AM ALES TOP 6: Ceasuri până la Apocalipsă

Taguri: Cele mai bune | Pentru bărbați | Clasice | Armată

31.3.2022 | 10 MIN

Nu contează ce vine. Este vorba despre alegerea unui ceas care poate supraviețui la orice. Am selectat șase ceasuri pentru bărbați care nu ar fi afectate de un potop biblic modern sau de orice alt scenariu SF brusc.

1) Casio G-Shock Mudmaster GG-B100

Dacă ar trebui să lansez unul dintre cele mai bune ceasuri de outdoor cu caracteristici practice, de o durabilitate fără compromisuri, în cel mai bun raport preț/performanță posibil și în același timp foarte arătos, acesta ar fi Mudmaster GG-B100. Are defectele sale, dar cu siguranță nimic care să nu reflecte prețul.

După cum sugerează și numele, este un ceas rezistent la noroi, praf și, bineînțeles, la apă și, fiind un G-Shock, este rezistent și la șocuri. Este într-adevăr un ceas de teren. Foarte posibil pentru apocalipsa menționată mai sus. Dar își vor găsi utilitatea aici și acum.

Conectivitatea Bluetooth îi conferă un aspect modern, permițându-i să se conecteze la o aplicație de pe telefon. Puteți seta toate funcțiile în aplicație. Ceasul preia apoi ora exactă de pe telefon, dar și coordonatele locului pe care trebuie să îl rețineți. Ceasul salvează punctul în memorie, care poate fi folosit pentru a determina distanța și direcția până la poziția salvată. Și acesta este doar un exemplu pentru toate.

Mudmasterele sunt la alegere, dar mai ales pentru că au o mulțime de senzori utili care se pot lipsi de un smartphone. În primul rând, o busolă magnetică, un termometru care poate măsura temperatura ambientală între -10 și +60 de grade Celsius și un altimetru, astfel încât acestea pot detecta presiunea ambientală cu un senzor încorporat și pot evalua altitudinea pe baza acesteia.

Altimetrul este, de asemenea, conectat la barometru, ceea ce este util pe teren pentru detectarea schimbărilor meteorologice, unde puteți vedea și un grafic al schimbărilor de presiune pe ecran. De exemplu, atunci când scade, puteți estima că va ploua. Un pedometru poate fi de asemenea util, nu numai pentru a vedea cât de mult mergeți în fiecare zi.

În ceea ce privește nevoia individuală, fiecare ar evidenția probabil diferite avantaje ale GG-B100. Unii vor aprecia ora universală, calendarul automat, alarmele sau cronometrul. Altora le place faptul că pot vedea pe ecran orele de răsărit și apus de soare. Iar pentru unii, principalul lucru va fi faptul că au comenzi intuitive, în ciuda unui pachet de caracteristici important.

Varianta Mudmaster GG-B100-1AER.

Varianta cu o curea neagră Mudmaster GG-B100-1AER.

Ca ceas de veghe la apocalipsă, există trei lucruri care pot fi reproșate. Absența unui panou solar, unde bateria durează aproximativ doi ani. Iluminarea, deoarece LED-urile se aprind doar timp de maxim trei secunde și setarea oricărei funcții în întuneric complet poate fi o problemă. Iar sincronizarea se face doar prin Bluetooth față de RC. Așa că sperăm că veți avea în cele din urmă o lanternă frontală cu dvs. și un CR2025 de rezervă în buzunar. Dar altfel este perfect.

Cele mai bune ceasuri pentru bărbați selectate de experți
6.3.2023
Cele mai bune ceasuri pentru bărbați selectate de experți

Legătura automată cu telefonul pentru actualizarea orei este perfectă, ca să nu mai vorbim de faptul că, personal, mi se pare mai bine să setez orice pe telefon prin intermediul aplicației. Durabilitatea foarte mare este foarte bună și nu trebuie să vă faceți griji cu privire la zgârierea ocazională de un perete, ușă sau orice altceva. În ceea ce privește dimensiunea, deși este un ceas mai mare din gama G-Shock, nu trebuie să vă faceți griji, ceasul se potrivește pe mâini mai mici și în plus este ușor. Petru T., 16. 4. 2021, zvizualizați alte recenzii.

2) Luminox Bear Grylls Survival Land

Ceasul, care a fost binecuvântat de însuși maestrul supraviețuirii Bear Grylls, nu putea lipsi de pe listă. Luminox. Și este realizat de elvețieni.

Pentru Luminox, două lucruri sunt cu adevărat punctele cheie de vânzare - carbonul și tritiumul. Corpul din carbon face ca ceasul să fie extrem de ușor. Chiar foarte ușor. Și, în același timp, suficient de durabil. Și mai mult decât un ceas de oțel obișnuit. Jarda a scris deja mai multe despre acest lucru în articolul său despre acest brand:

Tritiumul este apoi premiul nopții. Elementul radioactiv nu are nevoie de nicio sursă de lumină pentru a vedea ora chiar și în întunericul absolut. Nu consumă bateria, nu trebuie să le expuneți la lumină pentru a menține capsulele aprinse pe timp de noapte. Și asta e la îndemână, nu doar pentru apocalipsă. Veți aprecia această caracteristică chiar și la două dimineața, când ceasul se află pe noptieră...

