Am ales TOP 6: Ceasuri de scafandri pentru bărbați

Taguri: Cele mai bune | Pentru bărbați | Clasice | Scufundări

31.3.2022 | 10 MIN

Mai presus de toate, un ceas de scafandru trebuie să fie funcțional și fiabil. Dar, să recunoaștem, este vorba și de design. Ceasurile de scafandri sunt o categorie mult mai apreciată în prezent la încheietura mâinii de către cei de pe uscat decât de către cei ce se scufundă. De aceea, selecția celor șase modele de ceasuri de scafandru pentru bărbați vizează nu numai calitățile de scufundare, ci și aspectul, interesul și originalitatea.

Trebuie să spun că selecția de astăzi a fost literalmente alegerea Sophiei. Colegii mei din redacție ar confirma că am transpirat foarte mult. Dar cred că selecția finală vă va convinge că și o categorie atât de specifică precum cea a ceasurilor de scufandri are multe asemănări.

S-ar putea să nu vă găsiți preferatul printre cele șase, dar fiecare ceas din selecție este unic într-un fel. Veți găsi ceasuri clasice atemporale pe care le-ați fi putut vedea acum șaizeci de ani, precum și astăzi, o piesă retro, cronografe pentru scafandri și cele mai recente tehnologii de sincronizare a timpului și a energiei. Nu uitați să ne spuneți în discuția de mai jos care este scafandru vostru de vis și de ce.

TOTUL PE TEMA: Rezistența la apă a ceasurilor
16.8.2022
TOTUL PE TEMA: Rezistența la apă a ceasurilor

(1) Tissot Seastar 1000 Quartz

Tissot este un exemplu care ne arată cum se poate combina caracterul sportiv al unui ceas cu o doză de eleganță. Modelul Tissot Seastar 1000 cu o brățară din oțel tip plasă, este unul dintre cele mai apreciate din gama Seastar. Impresionează cu un degrade de culoare interesant pe cadran, iar culoarea verde intens este, de asemenea, ideală pentru un ceas de scafandru.

Printre caracteristicile pe care trebuie să le îndeplinească un ceas de scafandru se numără o lizibilitate excelentă. Acest lucru ar putea fi compromis cu ușurință de subcadranele cronometrului de pe cadran. Cu toate acestea, Tissot a echilibrat bine acest aspect, iar acele late din oțel oferă un contrast amplu. În plus, este de mare ajutor faptul că ceasul are un cristal de safir cu sticlă anti-reflexie pe ambele fețe, astfel încât cantitatea de strălucire este redusă la minim.

Seastar 1000 are un mecanism quartz, adică un mecanism alimentat cu baterii, care este extrem de precis. Este un calibru ETA G10.212 care oferă o deviație maximă garantată de ±10 secunde pe an. Și, bineînțeles, există o funcție de cronometru cu o precizie de 1/10 de secundă. Cronometrul este acționat de butoane laterale, iar aici întâlnim o altă calitate de scufundare a ceasului - la fel ca și coroana, butoanele sunt înșurubate. Sub apă, nu există riscul de a le declanșa accidental, iar ceasul este, de asemenea, mai bine protejat împotriva pătrunderii apei.

Deși condițiile pentru certificarea oficială pentru scafandri ar fi ușor de manevrat (rezistența la apă este chiar de 300 de metri), Tissot nu le lasă să fie certificate. În primul rând pentru că este conceput ca un ceas sport elegant și modern, mai degrabă decât ca un model clasic de scafandru. Dacă insistați pe ISO 6425 pentru scafandri, consultați Tissot Seastar 2000.

Tissot Seastar 2000 Professional – primul ceas de scafandru certificat de Tissot
31.5.2022
Tissot Seastar 2000 Professional – primul ceas de scafandru certificat de Tissot

(1) Tissot Seastar 2000 Automatic

Când spuneți ceasuri de scufundări, nu cred că Tissot este primul lucru care le vine în minte celor mai mulți oameni. Cu toate acestea, modelul Tissot Seastar 2000 a stârnit un mic tsunami de interes și dorința de a deține unul.

