» Blog » Casio

Casio G-Shock GBA-900 recenzie - O alternativă interesantă nu doar pentru sportivi

Taguri: Recenzii | Casio | Pentru bărbați | Clasice

18.7.2022 | 7 MIN

Dacă vreți să vă mențineți în formă, trebuie să faceți mișcare. Și pentru ca această mișcare săaibă sens și rezultate, avem la dispoziție un ceas care ne ajută să o facem. Există o mulțime de astfel de dispozitive pe piață, dar marea majoritate se încadrează în categoria așa-numitelor ceasuri smart. Acestea au adesea un aspect uniform și, pentru unii, plictisitor, precum și o dependență de un cablu de încărcare. Cu toate acestea, Casio ne arată contrariul cu modelul G-Shock GBA-900.

Primul model din colecția G-SQUAD pentru iubitorii de viață activă, GBA-800 a fost lansat în 2018 și l-am prezentat de mai multe ori în revista noastră.

La vremea respectivă, acest tracker de fitness durabil ne-a impresionat nu numai prin caracteristicile și aspectul său, ci și prin prețul său atractiv. Succesul lui este urmat de succesorul său îmbunătățit, GBA-900.

La prima vedere, cadranul nu pare să se fi schimbat prea mult, dar contrariul este adevărat. GBA-900 se bazează de data aceasta pe designul analogic-digital dovedit, astfel încât putem citi ora dintr-o privire în toate modurile de ceas, ceea ce este foarte practic și, personal, îmi place cel mai mult această soluție.

Forma de bază a acelor a rămas aceeași, dar zona de luminozitate a fost mărită și, astfel, lizibilitatea în amurg sau pe timp de noapte. Ecranul principal al ceasului este, de asemenea, puțin mai mare, ceea ce permite o mai bună afișare a informațiilor. Displayul circular mai mic, care arată conexiunea cu telefonul și indică grafic și procentul de pași parcurși, a fost mutat în partea stângă.

Noutatea acestui model constă în două displayuri mai mici - unul la ora nouă și celălalt la ora douăsprezece. Primul servește ca indicator al alarmei active și al semnalizării acustice pe parcursul orei, în timp ce al doilea servește ca grafic al eficienței exercițiului. Finisajul metalic al indecșilor este, de asemenea, eficient, ceea ce face ca GBA-900 să pară puțin mai valoros în realitate decât predecesorul său.

Textura cadranului este, de asemenea, nouă, care se regăsește și pe cureaua ceasului. Acestea sunt de obicei mai rigide și nu foarte confortabile la G-Shock-uri, ceea ce se datorează materialului utilizat, rășină. Din fericire, nu este cazul acestui model, unde în loc de rășină găsim poliuretan dedurizat. Astfel, cureaua este plăcut de moale și suplă.

De asemenea, am fost mulțumit de spațiile mici dintre găurile curelei, datorită cărora nu am avut nicio problemă cu ceasul prea strâns sau, dimpotrivă, slăbit pe mână, ceea ce, din păcate, nu este regula la toate G-Shock-urile, și poate că astfel de posesori de DW-5600 știu cu siguranță despre ce scriu. În plus, găurile sunt mai mari decât de obicei și, la fel ca la GBA-800, la ambele capete ale curelei, servind astfel ca ventilație în același timp, ceea ce este cu siguranță plăcut pentru un ceas orientat spre sport.

Cu toate acestea, găurile de ventilație suplimentare și mari pot fi găsite, de asemenea, în fixarea curelei la carcasa ceasului, astfel încât este clar că o bună respirabilitate a fost o temă importantă în proiectarea acestui model. De asemenea, apreciez bucla de blocare a curelei, datorită căreia aceasta nu are tendința de a se "deplasa" în niciun fel și se menține frumos la locul ei.

Ceea ce m-a surprins în mod pozitiv la aceste "G- Shockuri" a fost cât de bine se prezintă chiar și pe o mână cu o încheietură mai mică. În catalog, lângă căsuța cu dimensiunile, găsim cifrele 51,2 x 48,9 x 16,6 milimetri, așa că s-ar putea părea că este un model care se va potrivi bine pe mâna unui tip bine făcut, dar în viața reală se vor potrivi și persoanelor mai subțiri.

Motivul principal, în afară de cureaua flexibilă, este utilizarea inserțiilor în formă de pană, pe care le găsim în zona de sub găurile de ventilație menționate mai sus. În acest fel, ceasul îmbrățișează literalmente încheietura mâinii și se potrivește foarte bine.

De data aceasta, Casio a decis să nu folosească un compus de carbon pentru construcția carcasei durabile, așa cum ne-am obișnuit recent, ci rășină tradițională. Chiar și așa, ceasul este plăcut de ușor, cântărind doar 61 de grame. Așadar, dacă sunteți în căutarea unui G-Shock cu adevărat confortabil, atunci GBA-900 nu ar trebui cu siguranță să vă scape din vedere.

Marea majoritate a noilor G-Shock-uri sunt compatibile cu un smartphone, ceea ce mai ales fanii de lungă durată ai acestor ceasuri nu " adulmecă " de două ori. Recunosc că înțeleg și respect această opinie, însă, având în vedere că ceasul nu depinde în niciun fel de telefon și funcționează pe deplin fără telefon, eu personal consider acest lucru un mare avantaj și, dacă nu vreau, nu trebuie să folosesc deloc conexiunea cu telefonul.

Acesta este și cazul acestor "Nouă sute". Este încă adevărat că aceste ceasuri se pot descurca și fără un telefon mobil, dar, spre deosebire de modelele care folosesc telefonul "doar" pentru setări simple de funcții sau pentru sincronizarea orei, GBA-900 este puțin mai potrivit cu smartphone-ul și ar fi păcat să nu folosească conexiunea cu acesta... Așadar, ce poate face de fapt acest Power Trainer, echipat cu numărul de modul 5641 în cooperare cu aplicația G-Shock MOVE?

