» Blog » Hamilton

Hamilton prezintă noul Pioneer Mechanical Chrono - Uimitor de retro cu înfășurare manuală

Taguri: Prezentare | Hamilton | Pentru bărbați | Clasice | Armată | Aviație | Retro

9.6.2022 | 4 MIN

Un ceas care pare desprins dintr-o fotografie veche, asta face Hamilton. Și o face foarte bine. În ce epocă ne duce de data aceasta noul Hamilton Khaki Aviation Pioneer? Și cât de autentic este, de fapt?

Sunteți de asemenea atras de ceasurile al căror aspect nu pare să se potrivească cu vremurile agitate de astăzi? Atmosfera așa-numitelor ceasuri de epocă este, într-un cuvânt, uimitoare. Dar găsirea ceasului de epocă potrivit, al cărui certificat de naștere poate fi mai vechi decât al dvs. (și încă în stare bună), nu este atât de ușoară. Acesta este motivul pentru care Hamilton (și alte branduri de ceasuri, bineînțeles) se întoarce adesea în trecut pentru a-și reîncarna cele mai interesante piese.

În luna mai a acestui an, a fost creat modelul Hamilton Khaki Aviation Pioneer Mechanical Chrono.

Ceasuri pentru piloții Royal Air Force

Noul model se baza pe unul dintre cele mai faimoase cronografe pentru piloți, numit "Fab Four 6BB", pe care Hamilton l-a furnizat Forțelor Aeriene Regale Britanice în anii 1970 (împreună cu CWC, Newmark și Precista). Iar noul său concept este, la prima vedere, destul de precis.

Fotografie použita s laskavým svolením monochrome-watches.com.

Model original Fab Four. Fotografie utilizată prin amabilitatea lui Monochrome-watches.com.

Acești piloți au fost caracterizați de un design asimetric specific - carcasa a fost întărită pe partea dreaptă pentru ca coroana să se potrivească bine în ea (și astfel să fie protejată). Cadranul, cu baza sa neagră mată, a făcut ca indecșii contrastanți și acele luminescente să iasă în evidență pentru o lizibilitate perfectă, iar cadranele secundare ale cronometrului au o dispunere orizontală tipică.

Lemania Mono-Pusher a fost a doua generație de ceasuri cronograf pentru piloții Royal Air Force, propulsat de un mecanism Valjoux 7733 și măsurând 39 mm în diametru.

În anii 1970, Hamilton nu era un nou venit în domeniul achizițiilor militare. Atunci când conflictele militare din secolul XX (și în special Primul Război Mondial) au amplificat boom-ul ceasurilor de mână pentru bărbați, Hamilton a fost acolo. La îndemnul guvernului american (Hamilton a fost inițial un brand american, nu elvețian ca în prezent), a asamblat multe ceasuri pentru soldații din tranșee, piloți și unități navale. Multe dintre ceasurile de astăzi din colecție se bazează pe această tradiție Khaki Field, Khaki Aviation și Khaki Navy.

Pionieri vechi în conceptul modern

În opinia mea, reînvierea moștenirii ceasului original este similară cu restaurarea arhitecturii istorice. Da, cu siguranță este bine să păstrăm aspectul autentic și demnitatea originală, dar, în același timp, trebuie să reziste în prezent. Iar Hamilton pare să fi reușit acest lucru până acum cu noul său cronograf mecanic.

Carcasa asimetrică tipică, cu coroana scobită, schema de culori și dispunerea cadranului, precum și butoanele cilindrice lustruite, corespund aspectului original. În același timp, avem o piesă pentru a evoca atmosfera vechilor ceasuri și o curea din piele maro netedă universală, care a fost introdusă pe ceasurile de mână poate în fiecare epocă, dar aspectul său în combinație cu ceasul dă o impresie retro cool (și dacă ați dori să o schimbați cu NATO, de exemplu, ar putea fi un adevărat succes în opinia mea).

Aspectul este simplu și foarte ușor lizibil, cadranul nu este " eclipsat " de afișajul cu data, acele sunt lăcuite în alb și au un strat de Super-LumiNova, la fel ca originalul. Carcasa este din oțel, cu capac cu șurub, care menține ceasul rezistent la apă până la 100M, ceea ce este foarte potrivit pentru un ceas în stil vintage. Finisajul periat al carcasei arată foarte bine (conform fotografiilor).

Marea atracție pentru iubitorii de retro este că Hamilton a respectat modelul și a dotat noile Pioneers cu un mecanism cu încărcare manuală. În interior, însă, se află un mecanism mult mai modern, bazat pe Valjoux 7753. Acesta este calibrul H-51-Si de 4 Hz, care a fost introdus pentru prima dată pe cronograful Intra-Matic. Are un fir de siliciu antimagnetic și va funcționa până la 60 de ore la înfășurare completă.

Un alt element important căruia i s-a dat o turnură modernă este sticla. Forma sa convexă a fost, bineînțeles, păstrată de Hamilton, dar materialul s-a schimbat. Sigur, plasticul este mai autentic, dar cu toții am auzit de safir. Așa că este grozav că și acești Pionieri au parte de el, cu un strat anti-reflexie ca bonus.

Cu toate acestea, sticla este destul de înaltă și, având în vedere combinația cu mecanismul destul de gros, ne trezim cu un ceas destul de îngroșat (14,35 mm). Deși diametrul carcasei a fost mărit de la 39 mm la 40 mm, ceasul poate părea în continuare dezechilibrat din punct de vedere vizual în raportul dimensiune/ grosime... Vom judeca asta când va sosi (vom adăuga mai târziu informații mai exacte).

Abia așteptăm să îl vedem și ne bucurăm că va fi oferit ca parte a colecției permanente. Prețul ar trebui să se situeze în jur de 11 200 lei, ceea ce este foarte accesibil pentru cronografele mecanice. Mai ales că designul și manopera par foarte calitative. Ce părere aveți?

S-ar putea să vă intereseze:

TOP 6: Cele mai emblematice ceasuri Hamilton
23.3.2022
TOP 6: Cele mai emblematice ceasuri Hamilton

Istoria lui Hamilton: lunga călătorie de la căile ferate americane sub aripa companiei elv
17.5.2022
Istoria lui Hamilton: lunga călătorie de la căile ferate americane sub aripa companiei elv