» Blog » Hamilton

Hamilton în film - lista filmelor și seriilor TV în care au apărut ceasuri Hamilton

Taguri: Ghid de selecție | Hamilton | Clasice | Fashion | Tradiționale

24.5.2024 | 15 MIN

Ați văzut vreodată un agent secret fără ceas? Să nu mai vorbim de un hoț profesionist, care nu se apropie de un seif fără un ceas de încredere. Ei bine, când vine vorba de salvarea lumii în ultimul moment, putem fi siguri că mărcile celebre vor abunda. Iar Hamilton este unul dintre cele de top de pe marele ecran. Are la activ peste 500 de filme în 80 de ani, iar apariții în filme noi vin în fiecare an. De aceea, ne-am permis să alcătuim o listă cu cele mai interesante filme și emisiuni de televiziune, pe care vom fi nerăbdători să o completăm periodic. Vă gândiți deja la câteva filme unde le-ați văzut? Adăugați unul în comentarii.

2001: O odisee spațială (2001: A Space Odysse)

Film 2001:  O odisee spațială (1968)
Regizor: Stanley Kubrick

În 1966, Stanley Kubrick a venit la Hamilton cu o cerere neobișnuită: să realizeze un ceas special pentru filmul său. Dar ceasul trebuia să fie diferit, să arate ca și cum ar fi fost din viitorul în care are loc povestea. Hamilton a făcut pentru Kubrick o piesă cu adevărat unică, în vervă futuristă. Nu a fost chiar la modă la începutul mileniului, dar și Kubrick și Arthur Clarke au fost un pic înaintea timpului lor...

Asasin American (American Assasin)

Film:  American Assassin (2017)
Ceas: Hamilton Khaki Pilot Auto H64666135 și Hamilton Jazzmaster Viewmatic H32755731
Personaje principale: Stan Hurley, Mitch Rappa
Actori: Michael Keaton, Dylan O'Brien

Un film de acțiune care se petrece în cadrul CIA. Veteranul Michael Keaton îl antrenează pe începătorul Dylan O'Brien pentru a fi pregătit pentru acțiuni "sub acoperire". Întâmplarea face ca lucrurile să se încurce și ajung să se confrunte cu un agent care a trecut de partea cealaltă. Keaton își poartă haina Khaki Pilots H64666, detaliu interesant din mașină, unde se pare că realizatorii au uitat să apese coronița ceasului. Ucenicul său poartă Hamilton Jazzmasters în timpul scenelor.

Aquaman

Film: Aquaman (2018)
Ceas: Hamilton Khaki Navy Frogman Auto H77605335
Personaj: Black Manta
Actor: Yahya Abdul-Mateena II

Atunci când ai de-a face cu elementele acvatice, este util să ai un scafandru de încredere. De aceea, Black Manta, interpretat de Yahya Abdul-Mateen II, poartă un Hamilton Khaki Navy Frogman. Mișcarea automată H-10 cu o rezervă de putere de 80 de ore este protejată de o carcasă rezistentă la apă de 300 de metri, cu o coroniță de protecție specială.

Avengers

Film: The Avengers (2002)
Ceas: Hamilton Khaki Field Auto H70555533
Personajul principal: Steve Rogers (Căpitanul America)
Actor: Chris Evans

Unul dintre Răzbunători, Steve Rogers, dopat cu un elan de supererou, vine dintr-un secol ușor diferit, iar ceasul a trebuit să se adapteze la acest lucru în retrospectivă. De aceea, poartă modelul militar Khaki Fields, care a devenit unul dintre cele mai cunoscute de la Hamilton datorită lui și, bineînțeles, se numește ceasul Căpitanului America...

Blue Hawaii

Film: Blue Hawaii (1961)
Ceas: Hamilton Ventura
Personaj: Chat Gates
Actor: Elvis Presley

Elvis Watch. Așa i se spune uneori. Modelul pe care Elvis Presley l-a purtat la încheietura mâinii în filmul din 1961 a fost unul dintre primele Ventura și unul dintre primele electronice. Avea un tren de viteze clasic, dar era alimentat de o baterie. Elvis a descoperit atât de mult Hamiltons încât a devenit ambasador al mărcii și, de îndată ce apărea un produs nou și interesant, trebuia să-l aibă. În onoarea celei de-a 80-a aniversări a lui Elvis, care a împlinit la sfârșitul anului, Hamilton a produs, de asemenea, un model special Hamilton Ventura Elvis 80.

Bull

Serial: Bull (2016-2016)
Personajul principal: Jason Bull
Actor: Michael Weatherly
Ceas: Hamilton Jazzmaster Maestro Maestro Auto Chrono H32716839

Un serial mai puțin cunoscut în această țară, cu Michael Weatherly în rolul principal. Acesta poartă un interesant Jazzmaster Maestro chrono cu o mișcare H-21 cu o rezervă de putere de 60 de ore. Și dacă chipul actorului vă pare cunoscut, da, el este cel de la Serviciul de Investigații Criminale al Marinei.

Central Intelligence

Film: Central Intelligence (2016)
Ceas: Hamilton Khaki Navy BeLOWEZERO Hamilton Khaki Navy BeLOWEZERO H78585333
Personajul principal: Bob Stone
Actor: Dwayne Johnson

Pentru o mână de bărbat, un ceas de bărbat. Dwayne Johnson nu se lasă mai prejos, iar în Central Intelligence interpretează, pe deasupra, un agent CIA de elită. Poartă un Hamilton BeLOWZERO în întregime negru, cu rezistență la apă de 1.000 de metri și un diametru de 46 mm.

Cliffhanger

Film: Cliffhanger (1993)
Ceas: Cronograf Hamilton Quartz
Personajul principal: Eric Qualen
Actor: John Lithgow

Filmul de aventuri de la începutul anilor '90 poate fi cunoscut pentru celebrul nume Sylvester Stallone, dar pe noi ne interesează mai mult personajul negativ Qualen. Acesta se bazează pe un cronograf Hamilton în timpul unui joc al timpului. Printre altele, filmul a intrat în istorie cu cea mai scumpă cascadorie în aer, care se află și în Cartea Recordurilor Guinness.

Bad Company

Film: Bad Company (2002)
Ceas: Cronograf Hamilton Khaki
Personajul principal: Jake Hayes
Actor: Chris Rock

Faptul că povestea se petrece parțial în Praga nu ridică cu adevărat calitatea filmului, dar ce mai contează când Anthony Hopkins joacă în acesta. Personajul principal ar trebui să se transforme dintr-un om al străzii, care se pricepe la toate meseriile, într-un agent CIA de top în nouă zile. Ei bine, din fericire, forțele speciale i-au dat un cronograf Hamilton Khaki, cu un buton special SOS (doar în film), așa că totul se rezolvă în cele din urmă și nimeni nu detonează bomba nucleară.

Ocean's 8

Film: Ocean's 8 (2002)
Ceas: Hamilton Jazzmaster Day-Date Auto H32505511
Personajul principal: Debbie Ocean
Actor: Sandra Bullock

Versiunea feminină a partenerilor lui Denny, plus o distribuție plină de vedete. Sandra Bullock tocmai s-a întors din închisoare și plănuiește deja un jaf interesant. În timpul planificării, putem observa la încheietura mâinii ei un model Hamilton Jazzmaster mai degrabă masculin, cu o carcasă de 40 mm, afișarea zilei săptămânii și a datei.

Dr. House

Filmu: House M.D. (2004-2012)
Ceas: Hamilton Khaki Field King Auto H64455533
Personajul principal: Dr. House
Actor: Hugh Laurie

Un personaj care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Dr. Gregory House este o personalitate cu o carismă și un umor acerb pe care nici măcar Vicodin nu le poate atenua. Un diagnostician strălucit, acesta poartă (printre altele) modelul Hamilton Khaki Field King, care a câștigat porecla "ceas house" după numele personajului principal. Aspectul caracteristic al ceasului Hamilton Fields este pus în valoare de indicatorul de dată completă de pe cele douăsprezece. Acestea au acum o mișcare îmbunătățită H-40 construită de ETA 2834-2, dar cu o putere nominală de 80 de ore.

