» Blog » Ball

Ceasuri Ball pentru bărbați - Galeria foto a celor mai interesante ceasuri

Taguri: Galerie foto | Ball | Pentru bărbați | Clasice | Tradiționale

30.5.2022 | 6 MIN

Un ceas cu bile. Sau un ceas Rolls-Royce. Așa se numesc uneori ceasurile Ball. Brandul, mai cunoscut în cercurile orologiere, oferă piese excepționale din mai multe puncte de vedere. Și cu siguranță are multe de oferit în ceea ce privește designul...

Povestea Ball Watch - Compania de ceasuri care nu a ratat trenul
19.5.2022
Povestea Ball Watch - Compania de ceasuri care nu a ratat trenul

Ball Engineer Hydrocarbon

Nu vă doriți să abandonați un ceas mecanic. Nici unul dintre ele nu are un impact puternic. Uneori, însă, în ciuda eforturilor dumneavoastră, nu îl puteți evita. Gama Engineer Hydrocarbon este concepută pentru a face față situațiilor cu adevărat neplăcute.

Ball abordează toate problemele majore care pot apărea. Coroana este locul cel mai riscant pentru pătrunderea apei. Ball are un sistem patentat de protecție a coroanei, prin care sistemul de închidere se va activa numai dacă coroana este înșurubată corect. În același timp, sistemul de acoperire protejează coroana împotriva deteriorării mecanice.

Ceasul dispune de mai multe sisteme antișocuri patentate care protejează mecanismul în caz de cădere și oferă, de asemenea, o protecție inerțială pentru a preveni dezechilibrul și, prin urmare, inexactitatea ceasului.

Ball Engineer Hydrocarbon Hydrocarbon AeroGMT II impresionează prin designul său de scufundare, complicația GMT, care este apreciată în special de călători, și printr-o cataramă pliabilă specială. Ceasul are un cristal de safir anti-reflexie, o inserție de safir cu lunetă și, bineînțeles, 44 de tuburi de tritiu. În plus, ceasul este certificat COSC pentru precizie. Combinat cu protecția împotriva apei, magnetismului și a impactului, acesta este un adevărat companion pentru cei incomozi.

Primul lucru care te frapează la ceasul Ball este combinația dintre mecanismul mecanic și iluminarea cu tritium. Combinația, care se găsește rar la alte branduri, este standard la fiecare ceas Ball. Capsulele de tritiu nu au nevoie de nicio sursă de alimentare externă pentru a se "încărca" și a străluci permanent.

Ball Engineer II

Citibilitate perfectă. Dacă sunteți în căutarea unui ceas sport care reușește să atingă o doză mare de eleganță și o lizibilitate perfectă, gama Engineer II a fost concepută pentru dvs.

Și acest lucru este valabil fie că alegeți modelul Marvelight cu indecșii săi largi plini de tritiu, sau poate Navigator GMT, care combină capsulele de tritiu cu fotoluminescența cu adevărat bogată a Super-LumiNova pe cifre.

Rezistența la magnetism, manopera de precizie, cristal de safir anti-reflectorizant, rezistență ridicată la apă, toate acestea sunt deja un standard pentru ceasurile Ball, deci probabil că nici nu merită să revenim din nou asupra acestor lucruri.

Ball Engineer III

Mai țineți minte cum am menționat că Engineer II combină stilul sportiv-elegant cu o lizibilitate exemplară? Pentru modelul Engineer III exact așa este. Se concentrează pe rezistența puternică la magnetism (până la 80000 A/m pentru modelul Starlight de exemplu) sau pe utilizarea unor materiale unice.

Ca exemplu, voi menționa ediția limitată Legend. Ceasul este fabricat din oțel 904L, pe care îl asociem mai mult cu Rolex, dar alte branduri profită uneori de proprietățile sale.

Oțelul 904L este mai rezistent la coroziune, la acizi și obține un luciu vizibil mai ridicat. În același timp, este mai greu de prelucrat, iar utilizarea sa este o dovadă a măiestriei tehnice a brandului.

Ball este la origine un brand american fondat în 1891 de către ceasornicarul Webb C. Ball. El este cel mai cunoscut pentru "RailRoad Standard" pentru ceasurile de cale ferată, care mai târziu a devenit baza pentru COSC, o certificare de precizie. Și a fost la aceste criterii stricte că Ball a fabricat ceasurile sale.

