» Blog » Festina

Festina Chronograph recenzii – Atunci când vă doriți un partener versatil

Taguri: Recenzii | Festina | Pentru bărbați | Clasice | Fashion

23.3.2022 | 4 MIN

Festina Chronograph 16760 este cel mai apreciat ceas analogic pentru bărbați din țara noastră (și nu prea avem multe astfel de ceasuri în oferta noastră...). Această denumire vorbește de la sine. Dar ce este și de ce îl poartă toată lumea? Ei bine, nu ar fi complet nepotrivit să vorbim despre el, cel puțin pe scurt.

Și știți ceva? Să începem această recenzie poate un pic cam dură, dar sinceră. Întotdeauna am crezut că este destul de simplu să înțeleg motivul succesului Festina Chronograph. Este pur și simplu primul ceas pe care cineva îl alege atunci când caută un ceas din categoria "vreau doar un ceas".

"Și ce aștepțări aveţi de la un ceas?". întreabă vânzătorul calificat.

"Să nu fie prea scump și îmi place cel cu alarmă pe cadran." - În acel moment, vânzătorul îl conduce cu încredere pe client spre standul Festina.

Faptul că acest ceas nu este tocmai un obiect de colecție pentru pasionații de ceasuri este probabil evident la prima vedere. Dar este acest lucru neapărat greşit? Haideți să lăsăm deoparte pentru o clipă mentalitatea noastră de chrono-snob și să privim ceasurile prin ochii unei persoane practice, care nu are timp și energie să stea toată noaptea pe forumurile de ceasuri și pe platformele similare despre care nu are nicio idee... Norocosul de el. ;)

Ce așteptări are "omul obișnuit" de la un ceas?

Vreau să arate bine și să fie confortabil. Primul lucru, alegerea în funcție de stil și de ocazie. De cele mai multe ori, vine cineva care caută un ceas pentru utilizarea zilnică. Doleanţa este să arate decent la serviciu, la o reuniune de familie, când îşi scoate soția la cină sau îşi petrece seara cu prietenii la o terasă.

Prin urmare, va fi ales un ceas care este elegant, dar cu o notă sportivă și o notă de casualitate - toate acestea în raportul ideal "just enough of everything". Un Festin cu cronograf (cronometru), dar în culori clasice, cu o curea maro închis, carcasă din oțel și cadran alb, îndeplinește perfect cerința de a-şi găsi un partener versatil.

Un ceas grozav care se potrivește oricărei ocazii. O achiziţie bună la un preț convenabil. – Michal

Pe lângă faptul că ceasul este plăcut ca aspect este şi confortabil, datorită curelei din piele. Mai ales dacă nu sunteți obișnuit să purtați un ceas, iar greutatea unei brățări din oțel ar putea fi incomodă. În plus, cu timpul, cureaua se va modela după încheietura mâinii dumneavoastră ca și cum ar fi fost acolo dintotdeauna. Nu va rezista la nesfârșit, dar datorită distanței universale de 22 mm dintre anse, puteți găsi cu ușurință un înlocuitor adecvat.

Festina a nimerit și dimensiunea ceasului. Nici mic, nici prea mare - diametrul carcasei de 44 mm se potrivește practic la orice încheietură medie. De asemenea, arată suficient de masculin, dar în același timp nu lasă să se înțeleagă că "trebuie să compensezi ceva". ;)

Ceasul este frumos, are un design atemporal. Este un pic mai mare decât cel clasic, acesta fiind atuul său.– Jan S.

Să fie clar, practic, dar nu plictisitor. Definiția unui ceas perfect lizibil este următoarea: fără elemente sportive sau alte elemente "distractive" pe cadran care să interfereze cu percepția noastră lină a timpului. Pe scurt, trei ace și indexuri (și, în mod ideal, cifre). Prin urmare, Festina Chronograph nu este un exemplu de referință de lizibilitate excelentă, dar datorită bazei sale albe, utilizării minime a culorilor și a acelor și indexurilor sobre și largi (cu un strat luminescent), claritatea ceasului este mai mult decât adecvată.

Putem să-l considerăm un ceas practic din mai multe  puncte de vedere. Rezistent la apă, atunci când facem duş sau ne prinde o ploaie torenţială. Cu toate acestea, nu vă recomand să faceți duș cu el pe mână, dintr-un singur motiv - cureaua din piele se va desprinde mult mai repede atunci când sunteți expus în mod repetat la apă. În rest, ceasul este fabricat din oțel chirurgical de înaltă calitate, şi mecanismul funcţionează pe baterii ( quartz). Acesta din urmă este mai practic în coomparație cu un mecanism mecanic, atât din punct de vedere al prețului, cât și al preciziei. Trebuie doar să schimbaţi bateria o dată la un an sau doi și asta este necesar ca ceasul să funcţioneze.

Nu vă veți plictisi cu Festina... Asta, doar dacă vă pasionează funcția de cronometru împreună cu scara tahimetrică a ceasului.

În plus, atunci când doriți să urmăriți ceva pentru a vă distra, aveți un instrument la îndemână și nu trebuie să scoateți din buzunar un smartphone, pe care cred că suntem deja foarte preocupați să-l folosim în viața de zi cu zi.

Iar dacă combinația clasică de alb și maro este prea plictisitoare pentru tine, Festina oferă acest model și într-o versiune mai atrăgătoare albastră sau neagră.

Să-mi creeze o stare de bucurie. Festina este menit să fie (și este) un ceas pe care o să-l purtați cu plăcerela în fiecare zi. Un lucru de care nu trebuie să vă faceți griji se datorează prețului accesibil și caracteristicilor sale practice, dar, din nou, nu este atât de ieftin încât să nu fie perceput ca o raritate. Iar designul elegant, cu o notă de sportivitate, este pur și simplu sexy.

Și cum acest ceas îndeplinește perfect toate cerințele utilizatorului de ceasuri fără pretenții, îndrăznesc să spun că va fi și un cadou excelent atunci când nu sunteți decis ce să alegeţi. Cu Festina Chronograph aveți mari șanse să faceți alegerea corectă.

Am cumpărat acest ceas pentru prietenul meu de Crăciun și am punctat 100%. Prietenul meu acum nici măcar nu vrea să îl scoată de pe mână. Este elegant și sportiv în același timp. Cureaua este bine concepută. – Laura

3 motive pentru care un ceas cu dedicație gravată este un cadou minunat
3.6.2022
3 motive pentru care un ceas cu dedicație gravată este un cadou minunat

Ceasurile menționate în articol