» Blog » Casio

Casio G-Shock GST-B500 Recenzie - Dimensiunea contează

Taguri: Recenzii | Casio | Pentru bărbați | Clasice

14.6.2022 | 6 MIN

Suficient de elegant pentru a nu produce reacții neplăcute nici măcar la o conferință, suficient de rezistent pentru a supraviețui chiar și celei mai dure aventuri. Exact asta este colecția G-Steel, un ceas Casio G-Shock robust în care, după cum sugerează și numele, metalul joacă un rol important. Recenzia de astăzi vă va informa care sunt noutățile aduse de G-Steel GST-B500.

Ceea ce îmi place la ceasurile G-Shock pe lângă durabilitatea lor, este varietatea lor. În catalogul lor puteți găsi atât ceasuri digitale ieftine din plastic, cât și modele analogice limitate, cu lunetă realizată manual din materiale exclusiviste, de zeci de mii de euro. Există pur și simplu ceva pentru toată lumea... G-Steel reprezintă, să spunem, mijlocul de aur, oferind o combinație echilibrată de funcții și un aspect elegant pe care probabil că îl veți aprecia cel mai mult în viața de zi cu zi (dacă nu sunteți parașutist, de exemplu). Iar noul GST-B500 continuă această tradiție.

Puțin este uneori mai mult

Deci, ce aduce de fapt acest nou membru al familiei G-Steel? Mai sunt și altele, dar principalul atu este greutatea și dimensiunea lui. Este cel mai subțire și mai ușor model din seria G-Steel echipat cu o brățară metalică, iar acest fapt are un lucru în comun - este foarte plăcut de purtat.

În ceea ce privește cifrele, noile "Cinci sute " au dimensiuni de 46,4 x 48,9 x 12,8 milimetri și o greutate de 143 de grame, ceea ce reprezintă, de exemplu, cu 17 grame mai puțin decât predecesorul GST-B400, iar încheietura dumneavoastră va simți cu siguranță acest lucru. Bineînțeles, vorbim despre greutatea cu brățara nemodificată, așa că, dacă aveți o circumferință a încheieturii mâinii mai mică de 20,5 centimetri, greutatea rezultată va fi și mai mică.

Iar brățara metalică este cea căreia noutatea îi datorează greutatea mai mică. Închizătorul este cu 5 milimetri mai îngust și, la o examinare mai atentă, am mai descoperit un lucru interesant. Piesele sale nu sunt frezate dintr-o singură bucată de oțel, așa cum s-a întâmplat în cazul modelelor anterioare, ci de data aceasta sunt perforate, umplute cu o inserție metalică. Această soluție poate părea un pic ieftină pentru unii, dar eu personal nu m-am simțit deranjat de ea, mai ales pentru că nu zornăie și, de asemenea, a câștigat în flexibilitate atunci când se îndoaie în lateral și, prin urmare, este confortabilă atunci când este purtată.

Este cel mai subțire și mai ușor model din seria G-Steel, echipat cu o brățară metalică, iar acest fapt duce la un singur lucru - este foarte ușor de purtat.

Un pic controversată, este fixarea sa direct pe carcasa ceasului cu două șuruburi, ceea ce face practic imposibilă utilizarea brățării de la alte modele. Păcat... Apropo de brățară, menționez că închizătorul metalic care se atașează pe ea a pierdut o gaură de reglare și astfel are doar trei în loc de patru, așa cum era tradițional. Ceea ce, în schimb, a rămas neschimbat față de modelul anterior este construcția carcasei sandwich a ceasului, folosind oțel și rășină armată cu carbon, precum și sticla protectore este o sticla minerală.

Combinația de succes

Dacă sunteți familiarizați cu oferta actuală a acestor ceasuri durabile din țara soarelui răsare, atunci nu ați ratat faptul că designerii de la Casio de data aceasta nu au intrat în acțiuni majore, iar apariția noului GSTecek să fie în conformitate cu rețeta "luați ceea ce este dovedit și combinați-l împreună". Cadranul acestui model arată ca o copie a modelului de mare succes GA-2100 alias "Casioaks", iar luneta, prin forma sa și prin amplasarea celor două șuruburi decorative, amintește din nou în mod izbitor de GST-B400.

Dacă este corect sau nu, o las la aprecierea dumneavoastră. Mie personal îmi place această combinație. Dispunerea cadranului îl face mai clar în comparație cu alte G-Steel și puteți citi ora dintr-o privire fără probleme. De data aceasta, este mai rău cu lizibilitatea afișajului bizotat. Aceasta este inversată pe toate cele trei variante de culoare - verde (GST-B500AD-3AER), negru (GST-B500D-1A1ER) și negru argintiu (GST-B500D-1AER).

