» Blog » Huawei

CONFRUNTARE: Garmin Venu 2S vs. Huawei Watch GT 3 42 mm

Taguri: Duel | Garmin | Huawei | Pentru femei | Smartwatch | Fashion

2.1.2023 | 8 MIN

O confruntare oarecum neconvențională - America vs. China - se va desfășura acum în următoarele paragrafe ale acestui articol. Credeți că știți care este câștigătorul? Atât Garmin Venu 2S, și cât Huawei Watch GT 3 42 mm au multe de oferit și, în opinia mea, nu văd un câștigător clar.

Astăzi va fi o confruntare între ceasuri de damă, dar cred că și bărbații ar trebui să fie atenți dacă vor să-i ofere iubitei lor cadoul potrivit.

Garmin Venu 2 recenzie - Cel mai bun smartwatch sub 10 000 CZK?
23.3.2022
Garmin Venu 2 recenzie - Cel mai bun smartwatch sub 10 000 CZK?

Ambele modele au un design elegant, pe care îl îmbunătățesc cu funcții inteligente. De la bun început, vă spun că Huawei se extinde cel mai mult prin capacitatea de a efectua apeluri, iar Garmin se extinde cel mai mult prin plata. În plus, caracteristicile sunt foarte asemănătoare.

Huawei Watch GT 3 recenzie – Cel mai bun model din gama medie?
23.3.2022
Huawei Watch GT 3 recenzie – Cel mai bun model din gama medie?

Desing - Modele, atunci când fiecare dintre ele este făcut din aluat diferit

Se poate spune despre ambele modele că sunt frumoase și un pic fotomodel. Dar fiecare model este puțin diferit.

Când ne uităm la un ceas Huawei, sunt sigur că fiecare dintre noi va spune că este frumos și că, carcasa este frumoasă. Finisajul PVD auriu adaugă strălucire ceasului, la fel ca și carcasa din oțel. Este într-adevăr 42 mm de muncă cinstită și bine făcută. Pe carcasă veți găsi două butoane, dintre care unul este realizat sub forma unei coroane rotative, pe care o puteți folosi pentru a parcurge elementele din meniu, de exemplu. Ceasul se fixează la încheietura mâinii fie cu o curea din piele albă, fie cu o brățară milaneză în culoarea carcasei. Ambele au curele de 20 mm cu Quick Release, astfel încât nu vă crează nicio problemă când schimbați cureaua.

Venu 2S încearcă să creeze o carcasă care își însușește ce e mai bun din ambele domenii. Atât din domeniul modelingului, cât și din cel al sportului. Astfel, se bazează pe o combinație de lunetă, butoane și cataramă din metal, alături de o carcasă din plastic de 40 mm și o curea din silicon sau piele.

Compararea frumuseții carcaselor (a se citi a modelelor) este întotdeauna dificilă. Garmin are avantajul de a putea alege între mai multe culori, în timp ce Huawei are doar două modele - pe metal și pe piele. Huawei este, de asemenea, puțin mai greu (70 g cu banda metalică, puțin mai ușor cu cea din piele). Garmin are 38 g chiar și cu cureaua din silicon.

Dacă ar trebui să aleg un burghez pur, ar fi Huawei Watch GT3, dacă ar fi o combinație de eleganță cu sport, ar fi Venu 2S, dar din acest punct de vedere categoria design este câștigată de Huawei.

Display - AMOLED minunat

Ambele displayuri au tehnologie AMOLED și ambele sunt uimitoare la vedere. Garmin are un display de 1,1" cu o rezoluție de 360 x 360 pixeli. Huawei a reușit să înghesuie un display de 1,32" cu o rezoluție de 466 x 466 pixeli într-o carcasă cu doar 2 milimetri mai mare. Și, într-adevăr, este foarte plăcut la vedere.

Dacă ar trebui să aleg un câștigător, aș acorda un punct ceasului Huawei, deoarece displayul este uimitor și mi se pare că interfața ceasului funcționează puțin mai bine decât cea a Garmin.

Cu toate acestea, aș proteja ambele dispozitive cu folie de protecție, deoarece acestea ies considerabil din carcasă și ar fi păcat să se zgârie.

