» Blog » Invicta

Invicta S1 Rally – Pentru bărbații care au benzină în sânge

Taguri: Ghid de selecție | Invicta | Pentru bărbați | Clasice | Fashion

23.3.2022 | 8 MIN

Mergeți înainte și bucurați-vă de fiecare moment al călătoriei. Aceasta este ideea principală din spatele campaniei Invicta pntru gama S1 Rally. Aceste cuvinte sunt uimitor de potrivite. Pentru că, atunci când privești ceasul S1, parcă poți auzi în minte vuietul motorului și simți mirosul îmbătător de benzină și de cauciucuri arse care, cu doar o clipă în urmă, se freacă de pista de curse, măcinând spre victorie. Legătura cu motorsportul este evidentă aici. Să ne uităm împreună la capotă.

De origine elvețiană, Invicta a început să fabrice ceasuri în urmă cu mai bine de 180 de ani. Cu toate acestea, după mulți ani de criză legată de valul japonez de ceasuri cu quartz mai ieftine, a fost cumpărat de o companie americană în 1991 și și-a schimbat atât sediul, cât și filozofia. Urmează în continuare calea bătătorită a unei bune măiestrii, dar de data aceasta într-o formă mai extravagantă. Prin faptul că s-a îndepărtat de designul tradițional, a închis calea multor iubitori de ceasuri clasice. Dar, în același timp, a atins ținta celor care preferă originalitatea, ostentația și fastul.

Invicta – Povestea unuia dintre cele mai controversate branduri de ceasuri
6.6.2022
Invicta – Povestea unuia dintre cele mai controversate branduri de ceasuri

Invicta a devenit aproape legendară pentru stilul său inedit "megalomanic" și pentru înclinația sa către ornamente neobișnuite. Invicta este controversată. Ceea ce nu este o consecință neintenționată, ci o intenție deliberată, dar asta ar fi o poveste mai lungă. Deci, să intrăm în această serie specială.

Inspirația condusului rapid a dat naștere unor campioni de curse sub forma unor ceasuri

După anul 2000, Invicta a început o carieră de ediții limitate (cea mai cunoscută este cea cu Mickey Mous) și serii de modele cu teme originale. Acest lucru ne aduce la seria S1 Rally.

Galerie foto a ceasurilor Invicta Disney cu Mickey Mouse - O pleiadă de șoareci iconici
23.3.2022
Galerie foto a ceasurilor Invicta Disney cu Mickey Mouse - O pleiadă de șoareci iconici

Atunci când compania britanică Invicta Car Company a dezvăluit iconicul S1 V8 la Salonul Internațional de Automobile din 2002, între cele două Invicta era de mult timp o atmosferă de fierbere. Brandul de ceasuri a fost cel care a decis să finanțeze o parte din dezvoltarea mașinii sport S1. Și astfel, s-au născut nu doar mașini, ci și ceasuri pentru pasionații de condus rapid.

Chiar dacă producătorul de automobile a dat faliment în 2012, Invicta nu a renunțat la ceasurile sale "de curse", iar în 2018 a prezentat o nouă campanie pentru a reînvia moștenirea timpurie a S1 Rally.

Noile S 1 sunt inspirate de tradiția și energia circuitului de Formula 1, disciplina regală a sporturilor cu motor. Și din moment ce cuvântul Invicta însuși înseamnă "neînvins", ceasurile care poartă această denumire mândră (și mai ales cele cu o estetică de curse) trebuie să evoce, de asemenea, un sentiment de victorie și glorie. Intenția lui S1 este de a da purtătorului o impresie de putere și performanță care îl va însoți în viața de zi cu zi. Și cred că fac asta destul de bine.

Seria S1 Rally dintr-o privire

Acest articol servește drept ghid pentru întreaga gamă de modele S1 Rally. Cu toate acestea, pentru a mă asigura că nu ne pierdem complet în ea, am împărțit ceasurile în trei categorii în funcție de "gradul de extravaganță" și am selectat câteva modele principale pentru a le prezenta. Așadar, să aruncăm o privire la S 1, care nu atrag atât de mult atenția prin designul lor, și la cele care, dimpotrivă, fug de forma "clasic plictisitoare" a ceasului ca o formulă.