[[214277]]

Nu este vorba atât de mult de faptul că înăuntru ticăie un mecanism (este un Powermatic 80.111, care are defectele sale, deși arcul fin antimagnetic este de lăudat), ci este pur și simplu frumos.

[[M2915]]

Accentul se pune aici pe cadran, care a primit o textură de apă rece și nuanțe de culoare. În plus, acesta este un ceas foarte adecvat, așa că cei care căutau un scafandru robust îl vor găsi cu ușurință la Tissot.

În ceea ce privește calitățile de scufundare, modelul 2000 este probabil cel mai îndepărtat pe care mi-l amintesc de un Tissot. Rezistența la apă a urcat la 600 de metri (2000 de picioare, de unde și numele), nu lipsește coroana cu filet sau capacul și, ca o surpriză, există o supapă de heliu și un capac transparent, ceea ce nu este tocmai obișnuit la scafandri.

Model s tyrkysovým číselníkem.

Modelul cu un cadran turcuaz.

[[M3617]]

Lizibilitatea perfectă, cristalul de safir și luminozitatea bună nici măcar nu pot fi discutate. Cu toate acestea, ele sunt, de asemenea, primele Seastar care îndeplinesc standardele de scufundare ISO 6425.

[[M2233]]

Super-LumiNova je tady opravdu účinná.

Super-LumiNova este foarte eficientă aici.

Cu aceste specificații, nu putem fi surprinși de faptul că au devenit cei mai populari scafandri nu numai cu Tissot elvețian, ci și cu alte branduri din această gamă de prețuri.

(2) Seiko Prospex Save the Ocean King Turtle

Fără Seiko, mi-ar fi rușine de alegerea mea. Este probabil cea mai apreciată categorie de ceasuri de la acest brand japonez. Și nu este surprinzător nici o clipă. Seiko a intrat în domeniul scafandrilor profesioniști la mijlocul anilor 1960 și a realizat primul ceas japonez de scafandru. De atunci, și-a stabilit o poziție puternică în industrie și se spune că a contribuit la stabilirea certificării ISO 6425 pentru ceasurile de scafandri.

La urma urmei, oricare ar fi ceasul Diver's de la Seiko, pe care îl veți alege, puteți conta pe câteva lucruri: toate vor fi certificate ISO la nivel internațional pentru scafandri, vor avea o rezistență la apă de minimum 200 de metri, o coroană înșurubată și calibre fiabile, fie mecanice, fie cu quartz. Seiko își protejează cu adevărat reputația de excelență în materie de ceasuri de scafandri.


Modelul Seiko SRPE07K1 Save the Ocean l-am ales din mai multe motive. În primul rând, cadranele din această colecție de salvare a oceanului sunt întotdeauna originale, pline de imaginație și distractive, cu detalii bine gândite. În al doilea rând, sunt broaștele țestoase - adică comori de scufundare de design din apele japoneze. Este în producție de zeci de ani și nu există practic nimic de îmbunătățit. Și în al treilea rând, ceea ce îmi place la această versiune îmbunătățită " king " pentru o ținută casual, cristalul de safir și, bineînțeles, strălucirea lunetei ceramice.

(2) Mido Ocean Star 200C Automatic

Îmi place senzația de a putea aproape atinge cadranul unui ceas cu un cristal de safir antireflex de înaltă calitate. Absorbția strălucirii este de aproape 100%, astfel încât aveți impresia că sticla nici măcar nu este acolo. Iar în cazul unui ceas cu o structură interesantă a cadranului, această caracteristică este și mai utilă. Și da, Mido Ocean Star este un astfel de ceas.

Din punct de vedere al designului, este un clasic elvețian, fără surprize majore, dar relieful valurilor și nuanța verde densă îi conferă farmecul cuvenit.

