Top 6: Cele mai apreciate ceasuri Prim pentru bărbați

Taguri: Cele mai bune | Pentru bărbați | Fashion

23.3.2022 | 7 MIN

Compania, MPM Quality își are sediul chiar lângă Ostrava. Numele nu înseamnă nimic pentru cei mai mulți oameni, dar de îndată ce sunt menționate ceasurile Prim, în ochii tuturor apare brusc un semn de recunoaștere. Ah, Prim... Selecția de astăzi include șase modele de ceasuri bărbați Prim MPM Quality, printre cele mai apreciate de noi.

(1) Prim Pilot JP75

Stilul pilot se reflectă în fiecare detaliu al acestui ceas. Are indexuri distinctive, un al 12-lea index cu o formă tipică și o citire excelentă. Cu toate acestea, este vorba de ceva mai mult.

Pasionații de aviație vor fi observat că într-unul din cadranele secundare se află o siluetă a avionului de antrenament cehoslovac Albatros L-39 și vor fi, de asemenea, familiarizați cu numele PILOT cu indicatorul de înclinare transversal.

Dar veți aprecia și alte detalii. De exemplu, afișajul zilelor săptămânii în limba cehă, afișajul practic al datei, rezistența ridicată la apă de 100 de metri sau ora duală și de 24 de ore.

Stilul sportiv al modelului Prim Pilot este accentuat de carcasa robustă de 42 mm cu finisaj periat. Luminozitatea în două tonuri pentru ace și indexuri este, de asemenea, foarte impresionantă. Sub cadran, găsim un mecanism japonez cu cuarț care oferă o durată de viață superioară a bateriei.

Prim Aviator Automatic LE 2022 recenzie - A impresionat prin mecanism, și a surprins prin
15.8.2022
Prim Aviator Automatic LE 2022 recenzie - A impresionat prin mecanism, și a surprins prin

Compania MPM Quality din Frýdek-Místek a achiziționat brandul Prim în 2001. De atunci, produce o colecție largă de ceasuri pentru bărbați, femei și copii și ceasuri de buzunar. Și se străduiește să ofere clienților o legătură cu Prim ceh la un preț accesibil. Cu toate acestea, achiziția a dus la o dispută juridică asupra numelui cu Prim Elton Watchmakers din Nové Město nad Metuji, care s-a extins până în prezent...

(2) Prim Dakar

Ediția limită a Dakar este un eveniment anual care a fost propus în Frýdek de peste un deceniu. În acest timp, au fost create 13 modele diferite. Modelul Prim Dakar 2021, care este prevăzut cu o brățară metalică, a devenit foarte popular. Cu toate acestea, toate au caracteristici comune - o unitate sportivă, un număr limitat de piese și o legătură cu faimosul Raliu Dakar.

De-a lungul anilor, mai multe nume mari au fost asociate cu Prim. Karel Loprais însuși a fost ambasador. În prezent, membrii echipei Ultimate Dakar Racing condusă de Tomas Ouředníček sunt cei care testează ceasurile direct pe teren.

Designul s-a schimbat de-a lungul anilor, iar acest lucru este chiar admirabil. Prim reușește încă să aducă ceva nou an de an, dar tot tipic Dakar. De asemenea, și din punct de vedere parametric, se pot mândri. Cristalul de safir, cronograful elvețian de încredere, rezistența la apă de 100 m, carcasa și toate detaliile bine executate.

Această colecție este una dintre cele mai căutate Prim sportive din colecția lor actuală. Poate că e vorba de cursă. Sau poate că pur și simplu impresionează prin designul lor distinctiv și mereu unic.

(3) Prim Meteorite Muonionalusta Automatic

Modelele cu cadrane din meteorit sunt printre cele mai interesante piese din producția Primo și, cu siguranță, printre cele mai accesibile ceasuri cu meteorit de pe piața actuală. Acest lucru le face nu doar o alegere interesantă pentru o colecție, ci și ca un cadou pentru pasionații de ceasuri.

Structura unică a cadranului provenit din meteoritul căzut în zona Laponiei se datorează suprafeței incizate, așa-numitul model Widmanstätten. Acest lucru face ca fiecare piesă să fie diferită, cu un model original. Prim a ales un diametru al carcasei de 44 mm, unde cadranul din meteorit poate ieși cu adevărat în evidență. Acesta este protejat de un cristal de safir anti-reflexie.

În interior găsim un mecanism automat de fabricație elvețiană cu decor bogat care poate fi văzut prin cadranul transparent. Acesta are 26 de pietre și funcționează la o frecvență de 4 Hz.

Prim Meteorite Muonionalusta recenzie - Cu adevărat un ceas spațial
18.11.2022
Prim Meteorite Muonionalusta recenzie - Cu adevărat un ceas spațial

Fiecare piesă în ediție limitată are propriul certificat, numărul ediției limitate este gravat pe cadran și chiar fiecare cadran este autentificat de Asociația Colecționarilor de Meteoriți.

(4) Prim Manager Automatic

Pentru iubitorii de ceasuri mai mari. Pentru iubitorii de mecanisme automate. Pentru iubitorii de eleganță sportivă. Pentru ei, Prim Manager Automatic.

