Am ales TOP 6: Cele mai apreciate cronografe pentru bărbați (sub 2 000 Lei)

Taguri: Cele mai bune | Pentru bărbați | Clasice

28.3.2022 | 8 MIN

Conform observațiilor mele de până acum, există două grupuri de ceasuri sport, care sunt chiar foarte tentante pentru bărbați. Primul grup este format din scafandri, chiar dacă nu au de gând să se scufunde cu ei. Iar al doilea sunt cronografele. Și chiar și în acest caz, doar unul din zece proprietari va folosi un cronometru în viața reală. Abordăm adesea (și cu plăcere) modelele de scafandri, așa că de ce să nu aruncăm o privire la cele mai apreciate cronografe de bărbați la un preț până la 2 000 lei.

(1) Casio Edifice ECB-900

Modelele Casio Edifice ECB-900 sunt un bestseller absolut. Nu numai în gama Edifice. Și nu e de mirare. Designul este modern, accentele de culoare și accentele de gradație sunt pline de imaginație, dar, în același timp, nu sunt pretențioase. Doar un ceas sport pentru bărbați pentru fiecare zi. Și asta este exact ceea ce nu numai că așteptați de la Edifice, dar, mai ales, aveți nevoie. Și dacă ne uităm la raportul preț/performanță, nu avem ce reproșa.

Afișajul analogic-digital al orei este clar și puteți vedea, de asemenea, ziua săptămânii/data/secundele de pe cadran. Nu lipsește luminozitatea, dar, mai important, două LED-uri pentru o mare lizibilitate pe timp de noapte. Iar caracterul practic este cu adevărat esențial în cazul ECB-900: ceasul are cinci alarme, puteți opri ture individuale și puteți salva rezultatele în memorie. Cel mai bun lucru este că, datorită conectivității Bluetooth, puteți face toate setările de pe telefon (pe care îl puteți găsi chiar și cu ajutorul ceasului).

Puteți alege din mai multe opțiuni de culoare. Albastrul și roșul, câștigă în popularitate, dar modelul cu accente aurii este urmat îndeaproape. În plus, vorbim despre un ceas perfect echilibrat. Suficient de mare pentru un cronometru adecvat, dar suficient de mare pentru a nu descuraja posesorii de încheieturi mai mici. Și ca să fie totul pe deasupra: este alimentat cu energie solară de către Tough Solar. Deci, nu este nevoie de schimbarea bateriilor, toate funcțiile sunt activate de lumină.

Casio Edifice face parte din gama de ceasuri sport inspirate de cursele de mașini. Acesta este motivul pentru care veți găsi cronometre în marea majoritate a modelelor. Edifice este chiar un partener oficial al Scuderia Toro Rosso, echipa junior de F1 a Red Bull Racing. Principalele puncte forte includ un aspect modern, o manoperă de calitate, multe caracteristici interesante și o mare diversitate de preț.

(2) Festina Titanium Chronograph

Festina Titanium Chronograph este o noutate pentru 2020. Au câștigat imediat popularitate și, prin urmare, un loc în selecția noastră.

Dacă sunteți în căutarea unui ceas din titan care să fie mai ușor la încheietura mâinii, de obicei vă veți îndrepta către brandurile japoneze sau către Boccia Titanium din Germania. Dar Festina a reușit să aducă un design sportiv, (pentru mine) și o măiestrie surprinzător de bună cu o construcție din titan.

Dost dobře to vypadá i na koženém řemínku. Varianta Festina 20521/3.

Arată destul de bine și pe o curea din piele. Varianta Festina 20521/3.

Un bonus neașteptat, mai ales la un preț de aproximativ o mie patru sute, este cristalul de safir. Abilitatea Festina de a crea ceasuri versatile, dar cu aspect modern, nu încetează să mă uimească. Printre avantajele ceasurilor Festina, am numărat și nenumărate variante ale unui anumit model, datorită cărora puteți alege combinația ideală.