În plus, Mido este unul dintre brandurile care se joacă cu fiecare detaliu. La urma urmei, această sofisticare și precizie este unul dintre lucrurile pentru care plătiți la Mido. Iar în cazul Ocean Stars, manopera este de cea mai bună calitate.

În interior se află mecanismul automat Mido Caliber 80, care este practic un alt nume pentru cunoscutul Powermatic 80, astfel încât există o rezervă de putere mare de 80 de ore și o frecvență de inerție de 3 Hz. În ceea ce privește calitățile de scufundare, acesta oferă o lunetă rotativă unidirecțională cu scară ceramică, rezistență la apă de 200 m, coroană înșurubată, lizibilitate și luminozitate excelente.

Trebuie să vedeți în mod personal un ceas Mido. Cred că numai așa se poate aprecia adevărata sa valoare.

(3) Certina DS Action Powermatic 80

Când am analizat ceasul Certina DS Action, mi-a plăcut la nebunie. Este un clasic în stilul lui James Bond, iar nonșalanța vă prinde la fel ca pe nemuritorul agent. Deși are toate elementele de scafandru, m-ar face să recunosc că este posibil să purtați un scafandru cu un frac fără să aveți probleme. Nu, nu faceți asta, dar, în afară de evenimentele de gală, puteți să le purtați cu orice și va fi o explozie.

Ceasul are un mecanism mecanic Powermatic 80 cu o rezervă de putere de 80 de ore și un mecanism antimagnetic din aliaj Nivachron. La acest nivel de preț, nu puteți cere nimic mai bun în materie de mecanică. Este certificat conform ISO 6425 pentru ceasuri de scafandru, iar rezistența la apă este de 300 de metri. Bineînțeles, acest lucru este egalat de coroana cu șurub și de capac.

Ar trebui să menționez că acesta este un ceas mai mic. Ceva ce nu este atât de ușor de găsit pe piață dacă vorbim de ceasuri de scafandri. Asta face ca acest Certina să fie interesant. Pentru proprietarii de încheieturi mai mici sau pentru fanii ceasurilor mici, diametrul de 38 mm (45 mm de la un capăt la altul) este absolut ideal.

Și dacă v-ați regăsit în designul clasic, dar această informație finală despre dimensiunea mai mică v-a dezamăgit, Certina le oferă, de asemenea, într-un aspect similar cu un diametru de 43mm.

(4) Certina DS PH200M

Unul dintre cele mai frumoase ceasuri de scafandru retro pe care le puteți avea în această gamă de prețuri. La momentul lansării sale (2018), a generat un răspuns neașteptat. Acest lucru s-a întâmplat chiar și peste ocean, deși la acea vreme Certina nici măcar nu distribuia ceasul în America. Există cu siguranță mai multe lucruri care stau la baza succesului lor, dar pentru mine este, fără îndoială, designul atemporal și transpunerea bine realizată a unui model istoric în prezent.

Acesta se bazează pe un model pe care Certina îl produce din 1967. Pentru a menține un sentiment de autenticitate, a ales o sticlă convexă de hesalit pentru modelul actual. Cu toate acestea, i s-a aplicat un tratament antireflex modern și, mai ales, un strat NEX Scratchguard pentru a proteja plasticul, care altfel se zgârie ușor.

Dintr-un motiv similar, a optat pentru o inserție de lunetă din aluminiu, care se potrivește mai bine modelului retro decât cea din ceramică lucioasă. Dar nu vă lăsați păcăliți de conceptul lor istoric. Acestea au o rezistență la apă de 200 de metri, îndeplinesc cerințele pentru certificarea ISO 6425 și ar fi putut visa la o rezervă de putere de 80 de ore în anii 1960.

