TOP 6: Ceasuri retro ieftine care spun o poveste

Taguri: Cele mai bune | Clasice | Retro

7.4.2022 | 6 MIN

Au trecut zece, poate cincisprezece ani de când interesul pentru ceasurile în stil vintage a început să crească vertiginos. Înconjurați de timpul digital peste tot și tot timpul, pe telefoanele noastre mobile care ne sunt mereu la îndemână, pe ecranele calculatoarelor noastre, se pare că tânjim brusc după ceva mai clasic. Ceva care să ne amintească de vremurile bune de odinioară, când funcția unui ceas de a spune cât e ora era o valoare universal apreciată.

Puține sunt mărcile de ceasuri care nu au răspuns la această tendință de ceas retro. Unele au sondat profunzimile reale ale istoriei lor și au reînviat modele aflate chiar și la un secol distanță. Dar eu mă identific cu părerea că retro începe cândva în anii 1990. Cea mai mare atracție atunci pare să fie autenticitatea sau, mai degrabă, un sentiment imediat de nostalgie. Și trebuie spus că mulți au făcut acest lucru mai mult decât bine.

De multe ori, noile retușuri nu sunt o afacere ieftină. Le cumpărăm din nostalgie, din indulgență sau chiar ca investiție. Dar există și unele care își spun propriile povești și, cu toate acestea, nu trebuie să economisești ani de zile pentru ele. Iată câteva exemple strălucite din ultima vreme.

(1) Orient Multi-Year Calendar.O complicație inutilă pentru care avem o slăbiciune

Din 1965. De atâta timp Orient produce ceasuri Multi-Year Calendar și este încă extrem de popular. Pentru că este diferit de gama actuală și aceeași cu cea de acum x ani.

În general, Orient oferă câteva piese retro frumoase. De exemplu ceasul Orient Bambino este unul dintre cele mai respectate ceasuri de gală pentru bărbați. Iar Calendarul Multianual este o afacere elegantă și sportivă care distrează cu complicația sa interesantă de calendar.

Complex la prima vedere, surprinzător de simplu după un studiu rapid. Trebuie doar să setați anul curent la luna curentă și întregul sistem începe să aibă sens.

În timp ce primele ceasuri erau doar cu înfășurare manuală, cele de astăzi sunt, de obicei, automate, fără înfășurare manuală. Dar mecanismul simplu din interiorul Orientului își face singur meseria și este un lucrător de încredere. Mecanismul cu angrenaje din interior contribuie, de asemenea, la stilul retro al acestui ceas. Și toate la un preț acceptabil.….

(2) Timex T-80: Ceasuri digitale cu tot ce vă puteți imagina

Denumirea ceasurilor digitale Timex T-80 face deja aluzie la epoca la care se întoarce producătorul american. Îi place să-și reînvie colecția adesea cu modele de Pac-Man, Coca-Cola sau pur și simplu le lasă în forma lor cea mai pură.

Dar edițiile speciale se vând întotdeauna foarte repede, iar cei care ezită nu ratează să le aibă. Pe lângă obișnuitele digi-funcții, modelele T-80 se laudă cu capacitatea de a reda o melodie tematică - de exemplu dintr-o reclamă la Coca-Cola, un joc de arcade sau popularul serial Stranger Things.

Prezentarea Timex x Stranger Things - Retro care vă întoarce lumea cu susul în jos
23.6.2022
Prezentarea Timex x Stranger Things - Retro care vă întoarce lumea cu susul în jos

Și nu am menționat că sunt disponibile și modele cu tematică Space Invaders, pe care Timex le-a inclus în categoria Special Projects. În funcție de ceea ce vă place. Dar Timex T-80 este întotdeauna un ceas digital retro foarte cool, cu cronometru, alarmă și electro-backlit.

Istoria Timex - Ceasuri americane pentru toată lumea. Chiar și pentru președinți
18.5.2022
Istoria Timex - Ceasuri americane pentru toată lumea. Chiar și pentru președinți

(3) Timex Q Reissue. Au avut sens acum 40 de ani și au sens și astăzi.

Timex a făcut o mare vâlvă în 2019 când a lansat modelul Q Reissue. Aceasta a fost o întoarcere la colecția sa din anii 1970, când a produs modele cu quartz cu "Q" inscripționat cu mândrie pe ele. La acea vreme, ceasurile cu quartz erau încă rare, așa că a simțit nevoia de a face o declarație despre unicitatea ceasului. Q Reissue a copiat apoi destul de fidel ceasul introdus în 1979.

