Boccia Titanium – O poveste despre originalitate, succes... și titan

Taguri: Despre marcă | Boccia Titanium | Clasice | Fashion

23.5.2022 | 10 MIN

Progresist și orientat spre viitor - acestea sunt cuvinte destul de îndrăznețe pentru un brand de modă. Cu toate acestea, le susțin cu tărie atunci când spun că acestea sunt exact calitățile care descriu Boccia Titanium, o companie care sărbătorește succes după succes. Dar ce a meritat aceste aprecieri? Și, oricum, ce este Boccia Titanium?

Foto: Hodinky-365.cz

Boccia Titanium ca un brand actual

Boccia Titanium este un brand foarte tânăr din punct de vedere orologer (a fost fondat abia în 1996) și nu există prea multe povești istorice convingătoare sau povești ale unor modele "legendare" pentru a scrie despre el, la urma urmei, cele mai multe dintre căutările mele persistente de informații au condus la alei oarbe și încețoșate (așa cum se întâmplă de obicei cu brandurile de modă).

Singurul lucru care mi-a rămas de făcut a fost să mă concentrez exclusiv asupra prezentului și a ultimilor ani de existență. În acel moment, am văzut un drum frumos, luminat de ideile bune și de succesele pe care Boccia le-a realizat și (după părerea mea) le va realiza în continuare.

Boccia Titanium je módní značka. foto: Boccia Titanium

Boccia Titanium este, în primul rând, un brand de modă. Fotografie: Boccia Titanium

Ce este Boccia Titanium?

Originar din Germania, Boccia Titanium se concentrează pe ceasuri, bijuterii și, mai nou, chiar în spiritul anului 2020, pe draperii lavabile. Nimic special, ați putea crede. Un brand de modă clasic, de care există mult prea multe în zilele noastre. Cu toate acestea, Boccia se distinge în mod inconfundabil dintre ele: așa cum sugerează și numele "Boccia Titanium", producția lor se concentrează pe o gamă foarte restrânsă de ceasuri și bijuterii realizate exclusiv din titan. Acest lucru îi face să fie singurul brand cu ceasuri din titan 100% pur, lucru de care sunt, desigur, mândri.

Foto: Hodinky-365.cz

Ceasurile Boccia sunt fabricate din titan.

În mod oficial, Boccia Titanium se află în subordinea profitabilei companii de ceasuri Tutima Uhrenfabrik GMBH, care provine din orașul Glashütte, centrul orologeriei germane. Cu toate acestea, spre deosebire de Boccia, Tutima se mândrește cu o tradiție în domeniul orologeriei (a fost fondată în 1927) și se spune că este una dintre puținele companii germane de ceasuri care se poate compara cu cele elvețiene în materie de calitate și tradiție.

Boccia este reprezentată de directorul general și fiul proprietarului Tutima, Jörg Delecate, care este pe deplin implicat în operațiunile curente ale Boccia Titanium.

Rodina Delecate. foto: watchtime.net

Familia Delecate. fotografia: watchtime.net

Ar trebui remarcat, totuși, că, în ciuda originii sale germane și a faptului că se încadrează în cadrul companiei germane tradiționale, ceasurile Boccia Titanium nu poartă acea etichetă "Made in Germany" sau chiar mai frumos "Glashütte". - Este fabricat în Hong Kong de o filială a Tutima Germania și utilizează mecanisme Ronda și Miyota elvețiene și japoneze.

Care-i treaba cu titanul?

Titan cântă la prima vioară la Boccia Titan. Și ce este atât de interesant în legătură cu asta? În primul rând, proprietățile sale unice, pe care niciun alt metal nu le posedă. Titanul este un material de înaltă tehnologie care se remarcă prin rezistență, densitate scăzută, ușurință, rezistență la coroziune și biocompatibilitate excelentă, ceea ce îl face complet hipoalergenic.

