» Blog » Citizen

Citizen BM7480 recenzie – Un clasic nu doar pentru piloți

Taguri: Recenzii | Citizen | Pentru bărbați | Clasice | Aviație

23.3.2022 | 4 MIN

Da, da, am mai văzut acest design la concurenții elvețieni. Și de aceea am fost încântat când Japanese Citizen l-a luat în mâini și i-a imprimat caracterul lor inconfundabil cu inima unui Eco-Drive de încredere. Deci, cum s-a descurcat Citizen Sports BM7480 ?

Citizen BM7480 se încadrează într-o categorie pe care o iubim cu toții. Ceasurile pilot inspiră dorința de a călători, de a descoperi și de a trăi noi aventuri. Și pentru că au fost alături de noi încă din epoca primelor încercări de zbor, au parcurs schimbări semnificative în timpul lor.

Aceste repere majore în designul de ceasuri pentru piloți sunt tratate de cele mai faimoase companii de ceasuri care le-au dezvoltat adesea. Atunci când domnul Santos i-a cerut prietenului său, domnul Cartier, să realizeze un ceas pe care să-l poată folosi cu ușurință în timp ce pilotează, probabil că nu aveau nicio idee despre ce icoană vor crea împreună. Probabil că nimeni din Germania anilor 1930 nu a anticipat că aspectul auster al ceasului Luftwaffe va fi popular câteva generații mai târziu.

În următorii treizeci de ani, pe măsură ce călătoriile cu avionul de pasageri și zborurile intercontinentale deveneau obişnuite, a apărut necesitatea de a naviga cu ușurință între fusurile orare. Astfel, ceasornicarii au adăugat un al patrulea ac și au creat complicația GMT. Aceste modele ne-au însoțit de mulți ani și sunt disponibile la o varietate de branduri care le-au adaptat la propria lor imagine. Dar există încă lacune pe care unele branduri încearcă acum să le umple.

Minutová kolejnice, vypoklé sklíčko, specifické vroubkování lunety... Není divu, že nejednomu při pohledu na Citizen vytanuly i tyto slavné pilotky.

Şina de minute, geamul bombat, luneta specific canelată... Nu e de mirare că mulți atunci când văd Citizen, au în minte acest pilot celebru.

Acesta este, de asemenea, un exemplu de Citizen BM7480 pe care îl avem astăzi aici. Designul lor, cu o notă de retro, sugerează că japonezii au fost inspirați din trecut. Cu toate acestea, Citizen este o marcă modernă care produce ceasuri aparținând secolului XXI și, prin urmare, nu avem de-a face cu o copie exactă a unui ceas istoric. Dimpotrivă. În Japonia, au reușit să combine cele mai bune lucruri din trecut și din prezent. În loc de un ceas potrivit pentru străbunicul tău, avem parte de un ceas clasic care va încânta orice fan al ceasurilor .

905 lei nu este disponibil

Ce au preluat acești Citizens din trecut și unde și-au păstrat designerii calmul? Principala caracteristică care atrage, fără îndoială, atenția este luneta canelată. Spre deosebire de ceasurile președinților, forma sa este rotunjită, astfel încât nu pare deloc agresiv.

Dimpotrivă, canelurile subtile și rotunjite parcă ar fi o călătorie în trecut, unde totul era cumva mai simplu. Ca niște filme alb-negru care curg în ritmul lor calm și deliberat. Nu, acesta nu este chiar al 128-lea episod al francizei Fast and the Furious, care trăiește viața la un sfert de milă…

Restul carcasei ceasului este (din fericire) simplu - ansele șlefuite și părțile laterale lustruite. Coroana canelată se potrivește, de asemenea, cu luneta, a cărei formă este fidelă inspirației sale istorice. Citizen a ales dimensiunea ideală, iar forma conică se potrivește perfect ceasului (și se manevrează excelent).

Așa cum se obișnuiește la ceasurile pilot, cadranul este clar, iar citirea orei este o chestiune de secunde. Acest lucru este, desigur, ajutat de cifrele arabe mari de la 1 la 12, care domină întregul ceas. Literele albe sunt perfect lizibile pe fundalul negru, la fel ca şina de minute cu numerotare în jurul perimetrului cadranului.

Forma scrisului este în concordanță cu aspectul general al ceasului. Curbele ușor rotunjite, vizibile în special la numerele 2 și 7, sunt un detaliu frumos. În mod similar, forma acelor din Japonia este o referință la acele catedralei de la începutul secolului XX.

Data de la ora 3 poate fi trecută cu vederea la prima vedere, deoarece este foarte puțin vizibilă datorită dimensiunii sale și a combinației de fonturi albe pe un fundal negru. Aș putea să definesc sticla ceasului de la un alt model Citizen precizând că este minerală și transparentă. În acest caz, însă, sticla folosită aici depășește luneta și are o margine rotunjită în jurul perimetrului său. Acest detaliu sporește senzația retro a întregului ceas și îl diferențiază de alte modele.

Vteřinová ručka perfektně lícuje s indexy.

Secundarul se potrivește perfect cu indecşii.

Ca de obicei la Citizen, acționarea este asigurată de tehnologia Eco-Drive. Mecanism quartz, încărcat de razele de lumină, asigură o funcționare precisă și o durată de viață fără griji, fără schimbarea bateriei. Acul secundar se potrivește perfect cu cel a minutelor. Acest lucru elimină marele viciu al ceasurilor cu baterii ieftine, unde acul secundar zboară inexact după bunul plac. Pentru mine, acesta este simbolul preciziei japoneze.

Pentru mine, ceasul nu are de fapt niciun punct negativ. Dacă ar trebui să menționez ceva, este brățara și luminozitatea. La un ceas în raport cu preţul, cred că nu ne putem aștepta la o brăţară de metal foarte corespunzătoare. O simplă curea din piele maro ar fi mult mai potrivită la ceas. Cu o investiție modică, puteți să vă ridicați ceasul la un nivel superior, atât în ceea ce privește confortul, cât și aspectul.

Luminozitatea nu a fost niciodată un punct forte al segmentului de ceasuri pilot. Avem ceasurile de scufundare ale celuilalt gigant japonez pentru nopțile albe, așa că îi voi ierta pe acești Citizens cu inima calmă.

Japonezii au reușit să creeze un ceas care combină tehnologia modernă și designul retro, făcând referire la ceasurile din prima jumătate a secolului XX. Din fericire, nu este o imitație completă a unui ceas istoric, ci un model cu o notă retro care arată foarte proaspăt. Într-o avalanșă de stiluri de ceasuri repetitive, acesta iese în evidență, iar compromisul dintre modernitate și istorie a avut ca rezultat un ceas frumos și atemporal. Cumpărați-l cu o curea din piele maro și vă promit că nu-l veți mai da jos de la încheietura mâinii.

V nabídce je také sportovněji laděný model s chronografem Citizen Sports AT2465-18E.

Este disponibil și un model mai sportiv cu cronograf Citizen Sports AT2465-18E.

Ceasurile menționate în articol

905 lei nu este disponibil