Diametrul carcasei este de 45 mm, astfel încât acestea sunt mai potrivite pentru proprietarii cu încheieturi mai mari. În interior se află un mecanism automat cu complicație pentru data, ziua săptămânii, luna și cadran de 24 de ore. Așadar, un calendar complet. Plus cu marcaje cehești.

Activitatea mecanismului poate fi monitorizată prin intermediul capacului transparent. Printre marile avantaje se numără cristalul de safir, care rezistă perfect la zgârieturi, și cureaua cu telescoape cu eliberare rapidă, astfel încât va fi ușor să o înlocuiți dacă este necesar.

Designul este foarte elegant, dar, datorită subcadranelor și dimensiunilor mai mari, acestea sunt și mai sportive. În plus, una dintre caracteristicile interesante ale managerilor este că au un strat luminescent pe toate numerele.

Prim își produce singur multe dintre componente. La Frýdek veți găsi nu numai designeri, ci și ceasornicari cu experiență. Cu toate acestea, Prim cumpără el însuși mecanismele - se bazează mai ales pe Rondas elvețiene, Miyotas japoneze și mecanisme de la Seiko și oferă, de asemenea, de exemplu, un Seagull tourbillon. Este un detaliu substanțial, dar care le permite să ofere prețuri mai accesibile. Pentru unele mecanisme, Prim a proiectat și fabricat propriile rotoare originale.

(5) Prim Prestige Men 2020 Automatic

Se poate denumi un clasic. Când te uiți la Prim Prestige, nu există nicio îndoială că este un ceas social în forma tradițională.

Frumos lizibil, cu cifre arabe clare într-un font elegant. Indecșii minutelor sunt, de asemenea, marcați, astfel încât veți fi mereu conștient de ora exactă. Logo-ul Prim "loaf" și acele în stil Breguet completează impresia generală. Totul protejat de un cristal de safir.

Dimensiunile sunt mai mari (43 mm diametru), dar se potrivesc frumos la încheietura mâinii și se strecoară sub mâneca cămășii (12 mm grosime). Interesant este faptul că puteți seta afișarea zilei săptămânii în limba engleză sau cehă.

Dar principalul lucru se întâmplă în interior. Vă puteți da seama că este un ceas mecanic doar prin mișcarea lină a acelor secunde. Și de îndată ce întoarceți ceasul, veți vedea mecanismul japonez Miyota 8205 cu înfășurare automată.

Prim Prestige 2022 este de fapt a doua ediție a acestui model și, deși nu este o ediție limitată, au fost produse doar 200 de exemplare. Numărul de producție al ceasului este marcat apoi pe capac.

(6) Prim Retro Automatic 21

Nu scriu prea des despre Prim. Dar de fiecare dată când trec pe lângă vitrina Prim, privirea îmi este atrasă de unul anume Prim Retro Automatic 21. Vă puteți da seama că sunt retro la prima vedere, probabil că nu este nevoie să le știți numele.

Motivul pentru care mi-au plăcut este destul de evident. Îmi plac cadranele rotunjite și, în acest caz, sticla, conferă ceasului o profunzime interesantă. Și accentul retro... Din punct de vedere al designului, vechiul Prim Paprsek îmi vine mereu în minte, deși aici cadranul este mai simplu. Dar îmi place numerotarea interesantă a orelor și a minutelor. Întregul concept funcționează bine. Mai ales dacă sunteți în căutarea unui ceas simplu, monden, dar în același timp simțiți nevoia unui ceas mare la încheietura mâinii.

Originálně navržený rotor s motivem lva.

Rotor cu design original cu logo-ul leului.

Diametrul este considerabil, de 45 mm. Din acest punct de vedere, este mai degrabă o înclinație spre parametrii moderni decât spre cei retro. Dar poate că tocmai asta îi face speciali. Atmosfera de epocă radiază literalmente din ele, dar nu le-ai putea confunda cu un model de epocă.

Iar partea cea mai bună se află la sfârșit, sau mai degrabă în spate. Prim a produs un rotor nou-nouț cu logo-ul leului, un simbol național. Dar mecanismul este, desigur, străin, mai exact aici este un Miyota 8215 japonez destul de simplu, care oferă bobinare manuală, o rezervă de putere de aproximativ 40 de ore și funcționează la 3 Hz. Din păcate, este fără hacking.

Cu toate acestea, pentru cei care abia încep să se familiarizeze cu mecanica, Retro Automatic 21 poate fi o poartă de intrare interesantă.

Ce nu s-a încadrat în selecție, dar merită atenție

Recent, a fost lansată noua generație Prim Sport II. Și ceva îmi spune că va fi un model apreciat. Safir, mecanism automat, carcasă pătrată retro cu o tăietură distinctivă. Și un design de scafandru.

Ediția specială Prim Pilot nu trebuie ratată de piloți și de iubitorii de avioane în general. În afară de designul interesant, impresionează și prin detalii specifice. De exemplu, lunetă și coroana au fost special concepute și gravate CNC în panta motorului cu turbină în mișcare. Ștanțarea avionului se regăsește și pe curea. Iar în interior se află mecanismul automat Miyota 9039.

Considerați că ar trebui să existe modele complet diferite în selecția Frýdek Prim? Scrieți-ne în comentarii.

Ceasurile menționate în articol