» Blog » Coros

Coros Apex Pro recenzii – La doar câțiva pași de perfecțiune

Taguri: Recenzii | Coros | Smartwatch

17.5.2022 | 10 MIN

În 2018, un nou brand a apărut pe piața sporttesterilor, stârnind concurența în apele locale. Coros Apex Pro este o dovadă că alte " branduri " de smartwatch-uri și sporttestere sunt cu siguranță scoase din competiție.

Plusurile depășesc rapid minusurile

Nu este un secret că de vreo nouă ani șochează echipa Garmin și aproape orice nu mă mai surprinde. În principal, îmi compar toate ceasurile cu cele mai bune și de referință pentru mine, până în acest moment, este Garmin. Prima dată când am încercat Apex Pro a fost un șoc pentru mine. Nu credeam că un ceas mă poate surprinde atât de plăcut. Iată de ce, pe scurt:

Design din titan - ușurință
Dispunerea logică a wigdetului
Control prin coroana pivotantă
Atingere magică
Sticlă de safir

A fost greu de găsit vreun minus. Totuși, au apărut două mici:

Ceasul și aplicația sunt doar în engleză
Nu se poate răspunde la un mesaj primit


Pași spre perfecțiune

Voi risca și voi spune că Apex Pro este la câțiva pași de perfecțiune. Le lipsește un pic de inteligență în comparație cu alte branduri, dar depinde de filozofia Coros și de direcția pe care vor să o urmeze. Consider că adăugarea unui cip NFC pentru plățile cu cardul este o iluzie. Este o caracteristică destul de răspândită chiar și printre alergătorii de trail și iubitorii de munte, iar dacă ar exista, sincer, probabil că aș renunța la Garmin.
2 426 lei Vânzarea s-a încheiat

Așa cum am menționat mai sus, deocamdată nu există acoperire pentru mica noastră țară în ceea ce privește limba. Ceasul este setat doar în limba engleză, iar dacă nu vă deranjează limba poloneză, o puteți seta și pe aceasta. Conform informațiilor disponibile, deocamdată nu este planificat un alt proiect. Dar aceste câteva cuvinte nu sunt o problemă.:-) Și asta e tot, prietenii mei. Nu văd alte defecte pe ceas.

2 000 lei Vânzarea s-a încheiat

Dar trebuie să ne amintim că, Coros a apărut pe piață abia în 2018 și deja atinge treptele superioare atunci când vine vorba de ceasuri sporttester/smartwatch-uri. Așadar, nu este surprinzător faptul că acei pași mici spre perfecțiune, cum ar fi doar limba sau plata cu cardul, vor mai dura ceva timp. Dar... Merită să așteptați.

Titanul din titan - cel puțin jumătate

Așa cum am menționat, ceasul are o frumusețe și o ușurință simplă. Carcasa (47 mm x 47 mm x 13,4 mm) din aluminiu, completată cu lunetă și cadran din titan, cântărește 49 g. Cu cureaua, este de 59 g, ceea ce este pur și simplu mai ușor decât Fenix 6 din titan cu 72 g. Luneta din titan are cu siguranță o anumită eleganță. Acesta prezintă numele butoanelor și logo-ul pe cealaltă parte. Deși carcasa este din aluminiu, ceasul este antialergic datorită capacului din titan.

Carcasa este dotată cu o curea din silicon, unde nu pot ierta mențiunea Garmin, deoarece această curea este foarte asemănătoare cu ceea ce a fost cândva doar acest brand. Este foarte flexibilă, moale și se simte la fel de bine pe mână ca și cea de la Garmin, așa că nu există nimic de reproșat. În general, dimensiunea ceasului se potrivește cu mâna mea mai mică și este un fapt că este ușor de purtat și nu îl simțiți deloc pe mână în timpul zilei și al nopții.