Independence Day: Resurgence (Ziua Independenței: Renașterea)

Filmul: Independence Day 2 (2016)
Ceas: Hamilton Khaki Khaki X-Wind Day-Date H77616533
Ceas: Hamilton Jazzmaster GMT Auto H32695731
Ceas: Hamilton Thin-o-matic H38435721
Ceas: Hamilton Khaki Pilot Cronograf automat H64666735
Personaje: Jake Morrison, David Levinson, prezident Whitmore, Lt. Ritter
Actori: Liam Hemsworth, Jeff Goldblum, Bill Pullman, James A. Woods

Continuare a celebrului SF care a apărut douăzeci de ani mai târziu, dar în stil. Cel puțin din punct de vedere al efectelor. Iar familia Hamiltons nu a lipsit, de fapt de patru ori, așa că se poate spune că au fost un important cronometru în salvarea lumii.

Liam the Sympathizer este prezent în cabina de pilotaj și avem parte și de o imagine cheie cu Khaki X-Wind H77616. Celălalt personaj este David Levinson, interpretat de Jeff Goldblum, care poartă GMT Jazzmasters, chiar și președintele local a cedat în fața unui Hamilton Thin-o-matic de aur. Iar ultimul este mai degrabă un personaj secundar, Airman Lt. Ritter, care poartă piloți cronograf.

Interstellar

Filmul: Interstellar (2014)
Ceas: Hamilton Khaki Field Auto "Murph" H70605731 și Hamilton Khaki Aviation Pilot Day Date H64615135.
Personaje: Cooper, Murph
Actori: Matthew McConaughey, Jessica Chastain (Mackenzie Foy)

Colaborarea la Interstellar este una dintre cele mai mari laude ale lui Hamilton. Filmul este plasat într-un viitor distopic în care omenirea nu mai are mult timp la dispoziție. Prin urmare, personajul principal Cooper (M. McConaughey) pornește în căutarea unei noi planete locuibile. El este ținut companie de pilotul Hamilton Day-Date.

Înainte de a părăsi Pământul, îi oferă fiicei sale Murph (M. Foy) un ceas - Hamilton Khaki Field Murph. Când ajunge într-o altă dimensiune, ea își dă seama că poate folosi codul Morse pentru a trimite mesaje. Informația, pe care Murph (J. Chastain), acum adult, o va folosi pentru a salva omenirea, este indicată de mâna a doua a ceasului. Modelul "Murph" a fost creat special pentru film și nu a fost destinat inițial să fie vândut deloc. Abia cinci ani mai târziu a fost produs și pentru public, având chiar o ediție limitată de 2.555 de bucăți. Citiți mai multe despre realizarea modelului "Hamilton Murph".

Hamilton Murph în sfârșit și cu diametrul de 38mm!
9.1.2023
Hamilton Murph în sfârșit și cu diametrul de 38mm!

Marțianul (The Martian)

Film: The Martian (2015)
Ceas: Hamilton Khaki Navy BeLOWEZERO H78585333
Personaj: Mark Watney
Actor: Matt Damon

Asocierea noastră cu Marțianul și BeLOWEZERO este probabil inerentă. În film, Matt Damon se străduiește să supraviețuiască pe inospitalierul Marte, iar în timpul călătoriei sale în rover vedem și un prim-plan al unui ceas complet negru, cu mișcare automată și rezistență extremă la apă, inclusiv o supapă de heliu.

Billions

Serial: Billions Season Five (2016-2020)
Ceas: Hamilton Jazzmaster Viewmatic H32645555
Personaj: Chuck Rhoades
Actor: Paul Giamatti

Zeci de ceasuri celebre sunt prezentate în acest serial Billions. Royal Oak de Audemars Piguet, Patek Philippe și al său Perpetual Calendar, Tag Heuer, Cartier Roadster și multe altele. Personajul principal Chuck, interpretat de Paul Giamatti, poartă în cea de-a cincea serie un Hamilton Viewmatic cu o carcasă din aur, vizibil în mod clar.

