» Blog » Casio

Casio G-Shock GW-M5610 recenzii – Bătrânul care a ieșit pe fereastră și s-a expus

Taguri: Casio | Clasice | Fashion | Retro | Tradiționale

1.6.2022 | 4 MIN

Vedeți, am intrat în lumea ceasurilor ca un orb la vioară, dar după foarte puțin timp am știut că vreau să am un G-Shock. Și pentru că sunt un zgârcit, nu puteam alege altceva decât un G-Shock GW-M5610. De ce? Costă sub opt sute lei, este alimentat cu energie solară, este controlat prin radio și are acel aer retro pe care îl știm de la legendarul DW-5600. Nici măcar mutarea cardului de credit spre terminal nu m-a afectat atât de mult. Și întotdeauna mă doare când plătesc peste 200 de lei. Da, sunt un zgârcit.

O întoarcere la 1983 într-un mod puțin mai inteligent

Din punct de vedere al aspectului, GW-M5610 nu are nimic special, deoarece arată exact la fel ca fratele său mai mare, mult mai cunoscut, DW-5600. Da, ceasul care este călcat de camioane, lovit de jucători de hochei și purtat de Keanu Reeves în "Viteză periculoasă".

Ceasurile Casio care au jucat în filme și emisiuni TV
23.3.2022
Ceasurile Casio care au jucat în filme și emisiuni TV

Dar dacă ne uităm puțin mai departe în istorie, putem merge înapoi până în 1983, anul în care a fost lansat primul G-Shock. Acesta, DW-5600 și apoi, acesta, GW-M5610.

Dar anul 1983 este frumos reflectat în ceas și, personal, nu aș putea alege o altă versiune decât cea cu litere retro colorate și ornament roșu în jurul ecranului.

Desigur, putem găsi și versiuni cu un aspect ceva mai curat, dacă etichetele de culoare li se par unora un pic copilăroase.

Ceasul este construit (așa cum ne-am obișnuit) în formă de octogon, cu o carcasă de 43,2 mm în diametru, 12,7 mm grosime și complet din rășină. Aceasta este doar o mică diferență față de DW-5600, care este puțin mai robust. În ceea ce privește greutatea, deci, avem o greutate plăcută de 50 de grame.

Pe ceas, găsim două piese din oțel, iar acestea sunt cadranul și închizătorul. Cu toate acestea, închizătoarea ar fi absolut logică în orice alt material. Este vorba despre un G-Shock! Acest ceas ar putea supraviețui și la călcarea lui Godzilla.

Vorbind de durabilitate, desigur, are rezistența clasică la șocuri G-Shock și rezistență la apă până la 200M.

Personal, nu sunt un mare fan al curelelor din rășină... Așa că, atunci când încerc o curea retro din rășină, cum ar fi F-91, pur și simplu nu mă simt bine cu ea. În schimb, cureaua de rășină GW-M5610 mi se potrivește, iar umpluturile din plastic conectate la cadran ajută foarte mult. Fac ca spațiul dintre încheietura mâinii și curea să se umple frumos, iar ceasul mi se potrivește la mână ca un fund pe oală. În comparație cu alte G-Shock-uri, mi se pare că acesta pur și simplu nu strânge.

În general, cel mai mare avantaj al acestui ceas este dimensiunea sa. Doriți un G-Shock durabil, dar nu sunteți un "schwank"? Vă rog, aveți aici un candidat.

Sticla este un mineral? Și este într-adevăr o alegere mai bună decât plasticul?

Așa cum am scris la început, sunt un zgârcit. De aceea, am fost descurajat de o caracteristică atunci când am decis să cumpăr acest ceas - are un cristal mineral. Și de ce este asta? Am vrut din plastic, pentru că este un pic mai rezistent la șocuri și, mai ales, pentru că... Zgârieturile pot fi șlefuite cu o pastă specială. Mineralul, pe de altă parte, va avea într-o zi o crestătură pe material (a se citi sticlă) și va rămâne acolo pentru totdeauna.

Dar știți ceva? Am avut ceasul în atelierul meu, unde tai (mai ales lemn), tai (uneori ce apuc), găuresc, și nici o zgârietură pe ceas. Principalul factor care contribuie la acest lucru este ușoara încastrare a sticlei. Iar prin faptul că partea de afișare nu este atât de mare, există puține șanse de a lovi direct acea zonă. De cele mai multe ori, este vorba de marginile de rășină.

Pozitiv sau negativ?

Și, surprinzător, nu mă refer la rezultatul testului sau la mentalitatea dvs. Este vorba despre ecran, bineînțeles. Personal, am ales ecranul pozitiv (cifre negre pe un fundal deschis), deoarece pentru mine este de multe ori mai ușor de citit. Dar și inversul are ceva în favoarea sa. Se simte un fel de... Nu știu. Mai modern.

De asemenea, îmi place foarte mult funcția de iluminare automată. Într-un mediu întunecat, este suficient să îndreptați ceasul spre dvs. și acesta se aprinde.

Solar și Multiband – combinația perfectă la un preț perfect

Aici ajungem la motivul pentru care mi-am luat acest ceas. Nu numai că este drăguț, un fel de retro, dar are o funcționalitate excelentă.

Se ajustează singur. Acestea pot recepționa un semnal radio și pot seta ora exactă. Mulți oameni spun că nu merge aici, dar știiți ceva? Întotdeauna am ora la secundă.

Se încarcă singuri. Datorită bateriei solare încorporate, ceasul se reîncarcă singur. În mediile întunecate, acesta trece chiar și în modul de economisire a energiei (funcția de economisire a energiei), în care nu afișează niciun fel de date. În momentul în care îl țineți în mână și detectează lumină, apar datele pe ecran.

În colțul din dreapta jos al ecranului se află un indicator de încărcare cu o scală de L (scăzut), M (mediu) și H (ridicat). Pot să confirm că ceasul are nevoie doar de un moment la lumină și aveți H.

Care este durata de viață a unui panou solar? Nimeni nu știe, dar totul depinde de tratament. Bateria va trăi până la o vârstă respectabilă, mai ales dacă o țineți complet încărcată. Să spunem că cineva are un Casio solar de 20 de ani. La alții nu rezistă atât de mult.

În plus față de aceste două gadgeturi, ceasul afișează, de asemenea, ora mondială, 5 alarme zilnice, inclusiv alarmă de retrezire și semnal de oră completă și numărătoare inversă (minutul întreaga zi) sau cronometru standard (precizie la sutime de secundă).

În cele din urmă, un rezumat al GW-M5610

Este un ceas grozav. Până acum nu regret că l-am cumpărat și mai degrabă regret că nu l-am purtat mai des.

Poate rezista la orice, arată bine, are o dimensiune universală, are un solar și se reglează în funcție de semnalul radio. În plus, au unele caracteristici automate și indicatori la care nu te-ai aștepta neapărat în această gamă de prețuri. Pentru mine, o achiziție perfectă. Și de aceea l-am cumpărat.

Ceasurile menționate în articol

635 lei nu este disponibil
635 lei nu este disponibil
742 lei nu este disponibil