» Blog » Citizen

Ghid de ceasuri pentru bărbați Citizen - Ce ai putea să îți dorești mai mult?

Taguri: Galerie foto | Citizen | Pentru bărbați | Clasice | Aviație | Evenimetne sociale | Scufundări | Tradiționale

14.9.2022 | 10 MIN

Ceasuri Citizen pentru bărbați? Sincer, este greu să le găsești egalul. Sunt perfecte în ceea ce privește fiabilitatea, funcționalitatea, aspectul, prețul... Da, pur și simplu nu este nimic de discutat aici. Galeria noastră foto oferă o imagine de ansamblu a întregii colecții și cred că toată lumea ar alege cu adevărat din acești cai de bătaie japonezi.

Citizen Sports

Gama Sports este pur și simplu piatra de temelie. Oriunde, oricând... A spune că acesta este ceasul perfect pentru purtarea zilnică ar putea să nu fie suficient. De ce?

De exemplu, ce altă marcă oferă o asemenea durabilitate, materiale de calitate, modele sportive foarte (foarte!) reușite și, în plus, diverse gadgeturi și accesorii tehnologice? Și încă la un asemenea preț? Bine, mai avem concurentul japonez Casio, dar în rest? Chiar greu mai găsești.

Gama Sports este cea care îi entuziasmează pe toți cei care caută un aspect energic, cu culori contrastante și elementele complicate ale unui ceas de pilot modern (care sunt apoi tipice pentru gama Promaster) un model profi mai avansat), eleganță sportivă sau un stil ușor retro.

În ce privește dimensiunea gama Sports corespunde unor ceasuri sport tipice, iar diametrul carcasei nu scade de obicei sub 43 mm. Ceasul în sine este adesea echilibrat de materialul din titan, care este foarte ușor în comparație cu oțelul. Confort la purtare garantat.

Elementele tipice ceasurilor de curse, cum ar fi cronograful (cronometru) și scara tahimetrică, sunt caracteristice acestui model. În cazul modelelor Sports, Citizen nu obișnuiește să coboare sub 10 ATM în ceea ce privește rezistența la apă și nici nu se ferește de funcții practice (alarmă, ora mondială etc.) sau de controlul prin semnal radio. Alimentarea cu energie solară Eco-Drive este un lucru aproape de la sine înțeles în această serie.

TOP	6: Ceasuri bărbați cu recepție radio (sub 2 000)
28.6.2022
TOP 6: Ceasuri bărbați cu recepție radio (sub 2 000)

O doză de eleganță este apoi obținută de unele modele cu curele din piele, tonuri de culoare mai discrete (dar unice) și o ușoară notă retro.

1 121 lei (Livrare 13.5.)

De fapt, compania Citizen preferă să se concentreze atât pe ceasurile sport moderne (și adesea pe cele de pilot), cât și pe modelele inspirate de ceasurile de pilot sau de teren din trecut.

Nu este nevoie să vorbim despre o lizibilitate excelentă, pentru că puteți citi acest ceas și din spațiu. Ei bine, cel puțin de la doi metri fără ochelari.

Japonezii au reușit să creeze un ceas care combină tehnologia modernă și designul retro, făcând referire la ceasurile din prima jumătate a secolului XX. Din fericire, nu este o imitație completă a unui ceas istoric, ci avem un model cu o notă retro care arată foarte proaspăt. Într-o avalanșă de stiluri de ceasuri repetitive, acesta iese în evidență, iar compromisul dintre modernitate și istorie a dus la un ceas frumos și atemporal. - Martin Balaban, editor al revistei Bezel.ro.

Citizen BM7480 recenzie – Un clasic nu doar pentru piloți
23.3.2022
Citizen BM7480 recenzie – Un clasic nu doar pentru piloți

Citizen Elegant și Basic

Dar dacă căutați un ceas de societate? Alegeți gama Elegant. Dar nu vă așteptați la clasicul (pentru unii) plictisitor și repetat de sute de ori cu trei ace. Și aici, Citizen știe să se joace frumos cu amănunturile. Iar un exemplu strălucitor este Citizen Tsuyosa, un ceas cu care Citizen i-a dat pe spate pe toți fanii ceasurilor.

