Powermatic 80 - clar și ușor de înțeles

Taguri: Tehnologie și concepte | Clasice | Tradiționale

10.6.2024 | 1 MIN

Powermatic 80 este un mecanism mecanic excepțional cu înfășurare automată. Este deosebit în special datorită rezervei sale de putere de 80 de ore și a prețului rezonabil la care poate fi achiziționat.

Powermatic 80 este un mecanism fabricat de compania elvețiană ETA în colaborare cu Tissot, care a avut inițial drepturi exclusive asupra acesteia, iar astăzi Powermatic 80 poate fi găsit și la alte mărci aparținând grupului Swatch. Denumirea tehnică a versiunii de bază este C07.111, iar principalul său avantaj este reprezentat de rezerva de putere. Aceasta este de aproximativ 40 de ore pentru mișcările mecanice convenționale. Cu toate acestea, Powermatic 80 are o rezervă dublă - 80 de ore. Veți aprecia acest lucru mai ales la sfârșit de săptămână, când, dacă vă puneți ceasul deoparte vineri, acesta va fi încă în funcțiune luni. Mașini cu o rezervă de putere comparabilă sunt oferite și de alte mărci de ceasuri, dar la un preț mult mai mare.

Dar și precizia este fantastică, care se situează în intervalul de +/- 5 secunde pe zi. Mecanismul îndeplinește astfel criteriile pentru premiul de precizie COSC. Cu toate acestea, nu toate ceasurile cu această mișcare sunt certificate, având în vedere prețul.

Acest mecanism excepțional se bazează pe o legendă, mișcarea ETA 2824-2, căreia i s-au adus mai multe modificări. În primul rând, numărul de vibrații a fost redus de la 28.800 la 21.600 (dar în același timp precizia mișcării a fost chiar crescută), apoi a fost modificat materialul arcului din rotor pentru ca acesta să fie mai lung și a fost folosit un nou material sintetic pentru rotor.

Astăzi, există deja multe variante ale acestui mecanism cu diferite modificări. Unele dintre ele au un mecanism standard de pas cu pas, altele au materialul sintetic menționat mai sus. Diferă și materialele firelor și, bineînțeles, complicațiile orologerești. Cu toate acestea, un lucru rămâne constant - toate au o rezervă de putere superioară de 80 de ore.