» Blog » Garmin

Garmin vivomove Sport recenzie – Un hibrid monden cu spirit

Taguri: Recenzii | Garmin | Smartwatch

21.3.2022 | 8 MIN

Dacă ezitați să vă ornați încheietura mâinii cu un ceas clasic sau unul smart, Garmin vă oferă modelul hibrid vivomove Sport, care nu vă va trăda la nicio activitate sportivă sau ocazie mondenă. Pantofi de alergare, pantaloni scurți și un maiou sau o cravată și o jachetă? În niciun caz nu există ceva care ar putea lua prin surprindere acest model. Dar este într-adevăr atât de cuprinzător pe cât pare la prima vedere?

Receptor GPS în combinație cu modelul vivomove. Ceva ce nu am mai văzut până acum în gama vivomove. Și nu numai atât. Printre principalele avantaje ale acestui smartwatch de la Garmin nu se numără doar designul hibrid. Are mult mai multe caracteristici, cum ar fi un senzor de ritm cardiac de calitate, pulsoximetru, notificări inteligente, exerciții de respirație și în acest ritm aș putea continua pentru tot restul articolului.

Culori noi, o nouă poftă de viață

Nimic exagerat, dar foarte fermecător! Vivomove Sport nu are o multitudine de combinații de culori, dimpotrivă, dovedește că există frumusețe în simplitate. Și nu există nici o îndoială în această privință. Auriu piersică, maro, negru clasic și fistic. Culori pe care nu le-am mai văzut până acum în gamele de modele vivomove, extinzând din nou gama de...  Astfel, ceasurile se disting prin mai multe culori interesante și atractive.

Ecranul tactil poate fi ceea ce strică impresia generală

Ecranul OLED în combinație cu sticla minerală la vivomove se potrivește perfect. Câmpul de date mai mic din partea de jos a cadranului menține ceasul discret. În el găsim ecranul OLED menționat mai sus, care nu trădează în orice condiții de iluminare. Aceasta a fost o problemă cu aceste modele în trecut. Cu toate acestea, Garmin a rezolvat problema perfect.

O schimbare de design este reprezentată de marginile fasonate ale lunetei interioare. Adaugă o anumită doză de sex-appeal la cadran și a fost primul lucru care mi-a atras atenția.

Am fost însă destul de dezamăgit de sensibilitatea stratului tactil. Nu a reacționat întotdeauna pe placul meu și a trebuit să fac doar o derulare ușoară pe ecran de trei ori. În practică, nu-mi pot imagina cum îl folosesc bărbații cu degete și mai mari decât ale mele. Cel mai nepractic și literalmente enervant a fost sticla murdară. Orice semn de contact cu afișajul de pe ea era imediat vizibil și diminua rapid atractivitatea ceasului.

Elegant pentru orice ocazie, alături de rochii și cămăși

Vivomove Sport face parte din calea de mijloc de aur a mărimilor. Cu un diametru de 40 mm și o grosime de 11 mm, se potrivește atât la încheieturile femeilor, cât și la cele ale bărbaților. Designul ceasului are un aspect mai sportiv, dar cadranul subtil cu culori simpatice îl face să arate bine în societate. Cu o greutate de doar 34 g, simt că am ceva la încheietura mâinii și totuși nu mă încurcă câtuși de puțin. Chiar și atunci când port o cămașă cu mâneci strâmte sau un pulover.

La prima impresie, ceasul ar putea părea un clasic analogic pur, dar nu aceasta a fost intenția? De multe ori ezit dacă să rămân la clasicele pure sau să merg pe trendul smartwatch-urilor, iar aceasta este exact problema pe care Garmin a reușit să o rezolve.

Carcasa integral din plastic, cristalul mineral cu afișaj OLED și cureaua din silicon fac ca ceasul să fie ușor și să păstreze un stil sportiv. Cu sistemul detașabil Quick Release (20 mm între ansele carcasei), puteți schimba cureaua din silicon în piele în câteva secunde. Abrakadabra... Și dintr-un sportiv devii brusc un domn sau o doamnă care merge la teatru.

