» Blog » Edox

Istoria lui Edox sau În spatele a orice există o femeie

Taguri: Despre marcă | Edox | Clasice | Tradiționale

Majoritatea companiilor de ceasuri sunt fondate de bărbați. Edox este puțin diferită, pentru că la început, într-un fel, este o femeie, soția fondatorului. De ce? Vom afla împreună în următorul articol despre istoria Edox. Vom afla, de asemenea, cât de departe poate duce lucrurile un bărbat care ține cont de sfaturile soției sale.

Povestea Edox a început în 1884, în orașul Grenchen, datorită unui bărbat foarte talentat pe nume Christian Rüefli-Flury, care și-a dedicat timpul pentru a face un cadou pentru soția sa Pauline, cu ocazia celei de-a 25-a aniversări a acesteia. El a produs un ceas de buzunar frumos, de care soția sa a fost atât de încântată, încât a apelat la el pentru a-și înființa propria companie. Cine știe dacă această companie ar fi fost creată dacă nu ar fi fost doamna Paulina Rüefli-Flury. Christian a urmat sfatul soției sale și și-a înființat propria companie. Și așa a început totul.

Christian Flury nu a fost doar un ceasornicar, ci și principalul fondator al industriei vapoarelor pe lacul Biel. El a avut un rol esențial în înființarea telecabinei de la Biel la Evilard și a clinicii Wildermeth. S-a gândit la cei nevoiași și a făcut numeroase donații pentru spitalele locale și instituțiile pentru copii. A sprijinit financiar căminele pentru bătrâni și un sanatoriu pentru surzi. Prin urmare, a fost respectat și apreciat de oameni

Începuturile Edox

Compania își avea sediul în Biel, lângă Berna. Atelierul a fost mic la început, dar ceasurile care au ieșit din atelier au cucerit piața de ceasuri și au devenit celebre în întreaga lume. Domnul Christian se mândrea cu o muncă de precizie, acuratețe și o impresie vizuală deosebită. Compania a păstrat acest concept până în prezent, motiv pentru care putem găsi adevărate bijuterii ale orologeriei printre ceasurile Edox.

În 1900, compania a ales clepsidra ca logo oficial, simbolizând trecerea trecătoare și de neoprit a timpului.

Logo-ul Edox

Până la moartea sa, în 1921, când domnul Robert Kaufmann-Hug a preluat și conducerea companiei, maestrul Flury și-a dedicat maximum de timp meseriei sale.

Odată cu noua conducere au venit multe schimbări, dar acestea nu au dăunat în niciun fel companiei, dimpotrivă. Compania a decis să se dedice exclusiv fabricării de ceasuri de mână, și asta pentru prima dată în istorie. Domnul Hug era un foarte bun om de afaceri, așa că a decis să transforme Edox într-o societate pe acțiuni, ceea ce a făcut ca firma să crească și mai mult și să devină și mai profitabilă.

Urmăriți acest videoclip despre marcă.

Creștere rapidă în anii '50-'70

În anii '50, compania avea deja 500 de ceasornicari și, datorită veniturilor mari din vânzări, își dedica o mare parte din finanțe modernizării și cercetării proceselor moderne de fabricație. Câțiva ani mai târziu, întreaga companie a fost nevoită să se mute într-un sediu mai mare, care a fost adecvat doar până în 1971, când compania s-a dezvoltat din nou într-o asemenea măsură încât a fost nevoie de reconstruirea și extinderea sediului.

La fel ca și alte companii orologiere, Edox s-a confruntat cu așa-numita "criză a cuarțului", când ceasurile ieftine și accesibile din Japonia au inundat piața. Din fericire pentru Edox, această criză nu a fost total distructivă, așa cum a fost cazul multor alte companii elvețiene. Cu toate acestea, în anii 1970, compania a devenit parte a General Watch Company, un subholding al ASUAG, ulterior Swatch Group.

Manufactura Edox

Firma familiei Strambini

În 1983, după ce efectele "crizei cuarțului" s-au atenuat încet-încet, compania a devenit o companie de familie, liberă și complet independentă, datorită domnului Victor Strambini, care a cumpărat-o. Edox a păstrat această libertate orologieră și este condusă și astăzi de Victor Strambini, fiii săi și membrii familiei.

