» Blog » Garmin

Garmin poate măsura ECG!

Taguri: Noutăți | Garmin | Smartwatch

27.1.2023 | 3 MIN

În urmă cu aproximativ 9 luni, Garmin a lăsat funcția ECG deschisă în meniul ceasului Venu 2 Plus pentru a testa funcționalitatea ceasului, iar unii au găsit-o acolo. Apoi, odată cu următoarea actualizare, s-a pierdut. Am așteptat-o de atunci și a fost pe deplin lansată în urmă cu câteva zile.

O mulțime de oameni se interesează de acest senzor. Trăim într-o lume turbo accelerată și, din nefericire, unii dintre noi sunt afectați de aceasta din punct de vedere al sănătății. O mulțime de oameni poartă smartwatchuri doar din motive de sănătate, pentru a-și supraveghea ritmul cardiac, oxigenarea sângelui și, în unele cazuri, tensiunea arterială și EKG-ul.

Garmin Venu 2 Plus introducere - Primul cu funcție telefonică
12.5.2022
Garmin Venu 2 Plus introducere - Primul cu funcție telefonică

Pentru a clarifica puțin lucrurile, dacă doriți să vă măsurați ECG-ul cu un Garmin, trebuie să aveți un ceas Venu 2 Plus. Este singurul care are hardware-ul necesar pentru a măsura o electrocardiogramă. Puteți chiar să vedeți cu ochii dumneavoastră una dintre cele două componente esențiale. La început, inelul simplu din jurul senzorului de ritm cardiac părea să fie doar un element de design și o protecție pentru senzor, dar în cele din urmă este, prin urmare, hardware-ul care se ocupă de ECG.

Ocelový kroužek pro měření je označen červenou šipkou.

A doua componentă este conductorul care leagă acest inel de lunetă, pe care trebuie să îl țineți în timp ce măsurați ECG-ul. La început, am crezut că Garmin a făcut un progres decent în ceea ce privește designul și componentele metalice cu acest model... Și a fost vorba mai ales de caracteristici și nu de aspect.

De ce aveți nevoie pentru măsurarea ECG?

Din păcate, deocamdată, trebuie să locuiți în SUA pentru a obține un ECG, altfel ceasul nu va porni pentru măsurare. Deocamdată, funcția este aprobată doar de FDA (Food and Drug Administration) din această țară, iar Garmin nu a extins-o încă în alte țări. Dar, ca să vă dau un indiciu, cred că nu va dura mult până când Garmin va aproba o versiune de calitate.

Atunci când norocul ne surâde, trebuie să deținem acest ceas - Garmin Venu 2 Plus. Pentru prima măsurătoare, vom avea nevoie de un telefon pentru a configura ECG-ul. Puteți intra în setări fie prin intermediul pictogramei din Conexiune și apoi prin intermediul setărilor în curs, fie direct prin intermediul statisticilor de sănătate și al elementului ECG.

Garmin vă va indica faptul că aceasta este prima măsurare și cum trebuie să efectuați măsurarea. De asemenea, vă va arăta o fotografie cu modul în care trebuie să țineți luneta în timp ce efectuați măsurarea și apoi puteți continua. După cele 30 de secunde de măsurare, ați terminat și nu mai aveți nevoie de telefon pentru măsurare.

Obrázky jsou půjčeny od DCRainmakera

Imaginile sunt împrumutate de DC Rainmaker

Deși puteți vedea clar toate rezultatele pe telefon, nu aveți nevoie de telefon pentru a le măsura, iar acestea pot fi încărcate ulterior în aplicație.

Následné vyhodnocení v aplikaci Garmin Connect

Evaluarea ulterioară în Garmin Connect

Este chiar așa de precis?

Să aruncăm acum o privire rapidă asupra contextului lansării acestei ficțiuni. Cel mai interesant lucru este că Garmin a făcut toate aceste lucruri în mod public și a făcut totul sub propriul brand. Apple și Samsung se foloseau de alte companii pentru a nu se afla că lucrează la ceva nou.

Au fost recrutați 460 de participanți pentru testarea inițială, iar în final au fost testați în total 568 de participanți. Acest lucru se datorează faptului că unii dintre participanți nu au îndeplinit criteriile pe parcursul studiului și, prin urmare, numărul acestora a trebuit să fie mărit (acest lucru se întâmplă frecvent în aproape toate studiile).

Intenția Garmin prin acest studiu nu a fost de a certifica ECG-ul ca dispozitiv medical, ci ca aplicație pentru ceas. Acest lucru succede brandul Apple, care a implementat ECG-ul exact în același mod. În acest studiu, ei s-au concentrat exclusiv pe ECG și nu au testat niciun alt senzor.

TOTUL PE TEMA: Monitorul de ritm cardiac și cum vă poate ajuta
6.6.2022
TOTUL PE TEMA: Monitorul de ritm cardiac și cum vă poate ajuta

Pentru ca dispozitivul să fie certificat, Garmin a trebuit să îndeplinească trei condiții:

  • Performanță clinică - respectă criteriile FDA
  • Factorul uman - dispozitivul și aplicația trebuie să funcționeze intuitiv, iar manualul este construit astfel încât orice persoană fără cunoștințe prealabile să poată utiliza aplicația.
  • Proiectare tehnică - Algoritmul trebuie să îndeplinească cerințele privind siguranța termică, interferențele electromagnetice, corectarea aritmiei etc.

Procesul a început în aprilie 2021 și s-a încheiat în urmă cu 12 zile cu aprobarea FDA.

Nu pot să îmi dau cu părerea despre acuratețe. Nu am avut cum să testez ceasul, așa că voi avea grijă să vă ofer o recenzie ulterior. Sunt destul de interesat de precizie și nu știu la ce așteptări să am. Întotdeauna am spus că un EKG pare a fi inutil, cel puțin din perspectiva mea, faptul că Garmin l-a lansat nu-mi schimbă opinia.