» Blog » Huawei

Huawei Watch GT 3 PRO recenzie - un model urban de rasă pură cu un suflet sportiv

Taguri: Recenzii | Huawei | Smartwatch

29.6.2022 | 8 MIN

Brandul Huawei nu s-a lăsat mai prejos în ceea ce privește lansarea de noi modele în ultima vreme. Un alt punct de atracție al colecției este Huawei Watch GT 3 PRO, care, la prima vedere, pare un model urban de rasă pură. Dar sufletul sportiv vă va surprinde plăcut.

Voi spune de la bun început că acesta este probabil cel mai casual model de la Huawei. L-aș recomanda oricui care dorește un ceas frumos de bussines care are aspectul unui clasic, dar este inteligent până la punctul de a fi dificil.

Nu trebuie să neglijați aceste caracteristici:

  • Carcasă procesată în întregime din titan de calitate
  • Coroana ca element de control
  • Ecran AMOLED uimitor
  • Funcții de scufundări și golf
  • Poate efectua apeluri în raza de acțiune a telefonului
  • Durata de viață a bateriei de 14 zile

Și este ceva în neregulă cu această piesă? În afară de asocierea ceasului, care este un pic cam complicată pentru androizii care nu deține un Huawei, nu am găsit nimic până acum. Dar, deocamdată, haideți să ne uităm cu atenție la ea.

Partener ideal pentru ținute, rochii și tricouri sport

Așa cum am scris mai sus, designul este pentru mine caracteristica dominantă a acestui model. Apropo, Huawei Watch GT 3 PRO este fabricat în mai multe variante cu diferite tipuri de curele. Dar cele două versiuni sunt atât de simple. Pentru domni, acesta este realizat cu o carcasă integrală din titan, iar pentru doamne sunt realizate dintr-o minunată ceramică nanocristalină – Huawei Watch GT 3 PRO Ceramic. Eu testez modelul pentru bărbați cu carcasă din titan, așa că vom vorbi mai ales despre asta.

Carcasa a elaborat cu adevărat fiecare detaliu. Ansele acestui model sunt scurte și, datorită acestui fapt, în ciuda diametrului de 46,6 mm (modelul Ceramic este de 43 mm), se potrivește de minune chiar și pe mâinile mai mici. Dacă vorbim despre greutate, aceasta se oprește la 85 g cu o curea de silicon. Greutatea carcasei este de 54 g. Pentru varianta din titan, există, de asemenea, un model cu o brățară din titan și o curea din piele.

Nu mă pot abține să nu mă gândesc că profilarea carcasei din titan la nivelul anselor seamănă cu unele branduri clasice de ceasuri. Ne amintește cel mai mult de un model de ceas Seiko, mai exact de Seiko Quartz Chronograph SSB407P1. Pare să fie făcut din două bucăți de carcasă. O piesă este formată din anse și inelul circumferențial. Cealaltă, la rândul ei, este o lunetă de jumătate de milimetru, care găzduiește afișajul și componentele ceasului.

În partea de jos a ceasului găsim senzorul de ritm cardiac, iar între anse începe și cureaua de silicon Quick Release de 22 mm, care are o suprapunere mai mică, astfel încât non-originalele vor arăta puțin mai rău, deoarece cureaua nu va fi la același nivel cu carcasa.

Ecranul ca a opta minune a lumii

Într-adevăr, ecranul arată ca a opta minune a lumii. Din nou, o lucrare frumoasă din partea producătorului. Ecranul lat de 1,43", cu o lizibilitate excelentă în lumina directă a soarelui, este foarte interesant, iar rezoluția este de 466 x 466 pixeli. Un alt punct de atracție este faptul că versiunea mai mică a ceasului are un ecran mai mic (1,39"), dar cu aceeași rezoluție, așa că este un pic mai clar și mai precis.

Calitatea premium a ceasului se reflectă și în sticlă, astfel că producătorul a folosit safir pe ambele modele. Prin urmare, sticla ar trebui să fie foarte rezistentă la zgârieturi, iar dacă vă întrebați despre lizibilitate, nu am observat nicio problemă.

Toți senzorii importanți sunt aici

Încet-încet, devine un standard pentru a avea aproape toate echipamentele senzoriale. În ceas putem găsi barometru, accelerometru, giroscop, senzor de temperatură, pulsoximetru, GPS dual-band (GLONASS, Galileo, QZSS, BeiDou). Nu vi se pare suficient? Huawei adaugă pe deasupra un senzor magnetometru (în mod hilar o busolă) pe care îl puteți folosi pentru a naviga dacă reușiți să vă mențineți pe curs.

