» Blog » Garmin

Top 6: Smartwatch Garmin pentru sportivi

Taguri: Cele mai bune | Garmin | Smartwatch

31.10.2022 | 9 MIN

Elemente esențiale pentru un smartwatch sportiv și care sunt cele mai bune modele Garmin pentru sport? Asupra acestui aspect ne vom concentra astăzi.

Ce trebuie să conțină un smartwatch sportiv?

Durată lungă de viață a bateriei. Probabil că nu există un parametru mai important. Cu cât te antrenezi mai mult, cu atât mai mult se consumă bateria. GPS-ul este foarte pretențios, iar dacă vă cumpărați un smartwatch cu o autonomie de două zile, ați putea la fel de bine să treceți direct la încărcarea acestuia după activitatea sportivă.

Controlul butoanelor. Ați încercat vreodată să rulați mâna umedă pe ecranul tactil? Nu prea merge, nu-i așa? Sau cu mănuși? Dacă nu sunt conductoare, nu există nicio șansă.

Fiabilitate și acuratețe. Fie că este vorba de durabilitate sau de precizie. Pentru un ceas sport, trebuie să vă bazați pe el pentru a rezista la câteva căderi și pentru a avea măsurători precise.

Compatibilitate cu senzorii externi. Din fericire, toate modelele Garmin au un suport bun pentru senzorii externi, dar cele urbane nu acceptă unele caracteristici foarte detaliate (cum ar fi dinamica alergării).

De ce unele modele Garmin nu sunt potrivite pentru sport?

Dacă luăm ca exemplu un burghez tipic - seria Venu. Aceste modele au un ecran tactil. Astfel, dacă plouă sau dacă sunteți transpirat, ceasul va fi incontrolabil pentru dumneavoastră.

Aceste modele urbane nu sunt la fel de compatibile cu senzorii externi Garmin. Deci, dacă vă luați o centură de piept care gestionează și parametrii dinamicii alergării (oscilație verticală, DKZ etc.), pur și simplu nu veți avea aceste caracteristici incluse în statisticile de activitate.

Aceste modele nici măcar nu au atât de multe caracteristici pe care le veți folosi în timpul antrenamentului. Nu există măsurători VST nocturne, nu există o stare de antrenament, o sarcină de antrenament sau chiar recomandări de antrenament zilnic.

ALL ON TOPIC: Garmin Watch Starea de antrenament
27.7.2022
ALL ON TOPIC: Garmin Watch Starea de antrenament

Dar noi le avem pe cele potrivite în selecția noastră, care sunt perfecte pentru antrenament.

1. Garmin Forerunner 255 - Campion la categoria mijlocie

Dacă ar fi să aleg un smartwatch sport și aș avea un buget de 2 000 RON, aș alege întotdeauna Forerunner 255.

Garmin Forerunner 255/255S Review - Încărcătură sportivă de mijloc de gamă
1.6.2022
Garmin Forerunner 255/255S Review - Încărcătură sportivă de mijloc de gamă

În același timp, în ceea ce privește raportul preț/performanță, nu există un model Garmin mai bun pe piață în acest moment (dacă nu chiar deloc). Dacă ar trebui să scot în evidență acest model, trebuie să menționez cu siguranță...

Durată de viață a bateriei de 14 zile și până la 30 de ore cu GPS activ. Autonomie a bateriei care poate face față întregului Iron Man și chiar dacă vă antrenați în fiecare zi, bateria ceasului ar trebui să reziste cel puțin o săptămână.

Deși producătorul indică o durată de viață a bateriei, de exemplu,14 zile, există mulți factori care pot reduce această durată. Dacă vă antrenați timp de o oră în fiecare zi, timpul poate fi redus la jumătate. Dacă aveți un pulsoximetru automat sau un cadran care se actualizează la fiecare secundă, timpul poate fi și mai scurt.

1 571 lei (Livrare 10.5.)

Caracteristici avansate de formare. Garmin 255 este chiar la limita de a nu avea hărți topografice, dar are toate caracteristicile de antrenament care se găsesc chiar și în cele mai înalte modele, cum ar fi starea de antrenament, sarcina de antrenament și măsurarea variabilității ritmului cardiac.

ALL ON TOPIC: Garmin Watch Starea de antrenament
27.7.2022
ALL ON TOPIC: Garmin Watch Starea de antrenament

Navigarea în curbă. După cum am scris, FR 255 nu are o bază de hărți, dar are navigare pe hartă oarbă. Deci, ia în considerare virajele, distanța până la destinație, dar nu vă arată culoarea traseelor, caracteristicile naturale, contururile sau chiar numele străzilor.

Opinia colegului meu Matei: Forerunner 255 este unul dintre modelele mele preferate din întreaga gamă de ceasuri Garmin. Acesta combină o autonomie incredibilă a bateriei cu caracteristici excelente și dimensiunea perfectă pentru aproape orice mână. Cel mai bun ceas sport de nivel mediu.

