» Blog » Huawei

CONFRUNTARE: Amazfit GTR 3 PRO vs. Huawei Watch GT 3

Taguri: Duel | Huawei | Amazfit | Smartwatch

20.7.2022 | 6 MIN

Ceasurile din aceeași categorie de "greutate" care au aproape aceleași funcții. Pe scurt, totul a fost spus, dar probabil că ar fi prea puțin pentru un articol, așa că acum voi vorbi despre cele mai bune modele mid-range din punct de vedere al funcțiilor inteligente Huawei Watch GT 3 și Amazfit GTR 3 PRO.

Modelele care se confruntă astăzi sunt foarte îndrăgite. Atât de către echipa noastră editorială, cât și de către publicul larg. Ar fi corect să spunem că ceasurile sunt făcute în primul rând pentru oraș, așa că sportul va fi lăsat pe tușă astăzi. Voi rezuma caracteristicile comune ale ceasurilor chiar de la început:

  • Design elegant
  • Un ecran care depășește tehnologia de pe planeta Pământ
  • Durată de viață decentă a bateriei
  • Caracteristici sportive și de fitness
  • Stocarea telefonului și a muzicii

Cam asta e tot pentru început, iar acum să aruncăm o privire. Iar dacă nu ați citit până acum recenziile acestor două modele, le puteți consulta aici:

Amazfit GTR 3 recenzie - Probabil cea mai bună alternativă sub 1000 de lei
26.7.2022
Amazfit GTR 3 recenzie - Probabil cea mai bună alternativă sub 1000 de lei

Huawei Watch GT 3 recenzie – Cel mai bun model din gama medie?
23.3.2022
Huawei Watch GT 3 recenzie – Cel mai bun model din gama medie?

Design elegant din toate punctele de vedere

Doriți un ceas pe care să nu vă fie rușine să-l purtați la o întâlnire de afaceri, la o discotecă sau în timpul sportului? Ați înțeles. Deoarece ambele modele îndeplinesc această cerință. Amazfit este puțin mai minimalist decât rivalul său, deoarece nu are lunetă, iar carcasa este complet neechipată, cu excepția coroanei și a butonului de jos. Huawei adaugă o lunetă mai sportivă și o carcasă din oțel, în timp ce GTR 3, complet minimalist, este fabricat din aluminiu.

Găsesc un ușor avantaj la GT 3, unde aveți posibilitatea de a alege între mai multe variante. Fie pe metal, piele sau silicon. Au și o versiune pentru dame (42 mm), care este puțin mai mică, în timp ce Amazfit GTR 3 PRO oferă o singură dimensiune (identică cu Huawei - 46 mm). Dar pentru a nu fi atât de dur cu Amazfit, modelul lor este realizat și pe o curea din piele.

Diferența de greutate între carcase este de 11 grame, GT 3 din oțel fiind pur și simplu mai greu decât GTR 3 din aluminiu. Ceasul poate fi apoi echipat cu orice curea de 22 mm lățime. Ambele modele au sisteme de acționare rapidă de tip Quick Release.

În concluzie, fiecăruia îi va plăcea ceva diferit, iar pentru mine ambele modele au un design foarte bun și depinde de dvs. dacă alegeți minimalismul absolut sau o lunetă mai sportivă.

Are China vreo tehnologie intergalactică?

În general, ceasurile din China au întotdeauna ecrane uimitoare. Acest lucru este de două ori adevărat aici. Dar, din start, trebuie să spun că ecranul de la Amazfit este chiar puțin mai bun și mai redat decât cel de la Huawei. De asemenea, este puțin mai mare - Amazfit are un ecran de 1,45" și o rezoluție de 480 x 480 pixeli, iar Huawei are 466 x 466 și un ecran de 1,43". Nu în ultimul rând, ambele modele sunt protejate de sticlă Gorilla.

Nu trebuie să vă faceți prea multe griji în ceea ce privește imaginea. Ecranele nu sunt cu siguranță un lucru de care să ne plângem, deoarece ambele revendică premiul pentru cele mai bune ecrane imediat după Retina de la Apple.

Tunul senzorilor

Chinezii înghesuie mereu tot ce găsesc acolo și de aceea este un fiasco absolut. Ambele modele au tot ceea ce știți și așteptați de la un smartwatch. Ușoara diferență este dată de termometru, care ar trebui să măsoare temperatura aerului pe Amazfit și temperatura pielii pe Huawei. Scriu cuvântul moderat, deoarece obținem aceleași rezultate. Mâna Holt afectează rezultatele ambelor termometre.

Având totul acolo, nu trebuie să ne ocupăm de ceea ce nu este acolo. Precizia este o altă poveste. Atunci când se compară ritmul cardiac și GPS-ul, Huawei se dovedește mai bun, este redat ușor mai bine. Dar ceea ce trebuie să subliniez și mai mult cu Huawei este ritmul cardiac. În comparație cu Amazfit, este cu mult peste nivelul de precizie. Diferența constă, de asemenea, în măsurare, Amazfit măsurând doar la fiecare minut, iar Huawei după o secundă.

