» Blog » Certina

Certina introduce o piesă retro ala "Monaco" - Certina Argonaut DS Chronograph Automatic 1968

Taguri: Prezentare | Certina | Pentru bărbați | Clasice | Retro

25.7.2022 | 3 MIN

Nu, bineînțeles că nu este evident că nu este un imitator al lui Monaco, le-am dat această denumire doar în scopuri profesionale. Pentru că... Uitați-vă la marginile sexy, la designul jucăuș al anilor '60, la manopera... E frumos, nu-i așa? Să aruncăm o privire rapidă asupra noului Certina DS Chronograph Automatic 1968 prezentat pe scurt.

Despre perechea de ceasuri pătrate din seria Heritage se discută de ceva vreme. Cu toate acestea, unul dintre cele două modele abia a sosit și nu mă puteam opri din privit. Ceasul arată chiar mai bine în realitate decât în fotografii. Cu toate acestea, am constatat câteva mici aspecte care trebuie subliniate. Dar să pornim de la bun început.

Două variante de culori

Primul model a primit un finisaj complet negru, o curea din piele și un cadran negru cu ace și indecși albi (aici este garantată o bună lizibilitate).

Și pe cel de-al doilea model am avut plăcerea de a-l vedea live și de a-l atinge cum. Carcasa din oțel este argintie, iar cadranul este înviorat de accente portocalii.

Alegerea curelei NATO este într-adevăr autentică, fidelă modelului original (cureaua modernă este însă realizată din material reciclat #TideOcean). Dar, dacă ne uităm la ea, este clar că această sălbăticie (oricât de atrăgătoare mi se pare mie personal) probabil nu va fi pentru toată lumea. Acesta este motivul pentru care am decis să adăugăm gratuit o curea neagră din piele.

Reeditarea a fost un succes

Doar o scanare rapidă pe Google și este imediat clar cât de fidelă este asemănarea cu originalul Argonauts de la Certina de la sfârșitul anilor 1960. De fapt, ezitați pentru o clipă dacă vă uitați la modelul original sau la cel nou din acest an. Cu toate acestea, cadranul modelului original se numea Argonaut Chrono 200 M,  în timp ce modelul actual este doar Automatic. Și, după cum știm, aceste cronografe nu puteau decât să viseze la un mecanism automat în 1968 - de fapt, primele prototipuri nu au sosit decât un an mai târziu.

Se pare că dimensiunile sunt mai mari decât cele ale predecesorilor, dar sunt totuși bine echilibrate. Dimensiunile carcasei sunt acum de 43,5×43,5 mm și la o grosime de 15 mm... Ceea ce nu inseamnă ca este chiar mic, dar un cronograf mecanic nu va fi niciodată un ceas de pomină.

Hamilton prezintă noul Pioneer Mechanical Chrono - Uimitor de retro cu înfășurare manuală
9.6.2022
Hamilton prezintă noul Pioneer Mechanical Chrono - Uimitor de retro cu înfășurare manuală

Cristalul de safir convex (cu strat anti-reflexie!) contribuie la această valoare, la fel ca și cureaua NATO. Pe de altă parte, lunetă rotativă de scufundare este mult prea subțire pentru a fi confortabilă și îmi imaginez că cineva cu degete mai mari decât ale mele va avea ușoare dificultăți în a o roti (s-ar putea să mă înșel, așa că, dacă ați încercat, anunțați-mă). Dar asta e tot ce le-aș putea reproșa acestor frumuseți.

Číselník rámuje safírová luneta s černou vložkou a její lesk působí velmi luxusně.

Cadranul este încadrat de o lunetă de safir cu incrustații negre, iar strălucirea acestuia arată foarte luxos.

Vă amintiți filmul clasic Iason și Argonauții, despre marinarii mitici? A ajuns în cinematografe în '63 și succesul său a fost incontestabil. De aceea, numele Argonaut a fost pregătit pentru succes în anii '60 și toată lumea știa că ar fi fost o potrivire perfectă pentru un ceas de scufundări rezistent la apă de 200M.

Iar rezistența superioară la apă de 200 de metri a rămas până în ziua de azi. Aceasta este asigurată de coroana înșurubată și de capac și, bineînțeles, de legendarul concept DS de la Certina.

Capacul este, de asemenea, acoperit cu sticlă de safir, și prin el se poate vedea mecanismul automat ETA A05.H31, care se bazează pe ETA/Valjoux 7753. Certina l-a echipat cu un filet de silicon, care asigură rezistență magnetică și termică și, de asemenea, o rezistență presupusă mai mare la șocuri. Mecanismul are 27 de pietre și bate la 4 Hz, cu o rezervă de putere de 60 de ore.

Foto s laskavým svolením monochrome-watches.com

Fotografie oferită de monochrome-watches.com

Certina face acum parte din Swatch Group, ceea ce permite brandului să se bazeze pe resursele marelui conglomerat. Iar cei doi noi Argonauți demonstrează acest lucru, deoarece puține cronografe automate elvețiene (cu fire de siliciu antimagnetice) se vând la un preț de aproximativ 10.000.

În concluzie, sunt încântat de această veste (motiv pentru care vă scriu despre ea). În persoană, m-au convins de calitățile lor și sper să vă convingă și pe voi.