Am ales TOP 6: Ceasuri de scafandri pentru bărbați

Taguri: Cele mai bune | Pentru bărbați | Clasice | Scufundări

31.3.2022 | 8 MIN

Mai presus de toate, un ceas de scafandru trebuie să fie funcțional și fiabil. Dar, să recunoaștem, este vorba și de design. Ceasurile de scafandri sunt o categorie mult mai apreciată în prezent la încheietura mâinii de către cei de pe uscat decât de către cei ce se scufundă. De aceea, selecția celor șase modele de ceasuri de scafandri pentru bărbați vizează nu numai calitățile de scufundare, ci și aspectul, interesul și originalitatea.

Trebuie să spun că selecția de astăzi a fost literalmente alegerea Sofiei. Colegii mei din redacție pot confirma că mi-a dat mare bătaie de cap. Dar cred că selecția finală vă va convinge că și o categorie atât de specifică precum cea a ceasurilor pentru scufundări are multe fațete.

S-ar putea să nu vă găsiți preferatul printre cele șase, dar fiecare ceas din selecție este unic într-un fel. Veți găsi ceasuri clasice atemporale pe care le-ați fi putut vedea acum șaizeci de ani, precum și astăzi, o piesă retro, cronografe pentru scafandri și cele mai recente tehnologii de sincronizare a timpului și a energiei. Nu uitați să ne spuneți în discuția de mai jos care este scafandru vostru de vis și de ce.

TOTUL PE TEMA: Rezistența la apă a ceasurilor
16.8.2022
TOTUL PE TEMA: Rezistența la apă a ceasurilor

(1) Tissot Seastar 2000 Automatic

Când spui scufundări, nu cred că brandul Tissot este primul lucru care le vine în minte celor mai mulți oameni. Cu toate acestea - modelul Tissot Seastar 2000 a generat un astfel de mic tsunami de interes și dorința de a deține unul.

Nu este vorba atât de mult de faptul că înăuntru ticăie un mecanism foarte performant (este un Powermatic 80.111, care are defectele sale, deși firul antimagnetic este de lăudat), ci sunt pur și simplu frumoase.

Tissot Seastar 2000 Professional – primul ceas de scafandru certificat de Tissot
31.5.2022
Tissot Seastar 2000 Professional – primul ceas de scafandru certificat de Tissot

Accentul se pune aici pe cadran, care a primit o textură de apă rece și nuanțe de culoare. În plus, acesta este un ceas foarte potrivit, așa că cei care caută un ceas pentru scufundări robust îl vor găsi cu ușurință la Tissot.

În ceea ce privește calitățile de scufundare, modelul 2000 este probabil cel mai îndepărtat pe care mi-l pot aminti de la Tissot. Rezistența la apă a urcat până la 600 de metri (2000 de picioare, de unde și numele) și, ca o surpriză, există o supapă de heliu și o manetă transparentă, ceea ce nu este tocmai obișnuit la ceasurile pentru scufundări.

Model s tyrkysovým číselníkem.

Model cu cadran tucoaz

Tissot Seastar - Galerie foto a ceasurilor de scufundări
9.8.2022
Tissot Seastar - Galerie foto a ceasurilor de scufundări

Lizibilitatea perfectă, cristalul de safir și luminozitatea bună nici nu se pune discuția. Sunt totuși primele ceasuri Seastar care îndeplinesc standardele de scufundare ISO 6425.

TOTUL PE TEMA: Rezistența la apă a ceasurilor
16.8.2022
TOTUL PE TEMA: Rezistența la apă a ceasurilor

Super-LumiNova je tady opravdu účinná.

Super-LumiNova este cu adevărat eficientă aici.

Cu aceste specificații, nu e de mirare că au devenit cele mai populare ceasuri pentru scufundări nu numai la brandul Tissot elvețian, ci și la alte branduri din această gamă de prețuri.

(2) Seiko Prospex Padi Turtle

Fără Seiko, mi-ar fi rușine de alegerea mea de ceasuri pentru scufundări. Este probabil cea mai apreciată categorie de ceasuri de la acest brand japonez. Și nu este surprinzător nici o clipă. Seiko a intrat în domeniul scafandrilor profesioniști la mijlocul anilor 1960 și a realizat primul ceas japonez de scafandru. De atunci, și-a stabilit o poziție puternică în industrie și se spune că a contribuit la stabilirea certificării ISO 6425 pentru ceasurile de scafandri.

