» Blog » Huawei

Huawei Watch Fit recenzie – Shorty cu un buzunar mare de surprize

Taguri: Recenzii | Huawei | Smartwatch

23.3.2022 | 7 MIN

De obicei, gama de smartwatch-uri chinezești nu mă ridică de pe scaun, dar când am văzut Huawei Watch Fit, am fost surprins de câteva lucruri. Pentru un preț similar cu cel al unei perechi de pantofi mai de calitate, veți primi un senzor de ritm cardiac, un pulsoximetru și chiar un receptor GPS. În plus, este un design unisex, potrivit pentru bărbați, dame și copii. E o țintă largă, nu? Pare un pic suspect...

Huawei Watch Fit este un smartwatch foarte accesibil care nu a încetat să mă uimească pe toată perioada de testare. Mai întâi te surprinde cu prețul său și apoi cu ceea ce poate să creeze pentru acel preț.

Printre principalele sale avantaje se numără echipamentul senzorial, care este mai potrivit pentru dispozitive cu câteva mii mai scumpe. Combină toate acestea cu un ecran AMOLED superb și cu o autonomie surprinzătoare de 10 zile. Acum, probabil că vă gândiți că este o copie de vânzări  - este entuziasm pur și simplu.

Hibrid între o brățară smart și un ceas

Watch Fit nu este un gigant, cu înălțimea sa de 46 mm și lățimea de 30 mm, se potrivește aproape la orice încheietură. Fie pentru copii, femei sau bărbați. Datorită ecranului rotunjit, arată foarte bine pe încheietura mâinii. În general, îmi place curbura, deoarece adaugă o notă de stil ceasului.

La prima vedere, am putea ezita dacă este vorba de o brățară smart sau de un ceas, dar poate că exact asta a vrut Huawei. Un dispozitiv care să preia inteligența smartwatch-urilor, dar să păstreze discreția brățărilor smart.

Carcasa este complet din plastic, ceea ce mă așteptam pentru un ceas la acest preț. Cu toate acestea, datorită acestui material, a ajuns la 21 de grame. Dar apreciez faptul că au încercat să folosească un strat metalic pentru a crea o senzație metalică, deoarece oferă dispozitivului o senzație mai luxoasă. Singura versiune cu adevărat din oțel este Elegant.

Cureaua este din silicon și se simte aproape catifelată la atingere. Acesta are două variabile. În timpul purtării normale este în regulă, dar în timpul sportului simt că atunci ceasul are mai mult tendința de a aluneca pe mână.

Un mic dezavantaj este un sistem foarte specific de atașare a curelei la ceas. Deci, nu puteți cumpăra un universal, ci un tip special pentru acest model.

Nici măcar unui smartwatch, nu i-ar fi rușine cu un asemenea ecran

Sticla Gorilla Glass, care este deja un standard în lumea tehnologiei. Dedesubt se află elementul auriu ascuns în Huawei Watch Fit - un ecran AMOLED de 1,64 inchi cu adevărat bogat în culori și cu contrast ridicat, care acoperă 70% din partea frontală a ceasului. Au înghesuit 280x456 pixeli în el și au împins finețea la 326 ppi. Când vorbim despre această gamă, ecranul este cu adevărat de neuitat. Afișajul poate fi, de asemenea, comutat în modul Always-On, ceea ce este mai convenabil pentru unii, dar este un consumator de baterie.

Când am setat cadranul cu cerul nopții pe fundal, ecranul a început să se joace cu mii de culori și a fost o priveliște foarte frumoasă. Apropo, ecranul poate reda peste 16 milioane de culori.

GPS și un pulsoximetru? 

Echipamentul cu senzori este probabil cea mai suculentă cireașă de pe vârful tuturor cireșelor pe care le are Watch Fit. Acesta este alcătuit din elementele de bază, cum ar fi accelerometrul, giroscopul și cele mai atractive, cum ar fi senzorul de ritm cardiac (Huawei TruSeen 4.0), pulsoximetrul și GPS-ul.

Nu am avut probleme semnificative cu ritmul cardiac, nici în exterior, nici în timpul activității sportive. Acest lucru este confirmat și de rezultatele studiului The Quantified Scientist. Acesta din urmă îl apreciază ca fiind foarte bun și chiar mai bun decât unele dintre cele mai premium smartwatch-uri.

Receptorul GPS este apoi un cântec asemănător. Am alergat un semimaraton cu acest ceas și, când l-am comparat cu un Garmin Tactix Delta, de zece ori mai scump, abaterile au fost minime.

5 minute de încărcare sunt suficiente pentru o zi întreagă de utilizare

Durata de viață a bateriei tinde să fie mai degrabă asemănătoare cu cea a brățărilor smart, care sunt cunoscute pentru durata lor de viață lungă. Watch Fit poate rezista până la 10 zile și până la 8 zile în cazul unei utilizări intense. Și știi ceva? Confirmat!

Dacă activăm cel mai mare consumator de baterie - GPS - ajungem la aproximativ 12 ore.

Dar reîncărcarea este minunată, deoarece sută la sută este afișată pe ecran în decurs de o oră. Și dacă vă aflați dimineața la zero, 5 minute de încărcare sunt suficiente pentru a menține ceasul în funcțiune toată ziua.

Interfața cu utilizatorul este plăcută, dar are o viteză "lajt"

Watch Fit este construit pe Lite OS, care este foarte frumos, dar viteza este într-adevăr atât de "lajt". Dacă surprindeți ceasul cu o mișcare mai rapidă a degetului, acesta vă va surprinde cu o tranziție mai neregulată. Dar nu este ceva care să mă deranjeze atât de mult. La urma urmei, vorbim aici despre un ceas ieftin, iar a face față unor scăderi nu are niciun sens. Păcat de hârtia virtuală.

De pe pagina principală, glisând spre stânga și spre dreapta, apar widget-uri care sunt, în principiu, următoarele: date privind ritmul cardiac cu un grafic, un grafic al stresului, vremea și inele de activitate (numărul de pași, minutele petrecute în mod activ și de câte ori vă ridicați în picioare într-o zi). Restul este ascuns într-un meniu pe care îl deschideți prin apăsarea unui buton. Apăsarea acestui buton vă va duce de oriunde înapoi la ecranul implicit.

Trageți cu degetul în jos pentru a vedea panourile de control pentru setările Nu deranjați, Somn, Găsiți-mi telefonul și Alarma. În plus, există, de asemenea, o comandă rapidă către setări.

Ceasul vă monitorizează ritmul cardiac, nivelul de stres și oxigenarea sângelui pe parcursul zilei. Dacă stresul devine prea mare, puteți activa un exercițiu de respirație de 1-3 minute și trei ritmuri diferite de respirație (rapid, mediu și lent). Pentru propria siguranță, puteți seta, de asemenea, limitele zonelor de ritm cardiac, unde ceasul vă va avertiza atunci când ritmul cardiac este prea scăzut sau prea ridicat.

Honor Watch ES recenzii – Baby Smartwatch la un preț foarte bun
23.3.2022
Honor Watch ES recenzii – Baby Smartwatch la un preț foarte bun

Am fost surprins de faptul că aplicația mobilă poate fi setată pentru a măsura continuu ritmul cardiac. Așa că m-am gândit... Chiar măsoară fiecare secundă? Deoarece, de obicei, producătorii oferă opțiunea de a măsura la fiecare minut, la fiecare 5 minute, la fiecare 15 minute etc. În acest caz, se poate alege între continuu sau manual. Dar, din păcate, nu în fiecare secundă, ci în fiecare minut. Cu toate acestea, dacă ar fi la fiecare secundă, durata de viață a bateriei ar fi redusă de câteva ori.

Starea de antrenament, estimarea VO2 Max, sarcina de antrenament... E totul acolo?

Ceasul afișează date precum ritmul, distanța, timpul etc. în timpul activităților sportive. De asemenea, aplicația vă va afișa grafice detaliate, trasarea traseului, un rezumat al tuturor kilometrilor parcurși... Dar toate acestea le veți găsi în orice ceas cu un monitor de ritm cardiac și un receptor GPS. Ceea ce m-a surprins cu adevărat, însă, este cât de multe caracteristici sportive există în afară de acestea.

Chiar în ceas veți găsi o estimare a VO2 Max, care reprezintă consumul maxim de oxigen în timpul exercițiilor sportive. Dar veți afla și starea antrenamentului - dacă vă antrenați suficient și dacă antrenamentul este productiv. Veți găsi, de asemenea, sarcina de antrenament săptămânală bazată pe deficitul de oxigen creat. Timpul de recuperare sau abaterea de la starea de fitness va fi, de asemenea, de interes. Când începeți o activitate sportivă, ceasul vă va oferi o indicație numerică a modului în care vă descurcați în comparație cu ultima măsurătoare a VO2 max.

Când vă terminați activitatea sportivă, ceasul vă va arăta și cum ați beneficiat cel mai mult de antrenament. Dacă v-ați crescut capacitatea aerobică, VO2 Max etc.

Începătorii vor găsi, de asemenea, exerciții animate în ceas

Da, încă nu-mi vine să cred că vorbim despre un ceas pentru o asemenea sumă de bani. Ceasul are peste 96 de moduri de sport, de la alergare și ciclism la HIIT, karate și scrimă.

În plus, veți găsi aproximativ 12 seturi de exerciții în ceas, cu un total de 44 de animații pentru a vă ghida în timpul antrenamentului și pentru a vă arăta cum să îl faceți corect.

O bază smart este suficientă. Orice altceva ar fi de necrezut

Desigur, Watch Fit afișează toate notificările primite în timpul zilei, dar nu ai cum să reacționezi cu un răspuns rapid. Apoi, există elemente de bază precum lanterna, alarma, cronometrul, vremea sau "Găsește-mi telefonul". Dacă ar fi fost ceva mai mult decât atât, m-aș fi întrebat serios cum de acest ceas are un preț atât de mic.

Un rezumat al entuziasmului meu pentru Watch Fit

Nu vreau să vă influențez în vreun fel, dar la un preț similar, probabil că nu veți găsi un model mai bun decât Huawei Watch Fit. Dintr-o categorie asemănătoare, mai sunt Mi Watch Lite, GTS 2 Mini sau Honor Watch ES, dar Watch Fit le-a călcat în picioare. Nu am de gând să o îndulcesc. Sunt încântat de Huawei Watch Fit și abia aștept următoarea generație. Pentru că acesta ar putea aspira să fie vârful absolut al smartwatch-urilor ieftine, la fel ca acesta.