Jako obvykle dvoje hodinek

De la distanță, Apex ar putea fi confundat cu un Fenix 6

Sticla pe care numai un diamant o poate zgâria

Pentru acest model, Coros a optat pentru un ecran transflectiv cu o rezoluție de 240 x 240 și o dimensiune de 1,2". Producătorul afirmă direct că ecranul are 64 de culori, ceea ce mă duce cu gândul la trecutul în care acest lucru era scris pe fiecare telefon din copilărie. Și era ceva să ai un telefon color cu atâtea culori! Cu toate acestea, afișajul este frumos lizibil chiar și în lumina directă a soarelui, iar sticla de safir nu reflectă deloc strălucirea, ceea ce este minunat și o mulțime de oameni se plâng de această problemă cu Garmin, de exemplu.

Atingere magică

Nu, nu este un serviciu de escortă sau ceva de genul ăsta, dar în sfârșit un ecran tactil de lux care pentru prima dată are sens absolut pentru mine chiar și pe un ceas de exterior! Am fost imediat intrigat de numele "Magic Touch" de pe site-ul Coros și am început să mă documentez.

Practic, atunci când ridicați prima dată ceasul, acesta pretinde că este controlat doar de coroană și de două butoane. Butonul din partea de jos are o funcție de revenire, iar dacă îl țineți apăsat mai mult timp, veți ajunge la meniu. Meniul conține apoi toate funcțiile (SpO2, busolă, locație...). Butonul de sus servește doar pentru derulare, iar coroana rotativă controlează restul dispozitivului. Există, de asemenea, un buton pe coroană care vă duce la activitățile sportive, la istoricul antrenamentelor și, de asemenea, la meniu.

Și acum vine atingerea magică. De exemplu, dacă mergeți la frecvența cardiacă din meniul de bază și faceți clic pe ea, puteți să glisați brusc înainte și înapoi pe grafic și să verificați datele din ultimele 24 de ore. Dar, dacă nu doriți să folosiți funcția tactilă, puteți face clic și pur și simplu să rulați cu ajutorul coroanei. Este absolut grozav și se adaptează la toate părțile. Atât cei care apucă, cât și cei care apasă pe butoane. Pentru mine, o bombă absolută și soluția perfectă. De asemenea, este foarte bună și fluiditatea sistemului, unde până în prezent nu există nici o bâlbâială sau ecrane întrerupte.


Ceas plin de senzori cu o mega precizie

Așa cum suntem obișnuiți de la ceasurile din seriile superioare, nici aici nu lipsesc toți senzorii necesari. Mai exact: barometru, accelerometru, giroscop, termometru, busolă, senzor de ritm cardiac, pulsoximetru și, bineînțeles, GPS. Pe lângă GPS, ceasul este compatibil și cu sistemele de navigație QZSS (numai în Japonia), GLONASS și BeiDou (numai în China).

Trebuie să recunosc, totuși, că nu am văzut niciodată un ceas mai precis. Mega-precizia a fost evidentă în cursă, care ar fi trebuit să aibă 127,7 km, iar Apex a măsurat 127,69 km. Este de necrezut, dar ritmul și ritmul cardiac sunt foarte precise. Am avut un model Garmin Enduro pe cealaltă mână în timpul cursei și precizia este în altă parte. Garmin ar trebui să le fie rușine și să încerce să recupereze acuratețea lui Coros.

Dacă sunteți interesat de precizia Coros în cea mai ușoară carcasă din lume, verificați aici:

Coros Pace 2 revenzii - Un ceas care face chiar și un leneș mai rapid
18.5.2022
Coros Pace 2 revenzii - Un ceas care face chiar și un leneș mai rapid

Nu este chiar un smart de oraș, dar are câteva funcții

În ceea ce privește funcțiile smart, este un element de bază relativ. În ceas găsim ritmul cardiac pe toată durata zilei (la secundă), somnul, pașii, caloriile și SpO2. Pentru urmărirea sporturilor, este cam tot ce aveți nevoie. Sunt un pic dezamăgit că nu găsim variabilitatea ritmului cardiac, stresul și măsurătorile bateriei corporale. Dintre funcțiile pur urbane, există deocamdată notificări, dar, din păcate, nu există nicio modalitate de a reacționa la ele, ceea ce este relativ păcat.