La urma urmei, oricare ar fi ceasul Diver de la Seikope care îl veți alege, puteți conta pe câteva lucruri: toate vor fi certificate ISO la nivel internațional pentru scafandri, vor avea o rezistență la apă de minimum 200 de metri, o coroană înșurubată și calibre fiabile, fie mecanice, fie cu quartz. Seiko își protejează cu adevărat reputația de excelență în materie de ceasuri de scafandri.

Am ales modelul Seiko SRPE99K1 PADI Turtle din mai multe motive. În primul rând, este ca o broască țestoasă - o comoară de design pentru scafandri din apele japoneze. Este în producție de zeci de ani și practic nu există nimic de îmbunătățit la acesta.

Perfektní luminiscence LumiBrite.

Luminescență perfectă LumiBrite.

În al doilea rând, atunci când Seiko și-a îmbunătățit modelele de bază (Turtles, Samurai) cu o sticlă de safir și o lunetă ceramică, a crescut și prețul. Dar Turtles, acea poartă de intrare în lumea ceasurilor de scafandri automatice, este un pilon și o legendă suficient de mare încât Seiko a păstrat versiunea de bază. Cel mai accesibil și totuși extrem de fiabil.

Și în al treilea rând, versiunea colorată Pepsi nu se demodează niciodată.

(3) Certina DS Action Powermatic 80

Certina cunoaște industria ceasurilor pentru scufundări la perfecție. În prezent, cel mai recent model C032.607, oferă tot ce v-ați putea dori de la un ceas de scafandru.

Începe cu certificarea pentru scufundări, pe care o atinge datorită rezistenței la apă de 300 metri, coroanei cu înșurubare și, bineînțeles a lizibilității excelente.

Se mândrește cu o sticlă de safir anti-reflexie și o lunetă ceramică. Ambele materiale sunt perfect rezistente la zgârieturi, astfel că Certina a făcut un efort suplimentar pentru a asigura frumusețea de lungă durată a ceasului.

Diametrul carcasei este de 43 mm, deci este un ceas mai mare (trebuie remarcat faptul că Certina oferă, de asemenea, modele comparabile cu o carcasă de 38 mm). Alegerea materialului depinde de dumneavoastră. Fie oțel clasic, fie titan. Noi am inclus titanul modern în selecția noastră. Și nu numai pentru ușurința sa fantezistă, ci mai ales pentru că Certina a introdus modelele din titan cu o nuanță unică de luminozitate în culoarea ocru și alte detalii. Acest lucru a dat ceasului un aer vintage și se aseamănă puțin cu modelul Omega al lui Bond.

În interior se află un mecanism Powermatic 80 cu 25 de pietricele, un filet antimagnetic și o rezervă de putere excelentă de 80 de ore. Da, aveți dreptate - nu este nimic de discutat aici.

(4) Certina DS PH200M

Unul dintre cele mai frumoase ceasuri de scafandru retro pe care le puteți avea în această gamă de prețuri. La momentul lansării sale (2018), a generat un răspuns neașteptat. Acest lucru s-a întâmplat chiar și peste ocean, deși la acea vreme Certina nici măcar nu distribuia ceasul în America. Există cu siguranță mai multe lucruri care stau la baza succesului lor, dar pentru mine este, fără îndoială, designul atemporal și transpunerea bine realizată a unui model istoric în prezent.

Acesta se bazează pe un model pe care Certina îl produce din 1967. Pentru a menține un sentiment de autenticitate, a ales o sticlă convexă de hesalit pentru modelul actual. Cu toate acestea, i s-a aplicat un tratament antireflex modern și, mai ales, un strat NEX Scratchguard pentru a proteja plasticul, care altfel se zgârie ușor.

Dintr-un motiv similar, a optat pentru o inserție de lunetă din aluminiu, care se potrivește mai bine modelului retro decât cea din ceramică lucioasă. Dar nu vă lăsați păcăliți de conceptul lor istoric. Acestea au o rezistență la apă de 200 de metri, îndeplinesc cerințele pentru certificarea ISO 6425 și ar fi putut visa la o rezervă de putere de 80 de ore în anii 1960.

