» Blog » Citizen

Citizen de damă: calitatea nu este doar pentru bărbați și nici nu trebuie să coste o avere

Taguri: Ghid de selecție | Citizen | Pentru femei | Clasice | Fashion | Tradiționale

9.1.2023 | 8 MIN

Poate că lumea ceasurilor de damă a fost un amestec de branduri care produc în același timp paltoane, pantofi sau poșete. Iar dacă v-ați aventurat deja cu un pas spre orologerie, ați ajuns pe un tărâm în care numele elvețian vine cu un preț elvețian. Dar dacă există un brand pe care l-ați trecut cu vederea și care are totul: istorie, tehnologie, eleganță și un raport preț/calitate pe care restul lumii îl poate invidia? Bine ați venit în lumea gigantului japonez, care produce exact acest tip de ceas de damă Citizen.

Se spune că ceasurile fac parte mai mult din universul bărbaților. Ei sunt interesați de poveste, de complicații, de branduri și de tehnologie... Și, deși există și excepții, femeile sunt mai mult după stilul și compoziția de design. Nu ne este teamă să ne îndreptăm spre branduri de modă, urmărim tendințele actuale, căutăm inspirație și, în același timp, trebuie să fim noi înșine.

Când vine vorba de cadouri, credeți-mă, nu ne vom supăra dacă sub o fundă se află Mido, sau chiar Cartier sau Omega. :) La urma urmei, o privire rapidă asupra majorității topurilor mondiale de ceasuri de damă va arăta că acestea sunt formate din astfel de modele. Sunt incredibil de interesante, frumoase, originale, pline de lux etc. etc. etc., dar numai o parte din populație și le poate permite. Noi, ceilalți, nu avem de ales decât să căutăm ce este mai bun în zone mai accesibile. Iar când vine vorba de valuri în domeniul orologeriei, puțini sunt cei care pot oferi atât de mult pentru un preț atât de mic ca Citizen din Japonia.

A oferi ceasuri accesibile oamenilor face parte din ADN-ul brandului. De fapt, întreaga filozofie și istorie a brandului se bazează pe această premisă. Numele Citizen, care înseamnă cetățean, a fost ales ca o promisiune de ceasuri japoneze care să fie accesibile cetățenilor obișnuiți. Și în prezent își menține acest crez, oferind adesea tehnologie la prețuri imbatabile.

Elegance

Sunt de acord, logo-ul Citizen nu provoacă contracții miocardice ca cel Chanel. Chiar dacă este un gigant cu un secol de tradiție, un pionier când vine vorba de tehnologie și o companie care a rescris limitele orologeriei de mai multe ori. Dar dacă nu vă îndrăgostiți de brand, vă veți îndrăgosti cu siguranță de ceasul în sine.

În ceea ce privește designul, eleganța prevalează în mod clar asupra extravaganței sau a dimensiunilor supradimensionate în colecția pentru femei. Stilul este social, discret și echilibrat. Nu veți găsi aici cadrane aglomerate, dar nici nu sunt genul de clasice atemporale care se apropie de plictiseală pentru mulți. Cu toate acestea, nu vor atrage atenția tuturor. Dar, dacă vă plac detaliile interesante pe care le ascund de obicei și dimensiunile bijuteriilor mai degrabă mici, puteți conta pe Citizen pentru orice altceva. Precizie, manoperă și materiale.

Sustenabilitate

Punctul forte al Citizen este ceasul alimentat cu energie solară. Citizen a fost cel care a creat primul ceas solar în anii 1970. Pe atunci era încă un ceas cu aspect futurist, astăzi Eco-Drive, așa cum a fost numit sistemul, este foarte sofisticat, abia dacă este vizibil și incredibil de eficient.

Nu trebuie să fiți un pasionat de tehnologie pentru a aprecia aspectele practice și, mai ales, ecologice ale unui ceas care "trăiește" datorită luminii. Primul avantaj este caracterul practic. Nu trebuie să mergeți la ceasornicar și să schimbați bateria după un interval de doi ani. Al doilea este impactul ecologic. Ca să vă faceți o idee, Citizen spune că vinde aproximativ 4 milioane de ceasuri Eco-Drive pe an în întreaga lume. Dacă am lua bateriile de la aceste modele și le-am stivui una peste alta, în aproximativ doi ani, ar crește un munte la fel de înalt ca Muntele Everest, la propriu.

