» Blog » Casio

Casio G-Shock GA-B2100 recenzie - Vocea rațiunii a fost auzită

Taguri: Recenzii | Casio | Clasice

14.7.2022 | 5 MIN

Mai există ceva ce poate fi îmbunătățit la CasiOak? Așa se pare. Pentru că cum altfel se poate explica noua colecție Casio G-Shock GA-B2100. Dar întrebarea este - a contribuit "B" cu ceva substanțial?

Imaginați-vă că intrați într-un magazin de ceasuri și plecați cu un ceas pe care nu trebuie să-l întrețineți timp de zece ani. Nu, deloc. Nu va trebui să alergați să cumpărați o baterie nouă, să vă ocupați de reglarea datei sau a orei sau să îl supravegheați pentru a vă asigura că nu i se întâmplă ceva.

Un vis devenit realitate. Și nici măcar nu vă veți mai aminti de chitanță după un timp. Vă uitați la ei și nu spuneți: Ar fi trebuit să aștept", dar "mă bucur că nu renunțat din nou.“

Acestea sunt G-Shock GA-B2100.

Cum se îmbunătățește (aproape) perfectul

Poate că este o introducere prea explicită pentru această recenzie. Dar nu este chiar o introducere, ci o concluzie. Pentru că, indiferent de modul în care privesc noul GA-B2100, ajung mereu la aceeași concluzie. Au îmbunătățit un model deja practic perfect.

Subțire și confortabil GA-2100 a ajuns în fruntea clasamentului G-charts. Acestea au necesitat o fracțiune din timpul necesar pentru realizarea pictogramelor GA-100 sau GA-700. Alături de acești giganți, ei par aproape titanici, dar este cea mai puternică armă a lor.

Aceste ceasuri se laudă cu titlul de cel mai subțire G-Shock de până acum și au de partea lor un design retro fără îndoială iconic. Aceste G-Shock-uri au creat pur și simplu istorie.

Dar dotarile lor sunt pe măsura prețului modelelor de bază. Și astfel... de bază. Alarme, cronometre, cronometre cu numărătoare inversă, ora universală, iluminare... Puteți uita de RC premium sau de Bluetooth. Până acum.

Din 2019, când am văzut GA-2100 în atât de multe variante de culori, colaborări speciale și, la urma urmei, o variantă pentru femei și o versiune acoperită cu metal, pentru prima dată există și un upgrade funcțional.

Și aceasta constă în două funcții practice, dar esențiale: Conectivitate Bluetooth și energie solară.

Aplicația uimitor de simplă, unde ești?

Trebuie să spun că, dacă a existat un lucru care mi-a plăcut cu adevărat la aplicațiile Casio, acela a fost simplitatea. Ai descărcat aplicația (în acest caz a fost G-Shock Connected), ți-ai găsit ceasul și ai apăsat un buton. S-a rezolvat.

Acum, Casio a scos o nouă aplicație pentru ceasul lor, numită Casio Connected, și ai parte de o primă rundă de înregistrare. Nimic care să nu poată fi omis, dar da, trebuie să vă înregistrați, să confirmați înregistrarea pe mail și abia apoi să vă găsiți ceasul în funcție de modul.

V aplikaci Casio Watch najdete nově i instagramový účet nebo informaci, kdy, kde a jaké hodinky se naposled spárovaly.

Aplicația Casio Watch include acum și un cont Instagram și informații despre când, unde și ce ceas a fost asociat ultima dată.

Nu sună chiar așa de rău, dar am întâmpinat câteva piedici. Totuși, odată ce ați obținut ID-ul Casio, sunteți gata. Pentru orice ceas pe care doriți să îl asociați în viitor. Așa că îi iert.

Miracolul unei configurații precise se întâmplă apoi cu adevărat din mers. Ora, fusul orar, data, totul până la secundă într-o clipă. Apoi, vă puteți da seama întotdeauna dacă ceasul este actualizat sau nu după virgula de lângă simbolul RCVD de pe ceas.

Suplimente în aplicație

Știm cu toții care este cea mai mare slăbiciune a lui 2100. Butoanele pidi sunt destul de mult încastrate în carcasă, astfel încât acționarea nu este la fel de ușoară ca la alte modele. Așadar, când nu trebuie să reglați totul manual prin intermediul ceasului, este un avantaj în sine.

În plus, cunosc câțiva posesori de G-Shock care vin an de an să întrebe cum se schimbă ora de vară/ora de iarnă sau de ce acele nu arată ceea ce arată afișajul digital. Oricine își poate da seama în aplicație.

Možnost

Posibilitatea de a găsi telefonul, de a seta ora mondială sau până la 5 alarme. Toate acestea se găsesc în mod convenabil în aplicație.

Dar, în afară de asta, conexiunea cu telefonul are câteva bunătăți de care aproape uitasem:

  • Localizează telefonul meu. Țineți apăsat butonul Start și telefonul va începe să sune. Și puteți alege din mai multe tonuri. (O scurtă menținere în modul timp va ajusta ora în funcție de telefonul dvs.).
  • Modul de economisire a energiei. Între orele 22:00 și 6:00 dimineața, ceasul se află în modul de economisire a energiei, pe care îl puteți dezactiva din aplicație.
  • Setări de reamintire. Până la 5 memento-uri la orice dată, cu orice repetiție, pe care le puteți seta în mod convenabil pe telefon.
  • Puteți vedea starea de încărcare a bateriei solare.
  • Instrucțiuni detaliate direct în aplicație. În engleză, dar pas cu pas și pentru fiecare funcție. Cum se calibrează acele, cum se schimbă orașul natal, cum se schimbă orașul de domiciliu, cum se…
Připomínka se vám zobrazí na hodinkách jen blikající čárkou na displeji u REM, ale lepší než nic.

Amintirea va apărea pe ceasul dumneavoastră doar sub forma unei linii intermitente pe ecran pentru REM, dar este mai bine decât nimic.

Vocea rațiunii

Întotdeauna se pune întrebarea cât costă. GA-2100-urile de bază sunt în prezent în jur de cinci sute până la șase sute. Modelele cu Bluetooth și solar GA-B2100 costă în jur de opt sute. Merită?

Să zicem că veți sări peste conexiunea telefonică. Dar presupunând că energia solară vă economisește aproximativ 10 ani fără să înlocuiți bateria... Contați pe mine. Ceasul are două baterii (cealaltă este pentru lumină). Producătorul declară o durată de viață de aproximativ 3 ani. Deci, în 10 ani, veți avea nevoie de aproximativ 3 schimburi de două baterii.

La prețurile actuale de înlocuire a unei baterii la ceasornicar, diferența de preț dintre modele este compensată doar de acest lucru. Și nu am luat în calcul testele de presiune, călătoriile la ceasornicar și problemele inutile.

Concluzie

Trecerea de la GA-2100 original la noul GA-2100 de calitate B nu are sens. Dar dacă vă gândiți să vă cumpărați CasiOaks în curând, nu aș respinge versiunea cu Bluetooth și cu alimentare solară. În plus, variantele de culori de la Casio au fost și ele bune, și este de așteptat să urmeze și altele.

Ce părere aveți despre GA-B2100? A avut sens upgrade-ul? Sau ați schimba altceva?

S-ar putea să vă intereseze în continuare:

Casio G-Shock GST-B500 Recenzie - Dimensiunea contează
14.6.2022
Casio G-Shock GST-B500 Recenzie - Dimensiunea contează