Farmecul ceasurilor Tsuyos constă în faptul că arată mai scumpe decât sunt. Mecanism de înaltă calitate, frumos lucrat, cu o brățară integrată, un design fantezist și un cristal de safir care nu este extrem de scump? Cred că multă lume va rămâne plăcut surprinsă.

 Citizen Tsuyosa recenzie – Descoperirea anului?
6.10.2022
Citizen Tsuyosa recenzie – Descoperirea anului?

Nici celelalte ceasuri din această gamă nu se lasă rușinate în faptul de a fi interesante. Cadranele cu texturi canelate sau cu alte texturi sunt o plăcere de privit, carcasa și brățările sunt realizate din oțel sau titan frumos finisate, iar cristalul de safir ne încântă în cele mai multe cazuri.

Citizen nu face compromisuri în ceea ce privește caracterul practic nici măcar în cazul ceasurilor elegante. Această filozofie include o rezistență sporită la apă și o luminozitate subtilă.

De asemenea, trebuie remarcat faptul că, deși durabilitatea titanului depinde de mulți factori, pe Citizen puteți conta că are o durabilitate foarte mare. Ceasurile Citizen din titan poartă numele de Super Titanium și, odată cu acesta, un strat special Duratect care le face mai rezistente la zgârieturi și influențe mecanice.

S-ar putea să nu vă așteptați la nimic mai mult decât trei ace și un afișaj al datei în seria Elegant. Dar nu ar fi vorba de Citizen, al cărui al doilea nume ar putea fi domnul Practic. Ceasul încearcă cu orice preț să nu necesite întreținere: energia solară rezolvă problema (adesea enervantă) a schimbării periodice a bateriei, iar datorită recepției semnalului radio se reglează și la secunda exactă.

Ceasul primește semnalul automat pe timp de noapte, dar îl puteți declanșa și manual în orice moment. Astfel, nu mai este nevoie să setați data corectă, plus că veți avea întotdeauna ora exactă la secundă.

Sute de pagini electronice standard au fost deja scrise despre modelul Eco-Drive de la Citizen. Așa că aici vă voi reaminti doar că această sursă de energie solară se regăsește în 90% din colecție și că aceasta a fost inventată de către Citizen. Și că a fost prima în lume.

Acționare solară Citizen Eco-Drive
26.4.2024
Acționare solară Citizen Eco-Drive

O excepție este gama Basic, unde putem găsi chiar și cele mai simple ceasuri clasice alimentate cu baterii standard (dar există și excepții cu alimentare solară).

Prin urmare, acestea vor fi apreciate în special de cei care caută un ceas social foarte simplu și accesibil. Dar totuși cu o rezistență sporită la apă, care este suficient de bună la duș.

Cele mai frecvente 5 greșeli atunci când alegeți un ceas social pentru bărbați
1.5.2023
Cele mai frecvente 5 greșeli atunci când alegeți un ceas social pentru bărbați

Promaster Sky

Opusul complet al seriei Basic este seria Citizen Promaster pentru profesioniști, care include cele mai tari ceasuri Citizen. Concepute pentru a acoperi cele trei elemente de bază: aer, apă și uscat, modelele Promaster Sky, Marine și Land.

Promaster Sky se concentrează pe ceasurile moderne pilot. Ceva ce muritorul de rând va considera fie haos absolut (în sensul bun al cuvântului), fie haos absolut (în sensul rău al cuvântului).

Promaster Sky este echipat cu o scală logaritmică pe care piloții o pot folosi pentru a calcula, de exemplu, consumul de combustibil, viteza aerului și alte elemente (pe care nu voi pretinde că le înțeleg); se reglează singur prin semnal radio, astfel încât putem găsi marcajele aferente în jurul perimetrului cadranului; și are, de asemenea, câteva caracteristici practice.