Cureaua din silicon se înfășoară confortabil în jurul încheieturii mâinii. Datorită țintei de pe buclă, aceasta se ține, de asemenea, ferm. Frumusețea este că atât proprietarii de încheieturi mai mici, cât și cei mai mari îl vor găsi pe placul lor. Există o mulțime de găuri pe curea pentru fixare, astfel încât ceasul se potrivește încet pe fiecare mână.

Pe de altă parte, am fost foarte dezamăgit de caracteristicile curelei de silicon. Este, la propriu, o hârtie de protecție împotriva muștelor și nu durează mult până când prinde tot praful care zboară. De câteva ori mi-a smuls literalmente părul de pe braț. Este păcat că Garmin a ales în acest caz o închidere din plastic. Cu o mișcare nefericită a mâinii, catarama se poate rupe.

GPS receptor, pulsoximetru și monitor de ritm cardiac

Am înţeles bine GPS-ul? A trebuit să întreb de două ori când am auzit prima dată că vivomove are un receptor GPS. Ceea ce reprezintă un pas mare pentru linia vivomove, care nu a avut încă această funcție. Chiar și modelele mai scumpe și premium, cum ar fi  Vivomove 3 Style şi Vivomove 3 Luxe.

Când l-am comparat cu Garmin Tactix, a existat o curbă ocazională pe înregistrarea GPS care nu se potrivea. În timpul unei înregistrări de o oră și jumătate, de două ori ceasul m-a făcut să mă abat de la curs pentru o vreme. În afară de asta, înregistrarea a fost aproape adecvată.

Modelul Sport dispune de senzorii de ritm cardiac Elevate 3 de generație mai veche, care sunt încă de încredere. Portofoliul de senzori este completat de un pulsoximetru, ale cărui date nu au fost diferite de cele de la Tactix. Și acum nimic nu vă mai oprește să vă înregistrați performanțele sportive în mod excelent.

Sub medie în lumea rezistenței

Acest model nu este un maratonist de baterii. Producătorul declară o durată de viață a bateriei de 5 zile, ceea ce cu siguranță nu ofensează. În timpul testelor, ceasul a rezistat aproximativ 5 zile. Acestea fiind spuse, am încărcat ceasul cu o oră de activitate sportivă în fiecare zi și cu citirea/vizionarea câtorva știri din când în când.

Experiența utilizatorului nu poate fi mai simplă

Și chiar nu poate. Afișajul se aprinde când ridicați mâna, apoi puteți muta degetul spre dreapta sau spre stânga. Atunci când confirmăm, facem clic pe pictograma care ne invită cu o bifă sau o cruce să confirmăm sau să anulăm activitatea sau funcția. După cum spune vechea zicală... Există frumusețe în simplitate, iar Garmin a respectat acest lucru cu vivomove.

Funcțiile de lifestyle vă încântă

Știm deja că acest exemplar are un profil sportiv şi în acelaşi timp elegant. Nici caracteristicile stilului de viață nu reprezintă o problemă. În mare măsură, puteam decide ce funcție să folosesc, când și cum. Exerciții de respirație înainte de culcare, măsurarea frecvenței respirației și urmărirea consumului de alcool pe parcursul zilei. În caz de accident, ceasul este echipat cu un sistem de detectare a accidentelor. Pentru mine, este o caracteristică interesantă cu potențial practic. Mi-a plăcut. La prima vedere, acest mic obiect discret oferă o mulțime de posibilități de joc și de utilizare a ceasului.

Mai puține caracteristici decât la frații și surorile sale

Fără îndoială, prețul mai mic al lui vivomove Sport este pe deplin în concordanță cu funcțiile și posibilitățile ceasului. În orice caz, odată cu prețul mai mic, se elimină și funcțiile practice sportive. Va trebui să vă lipsiți de barometru, altimetru, iluminare și plata cu ceasul (NFC). Dacă aveți nevoie de așa ceva, luați o bucată din gama vivomove 3 Luxe sau vivomove 3 Style.