1. S1, are cei mai puțini cai putere

Această categorie se adresează celor care sunt fani ai mașinilor rapide, dar care nu au nevoie ca ceasul lor să strige asta fără compromisuri în fața lumii. De aceea, am inclus aici cronografe mai simple, cu o colorare mai subtilă a cadranului, a carcasei și a curelei.

Primul exemplu este quartz Invicta S1 Rally. La prima vedere, acesta poate părea aproape luxos, mai ales datorită carcasei din oțel masiv, care este decorată cu aur de 14k.

Foto: Hodinky-365.cz

[[069408]]

Probabil că nu vor face vâlvă la birou, dar afinitatea lor cu motorsportul și aspectul pompos al Invicta probabil că oricum nu le va lua nimic. În ciuda designului lor "mai simplu", acestea sunt pline de o mulțime de elemente distinctive sub forma unor elemente sportive (cronograf, luminozitate și o lunetă tahimetrică, care a fost creată inițial pentru curse) și cifre mari de aur la indecşii rotunzi. Un detaliu ingenios și destul de amuzant este plasarea logo-ului S1 la indexul1.

Foto: Hodinky-365.cz

Diametrul este cu siguranță mare (48 mm) și, prin urmare, se va potrivi domnilor cu încheieturi mai mari. Cureaua este confecționată din piele matlasată și, datorită perforațiilor, oferă proprietarului ventilație în timpul purtării.

Atenția meticuloasă la detalii nu ne părăsește nici măcar atunci când întoarcem ceasul și ne uităm la capac. Pe ea, ne frapează simbolismul literal al logo-ului S1 Rally, încadrat în coroana de lauri care încorona câștigătorii evenimentelor sportive din Grecia antică.

Foto: Hodinky-365.cz

Dacă nu vă place varianta cu strălucire aurie, nu disperați. De fapt, există modele similare de cronograf mai reținute, într-o varietate de culori.

De exemplu Invicta S1 Rally Men Quartz pe oțel cu un cadran albastru închis.

[[207519]]

Designul este înviorat de acul portocaliu al cronometrului și de roșu S1. Am fost foarte impresionat de scara tahimetrică internă, care a fost creată pentru curse (cu ajutorul ei se măsoară viteza medie).

[[M2326]]

Cea mai sportivă variantă, S1 Rally Race Team 30086, este prevăzută cu o curea de silicon perforată grosier și cu dungi de curse pe cadran.

[[228314]]

Și cu acest model trecem încet-încet la următoarea categorie.

2. Când Invicta calcă pe accelerație

În cea de-a doua categorie am inclus acele modele care sunt foarte apropiate de tema curselor... Adică, ceasul arată ca o mică formulă. ;) Are un design colorat, jucăuș și este cu siguranță unic în lumea ceasurilor.

[[228029]]

S1 Rally Diablo 37797 se laudă cu margini diabolice, curajul japonez (Seiko) sub capotă și detalii care trebuie să fie un must-have pentru pasionații de mașini. Carcasa înaltă din oțel, muchiile texturate pe laterale și diametrul de 53 mm îl fac o piesă de tip " masculin ".

[[M3114]]

Toate elementele individuale de pe cadranul din carbon au un aspect sportiv, iar tratamentul lor cromatic va încânta orice iubitor de detalii interesante. Ansele periate și legătura lor cu carcasa sunt deosebit de ingenioase.

Invicta Diablo 34631 negru cu mecanism automat a căpătat, de asemenea, un aspect diabolic.

[[227826]]

Să spunem că acestea atrag atenția nu este o exagerare. Ochii dvs. nici măcar nu vor ști la ce să se uite mai întâi pe cadranul scheletului. Lizibilitatea a fost neglijată aici, dar cred că un viitor proprietar va fi fericit să le ierte.

Dacă preferințele dvs. sunt pe o lungime de undă ceva mai excentrică, unghiularul S1 Rally pornește de la un stand similar cu S1 Rally Diablo. Combinația distinctivă de culori albastru regal și auriu, textura asemănătoare unei grile de radiator de pe cadran, subcadranele cu un design interesant - acestea sunt caracteristici care nu trec neobservate. În plus, acest ceas are deja o sticlă Flame Fusion, care este o sticlă minerală foarte rezistentă cu un strat de safir, tipică pentru brandul Invicta.