Festina are un trecut plin de culoare. A început ca un brand elvețian tradițional, dar începând cu anii 1980 s-a transformat într-un brand dinamic, axat pe ceasuri accesibile și la modă. Talentul său de a livra bestselleruri de lungă durată este invidiat de multe alte branduri.

(3) Tissot Chrono XL Classic

Un ceas elvețian tradițional ca Tissot trebuie să fie special în comparație cu concurenții săi. Și așa este. Tissot Chrono XL se remarcă prin manopera sa și - având în vedere că vorbim de cronografe cu mai multe subcadrane - prin lizibilitatea sa perfectă. Putem mulțumi cifrelor arabe și acelor de contrast, care nu sunt lipsite de luminozitate.

Sunt, de asemenea, interesante cu ajutorul mecanismului ETA G10.212 cu o precizie de ± 10 secunde pe an. Cronometrul măsoară maximum 30 de minute cu o precizie de 1/10 de secundă. Designul se bazează pe  Tissotu Gent XL, dar carcasa a crescut puțin mai mult, ajungând la 45 mm, iar finisajul este perfect pentru toate variantele din gama sa de preț.

Luminiscence u Tissot Chrono XL.

Luminescență Tissot Chrono XL.

Dacă există vreun loc în selecția noastră care să îmbine caracterul sportiv și elegant cu o senzație premium, acela este Tissot. Aici se demonstrează că nu este vorba de o modă de moment și că nu ai nevoie de zeci de funcții pentru a fi practic. Pentru a atinge perfecțiunea lipsesc doar două lucruri. Antireflex pe cristal de safir pentru o mai bună lizibilitate în lumina soarelui și un index precis al secundelor. Dar pentru farmecul lor distinctiv și mai ales pentru lizibilitatea mare, le voi ierta.

Tissot este unul dintre cele mai renumite branduri tradiționale de ceasuri elvețiene. Și-a început istoria în 1853, iar astăzi face parte din Swatch Group. Este cu siguranță aproape de sectorul sportiv. În calitate de partener oficial, logo-ul Tissot poate fi văzut în competiții precum Moto GP, Tour de France și NBA.

(4) Citizen Sports Eco-Drive CA069

Erau două modele care se luptau pentru poziție la Citizen Eco-Drive CA442 de culoare verde iederă, și Eco-Drive Sports CA069 cu un design mai deosebit. În cele din urmă, piloții energici cu scara azimutală sunt cei care și-au câștigat locul pe lista de astăzi.

Cred că complexitatea cadranului este cea care le face atât de atractive pentru mulți bărbați. Numerele arabe nu marchează orele, ci, așa cum se obișnuiește la modelele pilot, minutele. Și, în ciuda faptului că se întâmplă multe pe cadran, acestea nu încetează să fie ușor de citit. Aceasta este o altă caracteristică tipică a modelelor pilot.

Succesul final, însă, vine din partea finisajului PVD negru la unele variante. În timp ce marginile laterale ale carcasei au un finisaj mat, luneta este lustruită. O combinație care sporește aspectul ceasului. În ciuda carcasei de 44 de milimetri, luneta interioară și inelul bizotat îl fac să pară mai mic. Acest lucru este pus în valoare și de cele două nuanțe de culoare ale cadranului. În cele din urmă, nu trebuie să uit să menționez că acesta este un ceas alimentat cu energie solară, deci nu trebuie să vă faceți griji cu privire la schimbarea bateriei.

Japonezii de la Citizen sunt renumiți pentru mai multe realizări de referință în domeniul orologeriei. Printre cele mai mari dintre acestea se numără primul ceas cu o carcasă din titan - iar Super Titanul său este și astăzi unul dintre cele mai bune materiale. În 1976, Citizen a creat primul ceas solar, Crystron Solar Cell, și a folosit energia solară pentru primul ceas cu sincronizare GPS din lume.

