» Blog » Garmin

CONFRUNTARE: Garmin Forerunner 955 vs. Coros Apex 2 PRO

Taguri: Duel | Garmin | Coros | Smartwatch

13.1.2023 | 6 MIN

Astăzi, Garmin Forerunner 955 și Coros Apex 2 PRO se vor întâlni într-un duel. Și pentru că suntem cu toții interesați de fapte, să trecem direct la ele.

Ceasuri foarte asemănătoare la interior, dar la exterior sunt puțin diferite. Deși ambele modele emană sportivitate, totuși au și câteva caracteristici suplimentare smart.

Garmin Forerunner 955 recenzie - Doar ce e mai bun va face
1.6.2022
Garmin Forerunner 955 recenzie - Doar ce e mai bun va face

În ce măsură modelele sunt similare:

  • Carcasă ușoară
  • GPS dual-band și măsurare excelentă a ritmului cardiac
  • Durată lungă de viață a bateriei
  • Spațiu de stocare pentru muzică
  • Funcții și măsurători sportive avansate

Coros Apex 2 / Apex 2 PRO review - Cel mai bun pentru alergare?
16.1.2023
Coros Apex 2 / Apex 2 PRO review - Cel mai bun pentru alergare?

În ce constă diferența dintre ceasuri:

  • Materialul carcasei
  • Durata de viață a bateriei
  • Opțiuni ale playerului de muzică
  • Funcții smart
  • Prețul

Așadar, elementele de bază ar fi, iar acum să intrăm în detalii.

Plastic vs. Titan

De la bun început, voi spune că, Coros Apex PRO 2 este pur și simplu modelul mult mai plăcut la vedere. Elementele din titan (luneta și capacul) sunt mai relevante decât construcția din plastic a celor de la Garmin.

2 628 lei în stoc

În ceea ce privește dimensiunile, Garmin are un diametru de aproximativ 46,5 mm, iar Coros 46,1 mm. Ei bine, ce putem face, este imposibil de distins pe mână. Iar dacă le analizăm din punct de vedere al greutății, diferența este de doar un gram. 52g Garmin și 53g Coros. Pentru un ceas Coros care are elemente din titan și care nu arată ca un ceas dintr-un magazin de jucării, îi acord din nou un vot de încurajare. Cu toate acestea, Coros vine cu o curea de nailon la bază, iar dacă ați dori una din silicon, ați ajunge la o greutate de 66 g. Dar puteți pune curea din nailon și pe un Garmin la fel de bine. Cu toate acestea, este totuși vorba de grame, iar ambele modele sunt considerate ceasuri ușoare.

Cu cât mă uit mai mult la aceste două modele, cu atât sunt mai convins că, în cazul lui Coros, conceperea a durat mai mult. Profilul carcasei, adaptarea curelei, adaptarea la mână. Coros are cu siguranță un punct în această categorie.

Displayuri la același nivel, cu valoare adăugată din nou de partea Coros

În ambele cazuri, nu s-au realizat prea multe modificări la nivelul displayurilor și ambele au un display MIP transflectiv de 1,3" cu o rezoluție de 260 x 260. Cea mai mare schimbare este la nivelul sticlei, unde Garmin este echipat cu Gorilla, iar Coros are Sapphire. Niciunul nu are probleme de lizibilitate în lumina directă a soarelui, așa că, Coros obține un punct în plus pentru materialul mai premium.

Ei bine, un alt plus este pentru utilizarea displayului. Dacă vorbim despre activitatea sportivă și distribuția câmpurilor de date, Coros poate gestiona până la 8, în timp ce Garmin poate gestiona doar 6. Da, este un număr suficient, dar puteți vedea că Apex PRO 2 poate efectua o activitate mai bună cu displayul și dispunerea acestuia, menținând în același timp o bună lizibilitate.

Iată cel de-al doilea punct pentru Coros.

Echipament senzorial

Senzorii sunt exact aceiași pe ambele modele, cu o singură excepție, și anume senzorul ECG de pe Coros. Cu toate acestea, acesta este folosit pentru a măsura variabilitatea ritmului cardiac, iar Forerunner 955 măsoară și el acest lucru, așa că suntem din nou pe aceeași lungime de undă.

Ceea ce diferă, însă, este precizia senzorilor, unde Garmin conduce detașat. Coros Apex PRO 2, în ceea ce privește GPS-ul, nu se lasă mai prejos. Este subdimensionat, iar precizia este lamentabilă. Și am încercat două piese diferite.

Ei bine, cel mai bine ar fi să vizualizați fotografiile și să comparați.

Coros Apex Pro 2 - Fialová, Garmin Forerunner 955 - Modrá

Coros Apex Pro 2 - Mov, Garmin Forerunner 955 - Albastru

Coros Apex Pro 2 - Fialová, Garmin Forerunner 955 - Modrá

Coros Apex Pro 2 - Mov, Garmin Forerunner 955 - Albastru

Ambele modele au fost configurate pentru o detecție cât mai precisă.