Un alt parametru care joacă în favoarea întregii serii Forerunner este reprezentat de faptul că sunt prelucrate din plastic. Plasticul nu este unul dintre cele mai durabile materiale, dar cu siguranță poate fi clasificat ca fiind unul dintre cele mai ușoare. Acest lucru îl face potrivit pentru alergători, cărora li se pot părea unele ceasuri grele atât în timpul unei curse, cât și în timpul somnului.

2. Garmin Fenix 7 - Totul sau nimic... Totul

All-in - Acesta este Fenix 7. Este un bestseller absolut în cadrul Garmin din mai multe motive.

Cea mai lungă durată de viață a bateriei în raport cu echipamentul funcțional. Deoarece Fenix 7 este un model high-end, acesta are absolut toate caracteristicile pe care Garmin le-a programat vreodată. Dar, în același timp, poate alimenta toate aceste funcții timp de săptămâni întregi.

Cea mai mică durată până la 14 zile, cea mijlocie până la 22 de zile, iar Fenix 7X până la 37 de zile. Cu GPS-ul activ, cel mai popular model (7X) poate funcționa timp de până la 122 de ore. Pur și simplu incredibil.

Manoperă cu adevărat sustenabilă. Datorită rezistenței la apă de 100 de metri, puteți face și sporturi acvatice, iar datorită standardului militar de rezistență, ceasul este rezistent la praf, vibrații, și mici șocuri. Desigur, nu sunt nemuritoare, dar probabil că vor dura mult mai mult decât un smartwatch obișnuit.

Manopera durabilă este combinată cu elemente metalice care, în mod paradoxal, adaugă suficientă eleganță sportivă. Acesta este motivul pentru care modelele Fenix sunt adesea căutate nu numai de sportivi, ci și de oameni de afaceri sau de oameni obișnuiți. :)

Hărți topografice. Fenix 7 este unul dintre puținele modele care abundă în hărți. Hărți pentru drumeții, golf și schi. Există, de asemenea, un sistem de navigație complet, care este potrivit atât pentru oraș, cât și pentru mediul rural.

All-in. Ce vreau să spun? Fenix 7 are într-adevăr toate caracteristicile sportive și inteligente de care are nevoie un atlet de agrement sau chiar un atlet profesionist. Lăsând la o parte caracteristicile cu adevărat specifice pe care le au modelele specifice sportului, Fenix 7 le are pe toate.

Smartwatch-uri Garmin pentru sporturi specifice
29.9.2022
Smartwatch-uri Garmin pentru sporturi specifice

De la modelul Fenix 7, mai multe modele se bazează pe acesta, care sunt destul de asemănătoare. Tactix 7 este complet identic, dar are câteva caracteristici militare suplimentare și, sincer,... Un design puțin mai bun.

Garmin Tactix 7 recenzie - Ce vedeți?
7.4.2022
Garmin Tactix 7 recenzie - Ce vedeți?

În mod similar, Garmin Enduro 2, este creat pentru sportivii care participă la curse extrem de lungi. De aceea are o autonomie și mai mare a bateriei.

Garmin Enduro 2 recenzie - De data aceasta cu hărți și player de muzică
16.1.2023
Garmin Enduro 2 recenzie - De data aceasta cu hărți și player de muzică

Și mai există Garmin Epix 2, care este exact la fel ca Fenix 7, de dimensiuni medii, dar are un ecran AMOLED. Este un display mult mai saturat, potrivit pentru persoanele cu vedere slabă.

Garmin Epix 2 review - Nici măcar Lada nu ar putea picta un astfel de ecran
19.5.2022
Garmin Epix 2 review - Nici măcar Lada nu ar putea picta un astfel de ecran

3. Garmin Forerunner 955 - Cel mai bun pentru alergători

Cel mai bun model pentru alergători, dar nu numai pentru ei. Acesta este Forerunner 955.

Are caracteristici destul de asemănătoare cu cele ale lui Fenix 7, dar vine într-o carcasă de plastic ceva mai "aerodinamică". Alergători, cicliști, înotători, triatleți... Aproape toți sportivii de anduranță economisesc greutatea cât mai mult posibil. De aceea, toate Forerunner sunt din plastic.

Greutatea. Garmin încearcă să încadreze toate Forerunner-urile în 50 de grame. Forerunner 955 este cel mai greu din gamă și a primit o greutate puțin peste limita superioară - 53 de grame. Chiar și așa, ceasul nu deranjează deloc la încheietura mâinii, se potrivește ca o mănușă și economisiți câteva zeci de grame față de modelele metalice.

Prețul. N-am să vă ofer prea multe detalii în privința asta. De obicei, cineva cumpără un Forerunner 955 în principal pentru că este semnificativ mai ieftin decât Fenix 7, chiar dacă are aproape aceleași caracteristici.

Garmin Forerunner 955 recenzie - Doar ce e mai bun va face
1.6.2022
Garmin Forerunner 955 recenzie - Doar ce e mai bun va face

Dintre echipamentele funcționale, aș evidenția toate funcțiile de antrenament, cum ar fi starea de antrenament, variabilitatea ritmului cardiac, hărțile de recuperare sau topografice, playerul de muzică și plata fără contact.