Ceasul este livrat într-o cutie specială, cu o curea din piele și o curea NATO, care se potrivește în mod corespunzător. Iar dacă ați cedat în fața aspectului retro, dar nu sunteți atât de pasionați de autenticitatea materialului, Certina are o versiune mai nouă, mai ornamentată, cu un safir și o lunetă ceramică frumos rotunjită. Ambele variante pot fi găsite în gama Heritage modelul DS PH200M.

(5) Citizen Promaster Marine Aqualand Eco-Drive

Acest ceas va face cu adevărat o impresie bună la încheietura mâinii dvs. Atât lângă piscină, cât și atunci când faceți scufundări. Oferă totul și chiar mai mult.

Pe lângă oră, ceasul urmărește adâncimea curentă ( acul roșu, până la 70 de metri) și are o memorie a ultimei dvs. scufundări la cea mai mare adâncime (acul alb mai mic), ceea ce vă ajută  să calculați opririle de siguranță sau intervalele dintre scufundările repetate. Oferă, de asemenea, o alarmă de ascensiune rapidă, prin care ceasul va emite un semnal sonor dacă ieșiți la suprafață prea repede.

Citizen Promaster Marine Aqualand BN20 recenzii – În adâncuri cu un aparat de scufundare
27.5.2022
Citizen Promaster Marine Aqualand BN20 recenzii – În adâncuri cu un aparat de scufundare

Odată ce ceasul este scufundat în apă, se activează "modul de scufundare". Senzorul este ascuns la ora 3. Și pentru că este alimentat de lumină, nu există riscul de a rămâne fără baterie. În plus, un senzor situat la ora 10 vă avertizează atunci când ceasul este suficient de încărcat. Citizen Promaster Aqualand nu mai este doar un ceas analogic obișnuit pentru scufundări, ci un computer simplu, dar foarte funcțional.

Din punct de vedere al designului, acestea sunt fantastice. Schema Pepsi nu se demodează niciodată și conferă ceasului un caracter cu adevărat sportiv. Ca să nu mai vorbim de robustețe și de diametrul de 46,5 mm (52 mm lungime, 22 mm între urechi). O caracteristică izbitoare este senzorul de adâncime de la ora 9 și butoanele care controlează funcțiile suplimentare.

(6) Citizen Promaster Satellite-Wave

Primul ceas de scafandru certificat din lume controlat prin GPS. În opinia mea, chiar și această propoziție ar fi un motiv suficient pentru care Citizen Promaster Satellite-Wave se află pe lista ceasurilor de scafandru de TOP. Dar sunt multe, multe alte motive.

Bineînțeles, sincronizarea prin satelit GPS este una dintre caracteristicile premium. Dar vorbim aici despre modele de scafandru, așa că să ne uităm în principal la aceste calități. Ceasul are un mod DIVE, în care toate funcțiile inutile sunt reduse. Astfel, dacă vă împiedicați de un buton sub apă, acele rămân în poziție și continuă să urmărească doar ora.

Desigur, sunt certificate pentru ceasuri de scafandru, dar Citizen le-a echipat și cu o funcție de absorbție a șocurilor. În termeni simpli, ceasul va ști că a avut loc un impact și va bloca rotorul pentru a împiedica devierea acelor.  Bineînțeles, este alimentat de lumină, are un indicator de stare de încărcare și chiar un indicator de intensitate a încărcării. Acum, atenție, la o încărcare completă pot funcționa timp de doi ani în întuneric și chiar șapte ani în modul de economisire a energiei. E chiar exagerat pentru un ceas cu încărcare solară.

Ceasul este, de asemenea, fabricat din Super Titaniu, un material ușor, dar durabil datorită acoperirii Duratec, astfel încât este foarte ușor să alegeți acest ceas pentru utilizare zilnică, nu doar pentru scufundări. Iar designul - ei bine, mie îmi place combinația alb-albastru și alb.

O listă cu absolut tot ceea ce face, cât de bine, cât de repede, cât de precis poate fi găsită într-o analiză detaliată separată.

Mai multe pentru inspirație: