» Blog » Invicta

Invicta în loc de Rolex? Asta nu poate fi de bine...

Taguri: Recenzii | Invicta | Clasice | Fashion | Scufundări

23.3.2022 | 6 MIN

Știţi vorba aia cu "Nu sunt suficient de bogat ca să cumpăr lucruri ieftine"? Semnificația sa este uneori înțeleasă de oameni doar atunci când aceștia cumpără vechituri doar pentru a economisi câțiva bani. Acesta nu este un început bun pentru un articol despre ceasul Invicta Pro Diver, nu-i așa? Doar că, atunci când te uiți la o copie aproape fidelă a unui Rolex Submariner care nu costă nici cinci dolari, te poți gândi la o mulțime de lucruri. Mai exact, întrebarea dacă Invicta Pro Diver este de fapt un ceas bun…

Rolex Submariner este unul dintre cele mai emblematice ceasuri de scafandru. Nu are rost să dezbatem pe larg acest subiect. Nu este vorba doar de nume, de legăturile istorice, ci și de designul în sine, care pur și simplu câștigă în fața a altor sute.

Aduce satisfacție ca puține altele. Și odată ce începeți să acordați puțin mai multă atenție ceasului, acest design rafinat este cel pe care îl veți întâlni mai devreme sau mai târziu (mai degrabă prima variantă). Și apoi vă veți da seama că este exact ceea ce aveți "nevoie". Dar unii dintre voi vor fi neplăcut surprinși, după ce vor vedea preţul, şi o să constate că nu-și pot permite noul Rolex de vis.

Nádherné Rolex Submariner 116613LN v kombinaci oceli 904L a 18kt zlata. Cena: 13 400. Dolarů.

Minunatul Rolex Submariner 116613LN într-o combinație de oțel 904L și aur de 18 kt. Preț: 13 400. Dolari.

Nu există altă soluție decât să începem să căutăm o alternativă. Unul care este suficient de bun, la un preț pe care vi-l puteți permite și de o calitate care vă va face fericit şi o săptămână.

Pe parcursul călătoriei dvs. veți da probabil peste Ocean One de la Stein (și dacă vă place mecanismul elvețian, acesta ar putea fi o alegere bună) și nu ratați Pro Divers de la Invicta. Dar când veți afla ce este Invicta, veți descoperi, probabil, că brandul este mai controversat decât orice decizie politică... S-ar putea chiar să vă lăsați influențat de câteva comentarii "erudite" pe forumurile de ceasuri suficient de mult încât să respingeți Invicta în ansamblu înainte de a vă forma propria opinie.

Invicta Pro Diver 8927OB v oceli 316L s PVD v barvě žlutého zlata. Cena: 4 890. Korun.

Invicta Pro Diver 8927OB din oțel 316L cu PVD aur galben. Preţul: 220 Dolari.

Dar dacă privim prin pielea prejudecăților, groase ca niște pagini de aur, s-ar putea să descoperim câteva piese care nu numai că nu arată ca niște bijuterii asiatice, dar prețul lor va face să ne lumineze beculețul de căutare. Ar putea fi scafandrul accesibil aka Submariner? Da, dar există încă o întrebare neliniștitoare: va fi o achiziție bună?

Variante la Sub: târg, dar fără fleacuri

Deși numărul de variante pe care Invicta le oferă în catalogul său seamănă mai degrabă cu un târg, trebuie precizat că nu este vorba de un fleac.

Forma indecşilor, inconfundabilul ac Mercedes și, în cele din urmă, forma carcasei dezvăluie ceea ce a stat pe un piedestal ca un șablon. Da, asemănarea cu Submariners este remarcabil de izbitoare. Este un motiv pentru a-l remarca, dar și ceva ce i se reproșează. Dar asta e ceva de care trebuie să țineţi cont, indiferent de brandul cu care decideţi să vă ancoraţi și care nu are un nume regal.

De la distanță, un ochi neexperimentat ar putea chiar să confunde Invicta. Dar penele de pe cadran și detaliul vesel de pe acul secundar în locul coroanei îți amintesc că porți de fapt un brand cu o istorie ironic mai lungă decât cea a lui Rolex.

Transformarea este, desigur, incomparabilă. Dar, în același timp, este unul dintre (cel puțin două) lucrurile care te surprind cu adevărat la Invicta Pro Diver. Carcasa lustruită cu suprafețe periate evocă cu siguranță sentimente plăcute. Și aceeași laudă merge și la brățară (mai ales pe oyster) cu legăturile sale complete, deși cu terminații inferioare.

