» Blog » Garmin

Garmin VivoActive4 recenzii: Sporttesterul universal pentru sportivii amatori, olimpici și pentru modele

Taguri: Recenzii | Garmin | Smartwatch

23.3.2022 | 6 MIN

Garmin VivoActive4 este un ceas care a trezit în mine (cu exagerare) entuziasmul "evreiesc". Oferă într-adevăr multe pentru bani puțini. În plus, acesta se vinde în mai multe variante de culori și mărimi, astfel încât există într-adevăr ceva pentru toată lumea. Poate chiar și pentru dvs.

Garmin VivoActive4 este un tester sportiv multifuncțional și versatil

În ceea ce privește acest model, trebuie să spun că, în ceea ce privește versatilitatea, Garmin a dat lovitura. Un ceas multisport, unisex, în două mărimi și mai multe opțiuni de culoare, la un preț foarte accesibil. În ceea ce privește publicul țintă, Garmin nu are nicio problemă în acest sens. Am aruncat o privire la acest sporttester versatil pentru utilizatori și iată ce părere am despre el.

O versiune minimalistă pentru conservatori și o versiune accesorizată pentru dame.

Am primit pentru testare cea mai mare dintre cele două versiuni de dimensiuni ale Garmin VivoActive4 (diametrul carcasei de 45 mm), de culoare neagră. La prima vedere, nu-i impresionează prea mult pe utilizatori. Eu aș spune așa: "Uau, efectul nu a sosit." Dar poate că este un lucru bun. Pentru că aspectul ușor elegant și minimalist al ceasului se potrivește cu orice. Indiferent dacă am purtat ceasul cu o cămașă la serviciu sau cu un tricou sport după serviciu, nu a interferat niciodată cu aspectul meu.

De la "efectul wow" există o versiune mai degrabă feminină 4S (diametrul carcasei 40 mm). Acesta este oferit într-o versiune mai conservatoare, neagră și gri, dar și în versiuni mai ornamentate, cu lunetă de aur, curea roz prăfuit și albă. Și da, arată foarte bine. În ceea ce privește aspectul versiunilor mai conservatoare, acestea nu au nimic de reproșat - se potrivesc cu orice. Versiunile ornamentate, cu lunetă aurită, au un scop ușor diferit și nici acestea nu au nimic de reproșat. Arată foarte bine. Și asta e meseria lor, nu-i așa?

1 217 lei Vânzarea s-a încheiat

Carcasa este fabricată din plastic întărit, iar ceasul este fixat la încheietura mâinii cu o curea din silicon cu închizătoare rapide, astfel încât să puteți schimba confortabil curelele în timpul zilei. La prima vedere, cureaua părea mai rigidă și mi-am făcut griji că mă va deranja în timpul zilei. Dimpotrivă. Cureaua ușor rigidă nu m-a deranjat deloc pe mână și nu am avut nicio problemă cu ceasul nici măcar în timpul somnului.

Garmin mizează pe un ecran tactil și transflectiv pentru acest model

Display-ul este cu siguranță demn de menționat. În acest caz, Garmin a ales un ecran tactil transflectiv de 1,3 inchi cu o rezoluție de 260x260 pixeli. Versiunea mai mică are un diametru al ecranului de 1,1 inci și o rezoluție de 218 x 218 pixeli. Afișajul transflectiv pare slab la prima vedere, dar are avantajele sale. Are o lizibilitate perfectă în lumina soarelui și nu este la fel de "consumator de baterie" ca modelele AMOLED Garmin Venu, are un număr comparabil de caracteristici, iar ecranul AMOLED bogat colorat atrage utilizatorii la prima vedere. Cu toate acestea, cu prețul unei lizibilități mai reduse în lumina soarelui și al unei durate de viață mai scurte a bateriei.

Carcasa ceasului este completată de două butoane mecanice

Dar acum să revenim la VivoActive4. Ecranul este protejat de sticla durabilă Corning Gorilla Glass 3. Aspectul general al ceasului este completat de două butoane pe partea laterală a carcasei. O apăsare scurtă a butonului de sus lansează o selecție de activități sportive, în timp ce o apăsare lungă oferă o comandă rapidă către mai multe funcții și aplicații. În ceea ce privește butonul de jos, acesta funcționează ca buton de revenire, iar o apăsare lungă a acestuia vă duce la setări. Să fiu sincer, din când în când aveam o problemă dacă să folosesc butonul sau tastatura. De exemplu, o activitate sportivă este oprită prin apăsarea butonului, dar dacă doriți să o salvați, trebuie să atingeți ecranul. Deși din punct de vedere grafic se pare că este controlat de butoane.

Ceasul rezistă peste o săptămână fără încărcare

În interiorul corpului, există o baterie care promite funcționarea normală a ceasului timp de până la 8 zile (versiunea mai mică 7 zile). Și, sincer, este adevărat. Am ceasul doar de o săptămână, dar l-am încărcat doar o singură dată și cred că ar fi terminat și în acea zi. Cu GPS-ul activat, versiunea mai mare durează până la 18 ore, iar cea mai mică aproximativ 15 ore. Dacă puneți muzică, durata de viață a bateriei scade la șase și cinci ore.