(5) Wenger Urban Classic Quartz Chronograf Day Date

Îmi place să îl cataloghez pe Wenger ca fiind unul dintre acele branduri universale. Nu are reputația unui Tissot elvețian, dar este o companie plăcută care face mai mult pentru ceasurile Swiss Made decât se vede la prima vedere. Colecția Urban, reprezentată de  Chronograf Day Date, nu face decât să întărească această judecată.

La prima vedere, poate modest, dar un model foarte echilibrat, care are o imagine bună pentru un ceas sportiv-elegant. Veți aprecia nu numai cureaua confortabilă din piele, ci și funcțiile practice. Nu mă refer doar la cronometru, ci și la data și ziua săptămânii.

Dacă ați întâlnit Wenger, veți ști că sticla este de obicei realizată din cristal mineral, dar cu un strat de safir. Și, bineînțeles, așa cum îi stă bine unui ceas sport, este rezistent la apă până la 10 ATM. Îl văd ca pe un accesoriu excelent pentru o ținută casual, cu adevărat perfect pentru stilul urban.

Wenger este unul dintre cele mai accesibile ceasuri fabricate în Elveția. Deși încă asociem brandul mai mult cu cuțite sau valize, ceasurile sale sunt caracterizate de o calitate plăcută la un preț și mai plăcut. Punctul lor forte este stilul lor "urban" și cristalul mineral cu strat de safir. În plus, Wenger se străduiește de mult timp să producă ceasuri 100% elvețiene, ceea ce nu reprezintă un standard pe piață.

(5) Festina Chronograph 16760/1

Pentru o lungă perioadă de timp, unul dintre cele mai apreciate modele din lumea ceasurilor pentru bărbați. Aici Festina a găsit cu adevărat o rețetă pentru a satisface gustul bărbaților.

Nu cred că trebuie să îl descriu prea mult, sunt pur și simplu atrăgător. Cureaua din piele conferă eleganță, iar cronograful adaugă o strălucire sportivă. Ceasul este rezistent la apă până la 50 de metri - nu este suficient pentru înot, dar va rezista în viața de zi cu zi. Arată grozav cu un tricou, dar vor putea fi purtate și la un eveniment de gală casual.

(6) Diesel Mega Chief

Foarte robust - în ceea ce privește stilul și parametrii. Diesel îi vizează pe cei care doresc să simtă greutatea reală a unei piese solide de oțel la încheietura mâinii. Cel mai apreciat model este acest gigant din grupul Mega Chief DZ4329. Dimensiunea mare este compensată de nuanța gri stins. Acest lucru le face de neratat, într-un mod cu stil.

1 244 lei în stoc

Diesel este un brand de modă bine cunoscut care nu se teme să-și vândă numele. Este departe de orologeria tradițională, dar aspectul modern al ceasurilor nu lipsește cu siguranță. Mânerul tipic de pe sticlă adaugă o notă specifică tuturor modelelor din colecția Only the brave. Și trebuie spus că acesta este un slogan destul de potrivit.

Brandul la modă Diesel este un vis devenit realitate pentru fondatorul său, Renzo Rosso. Dintr-un mic sat din Italia, la sfârșitul anilor 1970, a devenit unul dintre cei mai renumiți producători de modă. Astăzi, produsele includ nu numai blugi, ci și îmbrăcăminte sport, ochelari, parfumuri și, bineînțeles, ceasuri. Ei își proiectează propriile ceasuri la Diesel, iar ceasurile sunt caracterizate de carcase robuste și de neevidențiat. În ultimii ani, Diesel a început să cocheteze și cu sectorul smartwatch-urilor.

Galerie foto a ceasurilor Diesel - For Successful Living
23.3.2022
Galerie foto a ceasurilor Diesel - For Successful Living

Deci, la care dintre ele ați cedat? Sau căutați altceva? Răsfoiți întreaga gamă de ceasuri pentru bărbați, s-ar putea să constatați că nu este o problemă să alegeți, ci mai degrabă să alegeți doar unul singur.

Ceasurile menționate în articol