rezumatul de la Alexa? GTR 3 ar fi bine să fie operat manual, asistenta vocală are mai multe șanse să vă adauge riduri pe frunte. Când o compar cu Siri, nu există nicio comparație. Siri este diferită.

Apelurile telefonice sunt excelente, notificările și muzica sunt din nou un pic înghețate

Una dintre cele mai mari atracții ale GTR 3 este cu siguranță telefonia. Nu am avut nicio problemă cu ea. Îl puteam auzi bine pe interlocutor, iar acesta mă putea auzi bine pe mine. Indiferent dacă sunam în interiorul clădirii sau în afara ei.

Cei 2,3 GB de stocare sunt în primul rând pentru încărcarea pieselor muzicale, dar suportul pentru streaming nu este, din păcate, văzut din nou în Amazfit. Nu mai e la modă să înregistrezi emcees. De asemenea, am fost deranjat de lipsa NFC. Așadar, fără plăți.

Notificările se afișează frumos și aș spune că Amazfit a făcut o treabă bună cu centrul de notificări unde apar toate. Dar, din nou, nu puteți reacționa la ele în niciun fel.

App Store? Că aș putea instala aplicații de la terți pe dispozitivul meu Amazfit?

App Store există, dar numărul de aplicații este atât de mic încât nu poate fi considerat un App Store. Există diverse aplicații pentru spălatul pe dinți, hidratare, controlul casei inteligente, numărarea caloriilor etc., dar probabil că toate acestea vin direct de la Amazfit, așa că ne bazăm din nou pe aplicațiile producătorului. Poate că vor fi mai multe în timp, dar cel mai bun lucru ar fi să se permită o deschidere completă pentru dezvoltatorii terți.

Peste 150 de activități sportive pe ceasul dumneavoastră

Numărul de activități sportive este cel care îl încadrează pe GTR 3 în categoria smartwatch-urilor sportive, dar nu văd nicio echivalență între numărul de activități sportive și cât de prietenos este ceasul cu sportul. Deși există într-adevăr o mulțime de activități sportive în acest ceas, acesta este mai mult pentru sportul de după serviciu.

Am ieșit la alergat cu GTR 3 și am fost imediat surprins de ritmul cardiac, despre care am discutat deja mai sus. Nu o să intru în detalii, nu prea se potrivea.

Dar am fost foarte încântat să găsesc aici câteva caracteristici de care eram deja încântat la Amazfit T-Rex PRO. Mai exact, ceasul afișează direct sarcina de antrenament săptămânală, estimarea VO2 Max și timpul de recuperare. Apoi, în timp ce alergați, puteți configura în ceas un adversar virtual sau diverse ajutoare cu cadență, ritm cardiac etc.

Amazfit T-Rex Pro recenzie – Un prieten pentru ploaie și soare
1.8.2022
Amazfit T-Rex Pro recenzie – Un prieten pentru ploaie și soare

Dar, de generații întregi, Amazfit a excelat în monitorizarea înotului. Nici măcar un ceas Garmin nu poate număra bazinele înotate la fel de bine ca un ceas Amazfit. În plus, noul senzor BioTracker 3.0 poate acum să detecteze ritmul cardiac sub apă. Ceasul poate, de asemenea, să determine stilul de înot și să determine eficiența înotului (SWOLF). Apropo, rezistența la apă este de 5 ATM. Deci, fără scufundări!

GTR 3 PRO în concluzie

Poate că am fost prea dur cu acest ceas, dar generațiile anterioare ale seriei GTR au pus ștacheta atât de sus încât a trebuit să o fac.

Ce îmi lipsește cel mai mult la acest ceas? Nici măcar nu știu cum să o descriu, dar cred că Amazfit ar trebui să se concentreze pe un singur lucru în mod corespunzător cu această serie. Încearcă să consolideze funcțiile inteligente și sportive, dar niciuna nu funcționează corespunzător. În cazul acestei serii, mi se pare absolut logic să ne concentrăm pe cei smart și să creăm o piesă ieftină care să le ia vântul din pânzele Samsung și Apple.

De aceea, îmi lipsește capacitatea de a răspunde la notificări, un suport mai larg pentru aplicațiile de la terți și suportul pentru serviciile de streaming din acest ceas. Doar opțiuni mai largi, astfel încât oricine să poată "bombarda" puțin acest ceas. Așa cum cumperi un ceas și acesta rămâne cam așa cum este.

Dar, în rest, este un ceas grozav. La urma urmei, este un ceas sub 1.000 de lei care oferă apelare telefonică, un player de muzică și o bază destul de decentă de funcții inteligente și sportive. Mărturisesc că sunt un utilizator pretențios. Dacă știți că tot ceea ce este descris în această recenzie va fi suficient pentru dvs., atunci toate bune pentru Amazfit GTR 3!

Care este diferența dintre GTR 3 PRO și GTR 3?

GTR 3 PRO are, în comparație cu GTR 3:

  • carcasă mai mare cu 1 mm
  • display mai mare cu 0,06 inch, cu o rezoluție mai mare
  • termometru
  • autonomie mai mică a bateriei (GTR 3 poate dura 21 de zile)
  • capacitatea de a efectua apeluri telefonice
  • player de muzică

Care este diferența dintre GTS 3 și GTR 3?

GTS 3 are, în comparație cu GTR 3:

  • display pătrat
  • display de 1,75 inch (GTR 3 are 1,39 inch)
  • autonomie a bateriei de 12 zile (GTR 3 are 21 de zile)

S-ar putea să vă intereseze:

TOP 3: Amazfit - Aproape toată lumea poate alege
26.5.2022
TOP 3: Amazfit - Aproape toată lumea poate alege

CONFRUNTARE: Amazfit GTR 3 Pro vs. Huawei Watch GT 3
20.7.2022
CONFRUNTARE: Amazfit GTR 3 Pro vs. Huawei Watch GT 3

Ceasurile menționate în articol

706 lei nu este disponibil