» Blog » Garmin

Garmin Connect - Ghidul aplicației mobile

Taguri: Tutoriale | Garmin | Smartwatch

14.6.2022 | 7 MIN

Utilizați aplicația Garmin Connect pentru a vă asocia ceasul smart Garmin cu telefonul mobil. Milioane de utilizatori au descărcat această aplicație până în prezent și este una dintre cele mai populare aplicații sportive atât în Google Play, cât și în App Store. Acest articol are rolul de a vă prezenta această aplicație și de a vă îmbunătăți navigarea în ea.

Pentru ce este aplicația Garmin Connect

Utilizați aplicația Garmin Connect pentru a vă conecta ceasul smart Garmin la telefonul mobil. Preia mesajele și apelurile primite și le transmite către ceasul dumneavoastră prin Bluetooth.

De asemenea, le trimite la o copie de rezervă virtuală a contului dumneavoastră. Chiar dacă vă pierdeți ceasul, vă cumpărați altul, veți avea întotdeauna datele salvate și, bineînțeles, în siguranță.

Deși totul este monitorizat de ceas, aici totul este stocat și afișat mai detaliat - graficele pașilor, al ritmului cardiac, al somnului... Sau poate o analiză detaliată a activității dumneavoastră sportive.

Ca regulă generală, cu cât ceasul este mai simplu, cu atât mai mult va trebui să utilizați Garmin Connect. De exemplu, vârful de gamă Fenix 7 afișează aproape totul direct pe ceas, dar smartwatch-ul simplu Vivosmart 5 pe de altă parte, afișează aproape totul în aplicația mobilă.

Pagina principală "My day"

Aici se întâmplă cel mai important lucru. Tot ceea ce ceasul colectează în timpul zilei este afișat în "My Day". Cine s-ar fi așteptat la așa ceva?

Ritmul dvs. cardiac, numărul de pași, somnul, stresul, activitățile, etajele urcate... Doar totul într-un singur loc, cu o vizualizare detaliată pe un click.

Dacă derulați până jos în această listă, veți vedea un rezumat al zilei precedente. În partea de jos veți găsi opțiunea de a edita fila "My Day" (Ziua mea). Astfel, puteți plasa datele care vă interesează cel mai mult în partea de sus.

Pe de altă parte, în partea de sus, veți găsi secțiunea Notificări, profilul dvs., starea ceasului conectat și două săgeți care declanșează sincronizarea manuală a ceasului cu Garmin Connect.

Cum pot edita bara de jos în Garmin Connect?

Ceea ce mulți utilizatori nu știu este că bara de jos poate fi, de asemenea, ajustată.

iOS:

Faceți clic în partea dreaptă jos. Opțiunea "Edit" (Editare) va apărea în dreapta sus.

Android:

Faceți clic pe cele trei virgule din stânga sus. În partea de jos aveți opțiunea "Edit Cards".

Cum mă pot orienta în calendarul Garmin Connect? Ce înseamnă dungile colorate?

Destul de multe se întâmplă în calendar, care este generos în benzi colorate.

Ce înseamnă barele de culori diferite din calendarul Garmin:

  • verde - a început manual monitorizarea activității sportive
  • gri - activitate înregistrată automat (Move IQ)
  • roșu - date privind ritmul cardiac
  • albastru - obiectivul zilnic de numărare a pașilor a fost atins
  • albastru punctat - obiectivul zilnic de numărare a pașilor nu a fost atins
  • roz - somn înregistrat
  • roz deschis (sau violet) - evaluarea înregistrată a somnului

Sub fâșii se află un număr care indică ulterior celelalte fâșii care nu au încăput și sunt ascunse.

Prezentare generală - țineți evidența celorlalți

Garmin Connect funcționează ca o rețea socială. În prezentarea generală, puteți vedea toate activitățile sportive ale utilizatorilor cu care sunteți conectat.

Ceea ce este grozav este că, dacă sunteți în contact cu persoana respectivă, puteți vedea toate datele sale de antrenament. Exact așa cum o văd ei. Așa că primiți toate datele privind ritmul cardiac, traseul, ritmul... Totul. Și da, poate fi un pic periculos, așa că aveți grijă cu cine intrați în contact!

Un pic de competiție sănătoasă - însemne, provocări și niveluri

Eu nu prea sunt adeptul acestui joc, dar știu că este foarte populară competiția pentru niveluri și însemne. Fiecare utilizator are un număr mic în colțul fișei de profil care indică nivelul său.

Nivelurile se obțin prin intermediul însemnelor. Unele însemne sunt obținute prin activitate (de exemplu, primul maraton, prima alergare de peste 50 km, 50.000 de pași într-o zi etc.). Altele pot fi obținute trezindu-se devreme (însemnul Lark), împărtășind o activitate (însemnul Share) sau dormind mai mult de 8 ore (însemnul Sleep Sweetly). Dar acestea sunt doar exemple. Sunt mii de ele.

De asemenea, puteți câștiga însemne prin finalizarea diferitelor provocări la care participați în mod intenționat. De exemplu, 300.000 de pași într-o lună) sau poate 300 de mile de sport de alergare într-o lună.

Există o mulțime de moduri de a câștiga însemne și există diverse ghiduri pe internet.

Rapoarte Insights - unde mă situez la nivel global?

Dacă provocările se referă la concurență, rapoartele Insights se referă la concurență.

În Insights, Garmin vă compară cu toți utilizatorii Garmin din intervalul dvs. de vârstă. Dar vă puteți compara și cu persoane mai în vârstă. De exemplu, alerg mult, merg mult pe jos, dar, evident, nu dorm suficient. :)

Statisticile de sănătate sau sănătatea pe scurt

Statisticile de sănătate arată de fapt exact același lucru ca și My day, dar îl aveți cu ușurință poziționat sub lista dumneavoastră. Asta e singura diferență.

Statisticile personale - mă antrenez bine?

Unele ceasuri afișează statisticile de antrenament (direct în ceas), dar altele le afișează doar în această parte a aplicației mobile. Aici puteți afla totul despre toată pregătirea dumneavoastră.

Sunt un mare fan al statutului de formare. Pe baza raportului de încărcare a antrenamentului (Efectul antrenamentului), ceasul vă va spune dacă antrenamentul este productiv sau nu. Dacă vă petreceți cea mai mare parte a timpului într-o anumită sarcină (aerobică scăzută, aerobică și anaerobică) sau puțin, antrenamentul nu este considerat productiv.

Estimarea VO2 Max reprezintă cantitatea maximă de oxigen pe care o persoană este capabilă să o absoarbă în timpul performanței atletice. În general, se consideră că este un astfel de indicator de fitness.

ALL ON TOPIC: Garmin Watch Starea de antrenament
27.7.2022
ALL ON TOPIC: Garmin Watch Starea de antrenament

Cu ajutorul accesoriilor suplimentare (măsurători de putere, curele toracice etc.) veți obține măsurători specifice sportului, cum ar fi FTP (Functional Power Limit), puterea (wați) sau pragul de lactație.

Antrenament - dacă vreți să o faceți cum trebuie

Personal, probabil că eu folosesc cel mai mult secțiunea "Antrenamente", unde puteți introduce manual toate etapele antrenamentului dumneavoastră. Deci, dacă doriți un antrenament de alergare pe intervale, veți introduce un interval de alergare de 20 de minute și apoi 5 repetări de 3 minute de alergare și 3 minute de odihnă. Apoi, la final, voi pune o fandare de 20 de minute. Puteți denumi acest exemplu de antrenament cum doriți și îl puteți trimite la ceas. Ulterior, puteți începe antrenamentul de pe ceasul dumneavoastră, iar acesta vă va alerta cu privire la fazele alternative.

Puteți crea antrenamente nu numai pentru alergare, ci pentru orice activitate sportivă.

Pentru cei care doresc să se inspire sau să fie literalmente ghidați, funcția "Find a workout" este ideală, unde puteți alege un antrenament predefinit dintr-o listă mare. Dar cele mai multe dintre ele sunt legate de antrenamentul cu greutăți sau de cardio.

Ultimul nivel este caracteristica "Planuri de antrenament", unde alegeți un antrenament de alergare sau de ciclism pe mai multe săptămâni cu un obiectiv specific (de exemplu, un maraton). În fiecare zi, când începeți o anumită activitate sportivă, ceasul vă va arăta ce ar trebui să faceți.

Există un număr limitat de astfel de planuri în aplicația mobilă Garmin Connect, majoritatea pot fi găsite în dversiunea desktop a Connect.

Dacă vreți să vă jucați și doriți să creați un traseu înainte, vă va plăcea secțiunea "Rute". Acolo puteți crea un traseu în cadrul hărții direct în Garmin Connect sau puteți selecta parametrii pe care trebuie să îi îndeplinească traseul (lungime, direcție, teren), iar aplicația va genera traseul pentru dvs.

Eu personal îl pre-creez în Mapy.cz și apoi îl export în Garmin Connect.


31.3.2022
Cum să încărcați pe ceas un traseu pentru navigare?

Puteți crea o strategie de ritmare (PacePro) pentru fiecare traseu. Ceasul vă arată în timp real ritmul în care ar trebui să alergați pentru a termina în timpul pe care l-ați ales. PacePro ia în considerare și câștigul în înălțime.

Dotările - cât de folosită este bicicleta mea?

Puteți introduce diferite părți ale echipamentului dvs. în aplicația Garmin Connect pentru a urmări uzura. Puteți introduce pantofi diferiți pentru diferite alergări sau biciclete diferite pentru diferite plimbări.

Puteți, de asemenea, să vă vizualizați echipamentul aruncat și să vă folosiți de acesta pentru a alege pantofii care au rezistat cel mai mult și pentru a-i cumpăra din nou.

Configurarea ceasului prin intermediul telefonului mobil

Acesta este un lucru nou la Garmin, dar este perfect. Până acum, totul era configurat direct de pe ceas, dar acum puteți face acest lucru în mod convenabil de pe telefon.

Pentru mine personal, cea mai mare economie de timp este configurarea câmpurilor de date privind activitatea sportivă. Când deschideți "Activities and Apps" (Activități și aplicații) și selectați o activitate sportivă, o puteți personaliza după bunul plac.

Și asta e tot. Dacă credeți că lipsește ceva aici, împărtășiți-mi concluziile dumneavoastră în comentarii!