La urma urmei, Luminox produce ceasuri durabile și fiabile cu iluminare cu tritiu în întreaga sa producție. Este doar ceea ce face. Doar că nu fac o treabă prea bună în ceea ce privește comercializarea în masă. Și este păcat, pentru că, de exemplu Luminox XB.3797.KM selectat este un instrument de supraviețuire hilar. Sau doar pentru a purta în condiții de teren. În grădină, de exemplu.

Nu au super funcții sau senzori, poate chiar arată prea obișnuit pentru prețul lor. Dar am încredere deplină în ei. Și nu pentru că Bear Grylls le recomandă. Se bazează pe experiența clienților și pe reputația Luminox, care furnizează ceasurile sale unităților militare.

Și ați observat cureaua? Este parțial împletită dintr-un cablu robust de parașută. Iar utilizarea acesteia, dacă este necesar, depinde de dumneavoastră. Un coleg care a analizat mai în detaliu colecția Luminox Bear Grylls a avut o sugestie destul de morbidă…

Sfat suplimentar: Dacă nu credeți că vreun ceas electronic va fi un companion funcțional în timpul apocalipsei, nu uitați să vă uitați la ceasurile mecanice care nu au nevoie de lumină sau de schimbarea bateriei, dar vor continua să meargă. Luminox Master Carbon Seal Automatic este un exemplu perfect de astfel de ceas.

3) Casio ProTrek PRW-50

Echipamentul senzorilor amintește destul de mult de cel al modelelor din seria G Master. Cu toate acestea, ele nu sunt la fel de durabile, dar compensează această vulnerabilitate prin compactitatea lor. Ceasul ideal pentru aventurieri. Și o alternativă interesantă când vine vorba de idei apocaliptice. Casio ProTrek PRW-50.

Ceasurile ProTreks, sunt preferate de cei care doresc senzori precum altimetru, barometru, busolă, termometru... dar nu sunt dispuși să accepte sacrificiul conexiunii la telefon, reîncărcarea constantă sau riscul ca procesorul smartphone-ului lor să cedeze ireversibil în câțiva ani. Acesta este principalul argument pentru a lua un ceas clasic în condiții neașteptate față de unul smart... Acuratețea senzorilor menționați a fost testată de recenzorul nostru în Beskydy:

PRW-50 oferă funcții practice, cum ar fi corecția timpului prin unde radio, încărcarea solară și iluminarea automată, pe lângă un echipament foarte bun al senzorilor. Și, deși nu sunt la fel de durabile ca G-Shock-urile menționate mai sus, vor rezista destul de mult. Remarcabila este rezistență la apă de 100 de metri și rezistența la temperaturi scăzute.

Carcasa este, de asemenea, realizată din rășină sintetică. Iar durabilitatea este sporită de Cross Frame Structure, care poate proteja mai bine mecanismul în caz de impact. Un alt punct în plus pentru PRW.

Aspectul simplu, dar modern și, în ochii mei, atractiv, precum și caracteristicile pe care le veți aprecia nu numai pe munte, ci și în viața de zi cu zi, fac din ele o alternativă foarte interesantă la popularele G-Shock-uri. Ramon K.

(3) Casio Pro Trek PRT-B50

Ceasul outdoor, Pro Treks nu putea lipsi din selecția noastră. Punctul lor forte este orientarea lor off-road, care nu este utilă doar în anticiparea unor scenarii tragice.

Pro Trek PRT-B50 sunt o mare surpriză. Ceasul low-cost are în esență același modul ca și super-durabilul G-Shock GG-B100. Aici întâlnim funcții precum busola, barometrul/altimetrul, termometrul și pedometrul (și, bineînțeles, elementele de bază precum cronometrul, alarma, calendarul, lumina...). Ceea ce va fi probabil inutil într-o lume post-apocaliptică este conectivitatea Bluetooth, dar până când aceasta va apărea, va economisi destul de mult timp de configurare.

Avantajul este, de asemenea, o lizibilitate excelentă și, în ciuda dimensiunilor mai mari, sunt ușoare, dar durabile (datorită întăririi cu fibră de sticlă a carcasei). În plus, acestea vor funcționa fără problemă chiar și pe vremea geroasă.

Cei care își doresc senzori precum barometru, busolă, termometru, accelerometru,... dar nu sunt dispuși să accepte sacrificiul de a fi conectați la telefon, de a fi încărcați constant sau de a risca ca procesorul smartphone-urilor lor să dispară ireversibil în câțiva ani, se orientează de obicei către ProTrek. Acesta este argumentul principal pentru a lua un ceas tradițional față de unul smart în condiții neașteptate... ProTreks este o alternativă excelentă în acest sens.

Fără exagerare, acestea sunt cele mai bune PROTREK-uri în raportul preț/performanță. (...) Dacă le iertăm lipsa energiei solare, atunci avem în fața noastră un ceas care nu prea avem de ce să ne plângem, ba dimpotrivă. Radim K.