După anul 2000, Edox a început să apară din ce în ce mai mult acolo unde se află viteza și conducerea. De exemplu, colaborează cu Koenigsegg, despre care dl Strambini spune că împărtășește o filozofie corporativă similară. Această filozofie este o pasiune pentru mecanica fină , prestigiu, excelență, tradiție și excelență.

Colaborarea cu acest gigant este departe de a se încheia. Ambarcațiuni de mare viteză de clasa 1? Raliuri? Sau chiar o astfel de culme a sportului de mare viteză cum este WRC? Sunt sigur că unul dintre acești termeni vă sună familiar. Da, Edox este, de asemenea, un partener loial al acestor companii și cronometrul lor oficial. Acesta este motivul pentru care fraza "Timekeeper of Champions" a devenit motto-ul companiei.

Echipa olimpică de curling alege un ceas Edox

Edox și cele trei mari premiere ale sale

Datorită unei modernizări extinse, primul adevărat blockbuster mondial a ieșit din atelierele Edox în 1961. Ceasul "Delfinul". Este primul ceas cu două bijuterii, foarte rezistent la apă și praf, cu protecție a calibrului împotriva șocurilor și vibrațiilor. Acest ceas a fost foarte căutat nu numai pentru caracteristicile sale tehnice avansate, ci și pentru designul său foarte simplu, atrăgător și frumos. Cu toate acestea, aceste fapte nu au știrbit nimic din legendara precizie elvețiană a ceasului și, bineînțeles, din fiabilitatea absolută. A fost adevăratul vârf al pieței de ceasuri de la acea vreme în ceea ce privește rezistența la apă.

V levé části obrázku se nachází fotografie prvotního modelu Delfin. V pravé horní části obrázku si můžeme prohlédnout grafický nákres patentovaného těsnění korunky.

În partea stângă a imaginii se află o fotografie a unui prim model Delfin. În partea dreaptă sus a imaginii putem vedea un desen grafic al sigiliului de coroană brevetat.

Doar trei ani mai târziu, în 1964, Edox a venit cu cea de-a doua minune a sa, ceasul "HydroSub". Protecție perfectă pentru mișcare, prima etanșare perfectă sub coroană și sub inelul de tensiune și, ca și cum asta nu ar fi fost de ajuns, rezistența sa la apă era de 500 m.

Modelul original Hydrosub (1963) și versiunea limitată actuală mai modernă

Venim în 1970 și, de data aceasta, Edox ne prezintă primul ceas care îi poate arăta purtătorului ora din toate fusurile orare și din 50 de capitale ale lumii. Geoscop este într-adevăr un nume potrivit pentru acest model.

În imagine putem vedea un design cu adevărat foarte original și atrăgător pentru frumosul ceas Geoscope

Aceste trei modele au fost cu adevărat mărețe și au devenit piese populare pe piața ceasurilor. Și, ca să nu fie mai rău, Edox chiar a venit cu un record mondial în 1998 cu ceasul "Les Bémonts Ultra Slim". Acesta este cel mai subțire ceas cu dată. Această piesă remarcabilă de orologerie se mândrește cu o grosime a mișcării de doar 1,4 milimetri. Mișcarea ceasului face posibilă producerea unui ceas foarte subțire și elegant, care poate urmări fidel forma oricărei încheieturi.

Galerie foto de ceasuri sport EDOX
1.2.2024
Galerie foto de ceasuri sport EDOX

Ce este tipic pentru Edox?

Edox este una dintre mărcile elvețiene cu cea mai rapidă creștere. Majoritatea modelelor se situează în intervalul de preț cuprins între 10.000,- CZK și 100.000,- CZK. Viziunea Edox este de a deveni una dintre cele "Top trei" mărci de ceasuri elvețiene din această categorie de preț.

