AM ALES TOP 6: Ceasuri până la Apocalipsă

Taguri: Cele mai bune | Pentru bărbați | Clasice | Armată

31.3.2022 | 9 MIN

Nu contează ce vine. Este vorba despre alegerea unui ceas care poate supraviețui la orice. Am selectat șase ceasuri pentru bărbați care nu ar fi afectate de un potop biblic modern sau de orice alt scenariu SF brusc.


1) Casio G-Shock Mudmaster GG-B100

Dacă ar trebui să lansez unul dintre cele mai bune ceasuri de outdoor cu caracteristici practice, de o durabilitate fără compromisuri, în cel mai bun raport preț/performanță posibil și în același timp foarte arătos, acesta ar fi Mudmaster GG-B100. Are defectele sale, dar cu siguranță nimic care să nu reflecte prețul.

După cum sugerează și numele, este un ceas rezistent la noroi, praf și, bineînțeles, la apă și, fiind un G-Shock, este rezistent și la șocuri. Este într-adevăr un ceas de teren. Foarte posibil pentru apocalipsa menționată mai sus. Dar își vor găsi utilitatea aici și acum.

Conectivitatea Bluetooth îi conferă un aspect modern, permițându-i să se conecteze la o aplicație de pe telefon. Puteți seta toate funcțiile în aplicație. Ceasul preia apoi ora exactă de pe telefon, dar și coordonatele locului pe care trebuie să îl rețineți. Ceasul salvează punctul în memorie, care poate fi folosit pentru a determina distanța și direcția până la poziția salvată. Și acesta este doar un exemplu pentru toate.

Ceasurile Mudmaster sunt la alegere, dar mai ales pentru că au o mulțime de senzori utili care se pot lipsi de un smartphone. În primul rând, o busolă magnetică, un termometru care poate măsura temperatura ambientală între -10 și +60 de grade Celsius și un altimetru, astfel încât acestea pot detecta presiunea ambientală cu un senzor încorporat și pot evalua altitudinea pe baza acesteia.

Altimetrul este, de asemenea, conectat la barometru, ceea ce este util pe teren pentru detectarea schimbărilor meteorologice, unde puteți vedea și un grafic al schimbărilor de presiune pe ecran. De exemplu, atunci când scade, puteți estima că va ploua. Un pedometru poate fi de asemenea util, nu numai pentru a vedea cât de mult mergeți în fiecare zi...

În ceea ce privește nevoia individuală, fiecare ar evidenția probabil diferite avantaje ale GG-B100. Unii vor aprecia ora universală, calendarul automat, alarmele sau cronometrul. Altora le place faptul că pot vedea pe ecran orele de răsărit și apus de soare. Iar pentru unii, principalul lucru va fi faptul că au comenzi intuitive, în ciuda unui pachet de caracteristici important.

Varianta Mudmaster GG-B100-1AER.

Varianta cu o curea neagră Mudmaster GG-B100-1AER.

Ca ceas de veghe la apocalipsă, există trei lucruri care pot fi reproșate. Absența unui panou solar, unde bateria durează aproximativ doi ani. Iluminarea, deoarece LED-urile se aprind doar timp de maxim trei secunde și setarea oricărei funcții în întuneric complet poate fi o problemă. Iar sincronizarea se face doar prin Bluetooth față de RC. Așa că sperăm că veți avea în cele din urmă o lanternă frontală cu dvs. și un CR2025 de rezervă în buzunar. Dar altfel este perfect.

Legătura automată cu telefonul pentru actualizarea orei este perfectă, ca să nu mai vorbim de faptul că, personal, mi se pare mai bine să setez orice pe telefon prin intermediul aplicației. Durabilitatea foarte mare este foarte bună și nu trebuie să vă faceți griji cu privire la zgârierea ocazională de un perete, ușă sau orice altceva. În ceea ce privește dimensiunea, deși este un ceas mai mare din gama G-Shock, nu trebuie să vă faceți griji, ceasul se potrivește pe mâini mai mici și în plus este ușor. Petru T., 16. 4. 2021, vizualizați alte recenzii.

2) Luminox Bear Grylls Survival Land

Ceasul, care a fost binecuvântat de însuși maestrul supraviețuirii Bear Grylls, nu putea lipsi de pe listă. Luminox. Și este realizat de elvețieni.

La Luminox, două lucruri sunt cu adevărat punctele cheie de vânzare - carbonul și tritiumul. Corpul din carbon face ca ceasul să fie extrem de ușor. Chiar foarte ușor. Și, în același timp, suficient de durabil. Și mai mult decât un ceas de oțel obișnuit. Jarda a scris deja mai multe despre acest lucru în articolul său despre acest brand:

Tritiumul este apoi premiul nopții. Elementul radioactiv nu are nevoie de nicio sursă de lumină pentru a vedea ora chiar și în întunericul absolut. Nu consumă bateria, nu trebuie să le expuneți la lumină pentru a menține capsulele aprinse pe timp de noapte. Și asta e la îndemână, nu doar pentru apocalipsă. Veți aprecia această caracteristică chiar și la două dimineața, când ceasul se află pe noptieră...

