» Blog » Hamilton

AM ALES TOP 6: Cele mai emblematice ceasuri Hamilton

Taguri: Cele mai bune | Hamilton | Pentru bărbați | Clasice | Tradiționale

23.3.2022 | 7 MIN

Au strălucit pe ecranele de film, au fost folosite în tranșee, au fost preferate de celebrități, au primit designuri iconice. Hamilton are multe de oferit. Așadar, alegerea celui mai emblematic ceas Hamilton nu a fost o sarcină ușoară. Sunt cele corecte pe listă?


Istoria lui Hamilton: lunga călătorie de la căile ferate americane sub aripa companiei elv
17.5.2022
Istoria lui Hamilton: lunga călătorie de la căile ferate americane sub aripa companiei elv

Hamilton Khaki Field Auto. Ceasul Captain America pe care Steve nu l-a purtat niciodată

Este supranumit "ceasul Căpitanului America". Dar, sincer, am văzut Răzbunătorii (de multe ori). Și nu am văzut niciodată  Khaki Fieldy Auto pe mâna lui Rogers (vă rog să mă dezvinovățiți de această greșeală în comentarii, dacă vreți). Și totuși, acest lucru nu le scade popularitatea. La urma urmei, ele sunt apreciate nu datorită denumirii, ci datorită (și îndrăznesc să scriu asta fără hiperbole) conceptului perfect de design.

Hamilton Khaki Field este un exemplu de ceas de teren clasic transformat într-o formă mai modernă. Dacă Hamilton ar fi rămas cu orice preț la un vintage autentic, probabil că nu ar fi ales un diametru de 42 mm, un mecanism automat cu o rezervă de putere de 80 de ore și o lunetă lustruită. Dar exact aceștia sunt parametrii care fac jocul publicului care cumpără astăzi ceasuri.

Iar celălalt lucru este aspectul în sine. Simplu, dar atât de interesant încât s-ar putea scrie paragrafe și paragrafe numai despre cadran. Elementul discului de vinil, finisajul roșu al acelor secunde... Puteți să le vedeți cu ochii voștri.

Este un indiciu al lui Hamilton către epoca sa istorică de ceasuri militare, având în același timp un aspect subtil discret cu proporții ideale pentru aproape oricine.  (Acesta este probabil motivul pentru care sunt fabricate și într-o versiune mai mică 38mm.)

Și au câștigat una dintre cele mai cool porecle din lumea ceasurilor de film. Deci, chiar dacă probabil că, Căpitanul America nu l-a purtat cu adevărat, nu ai nicio problemă în a crede că acesta ar fi exact ceasul pe care l-ar fi ales Steve Rogers.

Hamilton Ventura Elvis80. Arbib's futurist cool-retro

Nu știu ce ar trebui să se întâmple pentru ca selecția celor mai emblematici Hamiltons să rateze Ventury. Un model care este împodobit cu povești și spețe și care mai ales iese în evidență  prin designul său triunghiular!

Dacă ar fi să enumăr toate caracteristicile unice ale Ventur pe scurt, ar arăta cam așa: primul ceas electronic din lume, deși încă fără quartz; ceasul lui Elvis pe care Regele Rock 'n' Roll l-a avut în filmul și în colecția sa privată; designul futurist original al lui Richard Arbib; must-have-ul Men in Black...

Astăzi puteţi avea Ventury în diverse designuri, quarz și mecanice, în mărimi pentru bărbați și femei. Dar nu se vor potrivi oricui și nu toată lumea va avea curaj să le poarte. Nu este chiar un stil clasic, dar, pe mâinile potrivite, va fi o experiență incredibilă…

Hamilton Khaki Field Mechanical. Ceas aviator, pe care îl veţi purta cu drag

Dacă aș scrie că a fost apreciat pentru că a fost inspirat de ceasurile militare fabricate în anii 1960-80 în conformitate cu specificația GG-W-113A a guvernului american, nu ar suna foarte interesant, nu-i așa? Și totuși, în această frază se află cea mai mare parte a succesului Hamilton Mechanical 38 mm.

Hamilton are o istorie foarte bogată într-o gamă întreagă de industrii: ceasuri de aviație, cronometre marine, ceasuri de film, ceasuri pentru personalul feroviar și ceasuri militare. Mai ales militare. Pentru că o parte din succesul său pe teritoriul american s-a datorat aprovizionării armatei. Implicat deja în Primul Război Mondial, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial s-a dedicat doar producției în scopuri militare, iar apoi a acceptat provocarea de a produce ceasuri pentru soldați conform specificațiilor menționate.

Când un model similar - acum în format retro și cu un design minunat atât de autentic - a fost reprodus de Hamilton în urmă cu câțiva ani, fanii nu au fost surprinși. La urma urmei, arată ca ceva ce ai găsi în relicvele din Războiul din Vietnam, așa că nimeni nu ar putea contesta o carcasă de 38 mm. De asemenea, nu lipsesc nici detaliile, cum ar fi patina falsă, mecanismul mecanic fără încărcare automată sau carcasa mată, așa cum îi stă bine unui ceas de tranșee.

Sunt doar niște câmpuri mecanice perfecte. În plus, Hamilton a îmbunătățit mecanismul cu o rezervă de putere mai mare, de 80 de ore, și îl oferă în mai multe variante. Deloc surprinzător, este greu de găsit un rival în categoria sa și este cu siguranță unul dintre cele mai interesante ceasuri din gama Hamilton.


