» Blog » Polar

Povestea Polar - Brandul care a creat primul smartwatch din lume

Taguri: Despre marcă | Polar | Smartwatch

14.6.2022 | 5 MIN

Brandul Polar este alături de noi de mulți ani. Iar de-a lungul anilor, a reușit să câștige multe premiere care o plasează în topul companiilor de TOP care se ocupă de ceasuri sport și smartwatch. Și cum a început totul?

În 1975, schiorii care se antrenau la schi fond s-au gândit că ar fi bine să își poată măsura ritmul cardiac. Aceasta a pus piatra de temelie pe care Seppo Säynäjäkangas, fondatorul brandului Polar, a început să construiască. În 1977, au depus prima cerere de brevet pentru un dispozitiv care măsura ritmul cardiac din vârful degetului. În același an, au construit primul prototip în colaborare cu Universitatea din Oulu. Un an mai târziu, produsul a fost pus în vânzare.

Revoluție în sfera sportului

Patru ani mai târziu vine probabil cea mai mare răsturnare de situație din sectorul tehnologic din istoria sportului. Polar a lansat primul ceas din lume care poate măsura ritmul cardiac (cu ajutorul unei cenurii de piept) și îl înregistrează în timp real pe ceas. Acest lucru a schimbat un pic cursul istoriei sportului, deoarece oamenii au început să se antreneze mai eficient. Mai mult, încă 4 ani mai târziu (1986), a fost lansat primul software de analiză a datelor de antrenament. Este amuzant, având în vedere că majoritatea populației nici măcar nu avea un PC acasă.

První sporttester na světě s měřením tepové frekvence pomocí hrudního pásu

Primul sporttester PE 2000 din lume cu măsurare a ritmului cardiac cu ajutorul centurii de piept

Zonele de ritm cardiac și variabilitatea ritmului cardiac

Oamenii mă întreabă deseori cum să configurez zonele de ritm cardiac și ce este o valoare VST. Nu am de gând să o analizez aici, mai jos aveți articolul unui coleg.

TOTUL PE TEMA: Monitorul de ritm cardiac și cum vă poate ajuta
6.6.2022
TOTUL PE TEMA: Monitorul de ritm cardiac și cum vă poate ajuta

Ceasurile Polar măsoară variabilitatea ritmului cardiac încă din 1995, în același an în care au început să fie abordate zonele de ritm cardiac. În 1997, Polar a lansat una dintre ficțiunile sale care putea calcula zonele ideale de ritm cardiac pentru fiecare sport pe baza datelor utilizatorului (ritm cardiac și evaluare VST).

Un zbor prin lumea ceasurilor

Pentru a ne asigura că nu este vorba doar de istorie, să aruncăm o privire la un mic secret Polar. Și pentru că cineva priceput (Javier Ortiz) l-a făcut deja, îl atașez:

Je to trošku rozostřené, ale přečíst se to dá.:-))

Este un pic imaginea neclară, dar se poate citi.:-))

Din întregul tabel aș evidenția primul monitor de ritm cardiac (1982), primul monitor de ritm cardiac (1990) și primul ceas GPS (2012).

Cum și-a pierdut Polar poziția de lider de piață

După părerea mea, de vină este apariția ceasurilor GPS de la Garmin (2001). În acel an, Polar și alte branduri au făcut cu îndrăzneală ceasuri care măsurau doar ritmul cardiac și au crezut că asta va fi suficient. Nu că Garmin a preluat imediat conducerea, dar deja stăpânea tehnologia GPS și o putea dezvolta în continuare. Alte companii abia începuseră să își dea seama de acest lucru la acea vreme.

Polar a lansat primul său ceas GPS în 2012, când Garmin a ieșit pe piață cu linia emblematică Fenix, iar diferența dintre Garmin și celelalte companii s-a mărit.

Pentru comparație... GPS-ul Polar RC3 a putut măsura doar câteva sporturi și a durat 12 ore pe GPS. Primul Garmin Fenix a fost deja un ceas multisport în aer liber care a durat 20 de ore pe GPS după o secundă și până la 50 de ore în modul de economisire a energiei GPS.

Srovnání Polar RC3 GPS vs. Garmin Fenix

Comparație Polar RC3 GPS vs. Garmin Fenix

Finlandezul care a rămas în Finlanda

Din păcate, migrarea brandurilor este o tendință în creștere. De exemplu, Suunto a migrat în China, iar Coros a făcut la fel (cumva prea multă China, nu?). Polar este încă un finlandez pur. Polar Electro Oy are încă sediul în Kempele, Finlanda, unde a început totul. Și chiar și linia de sânge se manifestă în management, deoarece directorul general interimar este Sari Säynäjäkangas.