Všechny komponenty hodinek Boccia jsou z titanu

Toate componentele Boccia sunt din titan. fotografia: Boccia Titanium

Titanul în sine (ca element) a fost descoperit la sfârșitul secolului al 18-lea. Cu toate acestea, nu a fost produsă industrial până când producția sa nu a fost stăpânită în anii 1960. Inițial, titanul a fost folosit doar în tehnologia militară. Dezvoltarea producției sale a fost declanșată ulterior de dezvoltarea tehnologiei rachetelor și de utilizarea sa la fabricarea motoarelor de avion. În prezent, este utilizat pe scară largă și în sectorul medical (înlocuiri de articulații etc.) și, nu în ultimul rând, în orologerie, unde a fost încorporat pentru prima dată în ceasuri de către Citizen în 1970.

Proprietățile titanului ies în evidență mai ales în comparație cu oțelul chirurgical 316L utilizat în mod obișnuit. Titanul este mai degrabă "mai gri" și mai mat, dar este din nou cu 36% mai ușor, nu reacționează în contact cu transpirația umană și câștigă testul de rezistență chiar și în contact cu apa sărată sau cu diverse substanțe chimice (de exemplu, în parfumuri). Titanul este, de asemenea, capabil să reziste la temperaturi foarte ridicate și foarte scăzute și are o conductivitate termică scăzută (astfel încât un ceas de mână din titan nu vă va face să vă fie frig iarna). Cu toate acestea, ceea ce este pentru mulți cel mai important avantaj al titanului este hipoalergenicitatea sa.

Oțelul fără aditivi este supus coroziunii. Pentru fabricarea oțelului chirurgical inoxidabil, se adaugă aproximativ 11% nichel, la care este sensibilă o proporție relativ mare a populației. Titanul, pe de altă parte, nu conține nici măcar o urmă de nichel, deci este 100% antialergenic. Un ceas realizat din titan este, prin urmare, o alternativă excelentă pentru persoanele cu piele sensibilă sau pentru mamele care nu doresc să irite pielea delicată a bebelușului lor atunci când îl strâng și îl îmbrățișează.

Boccia Titanium a avut în vedere acest lucru atunci când a realizat toate componentele ceasului, de la carcasă până la catarama curelei, din titan. Și a fost o mișcare bună și bine gândită care, fără îndoială, a dat roade pentru brandul german. Singura excepție "non-titan" este ceasul cu așa-numita brățară cu brățară milaneză sau brățară cu ochiuri de plasă din împletitură fină de oțel, care nu poate fi din titan. În unele cazuri, astfel de brățări de la Boccia au un finisaj PVD colorat, în care oțelul chirurgical este acoperit cu un strat de nitrură de titan.

Foto: Hodinky-365.cz

Cu toate acestea, dacă sunteți extrem de sensibil la nichel, evitați o astfel de brățară pentru a fi în siguranță.

Experiment (ne)reușit

În ceea ce privește zgârieturile și fisuri fine, niciun metal nu le poate evita. În general, acestea apar mai degrabă pe piesele lustruite și periate decât pe cele mate. Cu toate acestea, conform site-ului Boccia, acestea nu sunt de obicei adânci și pot fi curățate (cu excepția cazului în care ceasul are un finisaj PVD care ar putea fi deteriorat).

Descoperirea cu adevărat surprinzătoare pentru mine a fost că, pe site-ul original, pentru a șterge fisuri fine, producătorii recomandă o radieră simplă! Se spune că pur și simplu ștergi fisura, minunat. Dar...

Vzpomínáte si ze školy na takovouhle dvoubarevnou gumu? Ta modrá tvrdá část prý dokáže vyzmizíkovat vlásečnice na titanových hodinkách. Má to ale háček. foto: wowpencils.com

Vă mai amintiți această radieră bicoloră de la școală? Se pare că partea tare albastră poate distruge fisurile fine de pe un ceas din titan. Există o șmecherie. fotografie: wowpencils.com

Dar nu am putut să ne abținem și a trebuit să încercăm singuri trucul recomandat... Sau, mai degrabă, pe suprafața de titan a bietului nostru Boccia de sacrificiu, pe care îl folosim pentru a testa și antrena noii veniți. Am creat o linie fină și, spre surprinderea și uimirea noastră, am văzut cum aceasta dispare sub suprafața albastră abrazivă a radierii! "Ura, funcționează!", ne-am bucurat. "Hei, hai să încercăm aici, pe fisura de pe cataramă."