Ball Trainmaster

Colecția de ceasuri Trainmaster este una dintre cele mai elegante din întreaga gamă Ball. Trainmaster a fost primul model care a purtat eticheta "Ball's Standard" în perioada americană a companiei Ball. Un standard care a devenit baza pentru certificarea ulterioară a acurateței COSC.

Printre cele mai interesante modele se numără Trainmaster Moonphase cu complicație Moonphase. Este unic nu numai pentru afișarea propriu-zisă a fazelor lunii, ci și pentru prelucrarea sa. Luna este sculptată cu o luminozitate subtilă, astfel încât noaptea strălucește aproape ca luna însăși.

Ball Engineer Master

Stilul de ceas din gama pilot este la fel de nemuritor ca și cel al scafandrului. Ball Engineer Master II Aviator impresionează nu numai prin lizibilitatea și capsulele de tritiu, ci și prin proprietățile sale antimagnetice și detaliile care fac referire la istoria aviației.

Modelul a fost creat pentru a comemora primul zbor al fraților Wright din 1903. Gravura avionului se regăsește pe capac, pe cureaua din piele realizată cu onestitate, cu nituri de design tipic și pe catarama elegantă.

Cu toate acestea, modelul cu adevărat sofisticat este Engineer Master II Diver TMT cu termometru. Este primul ceas de mână mecanic care măsoară temperatura de la -35 la +45 grade Celsius.

Funcția termometrului în sine este destul de inedită și unică în ceasurile mecanice. Ball a combinat termometrul cu un model de scufundări prin excelență. 300 de metri rezistență la apă, lunetă rotativă internă, carcasă din titan și în acest caz peste 50 de capsule de tritiu.

Începând cu anii 1990, Ball Watch Company a fost un brand elvețian care poartă cu mândrie eticheta Swiss Made. Dar rămâne fidelă rădăcinilor sale. În continuare vizează ceasuri fiabile și durabile. Referințele la epoca căilor ferate americane pot fi încă găsite în numele liniilor și în detaliile de design.

Ball Roadmaster

Un ceas clasic de scufundări cu tot ceea ce vă așteptați de la el. Ball Roadmaster Challenger 18 oferă 80 de ore de rezervă de putere și certificare de precizie COSC. Dispune de o prelucrare de precizie a carcasei și a legăturilor H din oțel, precum și de o coroană și de un capac înșurubat.

Bineînțeles, conexiunea tritiumului în ceasurile mecanice este extraordinară. Pentru un ceas de scufundări, acest lucru înseamnă timp nelimitat pe timp de noapte pentru care luminescența va străluci. Ca să nu mai spunem că tritiul nu are nevoie de o sursă de energie externă.

Toate modelele din gama Roadmaster oferă caracteristici similare. Ediția limitată Skipper Chronometer, de exemplu, are un stil industrial interesant. Nuanța inflexibilă a metalului este foarte versatilă și, combinată cu o carcasă robustă, rezistență la apă de 200 m și certificare COSC, Ball își respectă reputația de ceasornicar fiabil și durabil.

Ball are la activ numeroase brevete și premiere. Printre cele mai practice se numără sistemul antișoc, care protejează mecanismul împotriva deteriorării în cazul unui șoc sau al unei căderi. Printre acestea se numără Amortiser®, care absoarbe șocurile, și SpringSEAL și SpringLOCK, care împiedică deformarea volantului, responsabilă de precizia ceasului.

Ball for BMW

Dacă aveți un BMW parcat în garaj, trebuie să apreciați ingeniozitatea cu care Ball a creat modele speciale. Se pare că producătorul auto german a stabilit cerințele exacte și a avut nevoie de doi ani pentru a le realiza. Dar rezultatul merită.

Combinația neobișnuită de negru și portocaliu este tipică pentru BMW, dar mai puțin pentru lumea orologeră. Acest lucru face ca ceasul să fie cu atât mai interesant. În interior, desigur, se află un mecanism mecanic elvețian și puteți alege între modele cu complicații utile, fie că este vorba de GMT sau de un indicator al rezervei de putere.

Deci, dacă vă bucurați de plăcerea de a conduce, este foarte probabil să vă bucurați de acest ceas unic.

Ceasurile cu bilă au întotdeauna un cristal de safir cu un strat anti-reflexie. Pentru carcase, se bazează în principal pe oțel chirurgical 316L, dar există și modele interesante realizate din oțel 904L, care este rar întâlnit în orologerie. Ceea ce vă va plăcea la Ball este că precizia meșteșugului, mecanismul de precizie și durabilitatea nu sunt doar o frază de marketing, ci un angajament real.