Este cunoscută pentru angajamentul său față de lumea sportului și a vitezei. Unii ar putea găsi atractivă independența și afacerea sa de familie, ceea ce nu este tipic pentru toate mărcile de ceasuri elvețiene. Se adresează unei clientele cu o putere de cumpărare mai mare și cu un simț al calității. Ceasurile poartă prestigioasa etichetă Swiss Made, o marcă importantă și protejată din punct de vedere juridic care confirmă calitatea. Toate ceasurile sunt asamblate manual în regiunea Munților Jura din Elveția și, prin urmare, reprezintă o orologerie precisă și onestă.

O altă caracteristică interesantă este designul in-house și componentele, curelele, cadranele și mâinile făcute la comandă. Unele carcase de ceasuri sunt alcătuite din până la douăzeci de piese, ceea ce nu este, de asemenea, foarte tipic. Toleranța de fabricație este de 1/100 mm, ceea ce reprezintă o performanță foarte precisă. Toate mișcările utilizate în același timp sunt din Elveția, în principal Sellita pentru ceasurile mecanice și Ronda pentru ceasurile cu cuarț. Cristalele pe care Edox le folosește în prezent sunt de safir cu un strat anti-reflexie. Fiecare piesă individuală și realizată manual este inspectată cu atenție la fiecare schimb de producție și trebuie să îndeplinească standarde tehnice și vizuale stricte.

Serii de modele

Astăzi, piața oferă o gamă foarte largă de ceasuri și diferite competențe tehnologice, într-adevăr. Cineva se poate pierde cu ușurință, poate fi confuz și nu știe încotro să se îndrepte. Edox a preluat cele mai bune tehnologii moderne, dar nu a încetat să fie fidel unei impresii vizuale frumoase și simplității și eleganței sale legendare. Chiar și cel mai exigent client poate alege din aceste game atractive. Fie că este vorba de o bijuterie care să împodobească încheietura mâinii la evenimente precum nunți, petreceri, întâlniri, vizite la locații culturale sau performanțe sportive, chiar și de cel mai înalt calibru. Edox este versatil din acest punct de vedere. Putem găsi și modele care sunt sportive, dar acest lucru nu a știrbit din simplitatea și frumusețea la care Edox este atât de fidel.

Edox oferă în prezent trei categorii de linii de modele. Există ceasuri dedicate adrenalinei și sportului, eleganței și stilului, iar apoi există ediții limitate.

Modelele de ceasuri dedicate adrenalinei și sporturilor de mare viteză includ seriile Delfin, Grand Ocean, Hydro Sub, Chronoffshore 1, Chronorally 1, Chronorally-S, Chronorally și Skydiver. Acestea sunt modele de înaltă calitate, precise și sofisticate. Deoarece eleganța și precizia au stat la originea Edox, Edox rămâne absolut fidel acestui concept cu aceste modele sportive.

Ceasuri Chronorally

Din liniile Classe Royale, First Lady, La Passion, Les Bémonts, Les Géneves, Les Vauberts și Royal Lady, fiecare bărbat și femeie elegantă poate alege; aceste ceasuri sunt foarte precise, simple, subțiri și sofisticate, iar Edox însuși le oferă în categoria Eleganță și Stil, și pe bună dreptate.

Hodinky z řady Les-Bémonts.

Ceasuri Les-Bémonts

În cele din urmă, trebuie remarcat faptul că Edox vine pe piață și cu ediții limitate. În aceste ediții, Edox combină cu fidelitate succesul modelelor sale din trecut cu o notă de modernitate a zilelor noastre. Modelul Sharkman Limited Edition III servește drept exemplu.

Sharkman Ediție limitată III

Este foarte pertinent să menționăm faptul că Edox se află printre companiile de ceasuri de mijloc în ceea ce privește gama de prețuri. Cu toate acestea, este fidelă moștenirii fondatorului său și, deși este prezentă în ceea ce privește viteza, adrenalina și sportul, nu uită eleganța, grația și simplitatea și, mai presus de toate, calitatea și precizia elvețiană.

Povestea brandului Mido - Bijuterii mecanice inspirate de arhitectură
22.11.2022
Povestea brandului Mido - Bijuterii mecanice inspirate de arhitectură

Edox Delfin Mecano Automatic recenzie – Skeleton sportiv până la capăt
8.11.2022
Edox Delfin Mecano Automatic recenzie – Skeleton sportiv până la capăt