Ceasul este livrat într-o cutie specială, cu o curea din piele și o curea NATO, care se potrivește în mod corespunzător. Iar dacă ați cedat în fața aspectului retro, dar nu sunteți atât de pasionați de autenticitatea materialului, Certina are o versiune mai nouă, mai ornamentată, cu un safir și o lunetă ceramică frumos rotunjită. Ambele variante pot fi găsite în Heritage sub denumirea DS PH200M.

(5) Citizen Promaster Marine Aqualand Eco-Drive

Acest ceas va face cu adevărat o impresie bună la încheietura mâinii dvs. Atât lângă piscină, cât și atunci când faceți scufundări. Oferă totul și chiar mai mult.

Pe lângă oră, ceasul urmărește adâncimea curentă ( acul roșu, până la 70 de metri) și are o memorie a ultimei dvs. scufundări la cea mai mare adâncime (acul alb mai mic), ceea ce vă ajută  să calculați opririle de siguranță sau intervalele dintre scufundările repetate. Oferă, de asemenea, o alarmă de ascensiune rapidă, prin care ceasul va emite un semnal sonor dacă ieșiți la suprafață prea repede.

Citizen Promaster Marine Aqualand BN20 recenzii – În adâncuri cu un aparat de scufundare
27.5.2022
Citizen Promaster Marine Aqualand BN20 recenzii – În adâncuri cu un aparat de scufundare

Odată ce ceasul este scufundat în apă, se activează "modul de scufundare". Senzorul este ascuns la ora 3. Și pentru că este alimentat de lumină, nu există riscul de a rămâne fără baterie. În plus, un senzor situat la ora 10 vă avertizează atunci când ceasul este suficient de încărcat. Citizen Promaster Aqualand nu mai este doar un ceas analogic obișnuit pentru scufundări, ci un computer simplu, dar foarte funcțional.

Din punct de vedere al designului, acestea sunt fantastice. Schema Pepsi nu se demodează niciodată și conferă ceasului un caracter cu adevărat sportiv. Ca să nu mai vorbim de robustețe și de diametrul de 46,5 mm (52 mm lungime, 22 mm între urechi). O caracteristică izbitoare este senzorul de adâncime de la ora 9 și butoanele care controlează funcțiile suplimentare.

(6) Citizen Promaster Satellite-Wave

Primul ceas de scafandru certificat din lume controlat prin GPS. În opinia mea, chiar și această propoziție ar fi un motiv suficient pentru care Citizen Promaster Satellite-Wave se află pe lista ceasurilor de scafandru de TOP. Dar sunt multe, multe alte motive.

Bineînțeles, sincronizarea prin satelit GPS este una dintre caracteristicile premium. Dar vorbim aici despre modele de scafandru, așa că să ne uităm în principal la aceste calități. Ceasul are un mod DIVE, în care toate funcțiile inutile sunt reduse. Astfel, dacă vă împiedicați de un buton sub apă, acele rămân în poziție și continuă să urmărească doar ora.

Desigur, sunt certificate pentru ceasuri de scafandru, dar Citizen le-a echipat și cu o funcție de absorbție a șocurilor. În termeni simpli, ceasul va ști că a avut loc un impact și va bloca rotorul pentru a împiedica devierea acelor.  Bineînțeles, este alimentat de lumină, are un indicator de stare de încărcare și chiar un indicator de intensitate a încărcării. Acum, atenție, la o încărcare completă pot funcționa timp de doi ani în întuneric și chiar șapte ani în modul de economisire a energiei. E chiar exagerat pentru un ceas cu încărcare solară.

Ceasul este, de asemenea, fabricat din Super Titaniu, un material ușor, dar durabil datorită acoperirii Duratec, astfel încât este foarte ușor să alegeți acest ceas pentru utilizare zilnică, nu doar pentru scufundări. Iar designul - ei bine, mie îmi place combinația alb-albastru și alb.

O listă cu tot ceea ce face, cât de bine, cât de repede, cât de precis poate fi, găsiți într-o analiză detaliată separată:

Mai multă inspirație: