» Blog » Garmin

Garmin Forerunner 745: Sporttester cu înregistrare aproape perfectă a traseelor

Taguri: Recenzii | Garmin | Smartwatch

15.8.2022 | 12 MIN

Cum aș descrie Garmin Forerunner 745? Îmi place să economisesc timpul cititorilor și să scriu acest lucru chiar la începutul articolului. Este de fapt un Forerunner 945 simplificat până la hărți, înghesuit într-o carcasă mai mică, cu o durată de viață mai scurtă a bateriei. Și, în mod logic, un preț ușor mai mic. Oricum, acestea oferă câteva modificări pe care nu le veți găsi (încă) pe alte modele Garmin.

Noul model oferă, de asemenea, câteva inovații fără precedent

O nouă caracteristică este posibilitatea de a selecta pista de alergare de pe terenul oval de atletism, unde se obține cel mai bun record de traseu. Garmin a făcut cu siguranță un pas mare în ceea ce privește înregistrarea traseului GPS chiar și în afara ovalului, ceasul înregistrând traseul aproape perfect și știind chiar și pe ce parte a drumului alergați. Ultima modificare este reprezentată de recomandările Garmin privind activitatea zilnică. În fiecare zi, ceasul vă va nota ce ar trebui să faceți în acea zi pentru a vă îmbunătăți condiția fizică.

Garmin Forerunner 255/255S Review - Încărcătură sportivă de mijloc de gamă
1.6.2022
Garmin Forerunner 255/255S Review - Încărcătură sportivă de mijloc de gamă

Este relevantă comparația dintre 745 și 735XT?

Au trecut patru ani de la lansarea predecesorului acestui model - Garmin Forerunner 735XT, care a surprins nu numai prin oferirea de activități multisport, ci și prin greutatea sa redusă (40 de grame). Numai că, până la urmă, au trecut patru ani, iar în lumea tehnologiei, asta înseamnă cel puțin o eternitate. O comparație nu ar avea sens în acest caz.

Prin urmare, comparația se face mai degrabă cu modelele mai noi Forerunner (FR) 245 și cu nava amiral FR 945. Am omis intenționat FR 645, deoarece (după umila mea părere) acest model este un fel de... S-a stins. Comparațiile cu aceste două modele vor fi prezente în întreaga analiză.

Forerunner 745 păstrează aspectul clasic din plastic "Forerunner"

Când mă uit la FR 745, de fapt, nu este diferit de predecesorii săi. Plastic peste tot unde vă uitați. Mă refer la polimerul ranforsat cu fibre, nu la orice plastic. Bineînțeles, există un motiv pentru asta. Forerunner sunt "pentru alergători". Scopul acestei linii este greutatea redusă, iar acest lucru este realizat doar cu plastic. Pentru acest model, Garmin a redus greutatea la 47 de grame, cu 2 grame mai puțin decât FR 945. Cu un diametru al carcasei de 43,8 mm, FR 745 este aproape comparabil cu FR 245.

Am folosit Fenix 6Xs care cântărește 93 de grame. Probabil că vă puteți imagina cât de ușor mă simt acum. Lejeritatea și dimensiunile mai mici ale Forerunner sunt perfecte pentru alergare.

Fenixy 6X (vlevo), Forerunnery 745 (uprostřed) a Forerunnery 245 (vpravo).

Fenix 6X (în stânga), Forerunner 745 (la mijloc) a Forerunner 245 Music (în dreapta).

Noul sporttester folosește un display LCD transflectiv care poate suporta lumina directă a soarelui

Ceasul utilizează un display LCD transflectiv de 1,2" cu o rezoluție de 240x240 pixeli, cu iluminare permanentă, cu o lizibilitate ridicată chiar și în lumina directă a soarelui și cu o durată de viață a bateriei. Acest display este protejat de sticlă minerală cu Corning Gorilla Glass DX. Această sticlă este foarte rezistentă, dar v-aș recomanda să cumpărați o sticlă de protecție adezivă din cauza riscului de zgârieturi.

Ceasul se fixează la încheietura mâinii cu o curea de silicon de 22 mm lățime. Datorită acestei lățimi, ceasul se potrivește puțin mai confortabil decât, de exemplu, FR 245, care are o curea de numai 20 mm lățime. Poate vă gândiți că nu veți observa diferența de doi milimetri pe mână, dar trebuie să vă dezmint această idee... Înțelegeți.

Noul model Forerunner se potrivește perfect pe mână.

Controlul mecanic al butoanelor are multe avantaje atunci când se practică sportul

Pe părțile laterale ale carcasei ceasului veți găsi cinci butoane mecanice care controlează ceasul. Garmin preferă să folosească butoane pe dispozitivele sale și există doar câteva modele cu display tactil în gama sa (Garmin Venu, Garmin Vivoactive și Garmin Vivomove).