V hodinkách je také možnost zobrazit východ a západ slunce

Ceasul are, de asemenea, capacitatea de a afișa răsăritul și apusul soarelui

Iubitorii de hărți vor fi cu siguranță încântați să vadă comorile hărților topografice ale OpenStreetMap. la sfârșitul acestui an. Asta este cu siguranță o explozie și un alt pas spre perfecțiune. Deocamdată, nu se știe dacă va funcționa ca un sistem de navigație complet direct pe ceas sau dacă va trebui să încărcați un traseu (navigația pe hartă oarbă este deja disponibilă). Chiar și așa, este o explozie, iar ei sunt pe locul doi după Garmin în ceea ce privește producția unui ceas outdoor cu hărți.

Recenzie ușor mai sofisticată Coros Vertix:

Talent natural pentru sport

Nu, nu are 100 de monitoare de activități diferite și nu există mici bijuterii, cum ar fi cursele în scaun cu rotile sau dansul. Dar ceea ce poate face, face al naibii de bine. Toate activitățile sportive găsite în Coros sunt întotdeauna specializate și niciodată nu este vorba doar de timp, ritm cardiac și calorii, ca la alte branduri. Dar pentru sport, găsim tot ce avem nevoie: alergare, trail, ciclism, drumeții, antrenament cu greutăți, sporturi de iarnă, sporturi nautice sau triatlon, de exemplu. Și este unul dintre puținele ceasuri care oferă o putere măsurată de la încheietura mâinii.

Sunt sigur că probabil știți că avem YouTube de ceva vreme și iată un comentariu la acest ceas de la un tip care își spune Lazy Goat:

Port Coros Apex Pro (24/7) de peste jumătate de an. Din punct de vedere hardware, sunt puține lucruri de reproșat ceasului. Nu trebuie să mă stresez că rămân fără baterie în timpul drumețiilor de o zi sau mai multe zile. Ceasul măsoară în mod foarte fiabil GPS, ritmul cardiac și alte variabile pe parcursul unor activități lungi și obositoare și în aproape orice condiții meteorologice. Oricine caută un ceas sport simplu, de înaltă calitate și durabil (și nu caută un smartwatch cu un milion de senzori) nu se poate da greș cu Coros Apex Pro

Am fost foarte surprins că, de exemplu, atunci când alergați pe o bandă de alergare, puteți selecta viteza benzii de alergare, care este apoi utilizată de Coros pentru a calcula distanța parcursă, ceea ce este grozav. Un alt lucru grozav este alergarea pe culoar, în care setați pe ce culoar alergați, iar Coros revizuiește apoi traseul și se redă pentru a fi cât mai precis posibil. De asemenea, apreciez foarte mult navigarea în timpul cursei. Când am încărcat un fișier GPX al traseului în Coros, acesta a arătat frumos întregul traseu pe o hartă oarbă și apoi un grafic de elevație și unde mă aflam în el.

Pro animaci rozklikněte.:-)

Faceți clic pentru a anima.:-)

Dacă doriți ca Coros să înceapă să vă afișeze VO2 Max și alte valori, trebuie să alergați în modul alergare sau în modul pista. Apoi, ceasul vă va arăta nivelul de maraton, predicția timpului pentru diferite distanțe și starea de antrenament, precum și VO2 Max. Reușește chiar să vă calculeze ritmul în funcție de ritmul cardiac, atunci când începe să se formeze lactat. Când i-au arătat citirile colegului meu Dominic, au spus că lactatul începe să se formeze la 175 de bătăi. Deci, ori Coros are puține date, ori avem un nou Kilian Jornet.

