» Blog » Casio

Casio G-Shock GBD-200 recenzie – La marginea inteligenței

Taguri: Recenzii | Casio | Pentru bărbați | Clasice

25.7.2022 | 7 MIN

Un pic inteligent, un pic absurd, destul de nervos, tipic G-Shock. Casio G-Shock G-Squad GBD-200. Gigantul japonez a prezentat din nou un model hibrid care are toate specificațiile unui G-Shock adevărat, dar cu câteva funcții inteligente, cum ar fi monitorizarea activității sportive sau afișarea notificărilor.

Din punct de vedere funcțional, GBD-200 calcă pe urmele lui GBD-100, dar din punct de vedere al designului este mai apropiat de legendarul DW-5600 retro sau de modelul de surf GBX-100. Din punctul meu de vedere, revenirea la octogon este o diversificare plăcută și o extindere foarte frumoasă a celei mai tinere colecții G-Squad.

Dar nu doar pentru a mă lăuda, acest model are totuși câteva neajunsuri care m-au deranjat în încercările anterioare de a avea un Casio inteligent. De exemplu, afișarea notificărilor... Dar mai multe despre asta mai târziu.

Octagonul este un clasic fără vârstă care nu poate da greș

Fie că este vorba de designul general sau de combinațiile de culori, pur și simplu îmi place GBD-200. Am testat varianta albastră, dar varianta galben-verde era cea pe care o doream cel mai mult, deoarece îmi aducea aminte de anii tinereții mele fotbalistice. Este, în fond, culoarea tipică a diferențiatorilor.

Casio nu a făcut de fapt niciun pas îndrăzneț în materie de design cu acest model. Acest lucru nu se aplică combinațiilor de culori, care cred că sunt ușor deplasate (ceea ce este un lucru bun).

Galben-verde a fost deja menționat, dar varianta albastră combinată cu elemente albe și roșii este hilară.

Iar pentru cei cărora le plac clasicii, există negru. Nu ai cum să dați greș cu asta.

Carcasa este realizată din rășină sintetică și la început am fost puțin dezamăgit că nu vine cu o lunetă tăiată ca la alte modele, dar în cele din urmă am renunțat la ea.

Partea frontală este completată de o cantitate sobră de text (Casio se lasă uneori puțin dus de val) și ceea ce aș evidenția cel mai mult... Butonul de activare a luminii frontale. Unora li se pare un lucru prostesc, dar mie mi se pare practic și chiar și din punct de vedere al designului este plăcut, deoarece contrastează ușor cu restul culorilor.

Butoanele sunt un pic cam plate... Pentru un Casio

Manopera este cu siguranță atributul principal al Casio. De aceea, am fost oarecum surprins de inserarea butoanelor. Pur și simplu - au tendința de a se înclina.

În plus, există o linie orizontală care trece prin mijlocul carcasei și care trece și prin butoane. Astfel, atunci când butoanele sunt nealiniate, ele perturbă această linie și este evi

În plus, sunt un pic îngrijorat că se vor acumula tot felul de impurități în zona butonului.

Cureaua este din rășină, dar mi se pare un pic mai moale decât alte modele. Ceea ce nu este un lucru rău, dimpotrivă! Apoi se pliază perfect pe mână și se adaptează la falduri. Diametrul absolut ideal de 46 de milimetri ajută, de asemenea, la potrivire. În colecția mea foarte modestă, am un GW-M5610 cu un diametru de 43 de milimetri și trebuie să spun că mă bucur de cei trei milimetri în plus.

Chiar dacă este un ceas mai potrivit pentru încheieturile bărbaților, colega mea Agata, a cărei circumferință a încheieturii este mai apropiată de circumferința degetului meu, l-a lăudat și ea.

Pe lângă butoane, am fost dezamăgit și de închizătoare, care din păcate este din plastic. Dacă ceasul s-ar agăța pe undeva, nu știu cum s-ar descurca catarama de plastic. Bănuiesc că s-ar rupe la o tragere mai puternică. Acesta nu este nici primul și nici ultimul G-Shock cu o închidere din plastic, dar din punctul meu de vedere ar trebui să fie întotdeauna din oțel. Poate cel mai ciudat lucru este că închizătoarea este din plastic, dar icul este din oțel...

Sub sticla minerală se află ecranul MIP, care are mai multe avantaje - este lizibil în orice condiții, are unghiuri de vizualizare excelente, o rezoluție decentă și face toate acestea în cel mai prietenos mod posibil cu bateria. Mă subscriu la toate!

Când am comparat unghiurile de vizualizare cu modelele LCD, de exemplu, GBD-200 le-a depășit. Pe timp de noapte, de asemenea, nu a existat nicio problemă, iar iluminarea este uniformă pe întreaga suprafață de afișare.

Notificări care sunt din nou și din nou mai degrabă o complicație

Am folosit deja această poantă în recenzia mea despre GBD-H1000 și o ofer din nou. Este o problemă care se regăsește în toate Casio hibride și știți ce? Și iarăși este aici.

Deoarece ceasul se asociază cu aplicația G-Shock MOVE, puteți primi notificări de pe telefon pe ceas. Problema numărul unu - notificarea va apărea, dar nu aveți opțiunea de a o deschide. Așa cum a apărut, dispare. Ca un vuiet în vânt.

