» Blog » Tissot

Prezentarea Tissot Seastar 2000 Professional - primul ceas de scafandru certificat de Tissot

Taguri: Prezentare | Tissot | Pentru bărbați | Clasice | Scufundări

31.5.2022 | 5 MIN

Acest lucru este cu adevărat ceva - Tissot a luat legendarele Seastars și le-a ridicat la un nivel cu totul nou, de data aceasta cu adevărat profesional. Iar designul... Este divin. Le vom avea și noi în ofertă, așa că haideți să aruncăm măcar o scurtă privire asupra lor (pentru a reduce așteptarea emoționată). Vă prezentăm: Tissot Seastar 2000 Professional Automatic, primul ceas Tissot certificat ISO 6425.

Apa aparține verii, iar scafandrii aparțin apei. Și pentru aceasta, Tissot a lansat una dintre cele mai deosebite realizări orologere din ultima vreme.

Probabil că ceasul Seastar de la Tissot nu mai are nevoie de nicio prezentare. Tissot le face (probabil) de la sfârșitul anilor 1960, au câștigat acreditări de scufundări în anii 1980 și, de fapt, chiar și astăzi, 40 de ani mai târziu, își păstrează un statut aproape de cult ca unul dintre cele mai populare ceasuri elvețiene de scufundări la un preț accesibil.

Povestea brandului Tissot - Inovatori prin tradiție
19.5.2022
Povestea brandului Tissot - Inovatori prin tradiție

Ceea ce îi lipsea însă lui Seastar era certificarea oficială pentru ceasurile de scufundări.

Pentru a respecta standardul internațional pentru ceasurile de scufundări ISO 6425, ceasul trebuie să treacă teste stricte de rezistență la apă și durabilitate în general. Certificarea ceasului este voluntară și este la latitudinea producătorului de a testa ceasul. Fiecare piesă care poartă această denumire trebuie să treacă corect testul standard de scufundare.

TOTUL PE TEMA: Rezistența la apă a ceasurilor
16.8.2022
TOTUL PE TEMA: Rezistența la apă a ceasurilor

Da, chiar și modelele existente Seastar 1000 se pot aventura cu îndrăzneală în adâncuri la încheieturile profesioniștilor - acestea îndeplinesc toate cerințele de scufundare, cum ar fi rezistența la apă până la 300 M (sau 1000 ft, de unde și numele Seastar 1000), componente înșurubate, construcție robustă și durabilă și, desigur, designul tipic pentru scufundări.

Anul acesta, însă, Tissot a decis să meargă și mai departe... Ei bine, mai degrabă mai adânc, pentru că, așa cum sugerează și numele, noul scafandru Seastar 2000 pro poate rezista la adâncimea mai extremă de 600 M (2000 ft). În plus, au primit denumirea oficială de Diver's, pe care au câștigat-o cu certificarea menționată mai sus, câteva caracteristici noi și un design uimitor care cere în mod explicit contactul cu apa.

Seastar 2000 (nu numai) pentru scafandri profesioniști

Seastar 2000 Professional a fost conceput pentru scafandrii profesioniști care se confruntă cu adâncimi considerabile și condiții extreme. Acesta este motivul pentru care pe partea laterală a carcasei, mai exact în poziția de la ora 9, găsim așa-numita supapă de heliu, care este destinată a fi utilizată numai în timpul scufundărilor de saturație (sub 100 de metri). Aceasta este o supapă de siguranță utilizată pentru a egaliza presiunea din ceas în raport cu cea din mediul înconjurător.

La o adâncime mai mare de 60 de metri, azotul (o componentă a aerului atmosferic) se transformă într-un gaz toxic. Prin urmare, oxigenul și heliul sunt amestecate în rezervoarele de scufundări pentru a face aerul respirabil pentru scafandru. Mișcarea scafandrului face ca bulele care conțin heliu să intre în contact cu ceasul. Și pentru că heliul nu este solubil în apă și trece prin materiale solide (chiar și prin garnituri de cauciuc), presiunea din ceas rămâne aceeași ca la adâncimea la care se afla scafandrul. La ieșirea la suprafață, heliul trebuie eliberat pentru a evita suprapresiunea care ar distruge ceasul.

Designul în sine, bineînțeles, prezintă o lunetă rotativă unidirecțională cu inserție ceramică și cu zimți distinctivi pentru o manevrare ușoară. Ceramica are avantajul că nu prezintă semne de uzură nici după ani de zile, iar culorile sale nu se estompează.

Bineînțeles, lizibilitatea mare este o necesitate pentru scafandri, pe care Seastars o îndeplinește perfect. Acele sunt foarte reușite, umplute cu Super-LumiNova elvețian, care nu-l va dezamăgi pe scafandru nici măcar în adâncurile întunecate ale oceanului. Luminozitatea este dată și de punctul zero de pe lunetă.

Rezistența ridicată la apă este, de asemenea, susținută de componentele înșurubate (coroana, spatele carcasei) și de construcția cu adevărat robustă și durabilă, pentru care a fost folosită o cantitate impresionantă de oțel într-un ceas cu un diametru mai mare de 46 mm și o grosime de 16,25 mm. Astfel, greutatea ceasului nu este tocmai neglijabilă, ci de 206 g. Noile Seastar sunt o afacere bărbătească. Pentru unii o caracteristică excelentă, pentru alții cel mai mare neajuns al lor (pe forumuri și în discuții mulți domni au exprimat că ar prefera universal 43 mm, dar poate vom vedea...?).

Prelucrarea carcasei, a brățării și a închiderii cu extensie arată (cel puțin din fotografii și videoclipuri) impresionant și sofisticat.

Culorile mării, apa agitată și mecanismul vizibil - elementele de design ale noului Seastar 2000

Noul Tissot Seastar 2000 nu numai că aparține mării, dar arată aproape ca și cum ar fi ieșit din mare. Principala atracție a modelului este cadranul cu o gravură de valuri ascuțite, care descrie apele agitate. În ceea ce privește culorile, Tissot a optat pentru turcoaz (albastru și negru) trecând treptat la un ton mai închis. În acest fel, designerii au jucat un joc de lumini și umbre care evocă strălucirea soarelui care pătrunde prin suprafața apei până în adâncurile negre... Frumos, nu credeți?

Probabil că vă va face plăcere să priviți un astfel de cadran, fie că vă uitați la ceas pentru prima dată sau pentru a mia oară. De aceea, este foarte bine că sticla convexă este din safir, care va rămâne frumoasă și fără fire de păr probabil pentru totdeauna. Sticla în sine este foarte groasă (aproape că ai putea spune "groasă ca un buștean"), astfel încât spargerea este destul de puțin probabilă. În plus, are un strat anti-reflexie care previne strălucirea și îmbunătățește lizibilitatea ceasului.

Cu toate acestea, ceea ce este cu adevărat neobișnuit, într-un model conceput pentru condiții extreme, este capacul transparent care dezvăluie mecanica minusculă a mecanismului. Ne-am fi așteptat la un cadran mai degrabă solid, cu gravura tipică a unui căluț de mare Seastar, dar Tissot a mizat probabil pe efect aici. Partea din spate a mecanismului este din nou acoperită de un cristal de safir.

Apropo de mecanism, este un Powermatic 80 cu (nu foarte comun la Tissot) Nivachron, care crește rezistența la magnetism.

Prețul a fost de sub 6 000, ceea ce este mai mult decât corect pentru un ceas de această calitate, și vom adăuga mai multe informații despre când anume vom avea ceasul.

Deci, și dvs. așteptați cu nerăbdare?