» Blog » Festina

Festina Boyfriend Minimal - Simplitatea este putere

Taguri: Recenzii | Festina | Pentru femei | Clasice | Fashion

2.6.2022 | 6 MIN

Festina este un adevărat gigant al orologeriei de modă, care are gustul clienților săi în propria mână. Cel mai adesea, însă, atrage modelele frumoase de bijuterii împodobite cu zirconiu cubic sau cristale Swarovski strălucitoare. Atunci cum se explică faptul că piesa lor preferată este cel mai simplu și minimalist ceas Festina Boyfriend Minimal? Trei ace și nimic mai mult... Ce are un ceas care nu are literalmente nimic pe el?

Căutând sursa succesului - Minimalism la scară largă

Întorc cu grijă Festina recenzat în propriile mâini... Cel mai popular ceas pentru femei. Și totuși, este atât de minunat de simplu, mă gândesc în timp ce privesc lumina reflectându-se pe suprafața curată a cadranului, strălucirea lunetei înguste din oțel, cele trei ace subțiri și discrete, cu ticăitul lor inaudibil, făcându-și singura lor datorie - să arate ora. Mă întreb ce s-ar putea spune despre ceva atât de pur, atât de simplu, și un singur lucru îmi vine în minte - acesta este minimalismul.

Minimalismul ca stil a început să se contureze în artele vizuale din anii 1950 și s-a infiltrat treptat în toate celelalte forme de artă (muzică, literatură, film, arhitectură...), precum și în modă și design și chiar în filozofie și stil de viață. Punctul său forte este utilizarea unor mijloace minime pentru a obține un efect maxim și, mai presus de toate, promovarea ideii că mai puțin înseamnă întotdeauna mai mult. Această mișcare s-a dezvoltat cel mai mult în secolul XXI, ca urmare a anxietăților generate de consumerismul lumii moderne.

În lumea orologeriei, minimalismul se reflectă în simplitatea formei, a culorilor și a structurii, cu intenția de a obține o puritate estetică perfectă și un impact vizual maxim. Și Festina a îmbrățișat acest concept, incluzând această piesă simplă printre ceasurile sale de damă, de altfel foarte decorate și cu bijuterii.

"Există putere în simplitate, motiv pentru care ceasul are un design foarte plăcut." - JanaV, proprietarul Festina Boyfriend

Dar, din moment ce Festina Boyfriend este un ceas mare, cu un diametru supradimensionat de 38 mm (o valoare care era considerată până acum ca fiind un ceas pentru bărbați), popularitatea Festina Boyfriend poate proveni dintr-o altă sursă - tendința actuală a ceasurilor mari care a cuprins lumea orologeră de la începutul mileniului.

Răspunsurile la întrebarea de ce ceasurile mari sau supradimensionate sunt atât de populare în rândul femeilor din ziua de azi nu sunt pe deplin clare. Cu toate acestea, se presupune în general că, pe măsură ce femeile s-au ridicat la nivelul bărbaților, au adoptat și ele dimensiuni de ceasuri care erau inițial pentru bărbați. Într-adevăr, aceasta este exact ideea din spatele întregii colecții Boyfriend (care înseamnă "prieten" sau "partener"), care se bazează pe observația destul de simplă că multe femei ar prefera, din punct de vedere stilistic, ceasurile partenerilor lor sau pur și simplu un ceas în stil masculin - mare, fără ornamente și simplu.

Și, în cele din urmă, în cazul ceasurilor mari, nu putem uita de capacitatea lor utilă de a subția vizual încheietura mâinii. Spre deosebire de ceasurile mari, încheietura unei femei pare mai mică și mai delicată... Și care femeie nu ar aprecia asta?

TOP 6: Ceasuri mari și elegante de damă
7.4.2022
TOP 6: Ceasuri mari și elegante de damă

Festina Boyfriend - Versatil

Modelele Festina Boyfriend combină valori moderne, precum minimalismul și dimensiunea superioară, dar pot fi descrise ca fiind atemporale și absolut versatile. Pe scurt, eleganța cadranului curat și liniile simple și subțiri ale carcasei și ale luntrei sunt potrivite în aproape orice moment și situație. În plus, mâinile subțiri Dauphine (ace alungite cu o bază triunghiulară, care sunt utilizate în principal la ceasurile de gală) adaugă o notă nemuritoare de clasicism.

423 lei (Livrare 9.5.)