Senzori - 8+1 senzor cu noroc

În ceea ce privește senzorii, este egalitate. Și este absolut. Ambele modele au același număr de senzori - accelerometru, barometru, giroscop, busolă, SpO2, monitor de ritm cardiac, termometru, altimetru și GPS. Nu sunt multe de adăugat. Dacă vă așteptați ca eu să scriu că Huawei pierde la capitolul acuratețe, vă înșelați amarnic.

Ambele modele sunt extrem de precise în ceea ce privește GPS-ul și ritmul cardiac. Acest lucru este confirmat de un videoclip de la The Quantified Scientist, care chiar evaluează Huawei puțin mai bine decât Garmin. Le evaluez în mod egal și de aceea, această categorie nu are un câștigător sau, dacă preferați, are doi.

Baterie - Ambele au o durată de viață bună a bateriei

Deși, pe hârtie, Venu 2S are o durată de viață mai mare, ambele modele sunt destul de excelente în ceea ce privește rezistența. Mai ales având în vedere funcțiile utilizate și dimensiunea displayului.

Garmin Venu 2S
Huawei Watch GT3 42 mm
Modul Smartwatch 10 zile
7 zile
GPS 19 ore
-

GPS + Muzică

7 ore
-

Tabelul este un pic cam sărac în date pentru Huawei, care, din păcate, nu oferă valori privind GPS-ul, ci doar la ce sarcină durează ceasul 7 zile.

În cazul Huawei, va fi pe plac încărcătorul magnetic și încărcarea rapidă, prin care se ajunge la 100% în mai puțin de o oră. Garmin folosește, ca la toate modelele, un conector și ajunge la 100% în mai puțin de o oră și jumătate.

În ceea ce privește rezistența, Garmin câștigă.

Activități sportive - Tăiat din ambele părți

Deși ceasul este mai degrabă urban, cu siguranță nu uită de funcțiile sportive. În ambele cazuri. Deși Garmin își păstrează cele mai mari perle sportive pentru modelele de ceasuri sport, Venu 2S are multe de oferit. Toate modurile de sport de care are nevoie un utilizator obișnuit, în plus față de alergare pe traseu, toate măsurătorile de bază, plus poate că adaugă o hartă musculară cu zonele pe care le-ai solicitat în timpul exercițiilor și/sau antrenamente animate.

Huawei, deși nu are exerciții animate, de exemplu, încearcă să fie mai cuprinzător. De exemplu, ceasul va oferi o analiză similară a antrenamentului, a timpului de recuperare, a raportului aerobic/ anaerobic, a VO2 Max și a altor parametri. Există, de asemenea, navigația prin curbe, de exemplu, precum și câteva zeci de sporturi inutile care sunt doar durata, ritmul cardiac și caloriile. Acest lucru scade un pic din seriozitatea Huawei-ului

Cred că îl voi lăsa pe colegul meu Dominik să-și dea cu părerea în această categorie.

Dacă ar fi vorba de un ceas sport inteligent de la Garmin, Garmin ar câștiga clar această categorie. Pentru că, dacă GT 3 ar trebui să concureze cu, să zicem, Forerunner 255, nu ar avea nicio șansă. Dar acesta este Venu 2S, care are o gamă limitată de caracteristici sportive (nu are stare de antrenament, raport de încărcare, navigare în curbe, nimic...). Prin urmare, în opinia mea, câștigătorul este Huawei Watch GT 3. Deși este un brand aproape pur urban, nu se ferește de sport.

Caracteristici de fitness de nivel înalt

Să recunoaștem, cei mai mulți dintre noi ne uităm la câți pași am făcut, câte etaje am urcat și câte calorii am ars într-o zi pentru a ne răsplăti cu ceva sărat sau dulce. Ambele modele au o bază alcătuită din pași, ritm cardiac (măsurat la secundă), minute de activitate viguroasă și o valoare de stres, de exemplu.

Garmin adaugă paliere ridicate, o mai bună urmărire a somnului, o funcție Body Battery (încarcă-ți corpul de la 0 la 100) și un Health Snapshot (face o medie a celor mai importante măsurători în 2 minute). Alte caracteristici pe care le-aș menționa includ un calendar menstrual sau posibilitatea de a înregistra paharele de apă pe care le beți.

Huawei adaugă, de asemenea, posibilitatea de a calcula pașii parcurși în kilometri și opțiunea de a seta un stil de viață sănătos, prin care ceasul vă va reaminti să faceți exerciții fizice, să beți apă, să vă plimbați, etc.