Bărbați în negru 1-3 (Men in Black 1-3)

Filmul: Bărbați în negru, Bărbați în negru 2, Bărbați în negru 3 (1997, 2002, 2012)
Ceas: Hamilton Ventura H24412732
Ceas: Hamilton Ventura XXL H24655331
Ceas: Hamilton Ventura Lady Quartz H24211732
Personaje: Agent K, Agent J, Agent O
Actori: Tommy Lee Jones, Will Smith, Alice Eve și Emma Thompson

Încă de la primul episod al celebrei serii Men in Black, a fost clar că poartă un ceas cu aspect futurist, Hamilton Ventura. Acesta este purtat atât de agenții principali T.L. Jones, cât și de Will Smith. Într-un flashback din cel de-al treilea episod, îl vedem și pe tânărul Agent O, cu rochia neagră completată de elegantul, și cu atât mai cool, Ventura Lady. Dar, indiferent de versiunea în care apar în model, agenții nu ar fi compleți fără ele.

Bărbați în negru 4 (Men in Black: International)

Film: Men in Black: International (2019)
Ceas: Hamilton Ventura Lady Quartz H22411732
Ceas: Hamilton Ventura Auto H24515551
Personaje: Agent M, Agent K
Actori: Tessa Thompson, Chris Hemsworth

Cea de-a patra tranșă din Bărbați (și femei) în negru nu s-ar fi putut lipsi de Ventura. Versiunea argintie cu cuarț pe o curea neagră este purtată de agentul M al lui Tessa Thompson și, încă o dată, Hamilton este prezent aici din plin, inclusiv videoclipuri promoționale. De asemenea, celălalt Agent K, ca Chris Hemsworth poartă Ventura, dar în versiunea automată.

Force 10 from Navarone

Film: Force 10 from Navarone (1978)
Ceas: Hamilton Broad Arrow
Personaje: Maior Mallory, Colonel Barnsby
Actori: Robert Shaw, Harrison Ford

Acțiunea filmului este plasată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, mai exact în 1943. O unitate specială britanică se deplasează în Iugoslavia pentru a îndeplini o misiune dificilă. O sincronizare precisă este necesară și pentru personajele principale interpretate de Robert Shaw și Harrison Ford. Prin urmare, filmul prezintă imagini de prim-plan ale pistolului Hamilton Broad Arrow cu mișcare automată, mai exact în scenele din timpul planificării exploziei barajului. Într-adevăr, Hamilton a produs aceste ceasuri special pentru armata britanică, dar nu până în 1973. Dar acest lucru nu scade din calitățile filmului, iar puține filme de război au tratat conversațiile umoristice cu atâta grație.

Pearl Harbor

Film: Pearl Harbor (2001)
Ceas: Hamilton Khaki Field Mechanical H69439363
Personaje: Danny Walker, cpt. Danny Walker, Danny Walker, Rafe McCawley
Actori: Josh Hartnett, Ben Affleck

Una dintre cele mai importante superproducții. Pearl Harbor este un concept cinematografic și puțini sunt cei care nu l-au văzut. Deși Hamilton a apărut în sute de filme, acesta este unul dintre cele mai cunoscute, tocmai pentru că este atât de bine cunoscut. Hamilton a avut chiar și propriul său material de promovare pentru acesta. Bineînțeles, timpul era esențial pentru piloți, iar filmul a avut ca protagoniști piloți mecanici Hamilton Khaki Field, cu etichete cu date adecvate perioadei.

O noapte ciudată (After Hours)

Film: After Hours (1985)
Ceas: Hamilton Khaki Field
Personaj: Paul Hackett
Actor: Griffin Dunne

Un film mai puțin cunoscut al regizorului de renume mondial Martin Scorsese, spune povestea unui bărbat care trăiește o serie de situații neașteptate, chiar bizare, pe parcursul unei nopți. Dar, cel mai important, el are în tot acest timp Hamilton Khakis pe mână.

Quantum of Solace

Film: Quantum of Solace (2008)
Ceas: Hamilton Khaki X-Wind Auto Chrono H77616533
Personaj: Agent Felix Leiter
Actor: Jeffrey Wright

Nu, James Bond nu le poartă direct, deoarece știm că preferă o altă marcă. Dar agentul Felix Leiter, interpretat de Jeffrey Wright, poartă cronografele Khaki X-Wind. Am văzut același model în Independence Day 2 și nu e de mirare. Designul piloților este senzațional, iar în interior rulează o mișcare construită pe baza celebrului Valjoux 7750, așa că este cu siguranță ceva la care să aspirăm.