Ei bine... Și de aici a apărut obstacolul. Felul în care ștergerea anterioară "răzuise" puțin suprafața radierei, dezvoltase dinți invizibili care nu numai că nu au mutat fisura, dar au creat o grămadă  de noi linii în jurul acesteia. Dezamăgirea a fost copleșitoare. ;) Nu încercați trucul cu radiera pe propriul ceas!

Colaborarea designerilor din întreaga lume

O concentrare limitată asupra titanului a fost un prim pas bun spre succesul și unicitatea brandului. Al doilea, doamnelor și domnilor, este aspectul. De fapt, Boccia a fost primul ceas din titan care a ieșit din sfera sportului și a activităților în aer liber și a dovedit că titanul este la fel de potrivit pentru ceasurile casual, elegante și la modă.

Se spune că sofisticarea și calitățile estetice ale ceasurilor sunt rezultatul muncii designerilor din întreaga lume, pe care Boccia îi invită să colaboreze. Cel mai cunoscut dintre aceștia este probabil desenatorul, sculptorul și designerul Jeff Miller, stabilit la New York, care și-a expus lucrările în galerii celebre din Europa și America.

foto: Boccia Titanium

Cooperarea designerilor. Fotografie: Boccia Titanium

Ideile noi ale designerilor noștri internaționali și dezvoltarea continuă de noi modele care să răspundă nevoilor clienților noștri sunt factori importanți care contribuie semnificativ la succesul nostru pe piață." spune Jörg Delecate, reprezentantul brandului Boccia Titanium.

Foto: Boccia Titanium

Fotografie: Boccia Titanium

Și despre ce premii și realizări vorbesc în continuare?

Boccia Titanium câștigă premii în Germania an de an. Cel mai important este premiul "Vânzătorul anului", pe care l-a primit de mai multe ori la rând pentru cel mai bine vândut ceas din categoriile sub 150 de euro (aproximativ 750 de lei) și sub 500 de euro (aproximativ 2500).

Ceasuri de damă Boccia Titanium - Galeria foto a celor mai frumoase ceasuri
29.9.2022
Ceasuri de damă Boccia Titanium - Galeria foto a celor mai frumoase ceasuri

Un alt lucru la care Boccia excelează este capacitatea de a fermeca un public preponderent feminin. În Germania, au dovedit acest lucru cu premiul "Freundin Perfect Piece" (în traducere liberă "Piesa perfectă pentru o prietenă"), pe care l-au primit destul de des în ultimii zece ani. Premiul este acordat de revista de modă Freundin din München ("Freundin Perfect Piece" este un joc de cuvinte frumos).

În 2016, "cea mai bună piesă pentru o prietenă" a fost ceasul Boccia Titanium Royce 3590-09 din aur roz, din cea mai prestigioasă și ultra-subțire linie Royce cu cristal de safir.

În 2020, prietena mea a fost fascinată de ceasul Boccia Appleskin, a cărui curea este realizată din coji de mere!

Ceasurile cu curea Apple, un succes în Germania obținând premiul Freundin Perfect Piece.

483 lei (Livrare 21.6.)

Cum arată Boccie și cu ce parametri se pot lăuda?

Boccia este un ceas elegant, iar acest lucru este valabil atât pentru ceasurile pentru femei, cât și pentru cele pentru bărbați. Sfera vizuală, ca și cea materială, nu este stabilită prea larg de către brand. Aspectul ceasurilor variază cel mult de la versatilitatea minimalistă pură la eleganța sportivă (ceasuri cronograf). Pentru noi (din experiența mea), cele mai populare sunt modelele de bijuterii mici pentru dame. Cum ar fi Boccia Titanium 3239-03.