Caracteristici sportive

Profiluri sportive supraîncărcate (configurabile în Garmin Connect), măsurători precise și o multitudine de date înregistrate. Asta este ceea ce aș spune prima dată când sunt întrebat despre sport cu această piesă. În ciuda modelului hibrid în stil clasic, aproape toată lumea își va găsi activitatea preferată. Mersul pe jos, alergarea, yoga, antrenamentul cu greutăți, înotul sau ciclismul. O bază decentă pe care o poți schimba în aplicație și înlocui cu o altă activitate. De asemenea, am fost mulțumit de urmărirea pașilor, a caloriilor arse sau a raportului dintre timpul activ și cel inactiv. Dar ceea ce m-a surprins cel mai mult a fost precizia cu care ceasul măsoară.

Găsește o utilizare vivomove Sport în training?

VO2 Max, GPS, monitorizarea somnului, a stresului și a energiei nu sunt toate caracteristicile care îmbogățesc înregistrarea performanțelor sportive. Acest tip elegant a surprins cu tone de activități sportive, numărătoare inversă și cronometru. M-am întrebat dacă ar mai fi fost ceva care să mă surprindă. Și așa a fost. Am luat vivomove la piscină, cu o rezistență la apă de 50 M nu este o problemă pentru el. I-am comparat imediat cu Apple Watch 7 şi Tactix Delta PRO, pe care port chiar acum. Rezultatele nu au fost atât de diferite.

Acest lucru m-a surprins și m-a bucurat în același timp. Ceasurile de câteva ori mai ieftine decât cele de top din domeniul lor nu diferă semnificativ în ceea ce privește înregistrarea. Surpriză plăcută și degetul mare în sus, Garmin. Este, de asemenea, utilizabil pentru alergare, antrenament cu greutăți sau orice alt tip de exercițiu cardio. Din cauza fragilității lor, nu le recomand pentru activități în condiții mai extreme. Prin urmare, în calitate de luptător MMA, nu le pot folosi la antrenamente, lucru pe care l-am putut face fără probleme cu Apple Watch, de exemplu.

În ceea ce privește funcţiile smart, el se situează între media

Când menționez funcțiile smart, cu siguranță nu îl pot compara cu ceasuri mai scumpe. Dar adevărul este că, chiar și așa, nu sunt dezamăgit. Ceasul are o bază suficientă de funcții smart, cum ar fi afișarea sms-urilor, email-urilor, apelurilor și a altor notificări. Știu din experiență că acest lucru este pe deplin suficient și nu m-aș putea plânge de nimic în acest sector.

Funcția "găsiți-mi telefonul" a funcționat foarte bine. Ceasul recunoaște dacă telefonul este aproape sau departe. Și când era departe, scotea un sunet puternic care trezea și morții. Ceasul primește datele meteo de la telefon. Datele erau de bază și am obținut cel puțin diferența dintre temperaturile zilnice.

Un lider complex la un preț bun

Te voi susține în sport și în societate. Probabil că aceasta ar fi prima propoziție, dacă vivomove Sport ar putea vorbi. Un partener grozav pentru orice situație, indiferent dacă plouă sau nu. Grupul țintă ideal pentru mine este reprezentat de sportivii ocazionali. Oameni cărora le place să iasă în oraș pentru evenimente culturale și care doresc să poarte ceva elegant, sportiv și decent reprezentativ.

Rezumat – Garmin vivomove Sport

Recunosc... întotdeauna am fost puțin sceptic în legătură cu modelele vivomove în general. Abia după ce am testat mai mult ceasul, m-am răzgândit. Dacă ceasul este atât de complex pe cât se pretinde a fi, mi-a arătat-o după doar două zile de purtare. Am fost încântat în primul rând de combinațiile de culori, care, deși sunt mai potrivite pentru femei, varianta neagră poate împodobi și mâna unui bărbat. Eleganță și valori precis măsurate, similare cu cele ale greilor de pe treptele superioare. O ușoară dezamăgire pentru mine a fost sensibilitatea stratului tactil. Chiar și acest lucru nu-mi schimbă convingerea că versiunea sportivă a lui vivomove nu se numără printre outsideri, ci printre crema categoriei hibride.

Ceasurile menționate în articol