Shanghai Express

Film: Shanghai Express (1932)
Ceas: Hamilton Flintridge, Hamilton Piping Rock
Personaje: Magdalen Shanghai Lily, Căpitanul "Doc" Harvey
Actori: Marlene Dietrich, Clive Brook

Nu este vorba atât de ceasurile pe care le purtau cele două personaje principale, printre care și celebra Marlene Dietrich, ci de faptul că filmul Shanghai Express din 1932 a fost primul film în care a apărut un ceas Hamilton. Aici începe o istorie a colaborării dintre Hamilton și industria cinematografică, care continuă până în prezent. Totuși, pentru a fi complet, să notăm că Marlene a purtat un Hamilton Flintridge pentru femei și un Clive Brook Hamilton Piping Rock, devenit celebru, printre altele, pentru că a fost dăruit campionului din 1928 al World Series New York Yankees.

Marlene Dietrich a Clive Brook ve filmu Šanghajský expres

Bărbații nebuni din Manhattan

Serial: Mad Man (2007-2015)
Ceas: Hamilton Automatic "Sputnik"
Personaj principal: Pete Campbell
Actor: Vincent Kartheiser

Ați devorat și voi serialul Mad Men din Manhattan, plasat în anii 1960? În afară de povestea, actorii și dialogurile excelente, ceasul cu siguranță nu v-a scăpat din atenție. De exemplu, Roger Sterling a purtat un Tudor Tuxedo, în timp ce personajului principal Don Draper i se spunea ora cu ajutorul unui Omega Seamaster. Cu toate acestea, nu toate personajele își puteau permite astfel de ceasuri. Pentru a se potrivi cât mai bine cu caracterul și statutul social al vremii, Vincent Kartheiser, în rolul ambițiosului Pete Campbell Hamilton, a purtat un "Sputnik" cu un design foarte inedit și o carcasă din oțel placat cu aur de 10k.

Scandal în educație (Bad Education)

Film: Bad Education (2019)
Ceas: Hamilton American Classic Valiant Auto Hamilton American Classic Valiant Auto H39525214
Personaj principal: Frank Tassone
Actor: Hugh Jackman

Frank Tassone, interpretat de Hugh Jackman, este personajul principal din filmul american Bad Education. În calitate de director de district, el are un singur obiectiv: să își facă școlile celebre. Și reușește cu brio, până când este descoperită o escrocherie financiară de milioane de dolari. Chiar și toate eforturile lui Frank, aparent perfect, nu vor fi suficiente pentru a-i acoperi urmele. Filmul se bazează pe evenimente reale, doar că "eroul" original se pare că nu purta un Hamilton Valiant H39525214 în bicolor și cu un design cu adevărat clasic și un ceas automat modern H-10 cu o rezervă de putere de 80 de ore. Dar acestea arată foarte bine pe Jackman și se potrivesc perfect cu stilul costumului său.

TENET

Film: TENET (2020)
Ceas: Hamilton Khaki Navy BeLOWZERO H78505332 și H78505331 de la Hamilton Khaki Navy.
Personaj principal: 
Actori: John David Washington, Robert Pattinson

Christopher Nolan și designerul său de producție de la curte, Nathan Crowley, au comandat un ceas special de la Hamilton special pentru filmul Tenet. Este vorba despre o nouă versiune a celebrului BeLOWZERO, doar că de data aceasta din titan, cu o mișcare modificată cu o rezervă de putere de 80 de ore. În plus, a dispărut ștampila de dată. Pentru film, sunt piese speciale cu afișaj digital (roșu și albastru), pentru fani au existat 888 de bucăți din fiecare variantă, bineînțeles fără digital.

