» Blog » Garmin

7 motive pentru care ar trebui să achiziționați Garmin Fenix 6

Taguri: Ghid de selecție | Garmin | Smartwatch

30.5.2022 | 5 MIN

Garmin Fenix 6 este ceva banal. Doar așa se poate spune. O grămadă de oameni poartă cu mândrie acest model la încheietura mâinii și este foarte posibil ca o grămadă și mai mare de oameni să se gândească să achiziționeze și ei această piesă. Și de aceea, astăzi vom analiza 7 motive pentru care ar trebui să alegeți Fenix 6.

Întrebări precum: Oare Fenix 6 este rentabil? Fenix 6 merită banii? De ce să achiziționați Fenix 6?

Pentru a răspunde la aceste întrebări, am explorat diverse forumuri, am folosit opiniile prietenilor și ale străinilor și am condimentat totul cu experiența mea de lungă durată cu acest model.

Acum nu mai avem motive să așteptăm, să trecem în revistă cele 7 motive promise.

Motivul nr. 1 - Prelucrarea

Prelucrarea are mai multe niveluri. Primul este aspectul în sine. Ce să spunem, Fenix 6s arată bine și nu mi-ar fi teamă să spun că unul din doi sau trei va lua un Fenix doar pentru asta.

De fapt, lunetă metalică conferă ceasului un aer sportiv-elegant pe care eu personal îl apreciez enorm. M-aș aștepta să văd o mulțime de modele din plastic într-un ou kinder.

Nu numai că arată bine, dar Fenix 6 este disponibil în atât de multe combinații de culori, încât expresia "există ceva pentru fiecare" capătă un nou sens. Există versiuni masculine, versiuni unisex, dar și versiuni pur pentru sexul frumos.

Așadar, avem aspectul în sine, combinațiile de culori și, cu siguranță, aș menționa calitatea de fabricație a întregului ceas. Chiar dacă nu știați că ceasul respectă standardul militar, din start spune "Hei, costă destul de mult, dar carcasele cu margini sunt floare la ureche".

În căutările mele pe forumuri, am observat că o mulțime de utilizatori apreciază versiunea cu cristal de safir. La urma urmei, nu există atât de multe ceasuri smart cu această sticlă (aproape) rezistentă la zgârieturi.

În general, forumurile au evidențiat dimensiunea ecranului, care este peste media pentru Fenix. În special cea mai mare versiune a lui Fenix 6X (1,4 inci).

Motivul nr. 2 - Durata de viață a bateriei

Fie că vorbim despre cea mai mică, medie sau cea mai mare dimensiune a lui Fenix 6, toate aceste modele au o autonomie bună a bateriei, având în vedere caracteristicile lor extinse.

Garmin Fenix 6 – Diferențe între variante
27.7.2022
Garmin Fenix 6 – Diferențe între variante

Prin autonomie decentă a bateriei, mă refer la faptul că modelul Fenix de top durează până la 21 de zile în modul normal. Iar în versiunea solară, puteți prelungi acest timp cu încă 10%. Deci aveți până la 24 de zile.

Aș dori, de asemenea, să adaug că, în acest timp, ecranul nu se stinge, iar ceasul vă urmărește toată ziua în fiecare secundă.

Motivul nr. 3 - Echipament cu senzori

Da, Fenix 6 are aproape toți senzorii disponibili pe piață. Dar ceea ce îmi place cel mai mult este precizia lor. Există o lungă dezbatere pe acest subiect pe internet și, prin urmare, se merge pe gheață subțire. Dar îmi asum riscul.

Pentru a demonstra acuratețea senzorilor, trebuie să spun că atunci când am testat un senzor de ritm cardiac sau un pulsoximetru, abaterile față de un pulsoximetru medical (care măsoară și el ritmul cardiac) au fost minime. Când am testat GPS-ul și am alergat 4 km pe pista ovală de atletism, puteți ghici cât de mult a măsurat ceasul? 4.00 km. La cea mai mare zecimală.