Problema numărul doi - dacă doriți cu adevărat să citiți notificarea, trebuie să treceți printr-o călătorie chinuitoare care constă în șase click-uri și cel puțin o vorbă urâtă. Cel puțin...

Dacă aveți o viață foarte bogată în tehnologie digitală, vreau doar să vă avertizez că ceasul poate stoca doar 10 notificări în memorie. Poate că este suficient pentru mine personal, dar dacă sunteți foarte comunicativ și aveți o grămadă de aplicații pe telefon, 10 sunt destul de puține.

Monitorizarea sportului este esențială, dar de ce mai avem nevoie?

Dacă sunteți un ciclist, GBD-200 nu este cu siguranță pentru dumneavoastră. Numai descrierea butonului din dreapta sus vorbește de la sine - RUN. Acest ceas este potrivit pentru alergare sau mersul pe jos. Când începeți să vă monitorizați activitatea sportivă, ceasul se conectează la telefon pentru a prelua datele GPS.

Acest lucru permite afișarea ritmului, distanței, vitezei, caloriilor arse și timpului. Puteți utiliza butonul din dreapta jos pentru a înregistra ture individuale (de exemplu, dacă alergați pe un oval de 400 m). Afișarea câmpurilor de date individuale poate fi ajustată în aplicație.

Aplicația oferă apoi un desen pe hartă și date mai detaliate, cum ar fi distanța, ritmul mediu, ritmul maxim, caloriile arse și cadența pașilor.

Unii din lumea smartwatch-urilor s-ar putea plânge că nu sunt suficiente date. Dar de ce mai aveți nevoie? Dacă doriți să vă monitorizați ritmul cardiac, achiziționați GBD-H1000.

Chiar pe ceas, veți găsi, de asemenea, un rezumat săptămânal al distanței parcurse, al ritmului mediu și al numărului de activități sportive.

Pasionaților de exerciții cu intervale le va plăcea modul de antrenament, în care puteți seta până la 20 de seturi de diferite lungimi cu cinci repetări. Singurul regret este că lansarea modului de antrenament nu se afișează în niciun fel în aplicație. De exemplu, în calendar va apărea faptul că ați făcut exerciții fizice în această zi.

Notificările și monitorizarea activității sportive sunt caracteristici care fac ca GBD-200 să iasă puțin în evidență din lunga linie de G-Shock-uri. Dar, bineînțeles, există și funcții mai standard, cum ar fi cronometrele (și ceasurile cu numărătoare inversă), orele lumii și alarmele.

Scleroticii vor fi mulțumiți de funcția "Find My Phone", prin care telefonul începe să scoată un sunet pentru a fi mai ușor de găsit. Am fost foarte mulțumit că Casio a ales o melodie care seamănă foarte mult cu intro-ul din arcadele anilor '80.

Iluminatul deranjează și încântă deopotrivă

Atunci când treceți de la un mod la altul, luminile se sting întotdeauna și trebuie să le aprindeți din nou. Este un fel de standard la Casio, ceea ce înțeleg. Dar Casio m-a surprins cu un lucru. Cu plăcere, apropo.

Când am început să citesc o notificare mai lungă, a trebuit să trec mai jos pentru a vedea restul. Când am făcut clic, mă așteptam să se declanșeze, dar nu a fost așa. Astfel, dacă vă aflați în interiorul notificării, are loc numărătoarea inversă clasică (1,5 sau 3 secunde) și ceasul nu se declanșează atunci când apăsați butonul.

Lumina automată înfometată poate consuma o mare parte din baterie

Îmi place funcția Auto Light de la Casio. La fiecare înclinare a mâinii spre față, ecranul se aprinde. Funcție foarte utilă. Dar este regretabil că nu aveți opțiunea de a seta un interval de timp în care această funcție funcționează. Prin urmare, lumina automată se activează la fiecare înclinare a mâinii pe tot parcursul zilei, ceea ce va afecta foarte mult durata de viață a bateriei.

Ce părere aveți despre GBD-200?

Poate că nu vă așteptați, dar este un ceas grozav. Am analizat GBD-H1000 cu ceva timp în urmă, care a primit un obiectiv decent din partea mea, dar în acest timp am câștigat mult mai mult respect pentru brandul Casio.

Acest lucru se datorează faptului că acestea unesc caracteristicile perfecte ale G-Shock cu câteva funcții inteligente, iar totul va funcționa până la doi ani cu o singură baterie.

Acest ceas cu siguranță nu va fi cumpărat de cineva care își dorește un ceas smart. Acesta este pentru cineva care dorește un G-Shock. Și are bonusul plăcut al funcțiilor inteligente, un preț foarte bun și un design amuzant. Da, are unele ciudățenii. Cum ar fi butoanele sau afișajul de notificare îngrozitor. Dar pot tolera asta.

Casio G-Shock GBA-900 recenzie - O alternativă interesantă nu doar pentru sportivi
18.7.2022
Casio G-Shock GBA-900 recenzie - O alternativă interesantă nu doar pentru sportivi