Kvalita zpracování – zvlášť vzhledem k ceně – je víc než překvapivá.

Calitatea manoperei - mai ales având în vedere prețul - este mai mult decât surprinzătoare.

Este greu să găsești ceva care să poată fi cu adevărat criticat având în vedere prețul lor. Și e greu să găsești un concurent.

Ce se află înăuntru și în cât timp nu mai funcționează?

Știți deja primul dintre cele două lucruri care vă vor surprinde în legătură cu Pro Divers. Al doilea este dinamica pe care o veți găsi în interior. Este vorba despre NH35, un mecanism japonez fabricat de nimeni altul decât Seiko. Îl vinde terților sub această denumire, dar este de fapt un ébauche al propriului său 4R35, pe care îl vedem în actualele game de bază Prospex, cum ar fi Samuraj.

Este un cal de bătaie încercat și testat, cu 41 de ore de rezervă de timp de funcționare, care este prietenos atunci când vine vorba de posibile reparații, funcționează la 21600 de semi-okmite pe oră și încântă cu opțiunea de înfășurare manuală, în plus față de data vizibilă. Cu siguranță nu ați spune că este o rudă mai slabă. Voi adăuga că nu există nici o lipsă de reîncărcare cu două fețe (da, există Magic Lever), hacking sau protecție Diashock.

Mechanické pro Divery běží na japonském automatu NH35A. Kompletace probíhá sice v Malajsii, ale vývoj má na svědomí Seiko.

Pro Divers mecanic funcționează cu un automat japonez NH35A. Asamblarea se face în Malaezia, dar dezvoltarea este realizată de Seiko. Invicta a adăugat propriul rotor în galbenul tipic.

Una dintre marile greșeli pe care le fac mulți ceasornicari (nu numai începători) este că, atunci când aleg un mecanism şi îl consideră cel mai important. Și uită să vadă ceasul ca pe un întreg. Execuția, finisajul, cadranul, modul cum se potrivește pe mâinile lor. Dar ar fi o greșeală la fel de mare să nu luăm în considerare mecanismul, atunci când luăm o decizie. Pentru că, dacă vă cumpărați un ceas de care vreți să vă bucurați mai mult decât să vă faceți griji, mecanismul contează foarte mult. NH35 nu are complicații sofisticate, ornamente sau rezerve uluitoare, dar face o treabă bună.

Răspunsul la întrebarea pentru care citiți acest articol

Este un ceas bun? Ar trebui să îl cumpăr? Nu va fi ciudat?

În timp ce cu unele dintre "proiectele" megalomanice ale Invicta în materie de ceasuri am probleme în a fi de acord cu conștiința mea, aici argumentele primează. În ceea ce privește raportul calitate-preț, acesta se află în fruntea listei de succese a (sub) înlocuitorilor. Și foarte posibil să fie un câștigător dacă doriți să investiți cât mai puțini bani în el.

În concluzie, avem aici un design replicat cu fidelitate, care te face să ți îl dorești de la bun început. Calitatea manoperei în această gamă de prețuri trebuie apreciată chiar și de adversarii declarați ai acestui brand neconvențional. Iar în interior se ascunde un Seiko japonez (deși nerecunoscut în denumire).

Bineînțeles, multe lucruri nu vor fi perfecte. Aparatul poate fi de la Seiko, dar luminescența este departe de calitatea cu care suntem obișnuiți cu LumiBrite. De asemenea, ei nu sunt scafandri certificați. Dar cei 200 de metri de rezistență la apă, coroana înșurubată și capacul, înseamnă ceva. Deci, atâta timp cât nu uitați să înșurubați coroana, sunteți gata de plecare. Și dacă vă înscrieți vreodată la un curs PADI, luați altul.

K LimiBrite nebo snad Chromalight to má intenzitou i výdrží hodně daleko. Ale lumi tam je, ne že ne.

Este departe de LumiBrite sau poate Chromalight în ceea ce privește intensitatea și durata. Dar Luminița este acolo, nu că nu ar fi.

Ca să nu fie doar o polemică fără răspunsuri: Este un ceas bun? Da, și pentru prețul său, chiar foarte bun. Ar trebui să îl cumpăr? Asta depinde de dvs. Nu va fi ciudat? Depinde cui i-l arăți.