Prin urmare, la acest ceas, orientarea este cel puțin mai dificilă. Dar recunosc că, cu cât mă uit mai mult la el, cu atât mai atrăgătoare mi se pare provocarea de a-l stăpâni.

Scala logaritmică este, fără îndoială, una dintre cele mai interesante și, în același timp, cea mai complicată pe care o puteți întâlni pe un ceas. După cum sugerează și numele, se bazează pe principiul riglei logaritmice, care este un fel de relicvă în zilele noastre. Înainte de apariția erei digitale, aceasta servea drept ajutor mecanic pentru înmulțirea și împărțirea numerelor. Și cum omul este inventiv din fire, s-a născut ideea de a încorpora această funcție în ceasuri. - Milan Letosnik, editor al revistei Bezel.ro

Promaster Marine

Un adevărat clasic al scufundărilor este ceasul Promaster Marine. Și când spun adevărat, mă refer la ceasuri de scufundări cu certificare oficială ISO 6425, pentru care fiecare piesă trebuie să treacă teste riguroase.

Ați crede că, din punct de vedere al designului, nu a mai fost nimic de inventat în materie de ceasuri de scufundări din anii 1950, clasicul tuturor clasicilor, nu-i așa? Dar micile detalii care nuanțează o anumită specificitate pe care mărcile individuale au dezvoltat-o de-a lungul anilor sunt cele care conferă fiecărui ceas de scufundare caracterul său distinctiv.

Nu am să vă spun de ce, dar ați recunoaște un Citizen de scafandru dintr-o privire, chiar dacă logo-ul nu ar fi acolo.

Interesant este că, spre deosebire de restul întregii colecții Citizen, jumătatea cea mai mare a Promaster Marine se află în mecanismul acestuia. Mecanismele sunt, bineînțeles, de la Citizen, cu înfășurare automată și o rezervă de putere standard de aproximativ 40 de ore.

TOP 6: Ceas de scafandru pentru bărbați până la 1 400 lei
24.5.2022
TOP 6: Ceas de scafandru pentru bărbați până la 1 400 lei

Luminescența este uluitoare și oricine poartă ceasuri de scafandru Citizen știe că acești monștri marini strălucesc o minune atunci când sunt iluminați corespunzător. Așa cum îi stă bine unui ceas de scufundare.

Și dacă luneta de scufundare nu este suficientă, Citizen oferă funcții mai avansate, cum ar fi un indicator de adâncime, alerte pentru viteza de ascensiune deasupra suprafeței și multe altele.

Citizen Promaster Marine Aqualand BN20 recenzii – În adâncuri cu un aparat de scufundare
27.5.2022
Citizen Promaster Marine Aqualand BN20 recenzii – În adâncuri cu un aparat de scufundare

Promaster Land

Promaster Land cu un ceas de curse sau de outdoor ar fi probabil cea mai cunoscută gamă Promaster. Dacă nu ar exista Citizen Bullhead, o reeditare a legendarului model din anii 1970.

E ceva special la modelele Bullhead, pentru unii aproape neplăcut, dar aș spune că aproape întotdeauna provoacă la reflecție. Pentru unii oameni designul lor arată ca o eșarfă roșie pentru provocarea taurilor. Iar acesta este cel mai mare atu al lor! Așa a fost în anii '70 și așa este și astăzi. - Agáta Vreska, redactor al revistei Bezel

Satellite Wave

Sincronizarea prin GPS este o funcție premium și doar câteva mărci de ceasuri o oferă. Dar pionierul tehnologic Citizen? A fost primul din lume. Cum altfel.

