» Blog » Tissot

Primul Tissot Seastar Tissot Seastar pentru " dame " să-mi sparg pușculița?

Taguri: Recenzii | Tissot | Pentru femei | Clasice | Scufundări | Tradiționale

26.5.2022 | 5 MIN

Vă amintiți entuziasmul general și pielea de găină pe încheieturile tuturor pacienților de ceasuri atunci când Tissot a lansat primul său pro Seastar 2000 destul de recent? Cu toate acestea, ceasul mare, cu un sex-appeal poate și mai mare, a fost un cadou pentru fanii ceasurilor mai masive, iar domnii cu încheieturi subțiri sau noi, femeile, am fost lăsați să aplecîm capul și să așteptăm... Până am ajuns acolo! Și a meritat, pentru că noul Tissot Seastar cu carcasă de 36mm depășește toate categoriile stabilite.

Observați și voi? Din ce în ce mai mult, vedem că brandurile de ceasuri nu numai că se întorc la modelele istorice, ci și, mai ales, la ceasurile bărbătești de dimensiuni mai mici, care au dispărut subtil de pe piață începând cu anii 1990. Anul trecut, însă, Certina a semnalat revenirea mărimilor originale cu "Bond" DS Action cu diametrul carcasei de 38mm.

Și nu la mult timp după aceea, Seiko și-a prezentat scafandrii mai mici cu SNE571P1, care a fost cu o jumătate de milimetru mai puțin de 39 mm.

Ambii scafandri anteriori erau încă piese pentru bărbați, dar se puteau infiltra cu ușurință pe încheieturile femeilor. Tissot, desigur, a reacționat, de asemenea, la tendința emergentă (?). Pe lângă faptul că a anunțat recent o versiune de 35 mm a senzaționalului său PRX,  pe care a prezentat-o în același timp cu noul PRX cu cronograf automat, astăzi avem oficial unisex (dar, în opinia noastră, deja destul de feminin) Tissot Seastar 1000 cu diametrul carcasei de 36mm. Și arată absolut divin.

Încotro se îndreaptă?

Potrivit Tissot, ceasul este clasificat oficial ca fiind unisex. Iar din punct de vedere al designului, chiar se potrivește. Este practic o miniatură exactă a clasicului Seastar 1000 pentru bărbați cu un diametru al carcasei de 43 mm și un aspect sportiv mai robust, în timp ce noua versiune a primit doar câteva detalii de înfrumusețare foarte subtile (dar cu atât mai eficiente).

Și câte ceasuri ca acesta avem? La fel de mici ca aceasta, divele de 36 mm sunt practic inexistente în lumea actuală a bărbaților (deocamdată) (bine, ar exista cu siguranță unele Pro Divers, dar pentru acelea știm că Invicta le lansează în aproape toate dimensiunile pe care încheietura mâinii umane le poate găzdui, așa că nu le număr aici cu permisiunea). În schimb, dacă ar fi să privim noul Seastar 1000 prin prisma alternativelor de scufundări pentru femei, orizontul ar deveni și mai mic.

Pot exista câteva excepții necunoscute (gândiți-vă la aceste Wengers, de exemplu), dar, în general, ceasurile de scufundări pentru femei sunt... ei bine, ceva cu care aș fi reticentă să fac ceva mai pretențios. Principalul jucător aici este, fără îndoială, Certina și gama Aqua.  Și, deși cu siguranță nu sunt îngrijorată de durabilitatea lor proclamată, strălucirea, perla și diamantele mă fac să vreau să fiu mai disciplinată în subconștient.

Pentru comparație

Prin ce se deosebește noul ceas de versiunea pentru bărbați a modelului Seastar? Există câteva diferențe.

Pánské Tissot Seastar 1000 Automatic T120.407.

Tissot Seastar 1000 Automatic pentru bărbați T120.407.