Și dacă mă întrebați despre precizia GPS? Sincer, prima dată când am încărcat rutele de pe două dispozitive "unul peste altul" (comparând cu Garmin Fenix 7X), am crezut că a fost o greșeală și că s-a încărcat doar unul. Cred că asta arată cât de precis este ceasul la prima vedere. La o a doua vedere, sunt câteva lucruri mărunte, dar nimic major.

Fenix značen fialovou, Huawei modrou.

Fenix cu violet, Huawei cu albastru. Inexactitățile apar atunci când mergeți cu un MTB în păduri dense în afara traseului.

Fenix značen fialovou, Huawei modrou. Za mě to není vůbec zlé.:-)

Fenix violet, Huawei albastru. Din punctul meu de vedere nu e rău deloc.:-)

Sportul nu este o problemă pentru Watch GT 3 PRO

Când vine vorba de activități sportive, probabil că nu vă așteptați la niciun miracol de la "Huawei", dar dimpotrivă. Activități de alergare și măsurători speciale? Nici o problemă. Modul Free Dive pentru scufundări libere până la 30 de metri adâncime? Nici o problemă. Modul Golf pentru a vă afișa puterea de swing și alți parametri importanți despre stilul dumneavoastră? Din nou, nicio problemă. Desigur, există și alte sporturi, cum ar fi înotul, ciclismul, fitnessul etc.

Dacă sunteți interesat de măsurători speciale de alergare, consultați acest articol pentru a afla totul.

Modul Free Dive și Golf este nou pentru Huawei. Să începem cu scufundările. Dacă faceți clic pe scufundări în activitățile sportive, veți fi direcționat către un meniu în care puteți alege dintre trei elemente - scufundări, test de apnee și antrenament de apnee. Ce este mai exact apneea? În termeni foarte laici, se poate spune că este vorba de reținerea respirației. În cazul scafandrilor, se împarte în statică și dinamică, cea statică fiind definită ca fiind reținerea respirației sub apă fără mișcare, iar cea dinamică fiind reținerea respirației sub apă în timp ce se mișcă (înot).

Testul de apnee este utilizat pentru a măsura apneea statică, în care ceasul vă oferă 30 de secunde pentru a respira și după aceea începe să măsoare timpul fără respirație (de asemenea, măsoară ritmul cardiac). Antrenamentul de apnee este o serie de exerciții în care aveți intervale de un minut fără respirație și 30 de secunde pentru a expira între ele.

Monitorizarea scufundărilor indică câte scufundări ați făcut, adâncimea actuală, viteza de scufundare și adâncimea maximă de scufundare. Ceasul monitorizează, de asemenea, timpul petrecut la suprafață, recomandându-vă să rămâneți la suprafață de cel puțin 3 ori mai mult decât durata scufundării anterioare.

Există și caracteristici pentru jucătorii de golf. Dacă începeți să monitorizați activitatea de pe "terenul de antrenament", puteți începe o demonstrație animată a modului în care trebuie să țineți crosa și să ghidați swing-ul. Apoi, în cadrul activității propriu-zise, puteți vedea ritmul, loft-ul, swing-ul și viteza de swing. În cazul în care vor adăuga hărți de golf în viitor, avem un concurent pentru Garmin.

Bateria - definiție precisă a utilizării

Și aici, Huawei a definit modelul de utilizare și a împărțit câte zile durează bateria în funcție de acesta. Cea mai mare cifră este în jur de 14 zile, timp în care Huawei spune că pentru această rezistență poți efectua 30 de minute de apeluri telefonice pe săptămână, poți asculta muzică timp de 30 de minute pe săptămână, poți avea activată monitorizarea ritmului cardiac și a somnului, poți face exerciții fizice timp de 90 de minute și poți avea activate notificările. De asemenea, pentru această rezistență, puteți porni ecranul de 200 de ori pe zi.

Pentru o autonomie de opt zile, în practică, ar arăta cam așa: 30 de minute de apeluri prin Bluetooth în fiecare săptămână, 30 de minute de redare de muzică în fiecare săptămână, monitorizarea ritmului cardiac activată, urmărirea somnului, monitorizarea stresului, 180 de minute de exerciții fizice în fiecare săptămână (GPS activat), notificări de mesaje activate (50 de mesaje SMS, 6 apeluri și 3 alarme pe zi), ecran activat timp de 30 de minute pe zi.

