» Blog » Invicta

Invicta Gladiator Review - rupt din lanț

Taguri: Recenzii | Invicta | Pentru bărbați | Clasice | Fashion

29.5.2024 | 5 MIN

Când am văzut pentru prima dată ceasul Invicta Gladiator, am rămas complet fără cuvinte. Nu mai văzusem așa ceva în viața mea! Și nici măcar ceva care să semene cât de cât cu el. În acel moment, am fost pur și simplu confruntat cu ceva diferit, ceva excepțional și, fără îndoială, controversat. În această recenzie, voi lua cititorul cu mine într-o călătorie spre un singur și clar obiectiv - să înțeleg acest ceas și să aflu ce se ascunde cu adevărat sub suprafața sa deosebită.

La prima vedere, diferite

Începând această călătorie de la suprafață, este ușor să spunem câteva fraze despre carcasa ceasului în sine. Aceasta este disponibilă în prezent în două dimensiuni - una mai mult sau mai puțin standard de 43 mm și una aproape "monstruoasă" de 58 mm. Invicta nu a fost niciodată refractară la ceasurile mari, așa cum dovedește acest model. Așadar, nu veți scăpa cu o circumferință mai mică sau medie cu versiunea mai mare, este pur și simplu un ceas pentru domnii de dimensiuni peste medie. Versiunea mai mică, pe de altă parte, este surprinzător de compactă și cu siguranță nu se simte ca un ceas obișnuit cu același diametru la încheietura mâinii.

Elementul frontal distinctiv al carcasei din oțel este luneta rotativă unidirecțională de scufundare cu indici numerici după zece minute. Un lanț este înfășurat în jurul lunetei. Da, ați citit bine, un lanț. Acesta este o decorațiune destul de neobișnuită pentru un ceas, dar în acest caz nu se oprește doar la cadran. De fapt, cele două lanțuri mai masive încadrează și brățara oyster din oțel care vine cu ceasul.

Cred că acest element de design va atrage cu siguranță o mulțime de priviri de la tot felul de trecători. Dacă lanțurile sunt menite să facă referire la gladiatorii romani și la lipsa lor de libertate, din păcate nu am nicio idee. Cu toate acestea, cred că unul dintre obiective ar fi putut fi acela de a crea o impresie de forță, rezistență și, foarte posibil, combativitate. Calități tipice pentru gladiatori. La urma urmei, ar fi util să adăugăm la această combativitate faptul că acest ceas nu este atât de departe de o armă din punct de vedere al greutății. Versiunea mai mare cântărește în jur de 400 de grame, ceea ce este mult pentru un ceas!

Iar coronița ceasului este, de asemenea, masivă. Forma și dimensiunea sa amintesc cel mai mult de o valvă de anvelopă. Ca un avantaj, văd faptul că această coroană este înșurubată și contribuie astfel la rezistența la apă de 20 ATM. La modelele mai mari, putem găsi și butoane pe părțile laterale ale coroniței pentru a controla cronograful, dar la modelele mai mici această complicație lipsește. În ceea ce privește alte complicații, pe ambele modele găsim un afișaj al datei și un indicator al zilei săptămânii.

În gama actuală sunt disponibile 16 modele unice, toate denumite Gladiator. Descrierea culorilor și modelelor de pe cadran nu poate fi generalizată. De exemplu, am putea găsi modele cu cadrane din mamă de perle de toate nuanțele sau cele decorate cu diamante. Versiunile cu modele geometrice 3D sunt, de asemenea, foarte interesante.

Geometrická struktura číselníku.

Structura geometrică a cadranului.

În interiorul ceasului am găsi 3 variante posibile ale mișcării. În cazul modelelor cu baterie, este vorba despre mișcările Seiko VH68 (modelul mai mic) și Ronda Z60 (modelul mai mare). Cu toate acestea, există și un model mecanic în colecție, mai exact alimentat de fiabilul calibru automat Seiko NH35A.

Ceea ce mi se pare oarecum din păcate manipulat aici este luminozitatea. Mai exact, mă refer la distribuția punctelor luminescente, care, în opinia mea, sunt prea multe pe cadran. Mai ales în locuri în care nu sunt deloc necesare. Le-am găsi pe lunetă rotativă, dar și în jurul subcadranelor de jos și din dreapta. Toate acestea au ca rezultat ceea ce nu pot descrie altfel decât un haos total.