Controlul prin butoane are un avantaj uriaș în cazul sportivilor. Cineva care face sport va cumpăra probabil un Sporttester. Iar sportul este strâns legat de transpirație. Cu degetele umede, este puțin mai dificil să manevrați ceasul. În plus, cu ajutorul butoanelor puteți utiliza ceasul chiar și în ploaie, îngheț și chiar cu mănuși.

Noul model depășește chiar și Forerunner 245, mai ieftin, în ceea ce privește durata de viață a bateriei

Ceea ce m-a dezamăgit puțin este bateria care se ascunde în interiorul carcasei ceasului. Acesta poate menține dispozitivul în modul smartwatch timp de până la șapte zile. Ceea ce nu e prea rău. Mai rău este durata de viață a bateriei în timpul detecției GPS, care, în general, duce la un consum ridicat de baterie. În cea mai bună setare posibilă, ceasul primește un semnal GPS la fiecare secundă timp de până la 16 ore (cu playerul de muzică în funcțiune timp de 6 ore). Atunci când frecvența de recepție a semnalului GPS este redusă la 1 minut (modul UltraTrac), durata de viață a bateriei este extinsă la 21 de ore.

Un pic mai trist, Forerunner 245 poate primi un semnal GPS la fiecare secundă timp de 24 de ore și este un model mai ieftin. Oricum, cu cât sunt mai multe funcții, cu atât mai mare este necesarul bateriei. Noul FR 745 are mai multe funcții și plătește pentru asta în ceea ce privește durata de viață a bateriei. Dacă vă doriți un dispozitiv cu o autonomie și mai mare, o alternativă decentă este FR 945, care durează două săptămâni în modul smartwatch și 36 de ore cu detectarea GPS în fiecare secundă.

Ceasul poate primi date de localizare nu numai de la GPS, ci și de la sistemele de navigație GLONASS și GALILEO. Cu toate acestea, dacă configurați o combinație de GPS + GLONASS, de exemplu, așteptați-vă la o reducere suplimentară a duratei de viață a bateriei.

Forerunners 745 au toți senzorii pe care Garmin îi oferă de obicei

Pe partea inferioară a carcasei ceasului veți găsi un senzor optic de ritm cardiac și un pulsoximetru care măsoară oxigenarea sângelui. Echipamentul senzorial al ceasului include, de asemenea, un barometru, o busolă, un giroscop, un accelerometru și un termometru.

Ecranul principal este cât se poate de ușor de utilizat

Ceea ce aș evidenția cu siguranță este ecranul principal, care este realizat în stilul modelelor Fenix și Forerunner 945 de top (după actualizare, acest stil de ecran principal este disponibil și pe FR 245. La unele modele Garmin, acesta trece de la un ecran la altul. La FR 745, urmând exemplul modelelor superioare, ecranul principal funcționează pe bază de listă.

Pe ecranul principal, puteți configura ceea ce doriți să vedeți. Personal, am estimarea VO2Max, starea antrenamentului, datele privind ultima activitate, ritmul cardiac, bateria corporală, controlul muzicii, pulsoximetrul, vremea și notificările telefonice. Cu toate acestea, dacă doriți să vedeți, de exemplu, barometrul, altimetrul, nivelul de stres sau starea de hidratare, nicio problemă.

Deși ceasul este "pentru alergători", acesta oferă o gamă largă de sporturi

Noul model Forerunner este un ceas multisport. Deși numele creează o ușoară mistificare că poate monitoriza doar alergarea, ceasul oferă o monitorizare detaliată de la alergare, ciclism, canotaj, schi, yoga până la triatlon și swimrun. Bineînțeles, nu sunt enumerate toate activitățile.

Activități preinstalate pe ceasul dumneavoastră: Alergare, Alergare pe traseu, Alergare pe pistă, Alergare virtuală, Bandă de alergare, Bicicletă, Bicicletă de munte, Bicicletă în sală, Triatlon, Înot, Plimbare, Drumeții, Piscină, Înot în ape deschise, Canotaj, Canotaj în sală, Caiac, Paddleboard, Schi, Snowboard, Schi în afara pârtiilor, Schi fond, Schi fond stil clasic, Schi fond stil liber, Yoga, Pilates, Stepper, Antrenor eliptic, Urcator de scări, Cardio, Antrenament cu greutăți, Respirație, Altele (creați propria activitate).

Puteți adăuga multe alte activități prin Connect IQ cu o gamă largă de aplicații de la terți. Același lucru este valabil și pentru diferitele aplicații, jocuri și modele de fețe de ceas.