În afară de mărime, cea mai vizibilă schimbare este cea a unității. În timp ce toate ceasurile Seastar cu trei ace, de bărbați sunt automate mecanice, noua versiune mai mică a primit un simplu mecanism cu quartz... Asta mă enervează? De fapt, face puțin, dar cred (sau mai degrabă sper) că versiunea mecanică a micilor Seastars nu va mai exista pentru mult timp. La urma urmei, am văzut acest lucru recent cu PRX, care a ieșit mai întâi în quartz și apoi cu un mecanism automat Powermatic 80.

Pe de altă parte, mecanismul cu quartz F05.412 de la compania elvețiană ETA nu este o piesă B. Dispune de un indicator EOL (sfârșitul duratei de viață a bateriei), tehnologie HeavyDrive pentru rezistență la șocuri și tehnologie PreciDrive pentru o precizie excelentă de ±10 secunde pe an... Ceea ce, pentru a vă face o idee, este de opt până la zece ori mai precis decât mecanismele standard cu quartz și este la egalitate, de exemplu, cu calibrul Grand Seiko 9F, aclamat de toată lumea.

Dýnko (i korunka) je šroubovací, s typickým Seastarovým mořským koníkem.

Capacul (și coroana) este cu filet, iar căluțul de mare tipic Seastar.

După cum sugerează și numele Seastar 1000, rezistența la apă până la 300 de metri a fost o necesitate și aici. La fel ca și lizibilitatea perfectă și luminozitatea excelentă, pe care le cunoaștem deja foarte bine de la Tissot.

Sticla este, bineînțeles, de safir. Cu toate acestea, Tissot a îmbunătățit și a dotat sticla cu un strat anti-reflexie pe două fețe, care reflectă strălucirea cu o eficiență de aproape 100%, iar vederea prin sticlă este practic perfect clară. Și aici ajungem la acele mici detalii de înfrumusețare menționate mai sus.

Modelele originale pentru bărbați sunt cumva... mai slabe și mai puțin adânci în comparație cu cel nou. Ceasurile mai mici nu mai au o explozie subtilă a soarelui pe cadran, ci un fundal albastru închis, adânc, mai uniform, cu o strălucire ca o oglindă care seamănă cu suprafața unei ape calme. Prin urmare, arată mai mult decât eficient atunci când suprafața cadranului reflectă ușor indecșii în relief cu o lunetă din oțel lucios care reflectă reflecția cadranului.

Un efect asemănător se observă și în cazul luntrei lucioase, care îmi dă impresia că este acoperită cu un fel de strat de sticlă. Aceste schimbări sunt foarte subtile, dar ele fac ca noile Seastars să fie pur și simplu mai bune și, îndrăznesc să spun, mai frumoase decât cele inițiale, iar eu nu m-am putut sătura de ele.

Brățara a primit un stil oyster mai simplu, cu o șlefuire subtilă a plăcilor laterale și a închizătoarei în care este încorporată semnătura brandului.

Finisajul, designul și finisarea fiecărui detaliu de aici sunt de top. Ceasul are un aer clasic și tradițional, dar, în același timp, are ceva care îți atrage privirea și te face să vrei să te uiți la el mai mult decât ar fi sănătos. Cu toate acestea, este încă foarte sportiv, durabil și foarte serios.

Cred că este clar ce fel de entuziasm au generat în mine noile Seastars. Dar îmi voi sparge pușculița imaginară pentru asta? ( Înțelegeți acest lucru în așa fel, că prețul este foarte rezonabil pentru specificațiile oferite). Ei bine, poate că voi aștepta să văd dacă Tissot chiar va scoate o versiune mecanică până la urmă. Deocamdată, nu pot decât să le privesc cu adorație în spatele geamului vitrinei. ;)

S-ar putea să vă intereseze:

Tissot Seastar 2000 Professional – primul ceas de scafandru certificat de Tissot
31.5.2022
Tissot Seastar 2000 Professional – primul ceas de scafandru certificat de Tissot

Ceasuri Tissot bărbați - Galeria foto a celor mai apreciate ceasuri
23.3.2022
Ceasuri Tissot bărbați - Galeria foto a celor mai apreciate ceasuri