V jednoduchosti je krása, model Gladiator se však vydal opačnou cestou.

Există frumusețe în simplitate, dar Gladiator a luat-o în direcția opusă.

Luminozitatea poate fi găsită și pe ace, unde umplutura are forma cursorului unui mouse de calculator. Acul central al cronografului este acoperit foarte generos. Nu am avut ocazia să testez durabilitatea stratului de scoperire luminescent a New Lite , dar în trecut, mulți utilizatori și recenzenți s-au plâns de Invicta că, deși vopseaua sa strălucește puternic, lumina se stinge foarte repede.

TOTUL DESPRE: Luminescență – Confruntare între branduri
30.6.2022
TOTUL DESPRE: Luminescență – Confruntare între branduri

Dacă vă interesează să comparați straturile luminescente ale diferitelor mărci, consultați neapărat testul echipei noastre de redacție, unde au concurat reprezentanții celor mai renumite.

Controversa ca instrument de marketing

Să luăm o pauză de la ceasurile Gladiator pentru o clipă și să încercăm să privim marca Invicta în ansamblu. În lumea orologeriei, aceasta este cunoscută în primul rând pentru modelele sale, care sunt adesea complet în dezacord cu ceea ce am putea numi convențiile orologere. Ele sunt pur și simplu diferite, foarte diferite, într-adevăr.

Iar ceea ce este diferit este adesea controversat. Invicta este, pe scurt, o marcă care evocă emoții puternice la oameni. Iar faptul că aceste emoții sunt pozitive sau negative este irelevant în ceea ce privește publicitatea. Ceea ce contează este ca marca să fie în conștiința oamenilor. Acesta este un lux pe care mulți nu-l vor atinge niciodată.

Vorbind de controverse, gândiți-vă doar la linia de modele Pro Diver. Unele modele sunt copii aproape 1:1 ale unor ceasuri elvețiene fără nume. Cu toate acestea, atunci când treci peste acest fapt, vei descoperi că pentru aproximativ 1000 RON poți obține un ceas bine făcut cu o mișcare japoneză NH35 - care nu sună atât de rău.

Ceea ce vreau să spun este că nu poți vedea totul doar prin prisma controversei. Există momente în care vei găsi un raport preț/performanță atât de bun la un Invicta încât nu mai sunt necesare alte argumente.

Invicta Pro Diver - Galeria foto a celor mai populare
31.1.2024
Invicta Pro Diver - Galeria foto a celor mai populare

Evaluare finală

Deci, ce pot să mai spun? Un ceas neconvențional de la o marcă controversată. Probabil pentru persoana care are atât o mână mai mare, cât și pentru cea care nu se supără de atenția celor din jur. Este mare, strălucitor și total extravagant. Cel mai ieftin model în dimensiunea de 43 mm costă 1963 RON, iar cel mai scump, care se mândrește cu 258 de diamante, are un preț de 7192 RON. Personal, cu siguranță nu sunt unul dintre potențialii cumpărători ai acestui model. Prefer simplitatea, discreția, iar 40 mm reprezintă pentru mine o limită imaginară pe care o depășesc foarte rar.

Invicta cu cele mai nebunești momente - Galerie foto TOP 10 modele nebunești
13.5.2024
Invicta cu cele mai nebunești momente - Galerie foto TOP 10 modele nebunești

Pe de altă parte, trebuie să precizez că nu am nimic împotriva acestui ceas. Dacă lumea ceasurilor m-a învățat ceva, este să nu judec cu orice preț gusturile altora. Așa cum se spune, o sută de oameni, o sută de gusturi. Cred că acest ceas își va găsi fanii. Și ce este mai important decât un client mulțumit? Dacă vă place acest ceas și știți că vă va face fericiți, atunci nu este absolut nimic de discutat. Lumea ceasurilor este diversă și nu există o cale corectă pentru toată lumea.

Invicta – Povestea unuia dintre cele mai controversate branduri de ceasuri
6.6.2022
Invicta – Povestea unuia dintre cele mai controversate branduri de ceasuri