Unii au acuzat Timex Q Reissue de copiere ieftină a Rolex GMT Master, dar este greu de negat că Timex-urile arată grozav și sunt accesibile. Versiunea Pepsi, în special, a fost un succes global, iar când pui pe cadran figura faimosului beagle, obții drăgălășenie și iconicitate, toate într-unul singur.

Timex Q Reissue s motivem Coca-Cola.

Timex Q Reissue cu motiv Coca-Cola.

Datorită dimensiunilor mai mici, acestea se pot potrivi pe încheieturile femeilor, dar Timex a pregătit și modele pentru femei. Mai ales modelul Malibu colorat, cu cureaua sa flexibilă, este perfect pentru sufletele de vară.

Dámské Timex Q Reissue Malibu ve zlato-oranžovém provedení.

Ceas de damă Timex Q Reissue Malibu în culoarea auriu-portocaliu.

(4) Casio F-91. Cool și fără terorist

A fost purtat de președintele SUA și de cel mai faimos terorist din lume. S-ar putea scrie un articol întreg despre Casio F-91W Stați, chiar am scris asta în revistă:

[[M2040]]terorist

Stilul său retro este de netăgăduit aici, la fel ca și influența sa culturală. Dar dacă există un lucru pe care îl iubesc cu adevărat la F-91, acesta este caracterul său practic absolut pentru câteva sute. Acest ceas are de toate: un afișaj clar al orei, o alarmă, o lumină (rătăcitoare, dar suficientă pentru a vedea ora), un cronometru. Orice altceva în plus ar fi aproape inutil.

Casio nici măcar nu ar trebui să schimbe ceva pentru a păstra acest model retro iconic în funcțiune astăzi. Dar se pare că agenții săi de marketing au descoperit că negrul poate să nu fie suficient și că, prin adăugarea de variații de culoare, poate atinge o țintă și mai largă. Și așa a fost. Acum poți avea o ținută asortată cu un accesoriu cool.

Klasická varianta nesmrtelných Casio F-91.

Varianta clasică a nemuritoarelor Casio F-91.

Ideea de a face curele scheletate și ceva de genul unei carcase cu sclipici a adus modelul din timpul Revoluției de Catifea mai aproape de generațiile tinere și de sexul frumos. Cu toate acestea, nu-i lipsește niciuna dintre caracteristicile importante și trebuie să îl iubești la încheietura mâinii.

Dacă nu altceva retro, aceste exemplare digitale retro ar trebui să se afle în casa fiecărui fan adevărat. Iar noua colecție de culori 2020 oferă o diversitate binevenită de opțiuni. Dacă sunteți de acord cu mine ridicați degetul mare în sus.

(5) Casio A1100. Un ceas modern în stil retro?

Toată lumea cunoaște legendele precum Casio F-91, Casio A168 sau calculatoarele DBC-32. Dar am vrut să includem ceva nou cu iz de vechi în selecția noastră. O piesă cu aspect de epocă care se află pe piață din 2023 – Casio Vintage A1100.

830 lei (Livrare 9.5.)

Deci, din nou, este o amintire a modelului original care a fost purtat în secolul trecut. Dar Casio l-a reînviat aici și acum, și într-o versiune complet metalică, cu un cristal mineral. Arată mult mai premium, dar în același timp neabătut de retro.

Deci, dacă sunteți în căutarea a ceva ce nu aveți deja, dar în același timp are o moștenire istorică legitimă, A1100 este alegerea perfectă.

(6) Casio CA-53: calculator pentru secolul XXI

Un calculator la încheietura mâinii cu butoane pidi te aduce înapoi în anii '80 ca prin magie. Casio CA-53 face parte dintre celelalte modele pe care Casio le împrospătează de ani de zile în producția sa. Și încă nu au rămas în urmă. De aceea, Casio le-a lăsat practic neschimbate, punându-le doar în culori noi.

Nu doar calculatorul este cel care conferă ceasului caracterul său iconic. Filmele în care a apărut CA-53 sunt cele care i-au dat și mai mult farmec. Gingerbread Daddy, Back to the Future, The Big Bang Theory, Stranger Things și am putea continua.

Ceasurile Casio care au jucat în filme și emisiuni TV
23.3.2022
Ceasurile Casio care au jucat în filme și emisiuni TV

De aceea, apreciez eforturile Casio de a păstra aceste modele în viață și de a ajuta un pic aici și acolo, dar cu sacrificii funcționale sau minim structurale.

Casio a introdus un retro la fel de elegant și cu tentă cinematografică în 2021, sub forma Casio Ripley A100 – ceasul care a jucat în Alien.

S-ar putea să vă intereseze și:

Ceasurile menționate în articol