» Blog » Wenger

Wenger Urban Classic recenzie – Chronograful, care păcălește datorită carcasei

Taguri: Recenzii | Wenger | Pentru bărbați | Clasice

23.3.2022 | 6 MIN

Fiabil în mișcare, abil în buzunar și și mai abil la încheietura mâinii... Ăsta e Wenger. Iar în ceea ce privește ce este abil la încheietura mâinii, este vorba de un Wenger Urban Classic Quartz Chronograph 01.1743.

Nu are niciun sens pentru dvs. și poate vă gândiți pentru o clipă că am băut prea mult din ceva picant? Nu, sunt complet sănătos. Pentru că Wenger îndeplinește toate cele spuse de mai sus la perfecție.

Brandul Wenger datează din 1893. Pentru publicul larg, poate cel mai cunoscut produs Wenger este iconicul cuțit de buzunar pentru ofițeri al armatei elvețiene. În ceea ce privește orologeria, Wenger Watch Inc. a fost fondată abia în 1997. Este, prin urmare, un ceasornicar relativ tânăr, dar chiar și într-o existență atât de scurtă, ceasurile Wenger au o reputație excelentă.

Marca Wenger, de la cuțite la ceasuri
29.4.2024
Marca Wenger, de la cuțite la ceasuri

În același timp, Wenger se concentrează nu numai pe producția de ceasuri, ci și pe producția de bagaje de călătorie, rucsacuri și genți. În ambele segmente, oferă cea mai înaltă calitate la un preț foarte rezonabil. Dacă doriți să aflați mai multe detalii despre cum funcționează, vă invit să vizitați site-ul oficial al companiei www.wenger.ch. Oh, și dacă se întâmplă să treceți pe aici, vă recomand cu siguranță un tur al fabricii. Vestea bună este că turul este gratuit. :)

În recenzia mea de astăzi, aș dori să vă împărtășesc impresiile mele despre seria Urban Classic și, în special, impresiile mele despre Wenger Urban Classic Quartz Chronograph 01.1743, piesa care m-a atras cel mai mult din această serie. Cum toate modele din această serie sunt frumoase și cu siguranță pot fi purtate, totuși, acest micuț iese clar în evidență în ochii mei. Am avut în special modelul Wenger 01.1743.102 pe piele neagră.

Este destul de evident că am ajuns din nou la cronograf fără greșeală. Trebuie remarcat de la început că ceasul dă impresia că este mult mai scump decât v-ați aștepta la acest nivel de preț. Pur și simplu, un cronograf foarte frumos la un preț foarte rezonabil.

Dimensiunile carcasei, cu un diametru de 44 mm, pot fi catalogate ca fiind mai degrabă mai mari. Cu toate acestea, ele nu sunt nici inutil de mari, nici de mici, deschizând spațiu pentru marea majoritate a volumelor de încheieturi pentru bărbați.

Privit de sus, ceasul nu dă cu siguranță o impresie de robustețe. Este greu de spus, poate că este vorba de combinația dintre carcasa argintie și cadranul negru de pe modelul pe care l-am analizat.

Cu toate acestea, dacă supuneți carcasa lor din oțel inoxidabil la un grad de înclinare, înălțimea carcasei iese în evidență în toată splendoarea sa. Cu o grosime de 11,5 mm, este într-adevăr o priveliște de admirat. Și nu doar pe varianta argintie, ci și pe cea neagră.

Tloušťka je 11,5 mm. Na zápěstí ale rozhodně nepůsobí robustním dojmem.

Grosimea este de 11,5 mm. Dar cu siguranță nu se simte robust la încheietura mâinii.

În general, oțelul inoxidabil este unul dintre cele mai frecvent utilizate materiale în industria orologieră. Iar la Wenger, au motivele lor să fie așa. Oțelul este un material foarte puternic și rezistent. Rezistența culorii și, să spunem, culoarea neutră argintie, se potrivesc practic cu orice altă nuanță de culoare.

Și nu există nicio problemă în a îl supune unui tratament de culoare, în cazul Wenger PVD. De exemplu, varianta tradiționala neagră sau bicoloră.

Utilizarea oțelului 316L în toate ceasurile Wenger Urban Classic are un ușor dezavantaj sub forma unei greutăți mai mari a carcasei. Dar dacă luăm în considerare greutatea declarată de producător, de 75 g, putem plasa fără jenă acest ceas în categoria celor mai ușoare. Pe varianta brățara de oțel, aceasta are 156 g, în timp ce varianta cu brăţara din plasă are 138 g.

Probabil că reiese deja din fotografii că Wenger Urban Classic Quartz Chronograph 01.1743 este disponibil în mai multe variante. Personal, cred că culoarea neagră a cadranului se potrivește mult mai bine acestui cronograf decât, să zicem, albul. Și voi sublinia alegerea mea cu o lizibilitate mai vizibilă și mai confortabilă pentru mine. Pur și simplu, cadranul alb mi se pare mai puțin clar.