Dacă bateriile obișnuite ar înlocui bateriile solare Eco-Drive din ceasurile Citizen vândute anual, acestea ar crea un munte la fel de înalt ca Mont Everest. Cetățeanul preferă să se îndrepte către o sustenabilitate etică.

Și totuși, cu Eco-Drive nu există nicio grijă în plus, o ședere de două minute la soare este suficientă pentru viața de zi cu zi a ceasului, dar acesta poate face față și la lumina artificială. Și aceasta este puterea ceasului; acesta transformă orice lumină în energie și poate rezista până la șase luni în întuneric complet, atunci când este complet încărcat.

Disponibilitate

Apoi, avem deja o tradiție demnă, un design elegant, tehnologia Eco-Drive modernă și ecologică și să nu uităm de prețul accesibil menționat mai sus. Dacă vă gândiți că Eco-Drive costă prea mult, nu trebuie să fie așa. Cu excepția câtorva modele cu baterie din linia Basic și a ceasurilor automate pentru bărbați, Citizen introduce Eco-Drive în toate ceasurile sale, adică aproximativ 90% din producția totală. Iar prețurile încep de la aproximativ 800RON.

De ce Citizen?
100 de ani de tradiție în domeniul orologeriei
Design elegant și interesant
Tehnologie Eco-Drive de ultimă generație
Prețuri imbatabile
Materiale și manoperă de calitate

Modelele de damă Citizen Elegant nu fac excepție. Gama de modele care se laudă cu energie solară și care totuși se încadrează în aproximativ 1 mie este destul de largă. Un exemplu este cu siguranță Citizen EM050-8, care a atras atenția cu cadranul său de șah și impresia foarte subtilă cu tonuri aurii, care a devenit un model căutat în scurt timp.

La fel de popular în rândul femeilor este Citizen EM057, care intercalează în mod interesant cifre romane cu indecși. Mai presus de toate, însă, atrage prin designul său roz-auriu.

865 lei Vânzarea s-a încheiat

Ceasuri de damă în culoarea rose gold – Galerie foto
31.1.2024
Ceasuri de damă în culoarea rose gold – Galerie foto

Citizen este, așadar, maestrul ceasurilor mici. Așadar, dacă aveți o mână mică, vă veți regăsi într-adevăr la Citizen. Printre favorite se numără delicatul Citizen EW244, cu brățară subțire de tip milanez.

Puțin mai distinctiv, cel puțin în ceea ce privește dimensiunea carcasei, este Citizen EO118, care este decorat cu mici zirconii în jurul perimetrului lunetei. Dar cadranul în sine este foarte subtil, o combinație de cifre și indecși, un afișaj al datei la îndemână și ace subtile, evidențiate prin luminiscență. Brățara din oțel are, de asemenea, un design interesant, fiind compusă din zale plate periate și lustruite.

Citizen L. Colecția de lux etic

În 2012, Citizen a introdus o colecție exclusiv feminină sub numele de "Citizen L". În afara mediului Citizen în sine, detaliile acestor colecții nu sunt bine cunoscute, iar acest lucru este regretabil. La urma urmei, Citizen s-a angajat să creeze - să spunem - ceasuri sustenabile.

Modely z kolekce Ambiluna, kterou vytvořil japonský architekt Sou Fujimoto

Modelele din colecția Ambiluna, creată de arhitectul japonez Sou Fujimoto, se încadrează în categoria Citizen L

Acesta oferă date transparente privind amprenta de carbon pentru toate ceasurile sale "L", de la fabricare până la eventuala reciclare. Puteți vedea, de asemenea, o listă foarte detaliată a materialelor utilizate și, în același timp, toate ceasurile sunt "DRC conflict free", adică fără utilizarea de minerale extrase ilegal în Congo și în țările din jur.

Brandul de damă Citizen L este pur elegant, foarte subtil și responsabil din punct de vedere etic.

Materialele în sine sunt alese de Citizen cu cea mai mare grijă nu numai pentru sănătatea noastră, a clienților, ci și pentru planetă. Aceștia se străduiesc întotdeauna să facă toate acțiunile cât mai ecologice posibil. Chiar și cutiile sunt fabricate din hârtie reciclată și - complet reciclabile.