[[172194]]

Ați prefera rotund? Poate că Invicta S1 Rally 36368 cu elemente portocalii neon îți va atrage atenția. Acesta este un cronograf de mari dimensiuni (48 mm diametru) cu o carcasă largă din oțel cu PVD negru, care arată foarte bine atunci când este combinat cu portocaliul.

[[227751]]

Printre detalii, aș evidenția cadranul scheletat cu stratificarea sa complexă și faptul că, în ciuda întregii mișcări de pe cadran, ceasul rămâne relativ ușor lizibil.

Ceea ce nu se poate spune despre modelul similar S1 Rally 36367 în negru și roșu. Cu toate acestea, nu le diminuează eficiența.

[[217779]]

Alte modele rotunde S 1 cu cronograf și un cadran cu un design imaginativ sunt S1 Rally 24223, care combină oțelul cu detalii albastre și o curea din silicon.

[[217267]]

Un șnur care se întinde pe circumferința lunetei, un cadran cu o structură din carbon, chapter ring decupat și un afișaj al datei care vă va deruta (în mod deliberat?).

3. Rapid și furios

"Rapid", pentru că ceasurile din această categorie merg pur și simplu și fără scrupule cu toată viteza (până la punctul în care poate părea că se îndepărtează puțin de conceptul de "moto-sport"). Și "frenetic" din cauza proiectului lor megalomanic și nebunesc. Sunt, totuși, aproape impunătoare.

[[179577]]

S1 Rally 26427 atrage privirea de la distanță. Finisajul PVD auriu și cantitatea de detalii aproape că te dezechilibrează. Balena ornamentală care înconjoară Open Heart a devenit un element puternic, dezvăluind inima mecanismului. Dinamica generală este accentuată de trecerea ornamentelor la brățara de silicon.

Modelul auriu S1 Rally 12790, cu un dragon în relief pe cadran, oferă un joc ornamental similar.

[[177839]]

Privind acest ceas, mă gândesc că, probabil, designerii de la Invicta nu vor înceta niciodată să mă uimească cu munca lor detaliată.

Acest model este disponibil și într-o culoare argintie mai subtilă, dar nu mai puțin interesantă.

[[176076]]

Sincer să fiu, cred că S1 Rally Man va fi "prea mult" pentru majoritatea oamenilor. Simt că fiecare element este menit să impresioneze și, ca urmare, ochii se plimbă neputincioși, neștiind pe ce să se concentreze mai întâi. Puțini sunt cei care pot realiza un astfel de ceas, iar dacă aspectul este strălucitor și impresionant sau copleșitor din punct de vedere vizual depinde de estetica fiecăruia. Aceste ceasuri sunt pur și simplu proprii și necesită un purtător la fel de distinctiv.

S1 Rally pentru învingători pe circuit și în viață

S1 nu sunt ceasuri pentru oamenii obișnuiți, iar susținătorii eleganței discrete și ai minimalismului probabil că le vor îmbrăţişa . Estetica de curse pur și simplu transpiră din ele în toate direcțiile și, prin urmare, vor fi pe placul mai ales al bărbaţilor sportivi cu o personalitate mai zgomotoasă, care nu se tem să iasă în evidență și care pot purta un ceas distinctiv cu mândrie și încredere. Deci, îndrăzniţi să îl purtați? ;)

Și, în cele din urmă, puteți judeca singuri cum a tratat Invicta inspirația din Formula 1.

PS: Pro pravé motofajnšmekry má Invicta za kapotou ještě jednu třešničku – Kufr na hodinky Invicta v podobě závodní helmy.

[[205723]]

PS: Pentru adevărații pasionați de motociclete, Invicta are încă o cireașă de pe tort - Cutia pentru depozitare a ceasului Invicta sub forma unei căști de curse.

[[205723]]

Nu este aceasta pe gustul dvs.? Aruncați o privire la alte cutii de depozitare Invicta.

Ceasurile menționate în articol

2 311 lei nu este disponibil
1 169 lei nu este disponibil
1 072 lei nu este disponibil
1 733 lei nu este disponibil
549 lei nu este disponibil
1 609 lei nu este disponibil
1 458 lei nu este disponibil
921 lei nu este disponibil
Vizualizați următorul