» Blog » Zeppelin

Zeppelin în ascensiune

Taguri: Despre marcă | Zeppelin | Clasice | Aviație

20.5.2022 | 5 MIN

Cei mai mulți dintre noi care aud cuvântul Zeppelin se gândesc imediat la faimoasele dirijabile ale creatorului și pionierului aviației cu același nume, iar unii încep să fredoneze baladele rock cu efect catchy ale lui Led Zeppelin. Dar astăzi vă vom prezenta un brand de ceasuri care se referă la prima dintre aceste două fapte, și anume aviația.

Proiectele de dirijabile datează încă din 1783, dar drumul către o mașină capabilă să zboare era încă foarte, foarte lung. Primul dirijabil funcțional a fost construit abia în 1852, câteva decenii mai târziu. Iar primul experiment cu un motor cu combustie internă, de exemplu, a avut loc în 1897 și s-a soldat cu un eșec. Tragic, de fapt. Atât inventatorul, cât și echipajul au supraviețuit accidentului. În același an, aluminiul a fost folosit pentru prima dată.

Era deja anul 1900 și, după ani lungi și dureroși de dezvoltare și muncă, primul dirijabil al celebrului nostru aviator își lua zborul. Intră Ferdinand Graf von Zeppelin. Omul care și-a dat numele unor dirijabile, iar acum unui brand de ceasuri.

Acest general german a fondat compania de dirijabile Zeppelin la 2 iulie 1908, hotărât să cucerească cerul cu aceste nave zburătoare gigantice. Să nu uităm că în această perioadă, într-adevăr, singurul lucru pe care îl vedeai pe cer erau păsările.

Ferdinand Graf von Zeppelin

Ferdinand Graf von Zeppelin

Prima sa corvetă dintr-o serie de corvete aeriene a fost numită LZ 1. Ca la orice început, această mașină de 128 de metri lungime nu a mers fără probleme. La primul zbor, care a durat 18 minute, structura s-a îndoit, elicele au fost distruse, iar motorul a cedat, totul la o viteză de cel mult 30 km/h. Toate acestea au culminat cu o aterizare mai puțin exemplară pe suprafața lacului Constance din sudul Germaniei. După reparații îndelungate și o altă încercare eșuată, totul a mers bine până la a treia încercare. Un zbor cu o decolare, o manevră și o aterizare reușită a fost, prin urmare, în lume.

Acest succes a dat startul dezvoltării altor generații de dirijabile sub conducerea domnului Zeppelin. Rezultatele bune ale celei de-a treia generații a acestor mașini, denumite LZ 3, au convins armata germană să comande viitoarele modele și i-au permis să-și continue munca.

Aeronavele s-au bucurat de atenția publicului larg, iar reprezentanții acestei companii au dorit să profite la maximum de acest fapt, astfel că a fost creată o mare oportunitate de afaceri pentru transportul de persoane și mărfuri. Până în 1914 fuseseră transportate peste 37.000 de persoane și se efectuaseră 1.600 de zboruri. Zeppelin a revoluționat și a dat naștere epocii călătoriilor cu avionul, fiind astfel fondatorul primei companii aeriene din lume.

Aceste mașini au fost folosite și în timpul Primului Război Mondial. Acestea au fost folosite pentru recunoaștere și au funcționat bine și ca bombardiere strategice, fiind utilizate pe scară largă de Franța, Italia, Germania, Rusia, SUA și Marea Britanie.

Zeppelin a produs o sută de astfel de aparate de zbor între 1900 și 1938, în 27 de modele diferite. A fost o epocă glorioasă a călătoriilor cu avionul și un confort și un rafinament fără precedent pentru acea vreme.

Toate aceste realizări au fost oarecum uitate după evenimentele din 6 mai 1937, când a avut loc dezastrul Hindenburg, în urma căruia au murit 36 de persoane. Acest fapt nefericit a marcat sfârșitul epocii navelor de transport aerian.