Par a fi mici detalii care nu pot face o mare diferență? Dar Citizen a construit o întreagă campanie pe aceste mici schimbări, pentru că ei cred, și cu sloganul "Brave is beautiful", au decis să-i convingă și pe alții că aceste mici schimbări conștiente pot schimba lumea în bine. Și mai sunt și alte puncte, ceva mai tehnice: de exemplu, utilizarea "uleiului AO", care asigură longevitatea ceasului, sau pur și simplu a celulelor solare, tehnologia Eco-Drive pe care funcționează toate modelele Citizen L.

Conceptul Citizen L în sine este foarte interesant. Multe dintre ele au un cristal de safir, un design rafinat sau o montură mai luxoasă cu diamante. Acest lucru se reflectă și în prețuri, care pentru majoritatea sunt în jur de 1400-1600, dar putem găsi și unele mai scumpe.

Na ceně se odráží použité materiály i zdobení

Prețul reflectă materialele, manopera și dotările mai luxoase.

În ceea ce privește designul, vorbim în continuare de o colecție foarte elegantă, poate chiar mai distantă decât înainte. Dacă modelele anterioare aveau cel puțin o urmă de jovialitate, aici scopul este mai mult social. Semnul distinctiv al multora dintre ele este finisarea acului secundar cu o buclă grațioasă care amintește de logo-ul Citizen L.

Perla este, de asemenea, un material popular pentru ceasurile de damă, care provine din cochilii naturale, ca în cazul lui Citizen EM091.

1 554 lei (Livrare 17.5.)

O colecție interesantă este, de exemplu, Ambiluna, pe care Citizen o actualizează în mod regulat. În actuala colecție Four Elements (2022), creată pentru a sărbători 10 ani de existență a conceptului L, a dus gândirea sa ecologică și mai departe.

În acest sens, a creat 4 modele pentru pământ, aer, apă și foc, folosind, de exemplu, diamante Lab-Grown, care practic nu se pot distinge de cele naturale, sau curele realizate din fibre obținute prin reciclarea sticlelor PET (ECOPET®).

Colecția Ambiluna include, de asemenea, modele unghiulare foarte elegante, care sunt în curs de afirmare. Ambiluna Square are un cristal de safir curbat și, pe lângă brățara milaneză din oțel, veți găsi o a doua curea din material ECOPET ecologic.

Una dintre cireșele de pe tort din colecția L a fost Citizen EW552. Vorbim aici de lux și bijuterii adevărate, deoarece carcasa în sine este proiectată în mod interesant cu o lunetă, astfel încât un diamant în mișcare poate fi plasat în interior. Alte ornamente pot fi găsite, din nou, în mod oarecum neobișnuit, încorporate direct în cristalul de safir. Cadranul din perlă nu dezamăgește, bineînțeles, și oferă un spectacol colorat diferit în diferite lumini.

Lejeritatea titanului

Pe lângă energia solară, Citizen excelează în utilizarea titanului. Un material uimitor de ușor, antialergenic, cu care este foarte ușor să te obișnuiești.

Astfel, veți găsi modele care oferă combinația perfectă de cristal de safir, carcasă din titan, rezistență la apă de 100 m, energie solară și un design sofisticat la un preț care îi lasă chiar și pe concurenți cu gura căscată.

Precis și complet lipsit de griji

Punctul culminant imaginar al gamei de modele de damă este ceasul cu reglare a orei prin radio. Nu sunt mulți cei care fac acest lucru pentru femei. Citizen Radio Controlled este cu atât mai popular. O parte din farmecul său este alimentarea cu energie solară, așa că nu trebuie să vă faceți griji pentru ceas. Nu se schimbă bateria, nu se ajustează ora sau data.

Modelele radiocomandate sunt argumentul meu final că calitatea, funcționalitatea și gadgeturile tehnologice nu sunt doar pentru bărbați.

Calitatea nu trebuie să coste o avere. Și cu siguranță nu este doar pentru bărbați

Ceea ce este uimitor la Citizen este ușurința și liniștea cu care le putem obține. Nu costă o avere, eleganța stilului japonez este pur și simplu rafinată, iar garanția de 5 ani spune totul. Oricare ar fi modelul pe care îl alegeți, indiferent de colecție sau de gama de modele, calitatea va fi întotdeauna în concordanță cu prețul.