Acesta a introdus primul ceas cu sincronizare a timpului prin GPS în 2011 (dar atunci nu putea distinge fusurile orare) și l-a numit Satellite Wave. L-a dedicat în principal călătorilor, deoarece, spre deosebire de sincronizarea RC, acesta cunoaște singur fusul orar și durează mult mai puțin timp pentru a recepționa semnalul. Apoi, în 2020, Citizen s-a lăudat cu o altă premieră mondială: primul ceas de scufundări cu GPS solar din lume, Citizen Promaster Diver's Satellite Wave CC500.

Series 8

Când am scris acest articol, cu ceva timp în urmă, nici măcar nu speram că aceste specialități premium vor ajunge într-o zi și la noi. Și se pare că nu am fost singurul:

"Ce poți vrea mai mult? Vreți să mă provocați? Să văd în oferta dvs. gama Series 8, asta aș mai vrea. :)" - Marek (și primul comentariu care a apărut la articol).

Dar probabil că dorințele nu se împlinesc doar de Crăciun, pentru că în sfârșit putem spune - v-ați dorit gama Series 8? Iată-le aici.

Vedeți acele muchii ascuțite, acea strălucire ca o oglindă și mâna sigură și fermă cu care au lucrat ceasornicarii de la Citizen?

Dar, cel mai important - acestea folosesc cel mai recent mecanism automat de la Citizen (0950 sau 9051 pentru modelele simple cu trei ace și afișaj al datei și 9054 pentru modelele GMT, pe care le vom analiza mai jos). Pentru o marcă care s-a axat întotdeauna mai mult pe cele mai recente progrese tehnologice care puteau fi strecurate în ceasuri (cu cuarț), aceasta a fost o mișcare interesantă. Dar una care a avut o justificare și mai interesantă.

Căci Citizen își descrie gama Series 8 ca fiind "un ceas mecanic pentru modul în care trăim acum", iar acel "8" este menit să evoce posibilitățile infinite (∞) ale meșteșugului mărcii. Și, de asemenea, legătura nesfârșită dintre ceas și purtătorul său - ceea ce nu s-ar putea spune niciodată despre cuarț.

Recenzie Citizen Series 8 - Performanță premium care depășește așteptările
14.3.2024
Recenzie Citizen Series 8 - Performanță premium care depășește așteptările

Citizen a luat în serios această "adaptare" a mecanismelor la cerințele moderne. Toate mecanismele sunt dotate cu proprietăți antimagnetice extraordinare (pot rezista la 16.000 A/m, în timp ce rezistența unui ceas normal este de aproximativ 4.800 A/m) și cu un sistem proprietar (cum altfel) Parashock, care protejează mecanismul împotriva șocurilor și a loviturilor.

Modelele cu complicația (adevărată) GMT, care, în opinia mea, este un fel de simbol al modului de viață modern, au obținut apoi în plus până la 50 de ore de funcționare.

Modelul 9054 cu GMT are 50 de ore de rezervă de putere, o frecvență modernă de 28800 de semi-frecvențe pe oră (4Hz), 24 de pietricele, hacking și o precizie de -10/+20 s. Modelul 9051 cu trei ace cu o rezervă de putere de 42 de ore are valori similare. Modelul 0950 are apoi o frumoasă rezervă de 48 de ore și o precizie de -5/+10 s pe zi.

Toate modelele din gama Series 8 vin apoi, în mod firesc, cu o sticlă de safir și rezistență la apă de 10 ATM. Din punct de vedere dimensional, ele variază apoi în cea mai plăcută (și, mai important, cea mai versatilă) gamă de 40 până la 41 mm (pentru GMT).

Și aici se încheie excursia noastră printre frumusețile orientale și progresele tehnologice ale mărcii care construiește pietrele de temelie ale lumii orologiere. V-a plăcut articolul?

TOP 6: Ceasuri solare, accesibile pentru bărbați
31.3.2022
TOP 6: Ceasuri solare, accesibile pentru bărbați

Ceasurile menționate în articol

Reducere 15% până la 30.4.
2 324 lei în stoc
1 121 lei (Livrare 13.5.)
Vizualizați următorul
1 534 lei nu este disponibil