Ceasul de pe pista ovală de atletis oferă cea mai precisă măsurătoare

O nouă completare fierbinte la selecția de activități sportive este alergarea pe pistă menționată mai sus. Acest mod se mândrește cu un palmares aproape perfect precis pe pista ovală de atletism. Pentru a o perfecționa, trebuie doar să introduceți numărul pistei pe care alergați.

Se pune întrebarea cum de știe ceasul lungimea pistei ovală de atletism, care nu poate fi introdusă nicăieri în ceas. Ceasul are nevoie doar de câteva ture de "test", în timpul cărora măsoară ovalul și îl desenează treptat într-o formă perfectă. În plus, acesta își amintește deja ovalul. Astfel, ori de câte ori vă apropiați de o pistă ovală , ceasul va ști despre ce oval este vorba pe baza locației GPS.

Nu m-am putut abține și a trebuit să încerc această funcție în practică.

Tak co myslíte? Šlo by to?

Ceasul a avut nevoie de două ture de antrenament, dar a treia este aproape perfectă. Apropo, și iată cum s-au descurcat cu ovalul, chiar și pe ploaie, prin norii care îngreunează recepția semnalului GPS.

Noua gamă Forerunner poate face față înregistrării traseelor cu mult în afara pistei ovale de atletism

În ceea ce privește înregistrarea traseelor, Garmin nu s-a îmbunătățit doar pe pista de atletism, ci și în afara ei. Când compar înregistrarea traseelor de pe Garmin Fenix 6X și Garmin Forerunner 745, acesta din urmă este câștigătorul clar. Fenix a înregistrat adesea traseul meu în afara drumului, în timp ce 745 a fost capabil chiar să identifice exact pe ce parte a drumului mă aflam.

Tam, kde Fenixy krkolomně zakreslovaly trasy a sem tam mě poslaly i mimo silnici, si FR 745 udržuje ladné křivky s přesným záznamem.

În timp ce Fenix (de mai sus) a trasat traseul într-o manieră ocolitoare și, ocazional, m-a "trimis" în afara drumului, FR 745 (de mai jos) menține curbele grațioase cu o înregistrare precisă.

De asemenea, Garmin a făcut pași mari în ceea ce privește calcularea ritmului în timp real. Dacă ați purtat ceasuri la încheietura mâinii, știți că răspunsul ceasului la schimbările de ritm nu este întotdeauna optim și aș îndrăzni să spun că, uneori, ritmul în timp real nu se potrivește. FR 745 are unele dintre cele mai bune reacții la schimbarea ritmului de calcul pe care am avut plăcerea să le văd la un sporttester.

Navigarea este simplă, dar pentru utilizatorii mai puțin pretențioși este cu siguranță suficientă

Așa cum am menționat la începutul articolului, ceasul nu oferă hărți topografice precum FR 945. Dar chiar și așa, ceasul are o navigare simplă pe traseu. Puteți deschide navigația direct în monitorul de activitate sportivă. Aveți opțiunea de a introduce coordonate, de a salva poziția curentă (ceasul vă va ghida întotdeauna către acea locație) sau de a încărca un traseu prin intermediul aplicației Garmin Connect.

Puteți direcționa singur crearea traseului și introduceți fișierul GPX al traseului creat în Garmin Connect, sau puteți utiliza planificatorul direct în Garmin Connect. Este simplu - selectați o distanță și un punct de plecare, iar aplicația creează un traseu în câteva secunde. Chiar pe ceas, puteți vedea în ce direcție să vă deplasați, profilul de altitudine al traseului respectiv și vă va alerta dacă vă abateți de la traseul planificat.

Ceasul monitorizează somnul, stresul și îți evaluează antrenamentul

Sportivii vor folosi cu siguranță estimarea VO2Max menționată mai sus, care determină cantitatea maximă de oxigen folosită de sportiv în timpul efortului. Acesta este considerat în general un bun indicator al condiției fizice și, desigur, unul dintre cele mai mari aspecte motivaționale ale ceasului. Acest lucru se datorează faptului că vă puteți vedea progresul în timp real. În ceea ce mă privește, de exemplu, VO2Max-ul meu a scăzut de la 57 la 56 și voi face tot ce pot pentru a-l readuce acolo.

Alte caracteristici utile sunt cu siguranță evaluarea beneficiilor antrenamentului, estimarea timpului de recuperare după exercițiu, planurile de antrenament (Garmin Coach), precum și monitorizarea somnului, a stresului și a Body Battery (ceasul determină " nivelul de energie" al corpului nostru în funcție de activitățile noastre, de stres și de somn).

Toate variantele de culori ale noului FR 745.

Noile Garmin-uri vor oferi utilizatorului un antrenament recomandat în fiecare zi

O caracteristică foarte utilă este reprezentată de recomandările zilnice, o noutate pentru dispozitivele Garmin. Deocamdată, această funcție apare doar pe FR 745, dar va fi adăugată în curând și pe alte dispozitive Garmin.