Nu în ultimul rând, contrastul optic cu indicii și acele argintii este mai interesant atunci când se folosește un cadran negru. O caracteristică de design plăcută a modelului analizat este faptul că fiecare index este completat cu cifra arabă la sfârșit. Iar amplasarea sa este centrată vizual din centrul cadranului.

Dar, în seria Wenger Urban Classic, veți găsi, de asemenea, plasarea cifrelor arabe pe partea opusă a indexului, mai aproape de centrul cadranului.

Numerele arabe, precum și inserțiile interioare ale acelor de argint sunt luminescente. La o inspecție mai atentă, veți observa încă un detaliu frumos. Baza celor trei subcadrane este formată din cercuri concentrice minuscule, gravate de la centru până la marginea fiecăruia dintre subcadrane. În modelul meu, de exemplu, culoarea albă a tuturor numerelor și indicilor face ca fundalul subdimensiunilor să pară mai deschis. Pur și simplu un joc reușit de lumină și umbră.

O parte importantă a colecției Wenger Urban Classic folosește spațiul de sub poziția indicelui "12" pentru a-și plasa logo-ul. Acest lucru nu este diferit în cazul modelului analizat astăzi și subliniez din nou contrastul dintre baza neagră și reprezentarea argintie a logo-ului companiei.

Indexy jsou zakončené arabskou číslicí, u některých variant oživené navíc v barevném provedení.

Indicii au terminație cu cifre arabe, în unele variante înviorate cu o culoare suplimentară.

Cu toate acestea, dacă vă place Wenger Urban Classic 01.1743.121, veți vedea logo-ul companiei lângă poziția "9" a indexului. Însă un detaliu pe care ceasurile din seria Wenger Urban Classic îl au în comun, indiferent de culoare și funcție. Este vorba de marcajul SWISS MADE din jurul poziției indexului "6". Ce înseamnă exact acest marcaj nu are rost să detaliem astăzi. În recenziile anterioare, eu și colegii mei am descris suficient de bine aceste principii.

Pe lângă cronometru și afișarea zilei săptămânii, modelul analizat are și o funcție de dată. Afișajul datei se găsește în spațiul de deasupra indexului "4". Simplu, de bun gust și clar. Întregul mecanism este acoperit de sus de o sticlă minerală cu un strat de safir.

Butoanele pentru controlul cronometrului sunt amplasate în mod vizibil pe partea dreaptă a carcasei. Împreună cu coroana de reglare a orei, apreciez și evidențiez zimțarea plăcută pentru design. O astfel de încercare de a imita o roată dințată. Îmi place cu siguranță acest detaliu. Reprezentarea necesară a logo-ului companiei pe coroană este, de asemenea, o notă de stil. Acest detaliu nu face decât să sublinieze rafinamentul estetic general al modelului.

Dýnko prozradí, že hodinky mají 100metrovou voděodolnost a sklíčko se safírovou vrstvou.

Capacul dezvăluie că ceasul are o rezistență la apă de 100 m și o sticlă cu strat de safir.

Modelul analizat este însuflețit de un calibru de quartz Ronda Z60, alimentat cu baterii și finisat în atelier. Partea din spate a carcasei este acoperită de un capac din oțel opac.

Merită să menționăm rezistența la apă declarată pe capacul carcasei, și anume 100M. Deci, este posibil să înoți cu acest ceas, dar...

Modelul analizat de mine, Wenger Urban Classic Quartz Chronograph 01.1743.102, este echipat cu o curea din piele neagră, cusută cu fir negru. Cureaua este fixată cu o cataramă clasică.

Cum să aveți grijă de o curea din piele
12.4.2024
Cum să aveți grijă de o curea din piele

Deși, în general, ceasul are un aer sportiv, nu vă recomand să alergați sau să înotați mult timp, având în vedere cureaua din piele. Transpirația de la încheietura mâinii nu va face bine curelei din piele. Dacă anticipați orice efort fizic în care ar trebui să transpirați, aș opta pentru un model cu o brăţară din oțel.

Așa cum am mai spus o dată. Această piesă păcălește cu carcasa. Cu siguranță arată și se simte mai scump în ochii mei decât indică eticheta sa de preț.

S-ar putea să vă intereseze:

 TOP 6: Cronografe pentru bărbați (sub 2 000 Lei)
28.3.2022
TOP 6: Cronografe pentru bărbați (sub 2 000 Lei)

Cele mai bune ceasuri pentru bărbați (la preţuri accesibile)
25.3.2022
Cele mai bune ceasuri pentru bărbați (la preţuri accesibile)

Ceasurile menționate în articol