Na fotce zakladatel Seppo Säynäjäkangas

În fotografie se află fondatorul Seppo Säynäjäkangas

Jucător de echipă

Nu există nicio îndoială că Polar este un jucător de echipă. Este singurul care oferă seturi de ceasuri pentru echipe întregi și un sistem de evaluare prin care antrenorii pot urmări informațiile despre jucători în timp real. Antrenorii de fotbal sau de hochei vor găsi cea mai mare utilizare, dar și antrenorii de fitness, de exemplu, îl vor găsi.

Și cum se simte Polar astăzi?

Sportiv? Minunat. Inteligent? Ar putea să se descurce mai bine în această zonă.

Lumea de astăzi este foarte rapidă și mi se pare că Polar nu a prins deloc din urmă ultimele tendințe. Așadar, nu veți găsi nicio funcție mai inteligentă, cum ar fi răspunsurile la notificări, playerul de muzică, fundalul hărții sau plata cu cardul.

Nu învinuiesc Polar pentru că a decis să urmeze calea sportivilor de rasă pură, dar, din păcate, nu mai este la modă și fiecare sportiv vrea un dispozitiv la încheietura mâinii care să aibă caracteristici echilibrate atât pentru viața normală, cât și pentru sport.

Dar, în sport, Polar este în continuare brandul de TOP. Ca sportiv pur și simplu, Polar nu are prea multe de reproșat (cu excepția pornirii și opririi activității cu alte butoane). Marele avantaj față de alte branduri este precizia ritmului cardiac, care este uimitoare. Același scris este și măsurarea puterii de la încheietura mâinii. Ceea ce reprezintă o altă premieră pentru ei.

První hodinky od Polaru (a na světě), které uměly měřit Watty ze zápěstí

Primul ceas Polar (și din lume) care poate măsura wați de la încheietura mâinii

Deci, ca sportiv da, tip smart absolut nu. Dintre funcțiile inteligente, Polar trebuie să se mulțumească cu notificările, acceptarea sau respingerea apelurilor și schimbarea melodiilor de pe telefon.

Ce se va întâmpla cu Polar în viitor?

Aș spune același lucru ca și în cazul Suunto. Bănuiala mea este că, în mod sigur, nu se va transforma într-un smartwatch și nu va începe să producă un smartwatch după altul. Au fost pionieri în materie de caracteristici sporttester încă de la început și a fost domeniul lor până acum. S-ar putea ca articolul să vă dea impresia că au dormit prea mult, dar nu este așa.

De exemplu, wați... Polar a fost primul care le-a implementat în lumea alergării. Există mai multe exemple de acest gen și cred că în câțiva ani vom scrie mai multe premiere revoluționare în materie de caracteristici sporttester de la acest brand.

Evaluarea personală a alergării

Sincer, după Garmin și Coros, Polar este al treilea brand pe care l-aș alege. De fapt, în trecut s-a mai întâmplat, pentru că pentru o perioadă (aproximativ o lună) am fost mândrul proprietar al unui Vantage M. Am revenit la Garmin din cauza logicii înrădăcinate în ceas și a configurației pur pe ceas.

Dar să revenim la Polar. Este grozav să vezi cum acest brand adaugă mai multe caracteristici la sporttester și cât de măiestrită este evaluarea sa, ceea ce apreciez cel mai mult.

Sunt un pic dezamăgit de durata de viață a bateriei și de funcționalitatea Bluetooth care se deconectează mereu. Am glumit chiar și la birou că Polar durează atât de puțin doar din cauza deconectării constante de la telefon și a încercărilor de reconectare. Așadar, modificați stabilitatea BLE și totul va fi perfect. Personal, alegerea mea acum ar fi ceasul Polar Grit X Pro. Cu toate că nu am fost niciodată o persoană prea pasionată de design, în afară de funcționalitate, acest ceas este superb și de aceea l-aș alege.

Care este alegerea dvs. de la Polar și ce părere aveți despre acest brand?

S-ar putea să vă intereseze:

Polar Pacer Pro recenzii - Păstrați ritmul! Reîncarnare după 30 de ani
13.5.2022
Polar Pacer Pro recenzii - Păstrați ritmul! Reîncarnare după 30 de ani

Polar Grit X Pro recenzie – Un adevărat sportiv cu elemente elegante
23.3.2022
Polar Grit X Pro recenzie – Un adevărat sportiv cu elemente elegante