Apropo de muzică, ceasul oferă un player muzical integrat cu până la cinci sute de melodii. Dacă sunteți mai degrabă un fan al serviciilor de streaming, puteți adăuga Spotify sau Deezer la ceasul dumneavoastră. Ceasul oferă chiar și posibilitatea de a descărca liste de redare în memoria ceasului prin Wi-Fi. Apoi vă puteți bucura de muzică și offline.

1 040 lei Vânzarea s-a încheiat

Un sporttester accesibil, plin de funcții sportive și senzori

Și ce caracteristici sportive sau inteligente are VivoActive4? O întrebare mai bună ar fi ce nu au. Este surprinzător cât de multe funcții are ceasul pentru prețul pe care îl are. Să începem cu funcțiile sportive și senzorii. Dintre senzorii mai "de bază", VivoActive4 are un accelerometru, un giroscop, o busolă, un barometru și un altimetru. Bineînțeles, ceasul poate monitoriza activitățile zilnice (de exemplu, caloriile arse, numărul de pași, etajele urcate), somnul, stresul, precum și activitățile sportive. Există aproape treizeci dintre acestea în ceas, iar lista poate fi extinsă prin intermediul aplicației Connect IQ.

Un mare avantaj este detectarea automată a mișcărilor, unde ceasul recunoaște mai multe sporturi și începe singur activitatea. În cazul în care nu poate identifica tipul de activitate, o pune în categoria "Altele". O altă funcție utilă este "Auto Pause", prin care ceasul recunoaște că ați întrerupt activitatea, iar monitorizarea se oprește automat. În practică, însă, nu funcționează la fel de bine ca pe hârtie. Din când în când, ceasul întrerupe activitatea, dar alteori nu reacționează deloc.

981 lei Vânzarea s-a încheiat

Partea inferioară a ceasului ascunde un senzor optic de ritm cardiac, ceea ce este mai degrabă un standard la ceasurile sport. Sportivii vor aprecia cu siguranță faptul că ceasul oferă, de asemenea, măsurarea oxigenării sângelui (pulsoximetru), estimarea VO2Max (cantitatea maximă de oxigen utilizată în timpul exercițiilor fizice), precum și funcția Body battery (estimarea energiei noastre în funcție de activitate, somn, stres etc.) și monitorizarea respirației.

Există loc pentru navigație în cea de-a patra generație VivoActive

Deși acest model Garmin nu oferă funcții de navigație mai avansate, navigația "săgeată" este cu siguranță suficientă pentru a vă duce acolo unde trebuie să ajungeți. Desigur, dacă ar fi un traseu mai complex, navigarea cu săgeata ar putea fi mai dificilă, dar pentru o navigare de bază, este cu siguranță suficientă.

K navigování k určenému bodu slouží jednoduchá navigace se šipkou.

O navigare simplă cu o săgeată este utilizată pentru a naviga către punctul desemnat.

Lasă-ți telefonul mobil și portofelul acasă cu sufletul împăcat. Cu ajutorul ceasului veţi plăti

O mulțime de activități sportive, o mulțime de senzori, navigație, spațiu de stocare pentru muzică. Dar Garmin și-a spus: Asta nu este suficient. Pentru a complica lucrurile, puteți chiar să plătiți cu ceasul prin Garmin Pay. Lasă-ți telefonul și portofelul acasă.

 

Pentru cine este potrivit VivoActive4?

Garmin VivoActive4 arată ca un ceas sportiv universal potrivit pentru toată lumea. Dar nu cred că doar arată ca atare, pentru că așa este. Dacă VivoActive4 încă nu vă atrage, o alternativă potrivită ar putea fi Fitbit Versa 2 sau Garmin Venu.

Acest sporttester este confecționat într-un design minimalist care nu va impresiona, dar nici nu va jigni. Printre altele, Garmin oferă, de asemenea, o versiune pentru doamne şi îndeplinește toate criteriile pentru eticheta "accesoriu de modă". Dar această etichetă nu este valabilă decât pentru o perioadă de timp, pentru că în timpul liber poate avea din nou eticheta de "accesoriu sportiv". El poate schimba ambele etichete cu o ușurință incredibilă și o face mai mult decât bine.

Având în vedere că ceasul abundă în funcții sportive și senzori, un atlet de top ar putea să îl poarte cu mândrie la încheietura mâinii. S-ar putea să fiu ars pe rug de către sportivii de top la miezul nopții pentru că am spus acest lucru, dar îmi mențin afirmația. Pentru un preț foarte accesibil, Garmin a împachetat o mulțime de muzică în două dimensiuni și mai multe opțiuni de culoare. Poate fi purtat de bărbați, femei, atleți de elită și sportivi de agrement. Ce public țintă mai mare ar putea avea Garmin în acest caz?