La urma urmei, Luminox produce ceasuri durabile și fiabile cu iluminare cu tritiu în întreaga sa producție. Este doar ceea ce face. Doar că nu fac o treabă prea bună în ceea ce privește comercializarea în masă. Și este păcat, pentru că, de exemplu Luminox XB.3797.KM selectat este un instrument de supraviețuire hilar. Sau doar pentru a purta în condiții de teren. În grădină, de exemplu.

Nu au super funcții sau senzori, poate chiar arată prea obișnuit pentru prețul lor. Dar am încredere deplină în ei. Și nu pentru că Bear Grylls le recomandă. Se bazează pe experiența clienților și pe reputația Luminox, care furnizează ceasurile sale unităților militare.

Și ați observat cureaua? Este parțial împletită dintr-un cablu robust de parașută. Iar utilizarea acesteia, dacă este necesar, depinde de dumneavoastră. Un coleg care a analizat mai în detaliu colecția Luminox Bear Grylls a avut o sugestie destul de morbidă…

Sfat suplimentar: Dacă nu credeți că vreun ceas electronic va fi un companion funcțional în timpul apocalipsei, nu uitați să vă uitați la ceasurile mecanice care nu au nevoie de lumină sau de schimbarea bateriei, dar vor continua să meargă. Luminox Master Carbon Seal Automatic este un exemplu perfect de astfel de ceas.

(3) Casio ProTrek PRW-6900

Când vine vorba de ceasuri outdoor, nu este vorba doar de supraviețuirea în caz de dezastru. O excursie, un weekend la munte sau o excursie cu cortul este probabil mult mai relevantă.

La cumpăna dintre anii 2022/2023, Casio a lansat Protrek PRW-6900, care este inspirat literalmente de Bushcraftingem, arta de a supraviețui în natură doar cu unelte de bază.

2 299 lei (Livrare 6.5.)

Nu numai designul (acul subcadranului are forma unui cuțit rustic, structura cadranului se referă la un cuptor olandez, iar forma generală bizotată este "ca și cum ar fi cioplită cu un topor",...), dar și funcțiile.

Pe teren, veți aprecia senzorii de bază, cum ar fi busola, barometrul sau termometrul. Aceștia pot fi apoi controlați fie prin butoane, fie prin intermediul unei coroane electronice înșurubate. În întuneric, luminozitatea este utilă și, dacă nu era de ajuns, ceasul are iluminare LED.

Nici nu trebuie să vă faceți griji că veți rămâne fără baterie, deoarece sunt alimentate de lumină. În plus, ora este sincronizată prin semnal radio. Și nu o să le înecați imediat, pentru că sunt rezistente la apă până la 100 de metri, așa că, probabil, se vor descurca mai bine decât dvs. în timp ce vâsliți pe un râu în timpul unei furtuni puternice.

Protrek PRW-6900 s hnědým řemínkem s ochranou proti létajícím jiskrám.

Protrek PRW-6900 pe o curea maro cu protecție împotriva scânteilor.

Ceea ce este interesant la PRW-6900 este faptul că au un design diferit. Și, de asemenea, în ceea ce privește materialele. Carcasa este fabricată din rășină sintetică, dar este îmbunătățită cu o proporție de biomasă pentru o direcție mai ecologică. De asemenea, curelele sunt fie din rășină ecologică, fie din piele sintetică, dar cu un tratament pentru rezistență la scântei zburătoare.

Pe scurt, ProTreks pare a fi o invitație la o aventură în aer liber.

4) Casio G-Shock Mudmaster GWG-2000

Mudmaster GWG-2000 sunt cele mai durabile instrumente Master of G. Nu se poate cere mai mult de la un ceas de teren. Tot ceea ce i-a lipsit benjaminului GG-B100, au aceste Mudmaster.

În special, funcții precum sincronizarea timpului prin intermediul semnalului radio de la toate emițătoarele principale (Multiband 6). Deși nu este la fel de rapid ca un Bluetooth mai modern, este ideal pentru situațiile în care nu doriți sau nu vă puteți baza pe telefon.

Tough Solar, adică încărcarea cu energie solară, este o chestiune de rutină. Bateria are de obicei o durată de viață de aproximativ zece ani, ceea ce reprezintă de cinci ori durata de viață normală a bateriei. Problema ar fi, dacă apocalipsa este de tip Matrix...