Arată bine, dar, în combinație cu caracterele mici, nu este foarte practic și este nevoie de un anumit efort pentru a citi datele, chiar și în timpul zilei. În întuneric, afișajul devine practic ilizibil. Din fericire, există o iluminare de foarte bună calitate atât a afișajului, cât și a cadranului, cu ajutorul a două diode - adică "Double Illuminator", care elimină acest inconvenient. Ar trebui să adaug că de data aceasta Casio a echipat și acele ale acestui model cu luminozitate Neobrite, dar din păcate au uitat cumva de indecși.

Combinație de caracteristici testată

În ceea ce privește echiparea funcțională, dezvoltatorii nu au întreprins acțiuni majore cu această noutate, iar echiparea GST-B500 a rămas practic identică cu cea a predecesorului său. Cu toate acestea, nu văd acest lucru ca pe o problemă, pentru că este totuși mai mult decât generos și toate elementele esențiale pe care vi le puteți dori de la un ceas cu quartz "obișnuit" sunt aici. Și nu doar atât…

Bineînțeles, are un design rezistent la impact și, la fel ca toate modelele G-Shock, este rezistent la apă până la 200 de metri. Prin urmare, modulul 5684 este sigur. Printre funcțiile tradiționale se numără un calendar automat, cu posibilitatea de a-l afișa și în format european, ceea ce cu siguranță nu era norma pentru G-Shock-urile din trecut, un cronometru cu interval de 24 de ore, o numărătoare inversă de 60 de minute, 5 alarme simple, ora într-un al doilea fus orar și, pentru unii, un "beeper" util la fiecare oră completă. Și există și o funcție de "ordine" pentru ace.

Nu numai fanii G-Shock vor fi mulțumiți de prezența unei caracteristici populare, care este alimentarea cu energie solară, astfel încât înlocuirea frecventă și adesea enervantă a bateriei este eliminată, iar ceasul funcționază practic fără întreținere. Ceea ce le lipsește însă acestor G-Shock-uri este setarea exactă a orei cu ajutorul unui semnal radio. Dar nu vă faceți griji, tot nu veți pierde ora exactă automată.

După cum sugerează litera B din numele ceasului, aceste "GéEsTés" este compatibil, de asemenea, cu un smartphone prin Bluetooth și aplicația corespunzătoare. Dar aveți grijă! Dintr-un motiv oarecare, Casio a decis să înlocuiască aplicația existentă "G-Shock Connected" cu una nouă, numită "Casio Watches" pentru acest model. Deci, ce aduce această schimbare?

Noua aplicație

Prima schimbare cu această aplicație este necesitatea de a vă înregistra și de a obține un așa-numit Casio ID, un fel de cont personal. După înregistrare și logare, aplicația vă solicită să înregistrați ceasul însuși, introducând numărul modulului ceasului și apoi să îl asociați prin Bluetooth. După această procedură, ora este sincronizată automat din rețeaua de telefonie mobilă, iar posesorul ceasului are acces la alte funcții, cum ar fi Reminder, adică posibilitatea de a seta 5 memento-uri simple și Phone Finder, care, după cum sugerează și numele, ajută la găsirea unui telefon uitat.

O noutate interesantă este posibilitatea de a folosi aplicația pentru a corecta acele în cazul în care acestea deviază de la poziția corectă din cauza unui impact dur sau a magnetismului. Desigur, există și posibilitatea de a seta complet ceasul prin intermediul telefonului sau de a alege unul dintre cele trei sute de locuri de pe glob pentru a afișa al doilea fus orar sau de a introduce propriul fus orar. Practic…

Aplicația include, de asemenea, un link direct către manualul electronic complet pentru modelul specific al ceasurilor înregistrate sau, de exemplu, o prezentare generală a noutăților de pe contul de Instagram Casio G-Shock.

Ceea ce lipsește totuși, și este logic având în vedere că ceasul nu este conectat la telefon non-stop, sunt așa-numitele notificări. La urma urmei, încă nu este un smartwatch și este conceput pentru a nu depinde în niciun fel de telefon. Așadar, dacă nu doriți, nu trebuie neapărat să asociați ceasul cu telefonul. Ceasul va funcționa în mod normal, cu precizia unui G-Shock clasic, deci cu o precizie de maximum +-15 secunde pe lună.

Concluzie

Casio G-Shock GST-B500 este, fără îndoială, o adiție binevenită la eleganta gamă G-Steel. Deși nu oferă nicio revoluție funcțională, cu siguranță au ceva care să impresioneze. Acestea vor fi pe placul în special al posesorilor de încheieturi mai înguste, dar și al celor cărora le place aspectul metalic, dar nu sunt fani ai ceasurilor mari și grele. Deci, dacă treceți cu vederea peste afișajul mai greu lizibil și lipsa curelelor de cauciuc, pentru un preț sub două mii de lei nu este nimic ce să vă îngrijoreze.

S-ar putea să vă intereseze: