» Blog » Tissot

Tissot PRS 516 Powermatic 80 recenzii – Biciclete de curse și direcția sportivă

Taguri: Prezentare | Tissot | Pentru bărbați | Clasice | Tradiționale

25.5.2022 | 5 MIN

Tissot trăiește și se simte bine, iar gigantul elvețian nu a fost niciodată prea timid cu inovații interesante. Dar, în timp ce atenția noastră este atrasă mai ales de principalele vedete ale colecției, PRX și Seastar, unii ar putea rata lansarea mai discretă din martiePRS 516 Powermatic 80. De ce merită să-i acordăm atenție?

PRS 516 ca moștenire a sporturilor cu motor din secolul trecut

Nu am scris încă despre seria PRS 516. Și este păcat. Acronimul PRS vine de la "Particulary Robust and Sporty", dar pe forumurile de pe internet (mai ales în cazul unor piese mai vechi, cum ar fi PR 516 GL) veți întâlni și pseudonimul lor "Pretty Ridiculously Good Looking". Cred că cea de-a doua opțiune descrie mai bine ceasul, deoarece, fiind un ceas "deosebit de robust", ar fi mai probabil să fie menționat într-un context de altă perioadă... Poate în anii 1960, când ceasurile aveau în general o constituție mai mică.

Într-adevăr, atunci când Tissot a lansat linia sport PR 516 în 1965, acesta era un ceas mai robust pentru acea vreme. Tissot s-a inspirat din cursele de mașini, pe care a început să le sponsorizeze la scurt timp după aceea. Ceasul se distingea prin brățara sa perforată, care trebuia să semene cu designul volanului unei mașini de curse și, în mod interesant, se spune că a fost o premieră mondială care a fost adoptată ulterior de multe alte branduri de ceasuri.

Povestea brandului Tissot - Inovatori prin tradiție
19.5.2022
Povestea brandului Tissot - Inovatori prin tradiție

Noul Tissot PRS 516 Powermatic 80 - finisaj negru și sex-appeal sportiv

Actualul ceas a primit numele "Sporty", tăietura sportivă modernă asociată și, bineînțeles, o mulțime de detalii care îi amintesc nostalgicului Tissot de glorioasa eră a sporturilor cu motor din anii '60 și '70, cu care a avut ceva de-a face.

Probabil că nu vom mai vedea faimoasa brățară perforată, dar designul ceasului rămâne fidel conceptului original, cel puțin prin perforarea curelei din piele, ceea ce nu numai că sporește sex-appeal-ul sportiv al ceasului, dar arată și că nu trebuie să vă fie teamă să îl duceți în acțiune. Pielea se va aerisi plăcut sub curea.

"La urma urmei, cureaua de piele se va deteriora mai repede cu mai multă manipulare și transpirație." - s-ar putea spune. Dar Tissot s-a gândit și la asta, așa că căptușeala este întărită sintetic. Stratul superior al curelei este  realizat din piele de vacă. Desigur, cureaua tot nu va rezista veșnic, dar, datorită sistemului Quick Release, o puteți eventual schimba acasă cu ușurință și, mai ales, pe cont propriu, în funcție de gustul dumneavoastră și de ocazie. Spațiul dintre anse este un spațiu universal de 20 mm.

Motýlová spona s tlačítky umožňuje pohodlnější zapínání a šetří kůži řemínku.

Catarama fluture cu butoane permite o fixare mai confortabilă și protejează pielea curelei.

Dar să trecem la un detaliu mai semnificativ, caracteristic acestei colecții - viziera cu motivul volanului de curse. Sub designul volanului putem urmări mecanismul Powermatic 80 și rotorul decorat, ceea ce reprezintă un efect vizual impresionant. Partea din spate a ceasului, inclusiv volanul perforat, are un finisaj îngrijit și netezit, cu un strat de PVD negru.

Dnes začínáme odzadu. Rotor ukazuje typické zdobení Waves of Time,

Powermatic 80 de la compania elvețiană ETA este aparatul utilizat în prezent de toate brandurile Swatch Group. Tissot însuși a participat la dezvoltarea și cercetarea acestuia în 2011 și împreună au reușit să depășească limitele de performanță și precizie ale mecanismelor automate convenționale. Cel mai mare avantaj față de acestea este o rezervă de putere de până la de două ori mai mare decât durata de funcționare de 80 de ore și o precizie de ±5 secunde pe zi. Alte branduri de ceasuri oferă, de asemenea, mecanisme cu caracteristici comparabile, dar la un preț mai mare.

