» Blog » Mido

Mido Coloseum of Rome recenzii – Imposibilitatea nu trebuie să fie ostentativă

Taguri: Recenzii | Mido | Pentru bărbați | Clasice | Evenimetne sociale

23.3.2022 | 5 MIN

Poate că nu există o clădire mai demnă și mai impunătoare decât faimosul amfiteatru imperial, Colosseumul roman. În 2002, când Mido a decis să aducă un omagiu acestui monument cu primul său ceas inspirat de arhitectură, a făcut-o cu eleganța cuvenită. Și a fost un succes. De aceea, suntem încântați că astăzi, exact douăzeci de ani mai târziu, a sosit o ediție limitată pentru a comemora aniversarea acestei inspirații: Mido All Dial Coloseum of Rome. Şi cum e, ne place?

Cu toate că ceasornicarii se pot inspira din diverse domenii, adesea neașteptate, de cele mai multe ori aceștia nu merg mai departe de propria istorie, sport sau natură. În 2002, însă, Mido a ales o altă cale. Un drum pavat cu fenomene culturale care vor dăinui timp de secole.

Mido a dedicat o întreagă secțiune a colecției sale inspirației arhitecturale, iar anul acesta, pentru a marca aniversarea, a decis să lanseze o serie de ediții limitate, fiecare dedicată unui reper arhitectural diferit. Edițiile sunt apoi limitate la 2022 de bucăți. Acestea vor veni într-o cutie specială cu un medalion comemorativ de colecție.

Hodinky All Dial, Baroncelli, Ocean Star, Multifort a Commander.

Ceasurile All Dial, Baroncelli, Ocean Star, Multifort a Commander create pentru a 20-a aniversare.  Inspired by Architecture.

Povestea brandului Mido - Bijuterii mecanice inspirate de arhitectură
22.11.2022
Povestea brandului Mido - Bijuterii mecanice inspirate de arhitectură

Mido All Dial COSC 20th Anniversary Inspired by Architecture Coloseum of Rome

Primul ceas în ediție limitată care a fost lansat a fost ceasul din grupa All Dial inspirat de Coloseum. Este potrivit, pentru că a fost cel care a început totul. Și pentru că monumentul care a inspirat ceasul este cel mai vechi și totodată cel mai important.

Atâta timp cât Colosseum-ul este în picioare, Roma va fi în picioare, dar dacă Colosseum-ul cade, Roma va cădea și odată cu ea întreaga lume", scria un autor medieval necunoscut. Importanța Colosseumului roman este prezentă în mintea tuturor, indiferent de etapa istorică sau dacă au avut ocazia să îl admire personal sau doar prin viu grai. Și pe asta mizează brandul.

Midu este deosebit de popular printre domnii care caută un stil clasic, o manoperă și o mecanică precisă. Atemporalitate care va dăinui, la fel ca și clădirile iconice care inspiră ceasul. De aceea, Mido a conceput aici motivul arhitectural în stilul său conservator, cu detalii de bun gust și indicii subtile care să atragă atenția asupra monumentului...

Nimeni nu s-ar aștepta (și îndrăznesc să spun că nu și-ar dori) de la Mido un ceas care să strige de la încheietura mâinii "suntem inspirați de Colosseum!", nu-i așa?

Cu toate acestea, la o privire mai atentă, intenția de proiectare este ușor de recunoscut. Ceasul oferă o "priveliște de sus", unde luneta interioară, cu modelul său în relief, în cascadă, seamănă cu tribunele unui amfiteatru. Textura sablată din centrul cadranului se referă la pietrele vechi de mii de ani ale acestei clădiri, iar indicii reprezintă arcadele caracteristice Colosseumului (arcadele care susțin cei doi piloni sau coloane verticale).

Gravura detaliată de pe capac prezintă o imagine frumoasă a unui monument roman. Și vă va face fericit de fiecare dată când vă veţi uita la spatele ceasului.

Mido a elaborat fiecare mic detaliu și nu doar cadranul și capacul au atras atenția, ci și brățara din oțel cu o fixare atipică și o schemă geometrică distinctivă. Este alcătuit din legături alungite, adiacente una față de alta, precum etajele individuale ale Colosseumului.

Cum este realizat ceasul?

Ceea ce nu se poate spune niciodată din fotografii este cât de "potrivit" este ceasul atunci când îl ridici. Cum se simte când îl pui la încheietura mâinii. Personal, abia când l-am văzut în realitate am fost fermecat de acest Mida. Este robust, dar elegant. Subestimat, dar uimitor de interesant. M-am bucurat de fiecare dată cănd îl priveam.

Datorită culorilor discrete, minimalismului general și dimensiunilor decente de 42 mm (care se potrivesc pe încheietura mâinii oricărui bărbat obișnuit), ceasul se încadrează în categoria "social". Și nu numai acolo. Va completa cu bun gust ținuta dvs. mai casual și vă va însoți oriunde vă duce rutina zilnică.

Carcasa înșurubată și rezistența la apă de 100M vor proteja ceasul de apă, chiar dacă îl luați la piscină, de exemplu, și, pe scurt, nu este un ceas cu sonete.

Sticla este din safir, ceea ce nu ar trebui să vă îngrijoreze eventualele urme de fisuri fine și zgârieturi. Cu toate acestea, deoarece Mido a dat acestui ceas un strat anti-reflectorizant pe ambele fețe care reflectă strălucirea cu o eficiență de aproape 100%, aș fi puțin ezitant în ceea ce privește "rezistent la zgârieturi"..

Sticla de safir are tendința de a reflecta puternic lumina, ceea ce reduce lizibilitatea în anumite condiții de iluminare. Prin urmare, producătorii recurg adesea la utilizarea unui strat anti-reflexie pe una (interioară) sau pe ambele fețe ale sticlei pentru un efect maxim. Cu toate acestea, deoarece stratul de acoperire nu este la fel de rezistent la zgârieturi, în timp pot apărea mici urme de fisuri pe strat. Așadar, dacă v-ați întrebat vreodată dacă ceasul dvs. de safir s-a zgâriat, probabil că problema nu a fost sticla, ci stratul anti-reflexie de pe exteriorul acesteia.

Iar, pe de altă parte, stratul antireflex face ca vizibilitatea cadranului sofisticat să fie foarte clară. Și despre asta era vorba la Midu.

În interior se află un mecanism mecanic cronometric (COSC, adică certificat pentru acuratețe) cu încărcare automată de origine elvețiană ETA 2836-2, cu o rezervă de putere de 38 de ore. Mecanismul este, de asemenea, echipat cu hacking și implicit data și ziua săptămânii.

În cazul ceasurilor mecanice, este important să nu schimbați data dacă acele se află în jumătatea superioară a cadranului (deci nu este recomandat să schimbați data între orele 21:00 și 3:00). Angrenajele care se deplasează pentru dată intră în contact cu angrenajele acelor de la mâna orelor și sunt blocate. Prin urmare, se recomandă să mutați acele în partea de jos a cadranului înainte de a seta data.

În general, Mido Coloseum of Rome este foarte bun. Și voi susține deschis faptul că acesta este un ceas frumos, bine construit, care impresionează prin fiecare detaliu și care face cinste demnității Coloseumului din Roma. Și care este părerea dvs. despre el?