Pentru această categorie, aș acorda un punct celor de la Garmin pentru o mai bună procesare a funcțiilor și o urmărire mai precisă a somnului.

Caracteristicile smart sunt de la caz la caz

Întâlnesc adesea două tipuri de cumpărători. Unul dintre ei dorește să efectueze apeluri de la încheietura mâinii, iar celălalt dorește să plătească de la încheietura mâinii. Eu înclin mai mult spre a doua variantă, dar o înțeleg perfect pe prima.

Iar ceasurile din această confruntare sunt împărțite exact la fel. Deși Huawei Watch GT 3 are un cip NFC, nu puteți plăti cu ceasul, dar puteți efectua un apel cu el în apropierea telefonului. Cu Garmin, este exact opusul. Nu puteți efectua un apel, dar puteți efectua plăți cu el.

Dacă vreți un ceas Garmin care să poată efectua apeluri telefonice și chiar să puteți efectua plăți cu el, puteți analiza modelul Garmin Venu 2 Plus.

Bineînțeles, există mai multe funcții smart decât apelurile și plățile cu cardul. Ca o altă caracteristică utilă, aș menționa stocarea muzicii pe ambele dispozitive. La Garmin, spațiul de stocare este dimensionat pentru până la 650 de melodii, iar la Huawei, telefonul meu raportează 1,7 GB. Garmin are marele avantaj de a putea conecta muzica la serviciile de streaming, astfel încât nu trebuie să copiați MP3-uri oriunde ci doar să vă conectați la serviciul de streaming premium.

Următorul lucru este răspunsul la mesaje/notificări. Cu Garmin, puteți răspunde la aproape toate notificările. Messenger, mesaje, Whats App și multe altele. Cu Huawei este ciudat că de la început puteți răspunde la aproape orice, dar la un mesaj SMS clasic nici vorbă. Mă enervează puțin, probabil o chestie veche, faptul că atunci când cineva îmi trimite un SMS, nu pot răspunde cu un mesaj prestabilit.

Pe lângă aceste funcții detaliate, există și funcții clasice precum ceasul deșteptător, cronometrul, funcția de găsire a telefonului, vremea sau lanterna.

În ceea ce privește funcțiile smart, așa cum am scris, este de la caz la caz și depinde mai mult de dvs. ce preferați.

Evaluarea finală

Când mă uit la ambele ceasuri, și le privesc de ceva vreme, văd două modele frumoase care pot împodobi mâna oricărei doamne.

În ceea ce privește eleganța și aspectul, probabil că aș declara Huawei câștigător. Pe de altă parte, pentru cineva care caută un ceas sportiv care nu arată rău nici măcar atunci când este asortat cu o rochie, de ce să nu opteze pentru Garmin.

Dar cred că o femeie ar trebui să aibă un cuvânt de spus în această privință, așa că îi voi da cuvântul colegei mele Agatha:

Când vine vorba de smartwatchuri pentru femei, producătorii par să uite că există un grup (și aș spune destul de mare) de femei care își doresc un dispozitiv smart, dar în același timp foarte elegant la încheietura mâinii. Cele mai multe dintre ele sunt fie pur sportive, fie, în cel mai bun caz, sportiv-elegante.

De aceea, Huawei Watch GT 3 42 mm este o mică revelație. O carcasă complet metalică, o brățară milaneză și tot într-o nuanță subtilă de aur. Mi-l pot imagina alături de o rochie sau un costum.

Pentru o natură mai sportivă, aș alege Garmin Venu 2S (sau, datorită dimensiunilor sale încă confortabile, Venu 2 Plus). Nu au atât de multe gadgeturi inteligente, dar dacă aveți în mod normal un telefon mobil la dumneavoastră, oricum nu veți utiliza majoritatea dintre ele. Pe de altă parte, acesta se descurcă excelent în activitățile sportive, iar în această privință am mai multă încredere în Garmin.

Ambele modele oferă propriile lor caracteristici și, într-adevăr, este greu să desemnăm un singur câștigător 100%. Dacă sunteți în căutarea unui ceas mai urban, cu funcții de nivel sportiv, vă recomand Huawei Watch GT 3 42mm. Dacă doriți un look mai urban, dar aveți nevoie de suportul sportiv al unuia dintre cele mai bune branduri de pe piață, alegeți Garmin Venu 2S.

Dar dvs. cărora le-ați acorda atenție?

Ceasurile menționate în articol