TOP 6: Ceasuri militare "field" (la prețuri accesibile)

Taguri: Cele mai bune | Pentru bărbați | Clasice | Armată

18.10.2022 | 6 MIN

Ceasuri militare, în sensul clasic al cuvântului, se numără printre cele mai populare grupuri de ceasuri sport. Nu e de mirare, acestea arată elegant, sunt ușor lizibile și transmit disponibilitatea dumneavoastră. Chiar dacă soldații nu le mai poartă pe câmpul de luptă, acestea ocupă o poziție puternică în lumea ceasurilor. Am ales șase piese interesante la prețuri accesibile.

Scopurile militare au fost cele care au ajutat ceasurile să ajungă din buzunare la încheieturile bărbaților. Primul Război Mondial, în special, a dat startul acestei popularități, iar alte conflicte au determinat, de asemenea, direcția și dezvoltarea ceasurilor militare.

Guvernul SUA a emis chiar și un standard care a definit în mod clar cerințele privind aspectul și funcționalitatea ceasurilor pentru unitățile militare. Iar dacă producătorii doreau să aprovizioneze guvernul, trebuiau să adere la acest standard. Acesta este, de asemenea, motivul pentru care multe ceasuri de teren sunt  asemănătoare, iar anumiți parametri rămân la modelele retro până în ziua de azi.

Deseori întâlnim porecla "hacked", deoarece una dintre cerințe era o complicație a mecanismului mecanic numită hacking, adică oprirea acelor secunde în timpul reglării orei. O funcție esențială pentru sincronizarea orei membrilor unităților militare.

Zdroj: www.60clicks.cz

Sursa : www.60clicks.cz

Dar aceasta este doar o ramură a supravegherii câmpului. De fapt, nu există reguli precise cu privire la cum ar trebui să arate un ceas militar sau ce ar trebui să facă acesta. În timp ce un ceas de scufundare, de exemplu, este specificat de un standard specific, nu există un astfel de lucru pentru un ceas militar. Se poate spune cu siguranță că ceasurile militare moderne arată foarte diferit de cele istorice. Astăzi, soldații poartă ceasuri cu caracteristici tactice și durabilitate extremă. G-Shock, Garmin, Luminox... Aș trimite forțele de astăzi la aceste branduri.

Dar astăzi vom vorbi despre "field watch", adică un ceas care provine mai degrabă din ramura istorică. Și există câteva criterii care sunt tipice pentru ceasurile de teren:

  • Rezistență
  • Mare lizibilitate
  • Iluminare de fundal
  • Culori discrete
  • Hacking

Deseori întâlnim și scara de 24 de ore, așa-numita oră americană, astfel încât soldații care nu sunt obișnuiți cu formatul orei europene să nu aibă probleme în determinarea acesteia. Utilizarea unei curele NATO din nailon sau piele în culori naturale este, de asemenea, obișnuită.

(1) Hamilton Mechanical Khaki Field

După părerea mea, nu există un model mai faimos în categoria ceasurilor militare accesibile decât Khaki Field de la Hamilton. Designul său se bazează pe standardul american menționat anterior pentru ceasurile militare și oferă o senzație istorică foarte autentică.

Impresionează mai ales prin mecanismul său mecanic fără înfășurare automată, carcasa mată mai mică și fauxtina, adică luminescența cu o nuanță ocru care imită patina luminescenței tritium folosită în trecut.

Chiar dacă a depășit pragul de două mii, este totuși o afacere excelentă pentru valoarea pe care o obțineți - un model de patrimoniu legitim, un design atemporal, o manoperă de calitate și un mecanism mecanic cu o rezervă de putere de 80 de ore. Iar din punct de vedere al designului, Khaki Fields ar putea ocupa un loc de cinste în ceea ce privește modul în care ar trebui să arate un ceas de teren.

TOP 6: Cele mai emblematice ceasuri Hamilton
23.3.2022
TOP 6: Cele mai emblematice ceasuri Hamilton

(2) Seiko 5 Sports Automatic Field

Seiko nu are un model cu adevărat celebru care să fie un reprezentant clar al unui "ceas de teren". Cel mai faimos ceas outdoor este cu siguranță Alpinist, care a fost creat pentru "oamenii de munte" și care îndeplinește de fapt cerințele pentru un ceas militar. Cu toate acestea, într-un astfel de design mai tradițional, ele au apărut în trecut mai mult în gama Seiko 5.

Când și-au reactualizat designul Fives pentru 2019, părea că se va pune accentul pe designul de scufundări, aka SKX. Dar, mai târziu, a apărut versiunea Field, care a avut cu siguranță succes.

În interiorul carcasei mai mici (39,4 mm) se află încă un clasic sub forma mecanismului automat 4R36, cu culori mai pământii și veți întâlni versiuni pe oțel, precum și pe o curea NATO.