Durata de viață a bateriei. Modelul de bază poate dura până la 15 zile, iar versiunea solară poate ajunge la 20 de zile. În ceea ce privește GPS-ul, puteți beneficia de până la 42 de ore (49 de ore cu energie solară).

4. Garmin Forerunner 55 - Cel mai bun sub 1 000 RON

Cel mai ieftin din această selecție este Forerunner 55, a cărui atracție principală este destul de clară.

Prețul. Sincer să fiu, nu există prea multe motive pentru a cumpăra un Forerunner 55. Are caracteristici limitate, în afară de notificări, acest model nu are probabil nicio caracteristică inteligentă, dar îl puteți cumpăra la un preț bun. Și nu există multe Garmin-uri de acest fel.

Durata de viață a bateriei. Lăsând la o parte prețul, Forerunner 55 rezistă până la 2 săptămâni în modul ceas "smart" (ghilimelele sunt intenționate). Asta e mult... Destul de decent.

De fapt, nu mai am niciun argument pentru a cumpăra Forerunner 55. Are echipamente sportive limitate. Și anume, nu dispune de starea de antrenament, sarcina de antrenament și alte caracteristici avansate. De asemenea, are un număr limitat de dispozitive inteligente, deoarece nu are plata contactless și nici player de muzică. Dar... Costă destul de mult, dar este suficient pentru a măsura traseul și ritmul cardiac. Și în plus este destul de precis.

5. Garmin Instinct 2 - Încearcă să mă învingi

Dacă vreun Garmin a fost Rambo, acela este Instinct 2. Acestea îndeplinesc standardele militare, au un aspect militar (chiar și unele caracteristici militare) și o sticlă încastrată pentru a preveni zgârierea sau crăparea. Un fel de G-Shock la nivel general pentru smartwatchuri.

Este surprinzător cât de mult această linie, care este concepută pentru soldați, este potrivită pentru sportivi. De fapt, cea de-a doua generație a adăugat statutul de antrenament, sarcinile de antrenament sau recomandările de antrenament zilnic, care până atunci se aflau doar în linia Forerunner și în liniile de top ale Garmin.

În combinație cu durabilitatea lor, sunt potrivite pentru pasionații de activități în aer liber, bicicliști de coborâre, schi... Pur și simplu pentru orice sport în care există riscul de a cădea. Dacă sunteți neîndemânatic, pentru orice sport.

În plus, Garmin a adăugat versiuni în astfel de culori "de vară", care mi se par destul de cool.

Durata de viață a bateriei. Știți cât va rezista versiunea solară în modul smartwatch dacă îl expuneți constant la lumină? Pe termen nedefinit. Da, acestea sunt primele Garmin-uri care (în teorie) pot funcționa la nesfârșit. Dar dacă (teoretic) nu le expuneți la lumină, acestea vor rezista până la 28 de zile. Cu GPS-ul activ, până la 48 de ore. Drăguț, nu-i așa?

Display de contrast. Nu multă lume își dă seama de asta, dar acel display monocrom este o adevărată explozie. Este cel mai contrastant display din gama Garmin. Poate părea un pic arhaic, dar dacă mergeți pe bicicletă, aveți dificultăți de vedere sau pur și simplu doriți un ceas ușor lizibil, modelul Instinct este perfect.

6. Garmin Epix 2 - Un Fenix diferit

Unii ar putea să se mire de ce Epix 2, se află pe listă, când Fenix 7 este deja aici. Iar unii ar putea să se mire de ce s-ar mira cineva. Pentru că, din punct de vedere funcțional, sunt exact la fel. Singura diferență... Epix 2 utilizează un display AMOLED luminos și cu contrast ridicat.

În afară de faptul că face ca orașul să arate mai bine, există un motiv valabil pentru care este important pentru sportivi. Și asta înseamnă lizibilitate. Unele persoane au probleme cu lizibilitatea displayurilor LCD transflective, deoarece sunt cam fade și se amestecă într-unul singur. Displayul de pe Epix este mai apropiat de cel de pe telefonul dumneavoastră.

În rest, îndeplinește toți aceiași parametri ca și Fenix 7. Doar că este all-in. Pachetul complet smart și sportiv de la Garmin. Hărți topografice, player de muzică, plăți fără contact, toate informațiile despre antrenament. Doar o casă plină de caracteristici.

Tehnologia AMOLED este (sau mai degrabă a fost) asociată cu o durată de viață scurtă a bateriei. Așa că ascultați.

16 zile în modul smartwatch, 42 de ore cu GPS-ul activ și 20 de ore cu cea mai precisă setare GPS.

Nu mi se pare un timp scurt de utilizare. Dimpotrivă.

Acest model este perfect potrivit pentru aproape orice sport. Vă pasez mingea acum. Decizia vă aparține.