» Blog » Timex

Timex x Stranger Things - Retro care va întoarce lumea cu susul în jos

Taguri: Prezentare | Timex | Clasice | Retro

23.6.2022 | 4 MIN

Încă o săptămână... Încă o săptămână!!! Și, în sfârșit, a sosit finalul Stranger Things, pe care îl așteptăm cu toții cu teamă, suspans și emoție copleșitoare (asta dacă vă bucurați de sezonul patru de până acum la fel de mult ca mine). Pentru ca așteptarea să fie și mai scurtă, astăzi vă voi prezenta noua și minunata serie Timex x Stranger Things, de care mă bucur din toate punctele de vedere, nu doar prin referințele la serial.

De ce combinația dintre Timex și Stranger Things are un sens perfect?

O mulțime de branduri de ceasuri, precum și producții de televiziune se află pe valul nostalgiei. Întrebarea este, de ce acest fenomen este atât de atrăgător pentru noi ar fi o polemică pentru o poveste mai lungă și ar aparține probabil unui alt mediu decât o revistă de ceasuri. Așa că astăzi nu avem altă opțiune decât să ne supunem atmosferei provocatoare, colorate și amuzante a televiziunii anilor `80, oferită atât de Timex, cât și de seria Stranger Things.

E.T. sună acasă! Eddie Krueger face ravagii în visele dvs., iar vineri, 13, vei întâlni un ucigaș terifiant cu o macetă. Creatorii serialului se inspiră foarte mult din horror-ul clasic al anilor '80 și din SF-ul de aventură (Winona Ryder joacă în el). Cu toate acestea, cel de-al patrulea sezon a căpătat poate o notă și mai înfricoșătoare decât oricând, asemănătoare unui clasic de groază pură. Cu toate acestea, tema de bază rămâne aceeași: o gașcă de adolescenți trebuie să facă față unei amenințări dintr-o altă dimensiune, care provine din Upside Down. De data aceasta, însă, are o față umană...

La fel cum creatorii din Stranger Things au luat ce e mai bun din anii 80, Timex a reîncarnat trei dintre modelele sale din aceeași epocă – Timex Camper, Timex T80 a Timex Atlantis. Și, așa cum obișnuiește compania în cazul acestor ediții, nu s-a făcut economie la detalii și la elementele ludice. Toate sunt legate de motivul "de la întuneric la lumină", la care Timex face referire prin retroiluminarea Indiglo.

TOP 6: Cele mai interesante ceasuri bărbați Timex
1.2.2024
TOP 6: Cele mai interesante ceasuri bărbați Timex

Timex Atlantis - Poarta de intrare în lumea Upside Down

Nu-mi voi permite să încep prin a "intra" în colecție cu ceasul Atlantis, care se joacă cu motivul unei porți roșii strălucitoare către lumea întunecată a Upside Down (cu susul în jos).

Entuziaștii cu "ochi de vultur" ar fi putut observa ceasul Timex Atlantis al șerifului Hopper în sezoanele anterioare (am fost încântați să aflăm că recuzita Stranger Things, Lynda Reiss, a vorbit despre ceas într-un interviu pentru Hodinkee din 2020). "Am reeditat relicva menționată mai sus în onoarea lui Hopper, oferindu-i o carcasă de rășină neagră sinistră, o curea neagră și - la fel ca ceasul Timex T80 din colecție - o lumină de fundal INDIGLO." - afirmă blogul oficial Timex

Jim Hopper, kterého ztvárnil americký herec David Harbour

Jim Hopper, interpretat de actorul american David Harbour

Iar acea "carcasă neagră amenințătoare" cu imaginea înfricoșătoare din jurul ecranului nu este tot ceea ce te va bucura la acest ceas. Lumina de fundal Indiglo (care se presupune că se declanșează la ora 3) dezvăluie o imagine ascunsă a unui păianjen - un motiv care, ca o pânză de păianjen, leagă toate puzzle-urile din serial (și care este explicat abia în cel de-al șaptelea și, deocamdată, ultimul episod).

Je to pavouk? Jsou to prodloužené chapadla Vecny, kterými se napojoval na své oběti? Nebo je to... obojí?

Este un păianjen? Este vorba de membrele extinse ale lui Vecna pe care le folosea pentru a se atașa de victimele sale? Sau este... Ambele, și am găsit o altă legătură? Dacă mă înșel, spuneți-mi în comentarii! :)

Ceasul are o carcasă cu diametrul de 40 mm, rezistență la apă de 100 de metri, sticlă de plastic și funcții de bază, cum ar fi cronometru, alarmă, data și ziua săptămânii și, bineînțeles, funcția de iluminare.

Timex T-80 - un clasic digital

Nu ar fi o colecție retro specială de la Timex dacă nu am găsi T-80 în ea. Acum, aceste imagini digitale minunate au primit motivul eroilor care se plimbă pe bicicletă într-un pericol teribil.

Ceasul va reda tema din Stranger Things (sau poate un cântec de Kate Bush) la simpla apăsare a unui buton? Sperăm că da (gândiți-vă la T-80-urile lui Pac-Man sau la colecția mai recentă Coca Cola, în care s-a întâmplat acest lucru).

Lumina de fundal dezvăluie logo-ul Stranger Things.

Timex Camper și Gâtul lui Demogorgon

Ceas Timex Camper, care va fi purtat de Lucas Sinclair în noul serial (de fapt, pentru o vreme am crezut că l-am văzut la Johathan, dar ulterior s-a dovedit că purta probabil un Timex Weekender). Camper-urile sunt analogice și mai puțin distinctive, spre deosebire de cele două modele anterioare. Chiar mai mult, designerii s-au jucat cu designul cifrelor inversate, care cred că este probabil cel mai frapant detaliu al întregii colecții.

După ce apăsăm pe coroană, suntem surprinși de gura roșie a Demogorgonului.

Toate noutățile vor veni în curând, așa că le putem aștepta cu nerăbdare și ultimele episoade ale sezonului. Ce părere aveți despre ceas (și despre noua serie)?