Prețul este, de asemenea, un mare avantaj, deoarece pentru o valoare nesemnificativă obțineți ceasuri automate fiabile, cu rezistență la apă de 100 m, luminozitate de calitate și design atemporal. Caracteristicile tipice, cum ar fi triunghiul inversat de la ora 12 și scara de 24 de ore, sunt, de asemenea, prezente.

(3) Citizen Eco-Drive BM847

Dacă ceasurile militare ar trebui să fie, înainte de toate, ușor lizibile și minimaliste, Citizen BM847 este un exemplu perfect. Poate că nu este un "field" tipic, dar cu siguranță se încadrează perfect în categoria noastră.

Și este, de asemenea, potrivit pentru teren sau pentru uzură casual. Ținând cont de preț, nu veți regreta că le luați oriunde. În timpul unei drumeții, în grădină, la un grătar. Este ușor, dar destul de mare (42 mm), iar rezistența la apă de 100 de metri este o dovadă clară că acest ceas este conceput pentru utilizarea zilnică.

În plus, au un mecanism solar Citizen E101 (cu hacking, bineînțeles), așa că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la schimbarea bateriei. Luminozitatea și cureaua textilă cu căptușeală din piele în culori naturale sunt, de asemenea, exemplare.

Galerie foto a ceasurilor de bărbați Citizen - Ce altceva v-ați putea dori?
14.9.2022
Galerie foto a ceasurilor de bărbați Citizen - Ce altceva v-ați putea dori?

(4) Bulova Automatic Archive Series Hack

Bulova este un exemplu frumos de "ceas de teren" bazat pe un model istoric. Acesta este și motivul pentru care sunt numite "Hack", deoarece au o funcție de hacking, care era o cerință pentru ceasurile militare.

Designul amintește de Khaki Fields de la Hamilton, dar scara roșie de 24 de ore este o particularitate interesantă. Dimensiunea carcasei este de 38 mm, la fel ca la Hamilton, și aici se simte și intenția de a oferi o senzație puternică de autenticitate.

Acest lucru este valabil și pentru sticla minerală convexă. În interior se află un mecanism automat de la Miyota (Citizen), iar ceasul are o curea NATO din piele. Singura mea nemulțumire este rezistența la apă de bază de 30 m, care pentru un ceas outdoor ar putea fi de cel puțin 50 m.

În rest, sunt modele reușite de la un brand tradițional cu un trecut interesant și, cred eu, cu un viitor promițător.

(5) Timex Quartz Standard Chronograph

American Timex a avut un model absolut minunat – Timex MK1. Carcasă din aluminiu, sticlă de plastic, dar design ala Hamilton Khaki Field, iluminare din spate Indiglo și cel mai important preț în jur de patru sute! Dacă se întâmplă să îl găsiți pe undeva, nu ezitați. Cu toate acestea, Timex nu le are în prezent disponibile.

Chiar și așa, există mai mult de câteva ceasuri simple care se bazează pe tradiția ceasurilor militare. Cel mai convenabil este Timex Standard cu trei ace sau Timex Standard Chronograph.

Este popular nu numai datorită prețului său accesibil, ci și datorită designului său. Carcasa din alamă de 41 mm cu finisaj negru, completată de o curea din material textil cu suport din piele, arată pur și simplu elegant.

Funcția de cronometru este apreciată de unii, dar lumina de fundal Indiglo este apreciată de toată lumea. În plus, ceasul are și luminozitate, astfel încât lizibilitatea pe timp de noapte este fără probleme.

Istoria Timex - Ceasuri americane pentru toată lumea. Chiar și pentru președinți
18.5.2022
Istoria Timex - Ceasuri americane pentru toată lumea. Chiar și pentru președinți

(6) Orient Automatic Defender

Compania japoneză Orient are o mulțime de ceasuri senzaționale la prețuri accesibile în design pilot. Cele două stiluri sunt, de fapt, destul de interconectate, dar pentru selecția noastră optăm pentru Defender 2nd Generation, care se îndreaptă mai mult către aventurierii de pe uscat.

Lizibilitate bună, luminozitate de înaltă calitate, rezistență la apă de 100 de metri, carcasă robustă din oțel cu finisaj mat și întunecat. Acesta este modul în care îmi imaginez un ceas durabil pentru aventurile de zi cu zi. Iar în ceea ce privește raportul preț-performanță, Orient se numără printre imbatabile.

Cu Orient, puteți conta, de asemenea, pe un mecanism automat realizat cu măiestrie, cu o rezervă de putere de 40 de ore, care oferă, de asemenea, o dată, ziua săptămânii și afișaj am/pm.

Orient oferă acest model în versiuni cu cadran închis, albastru și deschis. Pe curea de piele, nailon și oțel. Așa că trebuie doar să alegeți...

Ceasurile menționate în articol