Vzducholoď Hinderburg

Aeronava Hinderburg

Ceasuri Zeppelin

Zilele acestor giganți ai aviației s-au încheiat, dar cu siguranță nu sunt uitați. Pentru a rememora acest moment important într-un mod ușor diferit, PointTec a decis să readucă la viață celebrul nume și moștenirea lui Ferdinand Graf von Zeppelin.

Deși PointTec este o companie relativ tânără în domeniul producției de ceasuri, fiind fondată în 1987, aceasta a avut deja o lansare de succes a brandului Junkers în 1996. Zeppelin a fost brandul său înfrățit din 2002. PointTec este acum unul dintre cei mai mari producători de ceasuri din Germania. Producția anuală este de 150.000 de bucăți. Acest brand nu încearcă să se urce pe valul popular "Swiss Made", dar este un ceas fabricat în Germania și, prin urmare, poartă cu mândrie inscripția "Made in Germany" pe cadran.

Astfel, ceasurile Zeppelin reprezintă această epocă glorioasă și aduc simplitatea și construcția clasică în lumea orologeriei. Sunt folosite materiale de calitate și sunt create piese foarte elegante și de designer la prețuri accesibile.

Dacă ne uităm în portofoliul lor, aflăm că folosesc atât mecanisme mecanice de la Citizen și Miyota, cât și mecanisme cu quartz Ronda de la ETA. În ceea ce privește aspectul, există o inspirație clară din ceasurile de pilot și de ținută, care, în general, arată simplu, lizibil și coerent. Cu siguranță nu le putem nega stilul lor distinctiv și aspectul unic.

Putem găsi atât versiuni pentru bărbați, cât și pentru femei, cu dimensiuni de 35 mm și mai mari. Cel mai mare din gama actuală este carcasa de 43 mm, pentru care recomand cu drag.

Serii de modele nu numai ca repere ale aviaticii

Există ceva pentru toată lumea. Seriile de modele individuale se referă în principal la repere importante ale celebrului producător de dirijabile. Vreți să aduceți un omagiu unui întreg secol de zeppeline? Atunci ediția specială 100 Years Zeppelin este pentru dvs. Sau ați prefera să alegeți un model atemporal și sofisticat precum legendarul Hindenburg? În acest caz, fiți atenți la colecția Zeppelin LZ 129 Hindenburg.

Hodinky Zeppelin 100 Jahre a Zeppelin LZ 129 Hindenburg

100 Jahre, LZ 129 Hindenburg

Preferați cadranele foarte simple, cu cifre romane? Acordați o atenție deosebită seriei LZ 120 Rome. Căutați un aspect mai sportiv, alături de luminozitate? Asta este ceea ce veți găsi în gama Night Cruise.  Fiecare dintre aceste serii de modele are propria poveste, semnificație și trăsături caracteristice.

Hodinky Zeppelin LZ 120 Rome a Zeppelin Night Cruise

LZ 120 Rome, Night Cruise

Nu trebuie să uităm modelele feminine. Doriți un ceas cu fază lunară cu pietre Swarovski? Îl veți găsi în linia Luna. Doriți o versiune schelet? Apoi alegeți din colecția Princess of the Sky. Și, nu în ultimul rând, trebuie să menționăm linia  Viktoria Luise Lady. Carcasă subțire și confortabilă, cadran din perle veritabile cu un motiv frumos de dantelă.

Hodinky Zeppelin Luna, Zeppelin Princess of the Sky a Zeppelin Viktoria Luise Lady

Luna, Princess of the Sky, Viktoria Luise Lady

Dacă sunteți fascinat de acest brand modern inspirat de trecut, puteți vizualiza toate linii de modele sau anumite modele. În articolul următor, vom examina unele dintre ele mai în detaliu.

Ceasurile menționate în articol

1 456 lei (Livrare 9.5.)
1 770 lei nu este disponibil