617 lei în stoc

Într-adevăr, majoritatea ceasurilor sunt cu quartz, adică funcționează cu baterii. Excepțiile sunt Boccia Titanium 3613 pentru bărbați din 2018 sau Boccia Titanium 3643 solar (tot pentru bărbați) din 2020, care au o rezervă de energie de până la șase luni atunci când sunt complet încărcate.

În domeniul materialelor, putem întâlni (bineînțeles, pe lângă titan, care a fost deja menționat) și ceramică, care este introdusă în brățări în combinație cu titanul. Pielea italiană este folosită pentru curele sau pentru "hitul" lor de anul trecut, Appleskin vegan. Pentru ceasurile de damă putem vedea, de asemenea, cadrane realizate din perlă artificială și decorate cu zirconiu cubic sau cristale Swarovski.

Sticla ceasurilor fie minerală, fie din safir, aproximativ jumătate și jumătate. În ceea ce privește rezistența la apă, aceasta este de obicei de până la 30 M (poate face față spălării mâinilor și stropilor mici) sau 50 M (potrivit pentru duș). În mod excepțional, însă, putem găsi și ceasuri cu rezistență la apă de până la 100 M, cu o construcție mai robustă și cu cadranul înșurubat (de data aceasta atât la secțiunea femei, cât și la cea bărbați).

Un mic fapt interesant

Ceea ce m-a surprins pe mine personal a fost posibilitate de vă crea propriul dvs. ceas Boccia pe site. Recunosc că am sperat puțin că ar putea fi la fel de amuzant ca și site-ul Swatch, dar am fost dezamăgit. Mi s-a oferit doar posibilitatea de a alege între două ceasuri echm... foarte monotone (cu și fără cronograf) la care puteai schimba doar culorile, ca o cupă la un curs de pictură, cred. Dar este posibilitate de-a alege și între un cristal mineral sau de safir sau o brățară de titan și o curea de cauciuc.

Na stránkách Boccie si můžete navrhnout vlastní hodinky.

"You are the designer!" – Vă puteți proiecta propriul ceas pe site-ul Boccia.

Prețul a variat atunci (atunci când s-au specificat cei mai ieftini și cei mai scumpi parametri) între aproximativ 600 de lei și 1500 de lei, ceea ce mi se pare foarte acceptabil. Ceea ce nu am putut să trec cu vederea, însă, a fost aspectul prestabilit. Dar, la cât de relativ progresist este brandul, poate că în viitor voi vedea o mai bună gestionare a programului de design de ceasuri "personalizate".

Boccia Titanium ca un brand al prezentului și viitorului?

În final, ar merita să menționăm gama de prețuri a ceasurilor Boccia. Acum, țineți-vă bine, pentru un ceas de calitate, complet din titan, cu un cristal de safir și rezistență la apă decentă, veți plăti doar ceva între 300 de lei și 1200 de lei, pentru care mă înclin profund în fața lui Boccia. În comparație cu concurența, care oferă aceste caracteristici pentru mult mai mult, este o bombă. Premiile obținute sunt bine meritate.

Dar să ne întoarcem la început, unde am scris că Boccia este brandul de astăzi. Ce ar putea fi mai indicativ pentru acest prezent decât primele înghițituri pe calea sustenabilă, sub forma utilizării de Appleskin vegan "low-waste", care este creat prin reciclarea deșeurilor provenite din producția en-gros de suc de mere?  Sau pasul către un ceas solar care va salva lumea de la o mulțime de baterii aruncate și de ambalajele lor din plastic? Eu spun: continuați așa! Și cine știe, poate că, prin această abordare, Boccia va mai exista și peste 100 de ani.

La urma urmei, Boccia Titanium urmează motto-ul "Die beste Weise, sich um die Zukunft zu kümmern, besteht darin, sich sorgsam der Gegenwart zuzuwenden." - "Cel mai bun mod de a avea grijă de viitor este să fii atent la prezent."