Dar haideți să privim în sfârșit și ceasul. Finisajul menționat mai sus trece ingenios la lunetă mai largă și la carcasa PVD neagră, care completează cu succes cadranul negru. Cadranul este ușor mai mat decât elementele din jur, ceea ce face ca cifrele albe contrastante să iasă în evidență. Acest lucru face ca ceasul să fie foarte, foarte ușor lizibil.

Toată imaginea este tulburată ingenios de detaliul sportiv sub forma unui secundar roșu cu terminație în formă de T și a unei inserții roșii subțiri între carcasă și capac, pentru care nu am nici un material foto " doveditor ", așa că va trebui să mă credeți pe cuvânt. ;)

...

Luminozitatea de pe ace și cifre asigură, de asemenea, o lizibilitate excelentă. Este Super-Luminova, care după o încărcare anterioară cu lumină poate străluci ore întregi.

Ceasul este frumos echilibrat la vedere, contrastant, izbitor, dar nu țipător. Este de-a dreptul sportiv, dar nu neagă gustul și simțul eleganței Tissot. Dacă acesta este un ceas mai robust, totuși, îl las la discreția dumneavoastră. Carcasa din oțel este solidă, dar dimensiunea mai mică de 42 mm (mai mică pentru un ceas sport) și grosimea de 12,3 mm sugerează că acest PRS ar putea să se introducă cu ușurință sub mâneca unui sacou (dacă doriți să vă opuneți puțin convențiilor sociale).

TOP 6: Cele mai apreciate ceasuri Tissot sociale pt. bărbați
7.4.2022
TOP 6: Cele mai apreciate ceasuri Tissot sociale pt. bărbați

Utilitate PRS 516

Ceasurile sport Tissot se vor remarca întotdeauna prin caracterul lor practic. Am vorbit deja despre lizibilitatea mare (chiar și un orb ca mine poate citi ora de la o distanță relativă și fără ochelari), precum și despre rezerva de putere utilă a mecanismului Powermatic 80 (pe care o veți aprecia în weekend - puteți pune ceasul deoparte vineri și încă funcționează luni, minunat).

Cu toate acestea, nu am menționat sticla, care este, bineînțeles, din safir (deci practic imposibil de zgâriat) și are un strat anti-reflexiv intern deasupra. Acest lucru previne strălucirea, la care safirul este predispus, și face ca ceasul să fie și mai lizibil, dacă acest lucru mai este posibil...

hloubka

Profunzimea cadranului și reliefarea discretă în jurul perimetrului său sunt, de asemenea, frumoase.

Și dacă sunteți o persoană care uită mereu (sau o persoană ocupată mental) și uneori nici măcar nu sunteți sigur ce zi a săptămânii este sau, Doamne ferește, ce zi a săptămânii este de fapt. Atunci Tissot PRS 516 va fi un consilier util pentru dvs., deoarece are o complicație pentru data și ziua săptămânii. Și pentru că acesta este un ceas mecanic, nu uitați că este important să nu schimbați data dacă acele se află în jumătatea superioară a cadranului (pur și simplu glisați acele în jos înainte de a seta data).

Și ultimul punct este reziliența. Nu a trebuit niciodată să ne îndoim de acest lucru cu Tissot. Singurul lucru pentru care nu sunt construite este scufundarea, dar se pot descurca foarte bine înotând la mică adâncime (cureaua nu va fi pe placul lor, dar asta este doar soarta lor).

Cum să aveți grijă de o curea din piele
12.4.2024
Cum să aveți grijă de o curea din piele

Noile PRS 516 nu sunt deosebit de bombastice, dar trebuie să spun că sunt bune. Precizia mâinii lui Tissot este evidentă în fiecare detaliu, iar dacă ceasul se potrivește și cu gustul dvs. în materie de stil, pur și simplu câștigați.

S-ar putea să vă intereseze și:

Ceasuri Tissot bărbați - Galeria foto a celor mai apreciate ceasuri
23.3.2022
Ceasuri Tissot bărbați - Galeria foto a celor mai apreciate ceasuri

Tissot PRC 200 recenzii –ceasuri la caliatea elvețiană
31.5.2022
Tissot PRC 200 recenzii –ceasuri la caliatea elvețiană

Tissot Seastar 2000 Professional – primul ceas de scafandru certificat de Tissot
31.5.2022
Tissot Seastar 2000 Professional – primul ceas de scafandru certificat de Tissot