Această versatilitate îl face să fie ceasul ideal pentru fiecare zi. Va fi potrivit pentru birou, pentru companie, pentru o petrecere sau o întâlnire. Nu va fi o problemă să o asortezi cu practic orice ținută, cu blugi, o rochie sau o jachetă decentă... Festina Boyfrend va îmbunătăți pur și simplu aspectul oricărei ținute pe care o alegeți în acea zi.

"Ceasul este accesoriul perfect pentru orice ocazie, este elegant, simplu și, prin urmare, frumos..." - Jesterka, proprietar al ceasurilor Festina Boyfriend

Prin urmare, este potrivit ca Festina să le producă în mai multe variante de culoare, în diferite culori de oțel (argintiu, auriu și aur roz) și puteți alege, de asemenea, versiuni cu brățară milaneză (o brățară subtilă realizată din împletitură fină de oțel) sau o curea din piele netedă în diferite culori. Există o alegere pentru toată lumea.

Cu toate acestea, cel mai simplu model argintiu pe o brățară de oțel, cu un cadran deschis și ace argintii, a devenit cel mai popular.

Este disponibil în mai multe culori de cadran: roz pastel, albastru celest sau antracit.

Poate rezista la solicitările vieții de zi cu zi

Ceasul ideal pentru fiecare zi nu trebuie doar să se potrivească perfect cu ținuta dvs., ci și să dureze. Și, deși Festina este un brand de modă, nu și-a bazat succesul doar pe modele atractive, ci și pe faptul că nu se zgârcește la materiale.

Festina Boyfriend este un ceas fabricat din oțel chirurgical de înaltă calitate, care nu are doar o suprafață frumoasă și strălucitoare, ci și durabilitate și rezistență. Ceasul este, de asemenea, rezistent la apă până la 30 M, ceea ce este suficient pentru situațiile de zi cu zi (poate rezista la ploaie și la stropire atunci când vă spălați pe mâini).

Sticla este minerală. Acest lucru înseamnă că, în timp, pot apărea urme fine de fisuri pe el, dar, în comparație cu cristalul de safir, care este practic imposibil de zgâriat, mineralul este mai rezistent la impact și spargere.

În interior se află un mecanism practic cu quartz (cu baterii), care este mai precis, mai durabil și mai ușor de întreținut decât unul mecanic - ceasurile cu mecanism cu quartz necesită doar înlocuirea ocazională a bateriilor (la câțiva ani).

Se poate spune că ceasurile Festina Boyfriend sunt ușor lizibile. Cu toate acestea, acest lucru este valabil mai mult pentru unele variații de culoare și mai puțin pentru altele. Cele mai bune ceasuri care sunt lizibile sunt, bineînțeles, cele în care fundalul cadranului contrastează cu culoarea acelor și a indecșilor. Claritatea cadranului este, de asemenea, ajutată de simplitatea sa (pur și simplu nu există niciun element care să interfereze cu buna lizibilitate) și de dimensiunea ceasului în sine.

529 lei (Livrare 21.6.)

Ceasuri de damă în culoarea rose gold – Galerie foto
31.1.2024
Ceasuri de damă în culoarea rose gold – Galerie foto

E ceva cu ei

Festina Boyfriend este un ceas minunat de "fad". Într-adevăr, nu are nimic special... Și asta e tot. Este, pe scurt, un ceas simplu, curat, elegant și încântător de variabil, care va face față împreună cu dumneavoastră tuturor rigorilor cotidiene. Și poate că acesta este motivul pentru care atât de multe femei nu pot rezista acestui ceas. Există putere în simplitate.

"Sunt absolut fermecată de acest ceas! Este simplu și totuși excepțional. Cadranul "emană" o strălucire diferită în fiecare lumină. Nu puteam să aleg mai bine, sunt complet mulțumită! :)" - Lucie N., proprietar al Festina Boyfriend

Cele mai populare ceasuri Festina pentru femei
30.1.2024
Cele mai populare ceasuri Festina pentru femei

Alternative - Simplicitatea se potrivește cu ceasurile mari

Festina nu este singurul brand care mizează pe farmecul ceasurilor mari și simple.

Un exemplu de referință de minimalism în stilul nordic auster este producția Bering, de exemplu, care este tipică pentru designul său curat.

Ca un exemplu, voi menționa modelul Bering Classic bordo cu o dimensiune unisex de 39 mm.

870 lei Vânzarea s-a încheiat

Unele dintre cele mai "faimoase" branduri de modă se concentrează pe ceasurile minimaliste, de exemplu Calvin Klein cu colecția Minimal. Printre piesele unisex mai mari se numără ceasul Calvin Klein Minimal cu diametrul de 40 mm.

Ceasurile menționate în articol