Masters au o reputație de rezistență la efectele impactului, îmbunătățită de αGel, care crește semnificativ rezistența. Praful, apa sau noroiul nu reprezintă practic nicio problemă pentru ceas. Iar rezistența la vibrații poate fi, de asemenea, utilă.

Această durabilitate este cea care a făcut ca Mudmasters să devină echipament standard pentru unitățile de pompieri cu aburi din SUA, așa-numitele US Smokejumpers. Unitățile sunt lansate în locații îndepărtate pentru a lupta împotriva incendiilor, a tăia copaci și a săpa șanțuri de incendiu.

Ceasurile Mudmaster GWG-2000 sunt prima generație care are o lunetă metalică cu protecții din carbon "forget", un amestec de rășină de carbon întărit cu fragmente de carbon. Carbonul și-a făcut apoi loc în carcasa ceasului în sine, ceea ce face ca această generație să fie și mai durabilă, dar în același timp mai ușoară.

Cele mai bune ceasuri pentru bărbați selectate de experți
5.2.2024
Cele mai bune ceasuri pentru bărbați selectate de experți

5) Ball Engineer Hydrocarbon Automatic AEROGMT II

Desigur, există o șansă ca în acea lume ipotetică, care a suferit o catastrofă de orice fel, să nu existe nicio baterie de ceas, cu atât mai puțin o baterie solară. Aici mecanicii sunt avantajați - cu puțin noroc, nu vor avea nevoie de nimic pentru a-l menține în funcțiune și pentru a arăta ora în mod fiabil.

Dar trebuie să alegeți un ceas mecanic rezistent. De exemplu, un diver sau, ca mine, un Bally. Modelul Ball Engineer Hydrocarbon este robust la vedere, dar probabil că specificațiile sunt cele care vă vor convinge. În primul rând, este rezistent la șocuri până la 7500 Gs. Prin urmare, ar trebui să poată rezista la o cădere de la aproximativ 1,5 metri fără a se deteriora mecanismul. De asemenea, are avantajul de a fi rezistent la magnetism și rezistent la apă până la 10 ATM și, mai ales, sistemul patentat de protecție a coroanei.

 

Carcasa este din oțel masiv (cu un diametru de 42 mm), iar sticla de safir are o grosime de 3,2 mm pentru a rezista nu numai la zgârieturi, ci și la spargere. Însă unul dintre argumentele cheie ale modelului Ball este luminozitatea cu tritiu, care nu are nevoie de nicio altă sursă pentru a ilumina. Ceea ce este întotdeauna la îndemână.

În interior se află un mecanism automat bazat pe modelul ETA 2893-2, care a suferit modificări de către Ball și are certificat COSC.

Cred că modelele Ball se descurcă foarte bine. Și nu doar într-o lume post-apocaliptică, ci și în lumea noastră de zi cu zi și în mediile dure în care încercați să le testați.

[[M3062]]

Ceasuri Ball pentru bărbați - Galeria foto a celor mai interesante ceasuri
30.5.2022
Ceasuri Ball pentru bărbați - Galeria foto a celor mai interesante ceasuri

Povestea Ball Watch - Compania de ceasuri care nu a ratat trenul
19.5.2022
Povestea Ball Watch - Compania de ceasuri care nu a ratat trenul

6) Casio G-Shock Original GXW-56

Aspectul și dimensiunea unică. Porecla King și o rezonanță demnă de aceste patru litere regale. În comparație cu colecția Master of G, acestea nu au un echipament de senzori de înaltă calitate, de fapt, practic niciunul, dar le puteți obține la cel puțin jumătate din preț. Și dacă durabilitatea este principalul criteriu, G-Shock GXW-56 King este calea de urmat.

X-urile au fost supranumite "King" tocmai pentru că erau extrem de durabile. Aparatul a fost adăpostit într-un αGel special, care reprezintă o protecție superioară pentru structura deja destul de durabilă a carcasei. Absorbția șocurilor este apoi completată de rezistența la praf și noroi. Când le vezi în realitate, îți dai seama că aceste camere digitale gigantice pot rezista la multe tratamente dure.

Dar, pe lângă asta, fanii îl iubesc pentru alte câteva lucruri interesante, cum ar fi lumina de fundal complet automată și pachetul clasic G-Shock - 5 alarme, inclusiv 1 snooze, cronometru, numărătoare inversă, calendar automat, rezistență la apă de 200 m. Îmbunătățit cu sincronizare radio și energie solară, Kingy este ultimul dintre cele șase ceasuri supraviețuitoare.

Černá varianta Kingů GXW-56BB-1ER

Varianta neagră GXW-56BB-1ER

Așadar, sunteți pregătiți pentru ceea ce va urma?