În cazul versiunii mai mici, cifrele pe care trebuie să le atingem sunt foarte asemănătoare, dar rezistența este de 7 zile cu o utilizare mai puțin intensă și de 4 zile cu o utilizare intensă.

Conversia este destul de bună în cazul lor și nu există nicio problemă în acest sens. Cu toate acestea, dacă sunteți un atlet în trup și suflet și aveți o activitate zilnică cu GPS, rezistența scade rapid și ajungeți la aproximativ 5 zile pe modelul mare, în funcție de utilizarea altor funcții.

Funcții smart cu promisiune de plată și ECG

Nu este o noutate faptul că Huawei s-a axat întotdeauna pe caracteristici smart. Apeluri telefonice direct de pe ceas în raza de acoperire Bluetooth (atât pe Huawei Watch 3 PRO cât și independent de telefon), posibilitatea de a răspunde la SMS-uri cu un mesaj prestabilit, aplicații suplimentare descărcabile sau muzică direct pe ceas. Pur și simplu un model smart, aproape fără compromisuri.

Cuvântul "aproape" se referă doar la faptul că, deocamdată, nu se poate plăti cu cardul. Cu toate acestea, Huawei s-a lăsat deja auzită că ar putea fi posibil să plătească la sfârșitul acestui an. Așa că să fim surprinși și să vedem.

Electrocardiograma este un lucru destul de nou în materie de ceasuri, așa că nu este surprinzător faptul că firmele se întrec în a fi printre primele care adaugă această funcție. Chinezii au reușit, dar, din păcate, această funcție nu este încă disponibilă peste tot pe planetă din cauza legalizării și validității rezultatelor. Așa că va trebui să așteptăm o vreme și pentru ECG. Dacă nu doriți să așteptați, puteți comuta telefonul la una dintre limbile și țările în care ECG este acceptat și puteți încerca această funcție.

Roți similare cu un măr mușcat

Pentru urmărirea pașilor, a ritmului cardiac, a stresului, pur și simplu a activităților zilnice, Huawei a ales un "look" de widget oarecum asemănător cu cel al unei companii anonime care a mușcat din măr. Bineînțeles, există monitorizarea somnului și SpO2. Este acea bază grozavă pe care o au aproape toate ceasurile din zilele noastre și cred că este absolut suficientă.

Potențialul ceasului este considerabil atât pentru cei aflați în mediul urban, cât și pentru sportivi.

Dacă ar fi să fac un rezumat, ceasul are un potențial considerabil pentru toți. Este grozav să vedeți un ceas care nu costă două salarii, cu o carcasă integrală din titan, o mulțime de funcții smart și măsurători sportive avansate. Cel mai mult, apreciez designul, autonomia bateriei și, deși este o bucată de metal, apreciez greutatea obținută.

Ca alternativă, v-aș recomanda Garmin Venu 2 Plus, care adaugă plata cu cardul Amazfit GTR 3 PRO, care vă economisește un dolar și este la fel de supraîncărcat ca și Huawei, iar pentru fanii Apple și Samsung binențeles Apple Watch 7 și Samsung Watch 4.

Ar putea să vă placă:

Garmin Venu 2 Plus introducere - Primul cu funcție telefonică
12.5.2022
Garmin Venu 2 Plus introducere - Primul cu funcție telefonică

Amazfit GTR 3 recenzie - Probabil cea mai bună alternativă sub 1000 de lei
26.7.2022
Amazfit GTR 3 recenzie - Probabil cea mai bună alternativă sub 1000 de lei

Apple Watch 7 recenzie – Ecranul, încărcare rapidă și... Merită?
22.7.2022
Apple Watch 7 recenzie – Ecranul, încărcare rapidă și... Merită?

Samsung Galaxy Watch 4 recenzie - începe confruntarea dintre SUA și Coreea
26.7.2022
Samsung Galaxy Watch 4 recenzie - începe confruntarea dintre SUA și Coreea

Ceasurile menționate în articol

Reducere 27% până la 28.4.
1 355 lei în stoc
1 355 lei nu este disponibil
1 768 lei nu este disponibil
1 375 lei nu este disponibil