Și mai este și insultatul Quartz

Sedus de conștientizarea faptului că acest design este exact ceea ce vă face să răsfoiți cataloagele și forumurile de vânzări, s-ar putea să fi uitat complet să observați la ce frecvență funcționează mecanismul sau câte pietre are. În acest moment, nu ar fi inutil să vă gândiți să includeți în colecția dumneavoastră un Pro Diver cu quartz.

Vă voi plictisi cu o lista  avantajelor unui aparat de ras cu baterii (tot japonez, de altfel) într-un alt articol. Pentru somnul meu liniștit, este pe deplin suficient să dedic un rând pentru a menționa că, quartzul este la fel de bun ca și mecanica - în mâinile proprietarului potrivit care știe ce vrea. Nu vă lăsați seduși de cei care vor spune că nu este suficient de bun. Aceiași vor susține cu siguranță că, dacă ai vrut un mecanism japonez, ai fi putut la fel de bine să iei un Seiko...

Și spun asta ca un Seikoholic.

O concluzie bine gândită

Această formă de Invicta este o surpriză plăcută pentru mine. Orice brand poate scrie că este un ceas de calitate, dar la un preț accesibil, dar numai atunci când îl țineți în mână, cuvintele au greutate.

Invicta Pro Diver - Galeria foto a celor mai populare
31.1.2024
Invicta Pro Diver - Galeria foto a celor mai populare

Sincer, dacă doriți un Rolex, nu vă mulțumiți cu un Invicta. Vă va roade. Dar dacă știți că oricum nu veți ajunge la curtea regală, dar aveți acel cucuie de submarin, Pro Diver este o achiziție excelentă pentru colecția unui pasionat de ceasuri.

Ceasurile menționate în articol

Vizualizați următorul
935 lei nu este disponibil
756 lei nu este disponibil
797 lei nu este disponibil
921 lei nu este disponibil
825 lei nu este disponibil
756 lei nu este disponibil
Ediție limitată
756 lei nu este disponibil
508 lei nu este disponibil
756 lei nu este disponibil
604 lei nu este disponibil
522 lei nu este disponibil
756 lei nu este disponibil
756 lei nu este disponibil
783 lei nu este disponibil
508 lei nu este disponibil
880 lei nu este disponibil
756 lei nu este disponibil
866 lei nu este disponibil
508 lei nu este disponibil
508 lei nu este disponibil
508 lei nu este disponibil
522 lei nu este disponibil
880 lei nu este disponibil
880 lei nu este disponibil
508 lei nu este disponibil
467 lei nu este disponibil
467 lei nu este disponibil
467 lei nu este disponibil
522 lei nu este disponibil
508 lei nu este disponibil
522 lei nu este disponibil
522 lei nu este disponibil
522 lei nu este disponibil
522 lei nu este disponibil
522 lei nu este disponibil
522 lei nu este disponibil
480 lei nu este disponibil
549 lei nu este disponibil
522 lei nu este disponibil
508 lei nu este disponibil
591 lei nu este disponibil
591 lei nu este disponibil
591 lei nu este disponibil
591 lei nu este disponibil
591 lei nu este disponibil
591 lei nu este disponibil
591 lei nu este disponibil
797 lei nu este disponibil
797 lei nu este disponibil
797 lei nu este disponibil
935 lei nu este disponibil
935 lei nu este disponibil
976 lei nu este disponibil
797 lei nu este disponibil
976 lei nu este disponibil
797 lei nu este disponibil
797 lei nu este disponibil
797 lei nu este disponibil
880 lei nu este disponibil
880 lei nu este disponibil
880 lei nu este disponibil
756 lei nu este disponibil
880 lei nu este disponibil
921 lei nu este disponibil
880 lei nu este disponibil
921 lei nu este disponibil
921 lei nu este disponibil
852 lei nu este disponibil
756 lei nu este disponibil
756 lei nu este disponibil
742 lei nu este disponibil
756 lei nu este disponibil
756 lei nu este disponibil
756 lei nu este disponibil
508 lei nu este disponibil
508 lei nu este disponibil
425 lei nu este disponibil
508 lei nu este disponibil
453 lei nu este disponibil
453 lei nu este disponibil
893 lei nu este disponibil
756 lei nu este disponibil
508 lei nu este disponibil
508 lei nu este disponibil