Casio G-Shock GBD-200 recenzie – La marginea inteligenței
25.7.2022
Casio G-Shock GBD-200 recenzie – La marginea inteligenței

La un preț de aproximativ 700 lei, nu ne putem aștepta la gadgeturi precum un senzor de ritm cardiac sau măsurarea oxigenului din sânge, dar oferă multe. Baza este un accelerator încorporat pe trei axe, datorită căruia acest ceas este capabil să numere nu doar pașii, ci și distanța parcursă și viteza în kilometri.

Evident, distanța parcursă este doar orientativă pentru un ceas fără receptor GPS, dar Casio s-a gândit și la asta. De fapt, dacă conectați ceasul la telefon și îi activați GPS-ul, GBA-900 se recalibrează singur după un timp, iar măsurarea este mult mai precisă în viitor, chiar dacă nu este conectat la telefon. Dacă acesta este într-adevăr motivul, l-am testat eu însumi în viața reală.

Nastavení GPS, údaje z aplikace MOVE a z chytrého náramku Mi Band.

Setări GPS, date din aplicația G-Shock MOVE și din aplicația Zepp a brățării smart Mi Band.

Pentru comparație, am purtat pe același braț Xiaomi Mi Band 6, pe care îl folosesc de altfel pentru activitățile mele sportive ocazionale. Realitatea a arătat că G-Shock-urile au subestimat inițial distanța parcursă în comparație cu realitatea, dar după aproximativ cinci sute de metri s-au calibrat cu adevărat și atunci valorile măsurate erau deja în conformitate cu realitatea.

În ceea ce privește numărul de pași, acesta a fost prezent fără nicio ezitare încă de la început, iar G-Shock și Mi Band au arătat practic aceeași valoare la linia de sosire. G-Shock-urile folosesc, de asemenea, numărul de pași parcurși pentru a calcula caloriile arse, dar aici, datorită lipsei unui monitor de ritm cardiac, este desigur doar o valoare orientativă și, după cum am constatat, valoarea de ardere a caloriilor de pe display a crescut chiar și atunci când nu purtam deloc ceasul.

La fel ca și celelalte modele din colecția G-SQUAD, acesta oferă și un cronometru de intervale, o numărătoare inversă programabilă care este deosebit de potrivită pentru așa-numitul antrenament în circuit. Puteți seta până la 20 de seturi de antrenament, inclusiv pauze, în funcție de nevoile dumneavoastră, cu până la 5 repetări pe set. Ceasul vă avertizează acustic atunci când schimbați exercițiile, astfel încât nu trebuie să vă distrageți atenția uitându-vă la ecran în timp ce faceți exerciții.

GBA-900 va oferi, de asemenea, un cronometru de 24 de ore îmbunătățit și vine chiar și cu memorie. Astfel, puteți urmări nu numai perioadele de timp, cu timp între ele, desigur, ci și timpii pe tur, viteza și lungimea circuitelor individuale. Valorile măsurate sunt apoi salvate (până la 50 de înregistrări) și puteți să vă uitați la ele nu numai pe ceas, ci, bineînțeles, și în aplicația de pe telefonul mobil și să vă evaluați progresul, la fel ca în cazul predecesorului GBA-800.

Dar ceea ce nu știau anii '80 era cum să afișeze notificările... Da, GBA-900 este unul dintre puținele G-Shock-uri care poate afișa și suna un apel primit, un mesaj text, dar și un e-mail sau un mesaj dintr-o aplicație de comunicare. Cu toate acestea, din cauza designului și tehnologiei displayului, nu veți vedea numele sau numărul apelantului și, bineînțeles, puteți uita și textul mesajului primit.

Singurul lucru pe care îl veți vedea și auzi este un semnal sonor (suficient de puternic, din fericire) și o mică pictogramă pe ecran, care arată, în funcție de tipul de pictogramă, dacă vă sună cineva sau dacă a sosit un mesaj sau un e-mail. În avalanșa de ceasuri smart care sunt astăzi capabile nu doar să afișeze mesaje, ci și să le răspundă direct, nu este mare lucru, dar ceva este mai bine decât nimic, nu?

Chiar și cu această opțiune de notificare, să spunem, mai simplă, acest ceas nu este mare consumator de energie și funcționează fără încărcare deranjantă și chiar cu o singură baterie CR2025 timp de doi ani întregi. Decent, ce părere aveți?

La fel ca și celelalte G-Shock, acest model este, desigur, rezistent la șocuri, rezistent la apă până la 200 de metri și oferă funcții suplimentare, cum ar fi un al doilea fus orar, 5 alarme și, pe lângă acele luminescente, o iluminare cu LED-uri foarte puternică atât a cadranului, cât și a displayului, care poate fi activată nu numai prin intermediul unui buton, ci și automat prin ridicarea mâinii spre față.

În plus, GBA-900 vă poate ajuta să găsiți un telefon pe care l-ați pierdut, se poate calibra din cauza magnetismului sau a șocurilor sau chiar vă poate avertiza că bateria este descărcată.

Verdict final

GBA-900 sunt, după părerea mea, niște G-uri al naibii de bune. La un preț ușor mai mare decât predecesorul său, oferă mult mai multe caracteristici și, ca bonus, oferă un design cu adevărat atent și un confort cum puține G-Shock-uri au avut, făcându-l un succesor mai mult decât demn al GBA-800 original. Deci, din punctul meu de vedere, degetul mare sus pentru Japonia, cu siguranță!

S-ar putea să vă intereseze și:

Ceasurile menționate în articol