Pentru durata de viață a bateriei, Huawei câștigă pe hârtie, dar...

Ca regulă generală, dacă un ceas rezistă cel puțin o săptămână cu o încărcare, înseamnă că este destul de decent. Puteți răsufla ușurați, ambele modele au această rezistență. Pentru Amazfit, este de 12 zile în modul de utilizare normală și de 6 zile în cazul utilizării intense. Huawei este puțin în față, cu 14 zile de utilizare normală și 8 zile de utilizare intensă.

De asemenea, se poate observa un accent mai mare pe stilul de viață urban în cazul Huawei, deoarece nici măcar nu s-au obosit să afișeze durata de viață a bateriei pe secundă pe GPS. În timp ce Amazfit surprinde cu până la 35 de ore cu GPS-ul în funcțiune după o secundă. Și totuși, nu e rău deloc.

Unul este mai eficient pe uscat, celălalt în apă

Ființele terestre ar putea gravita mai mult spre Huawei, iar cele acvatice spre Amazfit. De ce? Huawei, ca unul dintre primele branduri chinezești care a venit cu capacitatea de a naviga într-o curbă în activitățile sale în aer liber și Amazfit poate măsura din nou ritmul cardiac sub apă și se poate spune că Amazfit a fost întotdeauna un tun pentru activitățile în apă.

Ceea ce ambele modele fac foarte bine este să monitorizeze literalmente nimicuri. Hula-hop, dans, zbor de zmeu și alte activități diferențiate destul de inutile în care se măsoară doar ritmul cardiac, caloriile și timpul.

Dacă ne concentrăm pe metricile de alergare, putem găsi elementele de bază, cum ar fi sarcina de antrenament săptămânal, estimarea VO2 Max și timpul de recuperare pentru ambele. Toți pasionații de sport (fie că sunt începători sau avansați) vor fi încântați să afle acest lucru.

În cele din urmă, aș dori să adaug un mesaj maxim demn de luat în seamă: niciunul dintre modele nu aspiră să fie sportivul anului. Sunt niște pseudo-sportivi grozavi, cu care puteți ieși la o alergare după program și cu care puteți afla tot ce trebuie să știți despre voi înșivă. Dar dacă doriți un sporttester pur, vă recomand să citiți acest articol:

Modele urbane cu tone de caracteristici urbane

Ambele modele sunt profilate ca fiind ceasuri urbane. Fie că este vorba de aspect sau de funcție. De pe ambele putem efectua un apel, primi un mesaj, asculta muzică. Din păcate, ca și în cazul chinezilor, nu găsim aici servicii de streaming, așa că trebuie să ne încărcăm empetrei direct pe ceas. Un alt inconvenient este absența opțiunii de dezabonare de la SMS-uri și de la alte tipuri de s.a.m.d. rețele în cazul Amazfit.

Și, ca de obicei, suntem constrânși să plătim pentru ambele modele. Dar când brandurile chinezești vor rezolva această problemă, vom avea ceva de așteptat!

Următorul lucru este apoi extinderea cu aplicații terțe. Pe ambele modele găsim un magazin de aplicații. Deocamdată, ambele sunt foarte limitate, așa că magazinul de cuvinte este foarte mult mediatizat. Una dintre cele mai bune aplicații este apoi calculatorul sau afișarea simplificată a navigației pe ecranul ceasului (cu un telefon conectat). Categoric nu vă așteptați la aplicații precum cele ale giganților Samsung sau Apple.

Pentru fitness, Amazfit câștigă cu sistemul său de măsurare one-tap

O singură apăsare le controlează pe toate. Cu o singură apăsare pe Amazfit (de exemplu, dimineața), veți obține date despre ritmul cardiac, stres, SPO2 și ritmul respirator în 45 de secunde. Ceea ce poate fi foarte util, iar în câteva secunde știți cum vă descurcați și dacă ceva se strecoară din greșeală pe lângă dvs. sau cât de gravă este mahmureala de dimineață.

Huawei măsoară toate valorile menționate mai sus, desigur, dar nu le poate prezenta atât de frumos într-un pachet coerent. Ceea ce îmi place la Huawei este posibilitatea de a seta memento-uri pentru ziua de azi, ceea ce înseamnă că puteți seta câți pași doriți să mergeți, câte calorii doriți să ardeți, dacă aveți de gând să faceți sport sau cât de mult doriți să beți. Huawei vă va reaminti pe parcursul zilei dacă vă atingeți obiectivele.

Shootout final

Cu aceste modele, este dificil de comparat care este cel mai bun model și, prin urmare, care merită să câștige. Inima mea se îndreaptă puțin mai mult spre Huawei, care mă cucerește cu designul său mai sportiv, măsurarea ritmului cardiac la fiecare secundă și mesajele de răspuns.

Pentru Amazfit, aș sublinia în special aptitudinea sportivă pentru înot, măsurarea funcțiilor de fitness cu o singură atingere și ecranul uimitor.

Dar dvs. ce părere aveți, care model credeți că este cel mai bun?