Garmin Fenix 6 recenzii - ceasul numărul unu pentru activități în aer liber
9.6.2022
Garmin Fenix 6 recenzii - ceasul numărul unu pentru activități în aer liber

Motivul nr. 4 - Plata fără contact

Astăzi, sunt foarte puțini cei care ies în oraș fără un card de credit, ca să nu mai vorbim de un telefon. Deci, care este avantajul? Eu văd două. Oricum, trebuie să vă căutați cardul și telefonul din când în când. Ceasul dumneavoastră este întotdeauna la încheietura mâinii.

Cealaltă este liberă. Personal, sunt unul dintre acei oameni care obișnuiesc să iasă în oraș " lejer" din când în când. Fără card de credit, fără telefon. Și dacă am nevoie de apă (a se citi bere)? Am nevoie doar de un Fenix la încheietura mâinii mele. Și asta ne aduce la următorul motiv...

Dar celelalte motive se aplică doar la versiunea PRO.

Motivul nr. 5 - Player de muzică

Văd playerul muzical exact în același mod ca și plata NFC. Toate dimensiunile modelului Fenix 6 PRO au o capacitate de până la 2.000 de melodii, pe care le puteți încărca pe ceas prin intermediul computerului.

Clasicele empetrei pot părea deja puțin " zăfranțoase", dar nu disperați. Fenix se poate conecta la servicii de streaming precum Spotify, Deezer și Amazon Music. Ulterior, conectați ceasul la Wi-Fi și descărcați listele de redare preferate pe ceas.

În comparație cu telefonul, controlul muzicii de pe ceasul dumneavoastră este încă o problemă destul de mare, dar are câteva avantaje. De exemplu, eu alerg mai ales seara, după serviciu. Și ce mi se întâmplă de fiecare dată? Am constatat că telefonul meu este descărcat.

Un alt avantaj este economia de greutate. Nu trebuie să umblați cu un telefon care are o anumită greutate. Acest lucru este util atât în viața de zi cu zi, cât și într-o cursă lungă în care fiecare gram contează.

Motivul nr. 6 - Hărți topografice

Hărțile topografice formează un element care face ca Fenix 6 să iasă în evidență din mulțime. De fapt, există doar câteva modele în lume care vă vor arăta o hartă. Aici avem o hartă de bază a întregii Europe. Înainte de a spune că nu ai nevoie de o hartă, lasăți-mă un minut.

Fenix 6 poate, de asemenea, să navigheze, iar cu o bază de hartă, navigarea este de multe ori mai clară.

Ceasul nu numai că poate naviga singur până la punctul ales de dvs. pe hartă, dar vă poate ghida și către cea mai apropiată parcare, benzinărie, magazin sau restaurant.

Pentru mine, cea mai utilă funcție este "Detour". Ajungeți în munți și nu știți exact încotro s-o luați? Introduceți kilometrajul, iar ceasul va crea mai multe trasee care vă vor duce înapoi la punctul de plecare.

Puteți chiar să planificați un traseu pe telefon sau pe computer și ulterior să îl trimiteți la ceas.

Acestea sunt motive?

Ce tipuri de navigație se găsesc în ceasurile Garmin?
28.7.2022
Ce tipuri de navigație se găsesc în ceasurile Garmin?

Motivul nr. 7 - (completați spațiul)

Motivul de mai sus poate părea un pic prostesc, dar de fapt spune mai multe decât credeți. Este foarte probabil ca orice funcție, aplicație sau gadget la care vă puteți gândi să se regăsească în Fenix. De fapt, acest ceas este atât de bine echipat încât ai avea nevoie de două vieți pentru a încerca funcțiile. Și nu exagerez. Și nu poți spune asta despre fiecare model. De fapt, aproape niciunul dintre ele. În acest sens, Fenix 6 este unul dintre cele mai bune.

Dacă vă doriți o funcție, nu vă fie teamă să o cereți în comentarii. Sau poate cunoașteți un alt motiv pentru a alege Fenix 6? Mă veți ajuta pe mine și mai ales pe alți oameni care se gândesc să-l cumpere.