Hamilton PSR. De pe vremea când America avea totul sub control. 

Într-un moment în care se părea că orologeria americană nu va mai fi niciodată ceea ce era, s-a născut o stea. Primul ceas digital din lume, Hamilton Pulsar. Avea cifre cu LED-uri, un lucru nemaiîntâlnit până atunci, și a devenit instantaneu un must-have pentru celebritățile din acea vreme. Elvis, președinți, actori, cântăreți (Jack Nicholson și Elton John nu sunt o excepţie) și, nu în ultimul rând, James Bond.

Mulți au crezut că acestea vor face din America o putere în domeniul orologeriei încă o dată. Dar a durat doar câțiva ani înainte ca LCD-urile să fie înlocuite de ceasuri digitale ieftine, iar Steaua Pulsar s-a stins. Dar nu pentru totdeauna. Dumnezeu să binecuvânteze Elveția. Hamilton a reeditat această piesă istorică în cadrul reedici Hamilton PSR și a fost un succes instantaneu. Deși nu poate indica decât ora, Hamilton a folosit un tip de afișaj nou patentat care combină LCD și LED. Dar ceea ce este cel mai atrăgător este pur și simplu stilul retro al ceasului.

Cu PSR, Hamilton ne reamintește ce a realizat în istoria orologeriei. Iar pentru noi, pasionații de ceasuri, aduce un vânt binevenit în colecția retro și neprevăzutul în portofel. Dar așa se întâmplă cu modelele tribut iconic.

Hamilton Khaki Field Murph. Celelalte Interstellar

Am văzut în sfârșit filmul Interstellar datorită ceasului Murph. Și datorită lui Interstellar, a fost creat ceasul Murph. Modelul care a fost creat exclusiv pentru film a fost scos la vânzare chiar de către fani. Dar Hamilton i-a făcut să aștepte cinci ani înainte de a oferi o ediție limitată în cea mai divină cutie teseract. Și pentru că nu era de ajuns, le-a pus (spre deliciul tuturor celor care nu au înțeles) în producție obișnuită

Și mulțumesc pentru asta, Hamilton. Pentru că s-a dovedit a fi un model iconic, cu un design și detalii de neuitat, pe care numai un adevărat pasionat de ceasuri le-ar putea descoperi. Și pe care doar un pasionat de film îl va înțelege, pentru o schimbare. Pe acul secundar, codul Morse este "eureka". Dar chiar și fără legătura cu filmul, este un ceas frumos.

Îmi place combinația inedită de ace de catedrală și de seringă, cadranul simplu "de câmp" și fațeta plăcută care duce senzual ceasul înapoi în timp, dar nimeni nu m-ar putea convinge că nu este tocmai o piesă atemporală care va avea ceva de spus chiar și în anii de pensionare.

Kromě Murphu si ve filmu Interstellar zahrály Khaki Pilot Day Date.

În afară de Murph, în Interstellar a jucat Khaki Pilot Day Date.

Personal, am o singură critică la adresa lor. Că nu sunt într-o formă mai mică, ar fi mai ușor de purtat. Este păcat. Și în privința banilor. Până la ultimul cent. Pentru că Murphy,  este guilty pleasure..

Hamilton BeLOWZERO. Star de cinema fără compromisuri

M-am gândit mult, mult timp ce model ar trebui să ocupe locul de onoare în lista celor mai emblematice ceasuri Hamilton. Ar trebui să fie X-Wind-ul pilot? Sau panda Hamilton Intra-matic în stil vintage, imposibil de atrăgător? Sau Jazzmasters? Oh, nu. Toate sunt frumoase și ai putea să le admiri pe toate ore întregi, dar trebuiau să fie Khaki Navy BeLOWZERO.

Pentru că aceste stealth-uri negre sunt diferite. Masiv, dar atât de echilibrat în același timp. Negru, dar nu întunecat. Celebru în filme, dar incredibil de funcțional în viața reală.

BeLOWZERO sunt cunoscute mai ales pentru filmul "The Martian", cu care vor fi probabil asociaţi întotdeauna. Modelul original a fost purtat de Matt Damon. Astăzi, îl veți recunoaște datorită indicatorului de dată contrastant și a mișcării ETA 2826-2 mai vechi. Dwayne Johnson a purtat același model în comedia Central Intelligence.

Cele mai noi, inclusiv ediția limitată, sunt legate de filmul TENET al regizorului Christopher Nolan. Acestea sunt fabricate din titan, nu au ștampilă de dată, iar în interior funcționează o mișcare H-10 modificată, cu o rezervă de putere de 80 de ore. Dar, în cele din urmă, rămâne același ceas negru durabil.

Ceea ce scapă adesea din vedere este că, pe lângă cariera cinematografică, au o rezistență la apă de 1000m, o supapă de heliu și, odată ce sunt la încheietura mâinii, un sex-appeal masiv. Poate de aceea echipele lui Scott și Nolan le-au ales pentru marile lor filme... Și mulți bărbați la încheietura lor.

S-ar putea să vă intereseze și:

Hamilton Khaki Aviation Takeoff recenzie – Cronometrul pilotului Dario Costa
23.3.2022
Hamilton Khaki Aviation Takeoff recenzie – Cronometrul pilotului Dario Costa