Bateria care concurează doar cu Chuck Norris

Poate că am exagerat, dar bateria este ceva care definește toate Coros. În modul smartwatch, ceasul rezistă până la 30 de zile, iar pe GPS rezistă până la 40 de ore în câteva secunde, iar eu aș spune că este destul de sub așteptări. Cursa pe care am testat ceasul a durat 21 de ore și 43 de minute. Am alergat cu 90% din baterie și după ce s-a terminat activitatea mai rămăseseră 48%! Este ireal și nu mă așteptam la așa ceva.

Pe lângă autonomia uriașă a bateriei, ceasul are și un widget cu un grafic al duratei de viață a bateriei, iar sub acest grafic veți găsi o defalcare detaliată a procentului de baterie pe care l-au consumat sistemul, iluminarea și GPS-ul. În plus, arată durata de viață estimată a bateriei atât în modul smartwatch, cât și în modul GPS.

În concluzie, pentru oamenii obișnuiți, acest lucru înseamnă că ați putea să vă plimbați, să faceți sport și să evaluați rezultatele timp de peste o lună cu ceasul și să nu vă gândiți la încărcare. Probabil că este deja o prostie, dar, din nou, este o explozie absolută. Apoi, producătorul însuși spune că este nevoie de mai puțin de 2 ore pentru a-l încărca.

Aplicația nu impresionează și nici nu ofensează

Sincer, cred că mă așteptam la mai mult de la ea. Aplicația mobilă este foarte clară, puteți citi toate datele de care aveți nevoie, dar... Pare atât de onctuos și fad. Puteți să vă uitați relativ la antrenamentele dvs. pe internet pe PC, dar vă arată doar kilometrajul și numărul de antrenamente.

În aplicația telefonului există patru file. Primul este un rezumat al zilei, al doilea este istoricul antrenamentelor, al treilea este Coros EvoLab (lucrează cu fitness-ul) și al patrulea este pentru ceasul dumneavoastră, pentru a-l regla etc.

Am fost un pic nedumerit de încărcarea traseului pe ceas, unde Coros ar fi trebuit să descarce toate fișierele GPS de pe telefon, dar, din păcate, nu a făcut-o și a trebuit să partajați manual fișierele gpx în aplicația din exploratorul de fișiere. Este doar o mică imperfecțiune pe un ceas atât de cool, totuși, iar aplicația este încă în curs de actualizare destul de masivă.

Coros Vertix 2 review - Am venit, am văzut, am cucerit?
7.4.2022
Coros Vertix 2 review - Am venit, am văzut, am cucerit?

Ce urmează pentru Coros?

Pe baza a ceea ce a făcut Coros în 3 ani pe piață, mă aștept la lucruri mari de la el. Mai exact, modelul Apex Pro m-a convins că acest ceas, sau această companie, are valoare. Cred că dacă vor începe să se dedice și ei funcțiilor inteligente, cei de la Garmin se vor duce la muncă sau doar la Coros. În concluzie, ceasul m-a impresionat prin ușurința, durabilitatea, durata de viață a bateriei și precizia incredibilă. Și, cumva, nu vreau să o returnez deloc. Sunt foarte mulțumit de el și abia aștept să testez și alte ceasuri de la acest brand. Ceea ce nimeni nu se aștepta s-a întâmplat. Garmin a primit un șut.:-)

S Corosy zdárně až do cíle.:-)

Cu Coros în siguranță la final.:-)

Dacă sunteți în căutarea unui dispozitiv asemănător cu acesta, este încurajată una dintre variantele Garmin Fenix 6, care combină tot ceea ce oferă Coros plus adaugă plata cu cardul, hărți și muzică. Prietenii nordici pot oferi alternative sub forma Suunto 9, Polar Vantage V2 sau Grit X. Ceasurile finlandeze urmează un traseu foarte asemănător cu cel al unui sporttester pur, ceea ce nu este o surpriză.