Jack Ryan al lui Tom Clancy

Film: Tom Clancy's Jack Ryan
Ceas: Hamilton Khaki Field Auto Chrono H71626735
Ceas: Hamilton Khaki Aviation X-Wind Auto Chrono H77616133 de la Hamilton Khaki Aviation X-Wind
Personaje principale: Jack Ryan, Jim Greer
Actori: John Krasinski, Wendell Pierce

Seria de acțiune este una dintre piesele emblematice pe care Hamilton le-a prezentat în cadrul colaborării. Personajul principal Jack Ryan poartă un Khaki Fieldy Chrono complet negru, iar șeful său, Jim Greer, poartă un Khaki Aviation X-Wind, pentru o schimbare. Mai multe despre colaborarea cu Hamilton în această serie.

Forma apei (The Shape of Water)

Film: The Shape of Water (2017)
Ceas: Hamilton
Personaje principale: Robert Hoffstetler/Dimitri Mosenkov
Actor: Michael Stuhlbarg

Un film foarte ciudat care i-a cucerit pe unii, dar nu i-a impresionat pe alții. Cu toate acestea, regizorul Guillermo del Toro este un mare povestitor de povești fantastice, iar aici este vorba despre un monstru de apă pe care, cum altfel, oamenii răi vor să îl folosească în cercetările lor de laborator. Este ajutat în evadarea sa de un om de știință care poartă un ceas dreptunghiular aurit cu o mână descentrată. Marca? Hamilton.

Peștele cel Mare (Big Fish)

Film: Big Fish (2004)
Ceas: Hamilton Kaki
Personaj: Edward Bloom
Actor. Ewan McGregor

Unul dintre cele mai cunoscute filme ale lui Tim Burton, cu romantism, aventură, prietenie și ceasuri Hamilton. Povestea de viață fantastică, dar plină de fantezie, a lui Edward Bloom, interpretat de o versiune tânără a lui Ewan McGregor, include și o perioadă în care acesta este chemat la serviciul militar obligatoriu. În timpul scenei în care sare din avion, el se uită la ceasul său, iar un detaliu frumos se vede pe Hamilton Khaki, cu cadranul său cu 24 de ore și plăcuța de dată în stil de epocă.

Drop Zone

Film: Drop Zone (1994)
Ceas: Hamilton
Personaj: Ty Moncrief
Actor: Gary Busey

Wesley Snipes încearcă să-l prindă pe ucigașul fratelui său și șeful de bandă Gary Busey. Filmul de acțiune oarecum B-movie este făcut mai plăcut de partitura lui Hans Zimmer și, bineînțeles, de priveliștea soților Hamilton cu o decorație de lunetă cu monede de epocă la încheietura lui Gary.

Pe cine nu lași să moară

Film: Live and Let Die (1973)
Ceas: Hamilton Pulsar P2
Personaj: James Bond
Actor: Roger Moore

Nu este nimic de discutat aici. Pulsar-urile Hamilton, fiind primele ceasuri digitale din lume, sunt celebre în sine și au fost făcute celebre de o serie de celebrități. Au fost văzute și în filme, mai exact în filmul Bond Live and Let Die, când agentul 007 Roger Moore a purtat această invenție.

Link-uri interesante:

  • watch-id.com - o listă valoroasă cu multe mărci de ceasuri și legătura lor cu filmul
  • hamiltonwatches.com - un site dedicat ceasurilor din film
  • behindthecamera - Hamilton recunoaște de câțiva ani profesiile din spatele filmelor, dar nu merge pe frontul de luptă
  • productplacementblog.com - un blog care cartografiază mai mult decât mărcile de ceasuri în filme și emisiuni TV
  • pinterest/hamiltonwatch - fotografii de film, fotografii de ceasuri și alte mărunțișuri

Nu ezitați să postați în comentarii sfaturi despre filmele în care au jucat ceasurile Hamilton, vom încerca să menținem lista cât mai actualizată și cât mai completă. :)

TOP 6: Cele mai emblematice ceasuri Hamilton
23.3.2022
TOP 6: Cele mai emblematice ceasuri Hamilton

Hamilton Capsule Collection - Cum arată un ceas proiectat de un designer de costume
23.3.2022
Hamilton Capsule Collection - Cum arată un ceas proiectat de un designer de costume