4) Casio G-Shock Mudmaster GWG-1000

Mudmaster GWG-1000 sunt instrumentul suprem al Stăpânului rezilient al lui G. Nu putem pretinde mai mult de la un ceas de teren. Tot ceea ce le-a lipsit GG-B100-urilor, aceste Mudmaster posedă.

În special, funcții precum sincronizarea timpului prin intermediul semnalului radio de la toate emițătoarele principale (Multiband 6). Deși nu este la fel de rapid ca un Bluetooth mai modern, este ideal pentru situațiile în care nu doriți sau nu vă puteți baza pe telefon.

Și apoi, Tough Solar, adică încărcarea solară. Bateria are, de obicei, o durată de viață de aproximativ zece ani, ceea ce reprezintă de cinci ori durata de viață normală a bateriei. Problema este că, dacă apocalipsa este de tip Matrix…

Rezistența renumită la efectele impactului este îmbunătățită de αGel, care crește semnificativ rezistența. Praful, apa sau noroiul nu reprezintă practic nicio problemă pentru acest ceas. Iar rezistența la vibrații poate fi, de asemenea, utilă.

Această durabilitate este cea care a făcut din ele un echipament standard pentru navele cu aburi de stingere a incendiilor din SUA, așa-numitele US Smokejumpers. Unitățile sunt lansate în locații îndepărtate pentru a lupta împotriva incendiilor, a tăia copaci și a săpa șanțuri de incendiu.

În 2021, Casio a modernizat succesorul Mii cu o construcție din carbon întărit, făcând noul GWG-2000s și mai durabil, dar mai ușor și mai subțire.

Nu am nimic de reproșat ceasul funcționează așa cum trebuie, este perfect lizibil în orice condiții, butoanele de control nu alunecă, utilizare intuitivă. Testat în condiții dificile în zona militară din Dealurile Doupov - fără nici cea mai mică problemă. Zeno P., 16. 8. 2016, vizualizați mai multe recenzii.

5) Seiko Prospex Arnie

Clasicele durabile sunt disponibile în rândul mai multor branduri tradiționale. Ball, de exemplu, se concentrează pe ceasuri automate cu o durabilitate excelentă pe care nu vă așteptați să o găsiți în mecanisme. O alternativă interesantă, care cred că ar funcționa bine în condiții dificile, este Promasters de la Citizen. Cu toate acestea, am ales Seiko Arnie pentru clasament. Din două motive egoiste.

În primul rând, este scafandrul Seiko. Și în al doilea rând, este ceasul iconic al lui Arnold Schwarzenegger. Acesta este un ceas pentru pasionații de modele iconice, pentru fanii dedicați al filmelor sau pentru iubitorii designului ciudat.

Dar ar fi nedrept dacă ar fi suficient "doar" atât. Arnie nu a ajuns pe listă doar pentru plăcerea mea. Acestea îndeplinesc condițiile pentru un ceas apocaliptic - sunt suficient de durabile (apropo, au certificare de scufundare, care include rezistență ridicată la apă, rezistență magnetică,...), protejate de un lunetă din plastic, cu caracteristici practice.

Prin funcții practice înțeleg un cronometru, ora secundă, calendar automat până la 2100, alarmă, iluminare de fundal a afișajului digital și luminozitate de înaltă calitate pe cel analogic. Și sunt alimentate cu energie solară.

S-ar putea să nu fie primul ceas la care v-ați gândi din această categorie. Dar gândiți-vă la asta. Și puneți Predator în seara asta, ca să știți ce poate face Arnie foarte bine.

6) Casio G-Shock Original GXW-56

Aspectul și dimensiunea unică. Porecla King și o rezonanță demnă de aceste patru litere regale. În comparație cu colecția Master of G, acestea nu au un echipament de senzori de înaltă calitate, de fapt, practic niciunul, dar le puteți obține la cel puțin jumătate din preț. Și dacă durabilitatea este principalul criteriu, G-Shock GXW-56 King, este calea de urmat.

X-urile au fost supranumite "King" tocmai pentru că erau extrem de durabile. Aparatul a fost adăpostit într-un αGel special, care reprezintă o protecție superioară pentru structura deja destul de durabilă a carcasei. Absorbția șocurilor este apoi completată de rezistența la praf și noroi. Când le vezi în realitate, îți dai seama că aceste camere digitale gigantice pot rezista la multe tratamente dure.

Dar, pe lângă asta, fanii îl iubesc pentru alte câteva lucruri interesante, cum ar fi lumina de fundal complet automată și pachetul clasic G-Shock - 5 alarme, inclusiv 1 snooze, cronometru, numărătoare inversă, calendar automat, rezistență la apă de 200 m. Îmbunătățit cu sincronizare radio și energie solară, Kingy este ultimul dintre cele șase ceasuri supraviețuitoare.

Černá varianta Kingů GXW-56BB-1ER

Varianta neagră King GXW-56BB-1ER

Așadar, sunteți pregătiți pentru ceea ce va urma?

Ceasurile menționate în articol