Ritmul cardiac se potrivește în mod vizibil mai bine și sunt surprins de cât de sensibile sunt ambele modele. Formele de undă erau aproape "netezite", iar acum puteți vedea că răspund mai bine la orice schimbare. Deși cu o mână hipotermică, tot nu se înțeleg.

Coros Apex Pro 2 - Fialová, Garmin Forerunner 955 - Modrá

Coros Apex Pro 2 - Mov, Garmin Forerunner 955 - Albastru

Câștigătorul? Forerunner 955.

Durata de viață a bateriei este excelentă la ambele modele

În ceea ce privește disponibilitatea bateriei, Coros Apex 2 PRO câștigă și aici. Dar, orice am face, rezistența este excelentă la ambele modele și nu veți avea nicio problemă să alergați un maraton sau mai mult cu oricare dintre ele.

Coros Apex PRO 2
Garmin Forerunner 955
Modul Smartwatch 30 zile
15 zile / 20 zile*
Modul de economisire -

GPS 75 ore

42 ore / 49 ore*

Toate sistemele de navigație 45 ore 31 ore / 34 ore*
Toate sistemele de navigație + recepție multi-frecvență 26 ore 20 ore / 22 ore*

Cea mai mare diferență este modul smartwatch, dar aici Coros trișează un pic. 30 de zile este doar dacă aveți ritmul cardiac pornit la fiecare 10 minute. Dacă îl aveți activat continuu, rezistența se reduce la jumătate și suntem pe rezistența Garmin. Valorile pentru Forerunner 955 cu asterisc definesc rezistența cu suport solar.

Dacă ne uităm la rezistența cu GPS activ, câștigătorul este Apex 2.

Sportivi ca nimeni altcineva

Nu trebuie să vă faceți griji atunci când faceți activități sportive. Dacă doriți un ceas adecvat pentru sport, aceste două modele sunt cele mai potrivite. Nu lipsesc activitățile sportive importante. Garmin are un mic avantaj, deoarece, dacă nu găsiți ceva acolo, puteți crea sau adăuga o activitate prin Garmin Connect IQ. Acord din nou un bonus pentru Coros pentru simplitate și pentru faptul că nu puteți să stricați ceasul cu "chestii" descărcate.

Aș dori să mă axez pe funcțiile de navigație, unde Garmin domină în totalitate. Deși ambele dispozitive au hărți, dacă porniți navigația pe ambele, doar Garmin vă spune cât timp va dura să virați și, pur și simplu, vă ghidează. Coros raportează doar atunci când vă abateți de la drum. În plus, harta de pe Garmin este puțin mai detaliată.

Nu-mi lipsește nimic la niciunul dintre cele două modele, dar aș acorda un punct celor de la Garmin pentru o mai bună gestionare a funcțiilor de navigație.

Funcții smart dominate de Garmin

Plata cu cardul, servicii de streaming, posibilitatea de a vă dezabona de la notificări, suport pentru magazinul Connect IQ... Văd un avantaj clar pentru Garmin în toate acestea. Coros nu este atât de interesat de aceste funcții smart, așa că va trebui să vă mulțumiți cu elementele de bază sub forma notificărilor, a funcției "unde este telefonul meu" și a ceasului deșteptător, de exemplu. Este minunat că au adăugat și muzică, dar, din păcate, nu există servicii de streaming. De asemenea, văd un ușor avantaj în capacitatea de a controla camerele GoPro și Insta 360.

Îi acord un punct lui Forerunner 955 pentru o mai mare ușurință de utilizare și inteligență.

Același Fitness Masters

Dacă ne concentrăm acum asupra funcțiilor de fitness, aici este un eșec absolut. Pași, palpitații, ritm cardiac, calorii, minute active, evaluarea oboselii de antrenament, predicția rezultatelor cursei, variabilitatea ritmului cardiac și monitorizarea somnului. Totul este acolo, totul este foarte clar și ușor de înțeles.

Păcat că Coros nu poate citi încă variabilitatea ritmului cardiac pe tot parcursul nopții și în milisecunde. Această valoare vă poate spune multe despre starea dumneavoastră de sănătate, dacă sunteți bolnav, obosit etc. Deci, cu Coros trebuie să puneți degetul pe coroană și să așteptați citirea.

Evaluarea finală

Ca să vă spun sincer, această decizie îmi frânge inima. Deși port Garmin-uri de aproape un deceniu, inima mea bate mai mult pentru Coros în această bătălie. Dar în ceea ce privește caracteristicile și precizia, trebuie să aleg Garmin, care este pur și simplu mai precis. Din punct de vedere al prețului, Garmin este cu aproximativ 400 RON mai ieftin în acest moment, probabil datorită utilizării unei carcase din plastic și a sticlei minerale.

Din punct de vedere al designului, Coros câștigă cu siguranță, dar nu se apropie de acuratețea Garmin.

Ceasurile menționate în articol