Pe baza performanțelor și a stării dumneavoastră de antrenament, recomandările zilnice vor determina ce ar trebui să faceți în ziua respectivă. În fiecare zi, ceasul oferă un plan de antrenament diferit, pentru ca tu să îți îmbunătățești performanțele. Îi acord o notă foarte bună, deoarece este o funcție foarte utilă care te poate chiar educa puțin.

De exemplu, am alergat pe circuitul meu obișnuit de 7 km câteva zile la rând, iar ceasul m-a forțat să scad ritmul de la 4:45/km la 5:20/km în ziua următoare. Mai puțin este uneori mai mult? Categoric!

Cu un sporttester, aveți o imagine de ansamblu detaliată a activității dvs. sportive

Când terminați o activitate sportivă, veți vedea datele de bază despre activitatea dvs. direct pe ceas. Dar puteți găsi mai multe informații în aplicația mobilă Garmin Connect. Pe lângă datele privind ritmul, viteza, distanța, altitudinea și ritmul cardiac, veți găsi pe ceas și date privind cadența de alergare și lungimea pasului. Puteți obține și mai multe informații despre activitatea dvs. sportivă prin conectarea la un senzor toracic extern (nu este inclus).

Muzică în timpul activităților sportive, plăți fără contact atunci când se plătește o bere după exerciții fizice

Forerunner 745 este, fără îndoială, un sporttester excelent, dar nu l-aș numi "pur" ca Polar Vantage V, de exemplu. De fapt, noul model de la Garmin oferă câteva funcții inteligente pentru a vă face viața mai ușoară.

Unul dintre cele mai utilizate va fi cu siguranță playerul muzical, cu până la 500 de melodii pe care le puteți încărca pe ceas prin intermediul unui cablu USB. Dacă nu sunteți un fan al "empetrei", nu vă faceți griji. Acesta acceptă și servicii de streaming precum Spotify, Deezer și Amazon Music. Vă puteți încărca listele de redare preferate pe ceas pentru a le asculta offline.

Una dintre cele mai utile și mai căutate funcții este metoda contactless Garmin Pay. Pur și simplu încărcați cardul de plată în ceas și lăsați telefonul și portofelul acasă. Metoda contactless Garmin Pay este acceptată de majoritatea băncilor.

Ceasul trimite rapid un răspuns la un mesaj și vă poate salva și viața

O caracteristică standard pe Garmin este capacitatea de a răspunde rapid la mesaje și atunci când un apel este respins. Din păcate, această funcție nu este disponibilă pentru utilizatorii de telefoane iOS. Apple însăși activează această funcție doar pe propriile sale ceasuri Apple.

Acest sporttester oferă, de asemenea, detectarea accidentelor. Atunci când ceasul detectează un accident, vă va întreba dacă sunteți bine. Dacă nu confirmați că sunteți bine în cinci secunde de pe ceas, acesta va trimite un mesaj text către până la trei contacte de urgență configurate în aplicația Garmin Connect.

Merită Garmin Forerunner 745?

Pentru mine, categoric da. Răspuns direct, știu. Dar de ce nu? Acest model se adresează utilizatorilor care își doresc un dispozitiv de top al Garmin pentru alergători, dar nu se simt confortabil cu dimensiunile modelului Garmin Forerunner 945. Noul model de la Garmin poate fi o opțiune viabilă pentru femeile, bărbații cu încheieturi mai mici sau pur și simplu pentru cei care nu doresc un ceas imens.

O mică limitare poate fi lipsa hărților, dar, sincer, este ceva fără de care poți trăi. Personal, sunt puțin deranjat de autonomia mai scurtă a bateriei, dar probabil că aș putea ierta acest sporttester pentru asta. Oferă într-adevăr o mulțime de funcții, așa că acele procente de baterie trebuie doar să scadă puțin mai repede.

Dacă ar trebui să ofer câteva alternative, probabil că aș menționa Garmin VivoActive4, Garmin Venu și, de asemenea, colegii din aceeași serie - Forerunner 245 și Forerunner 945. O alternativă în rândurile sportivilor pur sportivi fără funcții inteligente (în afară de notificări) este  Polar Vantage M și Polar Vantage V.

S-ar putea să vă intereseze:

Polar Pacer Pro recenzii - Păstrați ritmul! Reîncarnare după 30 de ani
13.5.2022
Polar Pacer Pro recenzii - Păstrați ritmul! Reîncarnare după 30 de ani

Doriți să fiți un beta tester Garmin? Acum e șansa dvs!
10.5.2022
Doriți să fiți un beta tester Garmin? Acum e șansa dvs!

Ceasurile menționate în articol

1 611 lei nu este disponibil
1 571 lei nu este disponibil
1 571 lei nu este disponibil